vineri, 17 ianuarie 2014

Calatorie vizuala si sonora




Henri Codenie: India - tara de rishis


Galeria de Arta Gheorghe Petrascu, Tecuci


22 ianuarie - 8 februarie 2014






  India, ţară cu 1,2 miliarde de chipuri, rămâne departe de orice imaginaţie tipic europeană, ea nu încape în nici o cuprindere, grăbită de secolul în care trăim, scapă cel mai ades terminilor, aprecierilor, încadrărilor şi surprinde mai mult decât orice alt loc de pe pământ.
  Nimic nu demonstrează mai exact şi poate mai desfăşurat în aspecte, acest lucru, decât fotografia document. Vorbele, poveştile, textele sunt uneori de prisos. O imagine însă ne plasează în imediată apropiere şi dă înţeles şi veridicitate unor “iluzii” de lumina, culoare şi exotism.
  Henri Codenie, un adevărat stăpân al aparatului foto, un observator subtil şi cu simţul umorului şi un cunoscător al vieţii şi societăţii indiene, un belgian ajuns la Tecuci, ne pune în faţă acestei Indii incredibile începând de miercuri, 22 ianuarie, până pe 8 februarie 2014.
  Alături de Henri Codenie, la deschiderea expoziţiei INDIA - TARA DE RISHIS, miercuri, 22 ianuarie 2014, ora 14:00, la Galeria de Artă Gheorghe Petraşcu vor fi doi invitaţi de onoare: Domnul senator Ionel Daniel Butunoi şi puclicistul galaten Victor Cilincă.
  Teodora Chilian, o voce menită să trezească calde sentimente va încerca un sangit, muzică plină de magie a Indiei.
  Incredibila INDIE - TARA A INTELEPTILOR RISHIS este o călătorie vizuală şi sonoră la care va invităm cu pasul, cu privirea, dar mai ales cu sufletul.
***Gologan Lucia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu