marți, 15 iulie 2014

Caravana Muzeelor




Muzeul de Artă Vasile Grigore - pictor și colecționar


București


ediția a III-a, 16 - 18 iulie 2014




   Aflată la a treia ediție, Caravana Muzeelor invită copiii de 6-10 ani să cunoască mai bine Bucureștiul. Astfel, zece muzee și organizații culturale vor găzdui, pe durata vacanței de vară, ateliere de educație cultural-artistică coordonate de Global Mindscape şi realizate în parteneriat cu muzeele.
   Urcați copiii în Caravana Muzeelor în perioada 9 iulie – 12 septembrie 2014, de miercuri până vineri, începând cu ora 10.00 (aproximativ două ore).
   Prin intermediul jocului și al artelor, copiii vor descoperi, pe înțelesul lor, câteva secrete ale muzeelor și tehnici artistice inspirate de obiectele de preț găzduite de acestea. Pe care, firește, le vor experimenta: cu pensula în mână și foaia albă în față, prin lucrări în creion, pastel, tempera, acrilic, modelaj sau chiar graffiti. 
   Caravana Muzeelor a fost inițiată în 2012, numărul de muzee implicate inițial fiind de cinci. În 2013 ne-am bucurat să avem alături copii care au parcurs patru sau chiar cinci muzee ale caravanei. Iată că la a treia ediţie numărul muzeelor a crescut, iar tematica este mult mai diversificată.

În luna iulie, atelierele se desfășoară astfel:

Mărțișor de vară: în vizită la Arghezi (9-11 iulie, Casa Memorială Tudor Arghezi – Mărţişor)
Vasile Grigore și secretele unei colecții (16-18 iulie, Muzeul de Artă Vasile Grigore – pictor și colecționar)
Foișorul de Foc și destinul pompierilor (23-25 iulie, Muzeul Național al Pompierilor)
Arta contemporană pentru copii la Anaid Art Gallery (30 iulie-1 august, Anaid Art Gallery)

Vasile Grigore și secretele unei colecții 
(16-18 iulie, Muzeul de Artă Vasile Grigore – pictor și colecționar)

   Copiii au ocazia să descopere obiectele interesante și diverse găzduite de muzeu și să realizeze propriile lucrări chiar în spațiul de expunere.
   Miercuri, 16 iulie, ora 10.00 – Pictorul Vasile Grigore: descoperim personalitatea artistului și ce subiecte îi plăcea să reprezinte; la atelier experimentăm pictura pe lemn în game cromatice vii, pentru a înțelege mai bine stilul pictorului
   Joi, 17 iulie, ora 10.00 – Personalități din muzeu: pornind de la lucrările expuse, discutăm despre personalități cum ar fi George Enescu sau Corneliu Baba; pictăm cu acrilic pe pânză și dedicăm cuiva drag lucrarea noastră
   Vineri, 18 iulie, ora 10.00 – Vasile Grigore și tradiția românească: ne oprim asupra obiectelor de artă tradițională din colecția artistului și decorăm o trăistuță: învățăm să realizăm o bordură cusută, apoi pictăm motive decorative pe câmpul central

Muzeul de Artă Vasile Grigore – pictor și colecționar
Adresa: Str. Maria Rosetti nr. 29, sector 2, Bucureşti

Informatii privind participarea precum si programarea 
se vor face pe adresa de e-mail caravana.muzeelor@gmail.com 
sau la telefon 0724.083.932 (Angelica Iacob).

Atelierele Vasile Grigore și secretele unei colecții 
sunt organizate de Global Mindscape în parteneriat cu 
Muzeul de Artă Vasile Grigore – pictor și colecționar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu