miercuri, 9 aprilie 2014

Zilele Literaturii Germane




Intalnire in cuvantul literaturii


Resita


editia a XXIV-a, 11 - 13 aprilie 2014




Trei zile de manifestari culturale pentru etnia germana

  Cea de-a XXIV-a ediţie a Zilelor Literaturii Germane, debutează vineri (11 aprilie), la Reşiţa şi cuprinde lansări şi prezentări de volume, lecturi publice, şi vernisaje de artă plastică. 
  La eveniment au fost invitaţi atât scriitori din ţară: Henrike Brădiceanu-Persem, Bianca Barbu, Edith Guip-Cobilanschi, Dagmar Dusil, Anne Junesch, Werner Kremm, Annemarie Podlipny-Hehn, Mária Pongrácz-Popescu, Robert Tari, Erwin Josef Ţigla, Balthasar Waitz, cât şi de peste hotare: Hans Dama (Austria), Aleš Tacer, Veronika Haring şi Cvetka Vidmar (Slovenia), Ilse Hehn şi Dagmar Dusil (Germania). 
    "Acest eveniment face parte din ciclul manifestărilor importante ale etniei germane din ţară şi chiar din sud-estul Europei. Când a debutat, în anul 1991, n-am crezut că manifestarea va lua o astfel de amploare, dar iată că an de an ea se desfăşoară la Reşiţa şi în judeţul Caraş-Severin. Şi anul acesta, ne vor onora cu prezenţa oaspeţi străini, din Germania, Austria şi Slovenia. De menţionat şi că motto-ul ediţiei din acest an este «Întâlnire în cuvântul literaturii»”, ne-a declarat preşedintele Asociaţiei Germane de Cultură şi Educaţie a Adulţilor din Reşiţa, Erwin Josef Ţigla. 
   Deschiderea festivă are loc vineri, de la ora 16.00, la Centrul Social Frédéric Ozanam din oraş, cu vernisajul expoziţiei de artă Poveste din România a scriitoarei slovace Cvetka Vidmar. Manifestarea se încheie, duminică, cu o excursie literară, la poalele muntelui Semenic, în zona Văliug-Crivaia.
   Zilele Literaturii Germane sunt organizate de Asociaţia Germană de Cultură şi Educaţie a Adulţilor din Reşiţa, cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului României – Departamentul pentru Relaţii Interetnice, a Consiliului Judeţean Caraş-Severin, şi în colaborare cu Biblioteca Judeţeană Paul Iorgovici şi Direcţia Judeţeană de Cultură.
***Roxana Bălan Nafiru - caon.ro via Balanescu Dana Antoaneta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu