luni, 10 februarie 2014

Mondoradio




Asociatia Radioclubul Romaniei


Biblioteca Metropolitana, Bucuresti


13 - 27 februarie 2014






    În cadrul expoziţiei, deschisă între 13 - 27 februarie 2014, în spaţiile Artotecii Bibliotecii Metropolitane Bucureşti (Șos. Mihai Bravu, 4; staţia Obor), vizitatorii vor avea prilejul să admire vechi aparate de radio realizate de firme de top mondial: Philps, Siemens, Blaupunkt, Tesla, precum şi cunoscuta firmă românească Radio Popular, ulterior Electronica.
   Exponatele acoperă perioada 1925 - 1972, cel mai vechi fiind un radio cu reacţie produs în România. O adevărată bijuterie tehnică este şi aparatul LUMOPHON GLORIA produs în Germania în 1929. Aparatul de radio cu galena, produs, în 1954, în România constituie o altă realizare de excepţie.


   Pe parcursul expoziţiei va fi aniversată ZIUA MONDIALĂ A RADIOULUI.
   Ziua Radioului (13 februarie) este o sărbătoare instituită de UNESCO, în semn de preţuire pentru acest important vector de informaţie şi diseminare a culturii.
   Pe 18 februarie se va desfăşura simpozionul dedicat împlinirii a 54 de ani de la înfiinţarea Uzinelor Electronica (Bucureşti), precum şi aniversării înfiinţării Asociaţiei Radioclubul României, organizatoarea evenimentului, în parteneriat cu Mediateca GEORGE ENESCU a Bibliotecii Metropolitane Bucureşti.
  Parteneri media: Radio România, Radio România Cultural, City TV Bucureşti.

Vernisaj: joi, 13 februarie 2014, de la ora 12:00.

***http://blogulluigabu.blogspot.ro/(Sergiu-Mrian D. Gabureac)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu