marți, 25 februarie 2014

De vorba cu Lucian Valeriu




Biblioteca Judeteana A. D. Xenopol


Cartile care m-au format


Arad


26 februarie 2014



Biblioteca Judeţeană "A.D. Xenopol" Arad's photo.

  În centrul atenţiei la Biblioteca Judeţeană „A.D. Xenopol”  din Arad va fi miercuri jurnalistul Lucian Valeriu. 
  Acesta va vorbi, de la ora 13:00, în sala Concordia, despre cărţile care au avut o influenţă majoră asupra dezvoltării sale. 
  "Playlist” de lectură: Julio Cortázar, Şotron; Jorge Luis Borges, Cartea de nisip; Umberto Eco, Insula din ziua de ieri;  Günter Grass, Toba de tinichea; Sun Tzu, Arta războiului.
   "De la Cortázar am invăţat că totul e un joc de-a literatura, de la Borges că poveştile noastre sunt parte a unui infinit labirint, de la Roberto della Griva că iubita şi ţara iţi sunt acolo unde iţi este fericirea fizică… fie ea şi ieri… şi, de asemenea, că «de ce am mai scrie poveşti, dacă nu murim din cauza lor?». De la micul toboşar al neamţului care spărgea tot cu talentul său sonor am invăţat că, imediat dupa ce încetăm să fim copii, pierzându-ne inocenţa, ne ducem dracului, iar de la Sun Tzu că «arta razboiului constă în inducerea în eroare». 
   Dar nu despre asta voi vorbi… ci de ce ar putea să ne influenteze major: cărţi, jocuri, filme sau artişti, optimişti sau pesimişti, băuturi sau tatuaje, mici ocoluri, mari viraje”, notează Valeriu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu