joi, 1 mai 2014

Festivalul International de Foarte Scurt Metraj




Institutul Francez


Bucuresti


editia a XVI-a, 3 - 5 mai 2014





   Dacă ploaia prognozată la mare vă face să rămâneţi în Bucureşti, avem o propunere de neratat: Festivalul Internaţional de Foarte Scurt Metraj desfăşurat simultan în 100 de oraşe din 27 de ţări, cu peste 60 de filme de maximum 3 minute proiectate în aer liber.
    Festivalul Internaţional de Foarte Scurt Metraj TRES COURTS va avea loc in Bucureşti, în perioada 3-5 mai 2014 la Cinema Elvire Popesco (Bd Dacia 77) şi la Bistro Chez Elvire (aflat în curtea Institutului Francez)

Intrarea la proiecţiile de pe terasă este liberă.

Calendarul proiecţiilor:

CINEMA ELVIRE POPESCO:

3 mai, ora 11 - Selecţia pentru copii
4 mai, ora 11 - Selecţia pentru copii.

BISTRO CHEZ ELVIRE

3 mai, ora 20: Selecţia internaţională, partea 1
4 mai, ora 20: Selecţia internaţională, partea a 2a
5 mai, ora 20: Selecţia naţională + Selecţia Paroles de Femmes


   Unic în lume, Festivalul Internaţional de Foarte Scurt Metraj TRES COURTS promovează filmele de maxim 3 minute, realizate atât de către profesionişti experimentați, cât şi de tineri talentați, uneori cu mijloace derizorii.
   Este un eveniment mondial inovator, care identifică tinerele talente şi apară diversitatea culturală de la Paris la New York, trecând prin Bucureşti, Caracas, Barcelona, Chişinău, Budapesta.
   Descoperiţi cele peste 100 de oraşe din 27 de ţări, care găzduiesc festivalul anul acesta pe www.trescourt.com
   Festivalul propune o selecţie internaţională de 44 de filme de genuri diverse (animaţie, ficţiune, microdocumentar), care prezintă universuri eclectice.
   Publicul din intreaga lume işi poate vota filmul preferat pentru decernarea Premiului Publicului fără frontiere.
   Pe lângă această selecţie internaţională, festivalul mai cuprinde o selecţie de filme pentru copii, o selecţie de filme realizate de femei sau pe teme feminine, şi nu în ultimul rând o competiţie de filme foarte scurte româneşti.
   15 filme foarte scurte realizate în România sunt prezentate spectatorilor din 18 oraşe din ţară şi la Chişinău, în Republica Moldova. La fel ca pentru selecţia internaţională, şi aici publicul este invitat să îşi voteze filmele preferate pentru decernarea Premiului Publicului din România.
    Evenimentul este organizat de Institutul Francez din România cu sprijinul ORANGE, Organizaţia Internaţională a Francofoniei, RFI şi TV5.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu