luni, 12 mai 2014

Primavara Romaneasca




MestesugArt


La Copac, Bucuresti


editia a III-a, 16 - 18 mai 2014





   Tezaur Românesc și La Copac te te invită intre 16 și 18 mai la PRIMĂVARĂ ROMÂNEASCĂ, a III-a ediție MeșteșugART, 3 zile de expoziție cu vânzare de artă tradițională, întâlniri cu meșteri, ateliere pentru copii, degustare de bucate alese, muzică și voie bună, 3 zile de bucurie și sărbătoare.

***Pentru prima dată în cadrul MeșteșugART vor avea locateliere de creație și exprimare pentru copii între 7 și 14 ani. 
   Astfel, sâmbătă, de la ora 13:00, copiii se vor iniția în bucuria ȘOTRONULUI, iar de la ora 15:00 vor depăna POVESTEA SEMNELOR TRADIȚIONALE învățând din tainele acestora.
   Duminică tot de la ora 13:00 o nouă porție de ȘOTRON, după care de la 15 copiii sunt invitați la MICUL MEȘTEȘUGAR – atelier de lucru manual.
    Participarea la ateliere se face pe bază de donații. Înscrierile se fac la contact@tezaur-românesc.ro. Grupele sunt de maxim 12 copii.

***Expoziția cu vânzare începe vineri de la ora 18:00 și reunește exponate de la Vasile Ene, Lemne si semne, Viorel Frunză, Atelierul de Mestesuguri, Atelierul de Haine, Urzeală, Atelierul de pânză, Vika Tonu, Ovidiu Coșarcă, Segiu Corbu Boldor, Cornelia Untilov, Cruceri, Brândușa Ungurașu, Blouseroumaine-shop.com si de la alti vestiți meșteri.
   La MeșteșugART III veți putea găsi: ii, produse de design de inspiratie tradițională, textile, ceramică, accesorii, podoabe, genți și alte obiecte din piele, produse din lemn etc
Obiectele reprezintă o sinteză a principalelor meșteșuguri și ocupații tradiționale din România și a creațiilor unor tineri designeri vestimentari influențate de această tematică.

***Sâmbătă seara începând cu ora 21:00 vom avea parte de un concert extraordinar al TRUPA ARHAIC ce se doreşte a fi o "ceată de haiduci” a folkului românesc menită să aducă spectatorului sensibilitatea, romantismul, dar si trăirile românilor din vremurile apuse sau din zilele care vin. Componența trupei: Nicolae Doboș, voce – fluier, caval, blockflote, duduk și Sorin Preda, voce – chitară.

***Programul culinar, temeinic ales din experiența Atelierelor de Arheologie Culinară ce s-au desfășurat în ultimii ani La Copac, fi-va:

*Sâmbătă:

Salată de chiulcă
Ciorbă din gât de vițel și castane
Scrumbie la grătar
Cartofi pre numele lor natur
Mămăliguță

*Duminică:

Ciorbă oltenească de bureți (din organe și mațe de miel)
Mititei a la Păstorel
Grătar de ceafă de porc și de pulpe de pui dezosate
Legume la grătar.

Acestea fiind spuse ne vom bucura nespus și discret de prezența ta 
la această sărbătoare a spiritului românesc și uman.

Să ne fie de povață!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu