joi, 15 mai 2014

Premiera cinematografica




Casa De Pariuri Literare


Aici Nora Iuga


Cinemateca Union, Bucuresti


18 mai 2014



Afis Nora bun

   Vineri, 22 februarie 2013, în Club A, CDPL FEST 8 avea o ediţie specială Nora Iuga. A fost primul FEST dedicat exclusiv unui singur scriitor, prilej pentru avanpremiera documentarului Aici Nora Iuga.
   Aici Nora Iuga este “mesajul” care deschidea telefonic fiecare apariție a autoarei pe blogul personal, dar și o formă de a spune că, și la 80 și de ani, un scriitor rămâne accesibil literaturii și publicului.
   Cum varianta de 53 de minute proiectată în Club A nu ni s-a părut conformă cu realitatea (vorba Norei, visam un documentar care să stârnească, incite, să pună răbdarea și curiozitatea la încercare), am ales să schimbăm radical forma inițială – cei care au văzut-o vor constata cu siguranță. În varianta finala, Aici Nora Iuga are 75 min.
   “Sincer, nu am deloc convingerea că sunt o scriitoare extraordinară, că și când eram mică, când eram adolescentă, eu nu mi-am dorit să devin poet sau scriitor. Eu mi-am dorit mult mai mult să devin actriță. Pe mine scena m-a atras mai mult.”
   Acesta este punctul de pornire al micilor confesii. De-aici pleacă povestea și se tastează la o mașină de scris din 1931.
   Documentarul a fost realizat în perioada 2008-2014, la București și Berlin, și a fost realizat cu sprijinul Uniunii Scriitorilor din România. De menționat că întregul buget al documentarului a fost unul independent.
   Cum am promis, cu CDPL.DOC aducem scriitorii români în cinema, și nu doar ca spectatori.

Aici Nora Iuga
regia Vlad Rotaru
cu: Nora Iuga, Bianca Burța-Cernat, Corina Sabău, 
Octavian Soviany, Constantin Abăluță
imaginea: Nicu Rotaru, Petre Apostol, Vlad Rotaru, 
Cezar Gheorghe, un cristian
muzica: Grodek
un film de un cristian
75 min, CDPL.DOC

Pret bilet: 10 lei
Ora inceperii proiectiei: 18:00

***blog.cdpl.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu