miercuri, 15 ianuarie 2014

Mihai Petrescu - Expoziție de fotografie




Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării


Peisaje protejate din Dobrogea de Nord.


Tulcea


14 ianuarie - 30 martie 2014





   Începând cu 14 ianuarie 2013, la Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării din str. 14 Noiembrie nr. 1 bis, publicul iubitor de imagini exotice poate admira… PEISAJE PROTEJATE DIN DOBROGEA DE NORD, într-o expoziție excepțională de fotografie realizată de cercetătorul Mihai Petrescu.
  Zilnic avem nevoie de momente de calm și relaxare iar mulți dintre noi le găsim în emailurile primite de la prieteni sau căutăm pur și simplu imagini deosebite din natură, în majoritatea covârșitoare a cazurilor, din natura altor țări. 
  Expoziția deschisă la Centrul Muzeal Ecoturistic, cuprinzând fotografii din ariile protejate aflate pe teritoriul județului Tulcea, ne va întoarce din drumurile imaginare pe alte meleaguri la noi acasă. La nivel naţional, judeţul Tulcea ocupă primul loc în ceea ce priveşte valoarea patrimoniului natural, având în vedere că acesta deţine cea mai mare suprafaţă de arii protejate de importanță națională și internațională din România, respectiv 436.143,2 ha, la care se adaugă alte suprafețe considerabile incluse în Rețeaua Natura 2000, ce reunește ariile protejate de interes european. 
   Realizatorul acestei expoziții, cercetătorul doctor inginer Mihai Petrescu, lucrează de peste 20 de ani la Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea, ani pe care i-a consacrat cercetării și luptei pentru protejarea patrimoniului natural inestimabil al Dobrogei. Vizitând expoziția realizată cu grija și rigurozitatea omului de știință, descoperim un adevăr surprinzător, bine ascuns de modestia sa de-a lungul anilor: Mihai Petrescu este un poet. Este poetul stepei arse de soare și vânt, este poetul arămiilor frunze de toamnă, este poetul stâncilor golașe ce ne transmit mesajul veșniciei.
  Frumusețea stă în ochii privitorului. Vizitați acum Peisajele din Dobrogea de Nord și înfrumusețați-vă privirea și sufletul!

***Mariana Cuzic

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu