marți, 6 mai 2014

Atelier de psihologie ortodoxa




Dialoguri de prim ajutor cu Nicoleta Vascan


Hateg


15 mai 2014




Dialoguri de prim ajutor cu Nicoleta Vascan,
la invitatia PAROHIEI ORTODOXE HAȚEG IV 
va propune o editie speciala
a Atelierului de psihologie ortodoxa in orasul HATEG, 
JOI- 15 mai 2014- cu incepere de la 18:00 
la Sala de specatcole a orasului (fostul cinema)! 

   Dialogurile vor fi concentrare in jurul mai multor teme al caror unic subiect – Hristos Mantuitorul - in invatatura Sa le-a adunat pe toate acestea si-n glas de porunca ne-a indrumat pe fiecare dintre noi la: 

IUBIRE, IERTARE, SPOVEDANIE sub semnul Sfintei Cruci. –Tema atelierului-

[A ] Ce nu stie sa mai aiba omul de astazi?
Un mod de viata ortodox. Ori asta presupune sa stii sa iubesti, sa ierti, sa stii ca ai porunca de la Insusi Hristos, Imparatul si Dumnezeul nostru, sa te spovedesti si sa te inchini cu semnul Sfineti Cruci, la tot pasul si in toata vremea vietii tale. 

[B] De ce este util un Atelier de psihologie ortodoxa cu aceasta tema?
Pentru a intelege mai bine sansa impacariii pe care fiecare dintre noi o are in relatie cu sine, cu aproapele sau si cu Dumnezeu, prilejuita de marea Taina a Sfintei Spovedanii.
,,Sunt persoane care, desi sunt ,,dezlegate” de Dumnezeu prin Sacramentul Iertarii, nu se ,,dezleaga” emotional ele insele. Dumnezeu te iarta, tu nu?!” ( 1) Se intampla asta pentru ca omul s-a indepartat in cunoasterea sa de sensul si semnificatia Tainei Spovedaniei in sine.
,,Dezlegarea sacramentala nu e doar o chestiune de afectivitate (sentimentul ca am fost iertat) ci un act sacramental prin care persoana ,,dezlegata” primeste iertarea de sus, independent de trairile ei emotionale, in cazul unei spovedanii sincere si al unei cainte reale pentru pacatele savarsite.” (2) - 1/2 Eugen Jurca, ,,Spovedanie si psihoterapie – interferente si diferente-“, Ed. Galaxia Gutenberg 2009 - 

[C] Ce se întâmplă la acest atelier de psihologie ortodoxa?
Programul are un puternic caracter interactiv și aplicativ, concentrându-se pe exprimarea în scris a întrebărilor participantțlor și primirea imediată a unui răspuns specializat din partea Nicoletei Vascan într- o atmosferă de comuniune, față către față. Cei prezenți la atelier vor scrie pe un bilețel o întrebare care poate viza o problemă personală, în formă anonimă și o vor adăuga în ball-ul intrebarilor. Raspunsul psihologului va fi direct si personal catre apartinatorul intrebarii, fara a-I numi public. Intr-un cadru securizat si reconfortant, fiecare dintre cei prezenti va avea ocazia să isi răspunda sau sa primeasca răspunsuri la întrebarile personale.
,,Dialoguri de prim ajutor” prezinta in fiecare editie a sa o noua tematica si propune atentiei celor prezenti dialogul Nicoletei Vascan cu,,Intrebatorul” Ciprian Voicila, psiho-sociolog la Muzeul Taranului Roman pe teme care cuprind intrebarile existentiale ale crestinului. ( ,,Uneori un cuvânt al unei personalităţi poate echivala cu zidirea a mii de biserici în sufletele celor ce se întăresc şi se apropie, astfel, mai mult, duhovniceşte vorbind, de Dumnezeu.” Pr. Constantin Sturzu)

Detalii (informatii si fotografii ) despre atelierul de la Bucuresti, accesati acest link : https://www.facebook.com/dialogurideprimajutorcunicoletavascan 

JOI seara -15 mai 2014- de la ora 18:00 aveti posibiltatea sa va intalniti intr-un cadru al dialogului ortodox cu Nicoleta Vascan psiholog clinician crestin ortodox si Ciprian Voicila, sociolog MNTR la Sala de spectacole a orasului Hateg (fostul cinema) - intrare libera-!

In numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh sa purtam in suflet si in cuvant Sfanta Traditie pe mai departe!
Nicoleta Florentina Vascan- psiholog clinician crestin-ortodox (membru în cadrul Colegiului Psihologilor din România cu acreditare în psihologia clinică și licențiată în Teologie Ortodoxă și Misiune Socială a Bisericii)

RSVP: PAROHIA ORTODOXĂ HAȚEG IV

MULȚUMIM REPREZENTANȚILOR PRIMĂRIEI ORAŞULUI HAŢEG ŞI DOMNULUI PRIMAR MARCEL GOIA PENTRU SPRIJINUL ACORDAT

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu