marți, 12 august 2014

Artă și Credință




Puterea Viziunii


Elena Murariu


Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, Mogoșoaia


16 august - 1 octombrie 2014





    Anul 2014 este anul comemorativ al SF. MARTIRI BRANCOVENI, cand se implinesc 300 de ani de la Martiriul lor pentru Credinta, Neam si Tara; Elena Murariu ne face o sinteza a vietii si patimirii lor, prin culoare si credinta.
   Vernisajul va avea loc sambata, 16 august 2014, ora 17:00, la Palatul Mogosoaia, iar expozitia va fi prezentata de catre domnul Academician Razvan Theodorescu.
   Expoziţia constituie un demers iconografic unic pornind de la viaţa Sfinţilor Brâncoveni.
Marturisesc ca dupa vizionarea filmului documentar Puterea Viziunii, realizat de Marilena Rotaru si dedicat proiectului Elenei Murariu inchinat Sfintilor Brancoveni, precursor al acestei expozitii cu acelasi nume, propria mea viziune s-a schimbat, in sensul ca am realizat ce inseamna daruirea unui artist pentru un proiect de suflet, in cazul Elenei Murariu o perioada de peste 20 de ani.
   Filmul este captivant, eclatant, iar eu sunt convins ca si expozitia va avea acelasi impact asupra publicului.
   ELENA MURARIU va asteapta pe toti cu drag sa vizitati expozitia pana pe 1 octombrie 2014, iar eu adaug ca este un bun prilej, pentru cei care nu au facut-o pana acum, sa viziteze si intreg Centrul Cultural Palatele Brancovenesti de la Mogosoaia. Va multumesc anticipat pentru atentia pe care o veti acorda acestui eveniment cultural de exceptie.
***Claudiu Victor Gheorghiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu