miercuri, 21 mai 2014

Istorie, cultura, patrimoniu




Muzeul Literaturii Romane


Iasi


22 - 23 mai 2014





    Aflat la cea de-a VII-a editie, evenimentul s-a bucurat de participarea unor nume importante din mediul stiintific si nu numai, din tara si din afara granitelor. Anul acesta, peste 50 de specialisti se vor reuni pentru a dezbate despre cultura si civilizatie romaneasca in context european, politici culturale, precum si despre conservarea si restaurarea valorilor de patrimoniu. Invitatii vor sustine comunicari la muzeele Vasile Pogor (Iasi) si Constantin Negruzzi (Hermeziu, comuna Trifesti), acestea urmand a fi publicate in cel de-al VII-lea volum al Anuarului Muzeului Literaturii Romane Iasi.
   Deschiderea lucrarilor simpozionului va avea loc joi, 22 mai, de la ora 9:00, in holul I. M. Melik de la muzeul Vasile Pogor, in prezenta domnilor Dan Lungu (Director al Muzeului Literaturii Romane Iasi) si Virgil Babii (Director al Directiei Judetene pentru Cultura Iasi). Moderatorul evenimentului va fi domnul Dan Jumara, coordonatorul simpozioniului.
   Simpozionul National Istorie, cultura, patrimoniu promoveaza patrimoniul Iasiului in context national si international. Pe aceeasi linie se inscrie si noua initiativa a Muzeului Literaturii Romane Iasi, Programul de burse si rezidente de cercetare stiintifica privind istoria si viata culturala a Iasiului. Aceasta consta in acordarea a 4 burse si 4 rezidente de cercetare studentilor, masteranzilor, doctoranzilor si cercetatorilor si isi propune sa stimuleze, la diferite nivele academice, investigatia stiintifica pe un subiect legat de istoria culturala sau de sistemul cultural contemporan al Iasiului.
  Detalii si programul complet al Simpozionului National Istorie, cultura, patrimoniu, precum si detalii despre bursele si rezidentele de cercetare oferite de MLR Iasi se regasesc pe site-ul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu