marți, 25 martie 2014

Historia Viva




Muzeul National de Istorie a Romaniei


Tell-ul de la Bordusani-Popina. 

Modele de evolutie in Balta Ialomitei


Bucuresti


27 martie 2014




   Muzeul Naţional de Istorie a României anunţă organizarea celei de-a treia conferințe publice din seria Historia Viva, având ca titlu Tellul de la Borduşani-Popin. Modele de evoluţie în Balta Ialomiţei. 
   Evenimentul va avea loc joi, 27 martie 2014, cu începere de la ora 11.00, la sediul Muzeului Național de Istorie a României, corp Stavropoleos, etaj II, sala Mihai Viteazul.
   În cadrul conferinţei vor fi susţinute mai multe prezentări ale unor specialişti din ţară şi din străinătate, reprezentând instituţii prestigioase muzeale, de cultură, învăţământ şi institute de cercetare precum: Institutul de Arheologie din Erevan (Armenia), Institutul de Arheologie din Londra (Anglia), Centrul de Cercetare şi Restaurare a Muzeelor din Franţa (Paris, Franţa), Universitatea din Toulouse (Toulouse, Franţa), Universitatea Valahia (Târgovişte, România), Universitatea Alexandru Ioan Cuza (Iaşi, România), Institutul de Fizică şi Inginerie Nucleară Horia Hulubei (Măgurele, România), Facultatea de Geologie şi Geofizică, Universitatea Bucureşti (Bucureşti, România), Muzeul Dunării de Jos (Călăraşi, România), Muzeul Judeţean Ialomiţa (Ialomiţa, România), Centrul Naţional de Cercetări Pluridisciplinare Alexandra Bolomey din cadrul Muzeului Naţional de Istorie a României (Bucureşti, România) şi Muzeul Naţional de Istorie a României (Bucureşti, România). 
   Coordonatorul conferinţei publice este domnul dr. Nicolae Dragomir Popovici, cercetător ştiinţific în cadrul Secţiei de Arheologie Pre şi Protoistorică, Clasică şi Medievală, a Muzeului Naţional de Istorie a României.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu