vineri, 21 martie 2014

Scara cu flori




Arta plastică contemporană românească


Muzeul de Artă Constanța


ediția a VIII-a, 19 martie - aprilie 2014





Constănţenii pot... urca, timp de trei săptămâni, spre sala Alexandru Ciucurencu a Muzeului de Artă, unde vor descoperi Scara cu flori, expoziţia de pictură şi de grafică a Filialei Constanţa a Uniunii Artiştilor Plastici din România. 
   "Expoziţia se face, în fiecare an, ca un omagiu adus lui Ştefan Luchian, care, în urmă cu mai bine de 100 de ani, a realizat una dintre capodoperele incontestabile ale artei româneşti, Scara cu flori. Expoziţia nu este un inventar al florilor de primăvară, ci o cuprinzătoare sinteză a creaţiilor artiştilor constănţeni, începând cu lucrări în care obiectele sunt recognoscibile, dar sunt şi lucrări abstracte”, a spus directorul Muzeului de Artă, dr. Doina Păuleanu la vernisajul expoziţiei.
   Inspiraţi de capodopera lui Ştefan Luchian, Scara cu flori, s-au întrecut în a crea lucrări care să amintească de primăvară: Iulia Balică, Loretta Băluţă, Cătălin Botezatu, Eugenia Leca Botezatu, Aurelian Broască, Adrian Chilipirea, Constanţa Petrescu Dănilă, Florin Ferendino.    
   Lista artiştilor tomitani expozanţi continuă cu: Constantin Grigoruţă, Iolanda Manolescu, Niţă Manolescu, Tudor Mirescu, Doina Misian, Nicolae Morărescu, Lelia Rus Pîrvan, Laura Nistorescu Seniuc, Ignat Ştefanov şi Filiz Velula.
***telegrafonline.ro via Eugenia Botezatu Leca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu