miercuri, 9 iulie 2014

Scoala de Vara de Astronomie: Priviti Cerul !




Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Rasvan Angheluta


Planetariul-Observator Astronomic, Galati


15 - 19 iulie 2014





   În perioada 15 - 19 iulie 2014, secţia Planetariu-Observator Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Răsvan Angheluţă Galaţi, organizează cea de a VII-a ediţie a Şcolii de vară de Astronomie Priviţi Cerul, manifestare care va consta într-o serie de cursuri ce vor aborda diferite teme de astronomie începând cu cunoaşterea constelaţiilor şi a principalelor stele, şi terminând cu teme de astrofizică şi climatologie planetară. Instituţia gălăţeană are alături la acest proiect pe membrii Astroclublui Călin Popovici, care funcţionează pe lângă Observatorul Astronomic.
   "Această şcoală de vară va consta într-o serie de cursuri ce vor aborda diferite teme de astronomie, începând cu cunoaşterea constelaţiilor şi a principalelor stele, şi terminând cu teme de astrofizică. În fiecare zi a şcolii de vară vor fi în prima parte cursuri de astronomie, între orele 1800 - 2200, iar după aceasta urmând observaţiile astronomice şi alte activităţi practice care se vor desfăşura între orele 2200 - 0000. Toate aceste activităţi vor încerca să pună în valoare dotarea modernă de care se bucură în acest moment Planetariul si Observatorul astronomic, dar şi perfecţionarea cunoştinţelor de astronomie a celor care sunt interesaţi de acest domeniu” a declarat muzeograful Ovidiu Tercu, coordonatorul acţiunii. 
   Printre temele, teoretice şi practice, care vor fi abordate în cadrul cursurilor acestei Şcoli de vară de Astronomie, amintim: Bolta cerească şi constelaţiile, Recunoaşterea principalelor stele şi constelaţii ale cerului de vară, Vecina noastră Luna, Obiectele Deep-Sky, Insule de lumină şi necunoscut în Univers, Cometele - o privire spre trecut, etc.
   "Şcoala de Vară de Astronomie Priviţi Cerul ! urmăreşte popularizarea astronomiei prin diverse mijloace, dar şi stimularea interesului elevilor, studenţilor şi a publicului larg pentru cunoaşterea astronomiei prin participarea la acţiuni interactive”, ne-a declarat Mădălin Şerban, managerul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Răsvan Angheluţă Galaţi.
    Pasionaţii de astronomie sau cei care vor să se iniţieze în tainele acestei ştiinţe, sunt aşteptaţi să participe la acestă manifestare. 
   Pentru detalii şi înscrieri, cei interesaţi pot suna la 0236-411898. 
   Participarea la cursurile de astronomie este GRATUITĂ !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu