marți, 18 martie 2014

Intr-o productie semnata Franco Zeffirelli




Prezente romanesti peste hotare


Anita Hartig


Metropolitan Opera, New York, S.U.A.


19 martie - 5 aprilie 2014




Soprana română Anita Hartig debutează la Metropolitan Opera din New York

   Soprana română Anita Hartig va debuta, miercuri, la Metropolitan Opera din New York, în rolul Mimi din La Boheme, de Giacomo Puccini. 
   În producţia semnată de regizorul Franco Zeffirelli, Anita Hartig îi va avea alături pe scenă pe tenorul Vittorio Grigolo (Rodolfo), pe soprana Jennifer Rowley (Musetta) şi pe baritonul Massimo Cavalletti (Marcello). Spectacolul va fi dirijat de Stefano Ranzani. 
  Cu această distribuţie sunt programate şase spectacole, pe 19, 22, 26 şi 29 martie, precum şi pe 2 şi 5 aprilie, cea din urmă reprezentaţie urmând să fie difuzată live în cinematografele din toată lumea. 
  Soprana Anita Hartig, în vârstă de 30 de ani, a debutat în 2006, la Opera Naţională din Cluj, în rolul Mimi din La Boheme. Debutul internaţional a venit în 2009, pe scena Operei de Stat din Viena, cu rolul Musetta din aceeaşi operă. Tot la Viena a avut ocazia să fie, pe rând, Susanna în Le Nozze di Figaro, Micaela în Carmen, Despina în Cosi fan tutte şi Zerlina în Don Giovanni. În 2012 a cântat pentru prima dată pe scena operei Scala din Milano, tot în rolul Mimi. Un an mai târziu a venit şi debutul la Opera Regală din Londra, în La Boheme, alături de Teodor Ilincăi, Sonya Yoncheva şi Gabriele Viviani, sub conducerea muzicală a lui Alexander Joel. La sfârşitul anului 2013 a fost invitată să interpreteze partitura vocală din Simfonia a II-a, de Gustav Mahler, în programul Festivalului George Enescu din Bucureşti. 
  În 2014, Anita Hartig va debuta şi la Opera din Paris, urmând ca, în septembrie, să revină la Metropolitan Opera din New York, pentru a interpreta rolul Micaelei în Carmen (Bizat).
***adevarul.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu