luni, 19 mai 2014

Ceata rosie in Crimeea




Lansare de carte


Gabriel Chiriac


Muzeul Unirii, Iasi


22 mai 2014




   Muzeul Unirii din Iași (strada Lăpușneanu nr. 14) va găzdui joi, 22 mai 2014, de la ora 17:00, în Sala Dublei Alegeri, lansarea romanului istoric Ceață roșie în Crimeea, apărut la editura Junimea, al scriitorului Gabriel Chiriac. 
  Alături de autor, la eveniment vor lua cuvântul Managerul Complexului Muzeal Moldova, doamna Lăcrămioara Stratulat, criticul literar Ioan Holban, istoricul Cătălin Turliuc și colonel (r) Radoslăvescu Grigore.
  Romanul istoric Ceață roșie în Crimeea prezintă un episod dramatic din acțiunile de luptă ale vânătorilor de munte români în Crimeea, pe timpul celui de-al doilea război mondial, episod cu urmări postbelice în Indochina franceză și a cărui final se petrece în Franța anului 2011. 
  Ceață roșie în Crimeea este al treilea roman al autorului Gabriel Chiriac, volumul său de debut Iarnă cu fulgi însângerați, din 2009, ca și a doua carte, Leul înaripat, din 2011, având ca sursă de inspirație tot teme istorice, anii celui de-al doilea război mondial respectiv perioada domniei Voievodului Vasile Lupu.
***Via Cristina Celia Iacob

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu