joi, 5 iunie 2014

Atelier de psihologie crestin-ortodoxa




Dialoguri de prim ajutor cu Nicoleta Vascan


Invataturi despre taina mortii


Libraria Predania, Bucuresti


editia a 28-a, 5 iunie 2014




  Ce ne-ar aduce folos sufletesc sa stim despre realitatea mortii? 
Ce este moartea? Cand moare omul? 
Cum putem birui moartea?
Lupta contra vrajmasilor din vremea mortii.
Cele patru asupriri aduse de vrajmsai la moarte (Sf. Nicodim Aghioritul)
Judecata de apoi. Ce se intampla cu sufletul dupa moarte?

  Aducerea in atentia participantilor la Dialoguri de prim ajutor cu Nicoleta Vascan a unei astfel de teme este,in esenta, o invitatie pentru a pastra in inimile noastre perspectiva ortodoxa asupra vietii in toata vremea si-n tot ceasul. 
,,Si se va intoarce tarana in pamant, de unde s-a luat, si duhul se va intoarce la Dumnezeu, la Cel ce l-a dat pe el" (Eccl.12,7)

Invitat: Pr. Horia Nicolae Prioteasa
Gazda: Nicoleta Vascan 

Nota editiei 28:
- din cuvantul Arhimandritului Simeon Kraiopoulos (,,Taina suferintei”, Ed. Bizantina)

,,Fratilor, ni se da prilejul sa meditam putin la acest mare eveniment al mortii. Pentru toti va veni ziua aceasta. Fiecare om care paseste in viata va ajunge si la ceasul mortii. Nimeni nu face exceptie, asa cum spune si Ilie Miniat <<Nimic nu este atat de neindoielnic ca faptul ca vom muri si nimic nu este atat de nesigur ca ceasul mortii fiecaruia dintre noi>>. Ceasul acesta va veni. Doar Enoh n- a trecut prin moarte , ci a fost mutat la cer , ca si profetul Ilie. Toti ceilalti oameni au murit si vor muri. Vedeti ca si Hristos a trecut prin moarte , nu pentu ca nu se putea altfel, ci tocmai ca sa distruga moartea prin moarte. Desi evenimentul mortii este atat de sigur, oamenii vietuiesc ca si cum nici nu asteapta moartea, ca si cum nu accepta, nu au in vedere faptul ca vor muri. De foarte multe ori ne ocupam cu cele omenesti, cu cele pamantesti , cu diferitele noastre probleme, intr-atat incat nu avem in vedere faptul ca cei dinaintea noastra au trecut prin aceasta lume si acum nu mai exista .Au plecat, s-au sfarsit. Asa vom trece si noi, asa se va sfarsi si pentru noi viata. Fericit este Acela care va avea in minte acest mare eveniment, realitate a mortii. <<Aminteste-ti de cele din urma ale tale si in veac nu vei pacatui!>> ne aminteste Sfanta Scriptura.” 
   Povestim in detaliu joi, 5 iunie 2014, incepand cu ora 19:30, 
la atelierul de psihologie ortodoxa!
  Am nadejde ca intrebarile personale isi vor afla raspunsurile potrivite si in prima parte si in cea de a doua parte a seratei; dam slava Prea Sfintei Treimi si Maicii Domnului ,, Ceea ce este mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii “!
   In numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh sa purtam in suflet si in cuvant Sfanta Traditie pe mai departe!

   Nicoleta Florentina Vascan- psiholog clinician crestin-ortodox (membru în cadrul Colegiului Psihologilor din România cu acreditare în psihologia clinică și licențiată în Teologie Ortodoxă și Misiune Socială a Bisericii)

P.S. – La fiecare editie a Atelierului vor fi extrasi DOI CASTIGATORI la Tombola de prim ajutor; acestia vor beneficia de o sedinta de psihoterapie gratuita cu Nicoleta Vascan, psiholog ortodox!

RSVP: Ceainaria Predania
strada Vulturilor nr. 8, Bucuresti 
Telefon: 0734.131.377

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu