marți, 25 martie 2014

Din Cernauti la Cluj




Scoala Populara de Arte Tudor Jarda


Cluj - Napoca


29 martie 2014




  Un eveniment de excepţie se pregăteşte la Şcoala de Arte Cluj pentru data de 29 martie 2014.
  Consiliul Judeţean Cluj şi Şcoala Populară de Arte Tudor Jarda Cluj vă invită în 29 martie 2014, de la ora 16:00, în sala de spectacole Şantier să participaţi la spectacolul artistic Din Cernăuţi la Cluj, spectacol la care participă cursanţii Centrului Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti din Cernăuţi, Ucraina.
   Între Centrul Bucovinean de Cultură Românească Cernăuţi şi Şcoala de Arte din Cluj există un protocol de colaborare realizat în urmă cu patru ani şi care s-a materializat în participarea cursanţilor Şcolii de Arte Cluj la concursurile şi festivalurile organizate de către Centrul Bucovinean. Lansată cu mult timp în urmă, invitaţia de a veni la Cluj adresată românilor din Cernăuţi s-a putut materializa doar în această primăvară, datorită eliminării unor restricţii din partea ucraineană.
    În cadrul spectacolului – eveniment din data de 29 martie 2014 vor evolua studiourile de dans Dor bucovinean şi studioul vocal – folcloric Perla, tinerii participanţi interpretând folclor din Bucovina de Nord şi din nordul Basarabiei, dar şi muzică uşoară românească şi ucraineană.
   De asemenea, se vor putea urmări şi jocuri populare din toate zonele Bucovinei - atât din România, cât şi din Ucraina.
   În cadrul spectacolului vor evolua şi cursanţii Şcolii de Arte Cluj, de la secţia externă Turda, coordonată de către instructorul Ioan Gherman, formaţia Simpatix Turda, cât şi Ansamblul folcloric Popular al Şcolii de Arte Cluj.
   Vor evolua şi cursanţii Florin Ciotleuş şi Claudiu Bicşabi de la clasele de muzică uşoară coordonate de către experţii Tunde Lacko şi Silvia Codrescu, cursanţi care în luna aprilie vor participa la Cernăuţi la cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului – Concurs Vise printre stele – Concurs internaţional de interpretare vocală şi instrumentală.
   Cu această ocazie în Galeria de artă Chipurile Clujului de la sediul Şcolii de Arte Cluj va avea loc şi o expoziţie de artă plastică numită Cântă cucu-n Bucovina – coordonator profesor Vladimir Teutu, din cadrul Studioului de artă plastică al Centrului Bucovinean Românesc din Cernăuţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu