luni, 27 ianuarie 2014

Arta plastica contemporana italiana




Muzeul National al Taranului Roman


Paolo Tait: Arhefanii


Bucuresti


30 ianuarie - 2 martie 2014






   Muzeul Național al Țăranului Român, Muzeul Țării Crișurilor și Consulatul Onorific al României pentru Trentino – Alto Adige vă invită în ziua de joi, 30 ianuarie 2014, ora 18.00, la Sala Foaier, la vernisajul expoziției Arhefanii, a artistului italian Paolo Tait.
   Paolo TAIT s-a născut în 1952, în Mezzolombardo din regiunea Trentino-Alto Adige/Südtirol, în nordul Italiei. 
   A deschis numeroase expoziții personale și de grup în Italia, Germania și Danemarca, iar în România, a mai expus la Muzeul Ţării Crișurilor, în anul 2007. În 2011, a reprezentat Italia la a 54-a ediție a Bienalei de la Veneția.
  Lucrările lui Paolo Tait sunt grandioase, tulburătoare și frumoase. Sunt fructul unei gândiri libere și puternice care nu face compromisuri cu ceea ce există deja sau a existat ca formă consacrată în timp. Pentru el, creativitatea începe acolo unde se stinge lumina zilei simplă și socială, unde pădurea tace și se strecoară în muta penumbră a tufișurilor. (
Paolo Tait de Vittoria Coen)
   Evenimentul este organizat sub patronajul Ambasadei Italiei în România, al Ambasadei României în Italia, al Consulatului General al României din Milano, al Regiunii Autonome Trentino-Alto Adige/Südtirol, al Provinciei Autonome Trento și al Primăriei din Mezzolombardo (TN).
   Expoziția va putea fi vizitată până în ziua de 2 martie 2014, de marți până duminică, între orele 10.00 și 18.00.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu