joi, 10 aprilie 2014

HomeFest



București


prima ediție, 12 - 20 aprilie 2014




   Prima editie HomeFest incepe pe 12 aprilie 2014. HomeFest inseamna opt zile de teatru, dans contemporan, performance-uri, vernisaje, vizionari de film, concerte si o lansare de carte. Daca va veti intreba “Si ce-i cu asta?” inseamna ca nu ati aflat ca toate aceste evenimente se vor desfasura numai in apartamente si case. Pentru ca primul festival oficial de apartament isi propune sa deschida usile bucurestenilor, sa transforme sufrageriile in scene si, mai ales, sa promoveze cultura de casa.
   Suntem incintati si onorati ca HomeFest se va deschide cu spectacolul-lectura al maestrului Victor Rebengiuc, Legenda Marelui Inchizitor. Piesa va fi putea urmarita pe strada Sipotul Fintinilor, in sediul lorgean theatre, initiatorul acestui festival, deschis de 5 ani in garsoniera scriitorului Jean-Lorin Sterian.
    Dupa ce a fost jucat multa vreme intr-un binecunoscut hotel, spectacolul Camera 1306 de Cosmin Manolescu se va juca intr-un apartament pe strada Toamnei. Piesa Acasa, de Stefan Caraman, cu Ruxandra Coman se va juca intr-o garsoniera din Pantelimon, Talk to the Bomb, de Rucsandra Pop, intr-un bloc din zona Dorobanti, Robert Balan isi va prezenta Sfarsit, work in progress intr-un apartament cu trei camere din zona Nerva Traian, iar Omul Pubela, de Matei Visniec, va fi pus in scena de apartament chiar in casa regizorului Alexandru Robert Nagy. Ce zile frumoase!, de Samuel Becket, in interpretarea Iuliei Popescu, urmeaza sa fie performat intr-un bloc cu patru etaje din zona Vitan.
   Cea mai bine reprezentata zona a orasului este bulevardul Pache Protopopescu pe care, in trei locuri diferite, se vor desfasura piesele Why So Serious? de Anca Stefan si A Dog Day Afternoon de Jean-Lorin Sterian. In penultima zi de festival, in casa numita Colivia, trupa We Singing Colors isi va prezenta piesele de primul album, Made of wool, made of heavy-metal, dupa lansarea cartii de poezie a actorului Andrei Hutuleac.
   Un bloc cu istorie de pe Calea Victoriei va gazdui Apartamentul +, un proiect performativ al Danielei Palimariu, Raluca Croitoru si Kiki Mihuta. In programul festivalului se mai afla How It Works de Cristina Lilienfeld si Loredana Larionescu, Largo de Vlad Basalici, Monoloagele Vecinului de Laurentiu Banescu si vernisajul artistului Vlad Iepure How To: The non-projects. Binecunoscuta Doamna din liftul de la Laptarie va tine un workshop de goblen.
   In HomeFest vor fi prezenti si doi coregrafi straini , Alice Pons si David Bloom. Alice Pons va performa piesa Striptease intr-o casa din zona Pietei Chibrit, iar David Bloom isi va prezenta filmul Quintet intr-un apartament de doua camere de pe b-dul Magheru. In ultima zi, echipa HomeFest va asteapta la o seara de filme la video.

Programul festivalului pe:
***Radio Romania Cultural

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu