joi, 12 iunie 2014

Saptamana Eminescu




Biblioteca Judeteana Mihai Eminescu


Botosani


11 - 22 iunie 2014






   Manifestările prilejuite de comemorarea poetului nepereche, au debutat pe data de 11 iunie, la Sala de Lectură a secţiei de Împrumut carte pentru Copii, odată cu Invitaţie la teatru, acţiune în care la loc de cinste au stat arta teatrală şi colecţia de cărţi a bibliotecii. 
   În cadrul aceleiaşi secţii, vineri, 13 iunie, de la ora 10:00, va avea loc Festivitatea de premiere a concursului de creaţie literară şi artă plastică Nicoară, ediţia a XVII-a, 2014, urmată sâmbătă, 14 iunie, de Festivitatea de premiere şi de înmânare a medaliilor Teiul de aur şi Teiul de argint ale Fundaţiei Culturale Gea. 
   Activitaţi în cadrul Săptămânii Eminescu au fost pregătite şi la Filiala 2 Griviţa. Pe data de 13 iunie, în incinta secţiei, începând cu ora 11:00, se va derula manifestarea Nemuritor şi rece, o dramatizare şi punere în scenă a poemului Luceafărul, realizată de elevii de la Şcoala Gimnazială Elena Rareş şi Liceul Grigore Antipa. 
   Secţia de Limbi Străine va fi pe data de 12 iunie gazda activităţii Eminescu şi copiii, organizată în colaborare cu Grădiniţa nr. 5 Botoşani.
   În perioada 12 iunie – 22 iunie, la Sala de Lectură a instituţiei, va fi vernisată expoziţia de carte Flori de tei deasupra noastră, Or să cadă rânduri-rânduri. Vor fi expuse volume de versuri şi proză din creaţia eminesciană, precum şi cele 16 volume ale Studiilor eminescologice…. 
   Punctul culminant al evenimentelor propuse de Biblioteca Botoşani în această perioadă va fi reprezentat de Simpozionul Internaţional Eminescu: Carte-Cultură-Civilizaţie. În cadrul manifestării organizate sâmbătă, 14 iunie, începând cu ora 10:00, la Sala de Lectură a instituţiei, vor sustine comunicari profesori universitari si eminescologi de la cele mai importante instituţii de învăţământ din România, dar şi de peste hotare. Cu această ocazie va fi lansat volumul 16 al publicatiei anuale a Bibliotecii Judetene, Studii eminescologice….
Va asteptam cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu