duminică, 22 iunie 2014

Targul de Sfintii Apostoli Petru si Pavel




Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti


Bucuresti


27 - 29 iunie 2014






    Vă invităm să fiţi alături de noi în aceste trei zile, timp în care veţi descoperi cum petreceau sătenii altădată, La şezătoarea meşterilor populari - Medalion de meşter popular – Gheorghe Iorga, Horezu, Vâlcea care au fost şi sunt Poeţii condeieri din Banat, cu Aurora Mândroane, muzeograf – Muzeul Satului Bănăţean, Timişoara.
   Să prepari o pâine...nu este greu. Dar să o faci cu cântec...ne învaţă cei din Izvoarele- Centrul Cultural Izvoarele, Prahova care ne-au pregătit un moment special. Şi pentru că ne referim la trecut, vom asculta şi Cântece vii… din satul de altădată, interpretate de Bogdan Simion – cobzar.
   La zile speciale...momente speciale. Astfel, sâmbătă, 28 iunie, la intrarea în
Muzeul Satului veţi fiţi întâmpinaţi cu Ritmuri de fanfară, în interpretarea orchestrei Brass Orchestra, dirijor – George Preda sau să încingeţi o suită de hore şi sârbe alături de ansamblurile folclorice invitate la eveniment.
   Actorul Alexandru Nicolae Mihai vă promite câteva momente inedite, timp în care vă va spune câteva Snoave, glume, ghicitori, de acum sau din trecut iar Compania Civic Art, coordonată de actorul Marian Ciripan, vă invită la Teatru în sat...o scurtă piesă de teatru plină de acţiune. 
     Dacă teatrul nu v-a fost suficient, vă invităm să vizionaţi expoziţia de fotografie Rogojel-traditii in tranzitie a lui Lucian Munteanu, găzduite în Şura Bancu, în apropierea scenei Dumitra.
    Pe un picior de plai… într-un sat de rai... cu Ansamblul folcloric Ţara Vrancei – Focşani, coordonat de prof. Maria Murgoci, ansamblu ce ne umple, de fiecare dată, sufletele cu mândrie şi dragoste de cântec străbun.
   Azi e joc la noi în sat… şi nu este rost de stat...ne îndeamnă Alin Suceveanu, Vasi Cărăbuţ, Raluca Constanţa Burcea şi Roberta Crintea.
    Pentru că dragostea de neam şi tradiţii nu are graniţe, vin să vă cânte şi să vă încânte, cu Cântece de dincolo de Prut …Tudor Ungureanu şi Taraful Ştefan Vodă - Căpriana, 
Republica Moldova.

   Vă invităm să ne fiţi alături în aceste zile, între orele 09.00 – 19.00, cu chef de cântec, dans şi plimbare, pe uliţele Muzeului Satului.



   În ziua de duminică, 29 iunie 2014, toţi cei ce poartă numele de Petru, Petruţa, Paula, Paul au acces gratuit în Muzeu, cu buletinul la purtător! Pe această cale, le urăm un călduros „La mulţi ani”!

Târgul de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel
Program târg: 27 – 29 iunie – 9.00 – 19.00; 
Program artistic: 
vineri, 27 iunie – 13.00 – 16.00; sâmbătă, duminică: 13.00 – 17.00


Conf. univ. dr. Paula Popoiu
Manager

Mai multe detalii:
Biroul de Relaţii Publice: 021 317 91 03 – interior 191
www.muzeul-satului.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu