duminică, 18 mai 2014

Despre stiinta si practicile meditative




Lansare de carte


Libraria Humanitas, Cismigiu, Bucuresti


19 mai 2014




În colecţia ALTER EGO, la Editura Herald au apărut două noutăţi care sparg tiparele: 

Gânduri fără gânditor, de Mark Epstein

Mindfulness pe înţelesul tuturor, de Bhante Gunaratana 

  Din perpectiva acestor cărţi, graniţa dintre ştiinţă şi practicile meditative este din ce în ce mai permeabilă; concepte din zona spiritualităţii orientale păşesc peste graniţa psihologiei occidentale pentru construirea unei noi imagini despre o viaţă emoţională sănătoasă. 

Invitaţi: 

Tatiana Vatamaniuc, psiholog şi formator 
Iustina Cojocaru, traducătoare
Matei Georgescu, psihanalist clinician 


   Fuziunea dintre psihoterapie şi meditaţie a fost anunţată la începutul anilor 2000 de cartea lui Mark Epstein, Gânduri fără gânditor – psihoterapie dintr-o perspectivă buddhistă. El oferă o strălucită expunere a modului în care ştiinţa minţii, bazată pe o bogată tradiţie meditativă, completează şi duce la noi dimensiuni ale înţelepciunii şi ale plenitudinii. Autorul este absolvent al Harvard College şi Harvard Medical School. Practică psihiatria la New York şi are experienţă autentică în practica meditaţiei buddhiste. 
   Mindfulness pe înţelesul tuturor este o carte specială, gândită şi scrisă de un călugăr buddhist, de tradiţie Theravada, pentru publicul larg, pentru oameni care au nevoie să îşi clarifice informaţii despre meditaţie şi efectele ei asupra vieţii de zi cu zi. Lectura cărţii dezvăluie modalităţi simple dar concrete prin care se dezvăluie mecanica subconştientului, se ascute intuiţia, creşte precizia gândirii şi se maximizeaza efectele unei practici simple de viaţă numită meditaţie. 

INTRAREA LA EVENIMENT ESTE LIBERĂ! 
Iar efectele benefice sunt garatate, 
dacă alegeţi să lucraţi cu voinţa proprie pentru voi înşivă!



ORGANIZATOR: Editura Herald 
SUSŢINĂTOR: Mindfulness Institute, Libraria Humanitas Cismigiu 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu