joi, 20 martie 2014

Omagiu poeziei Ninei Cassian




Prezente romanesti peste hotare


Ziua Internationala a Poeziei,


Palazzo Grimani, Venetia, Italia


21 martie 2014




   In data de 21 martie, de Ziua Mondială a Poeziei, Muzeul Palazzo Grimani din Veneţia o omagiaza pe poeta Nina Cassian cu ocazia publicării în limba italiană a primului volum antologic de versuri, unul din cele mai importante titluri de poezie propuse de editurile italiene în ultimii ani (C’è modo e modo di sparire. Poesie 1945-2007, ediţie îngrijită de Ottavio Fatica, traduceri de Anita Natascia Bernacchia şi Ottavio Fatica, Adelphi, Milano 2013).
   In cadrul evenimentului va avea loc o prezentare a profilului biografic şi literar al Ninei Cassian la care vor participa îngrijitorul volumului Adelphi, Ottavio Fatica, şi traducătoarea Anita Natascia Bernacchia.
    Vor interveni, de asemenea, directoarea Muzeului Palazzo Grimani, Fiorella Spadavecchia, directorul Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, Rudolf Dinu, şi reprezentantele Asociaţiei Culturale şi ale Şcolii de Poezie La Settima Stanza.
   Vor urma lecturi bilingve susţinute de membrii Asociaţiei Culturale şi ai Şcolii de Poezie La Settima Stanza şi de studenţii de limba română de la Universitatea Ca’ Foscari din Veneţia.
  De asemenea, va fi proiectat şi un interviu cu Nina Cassian, extras din filmul documentar Noi, români în lume, realizat în 2010 de Maria Ştefanache.
***Radio Romania Cultural

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu