miercuri, 18 decembrie 2013

Lansare de carte




Iconari in Otopeni


Centrul Cultural Ion Manu, Otopeni


20 decembrie 2013





   Plina de imagini de atmosfera si detaliu, cu reproduceri ale lucrarilor realizate in cele patru zile de atelier dar si ale altor icoane, cu texte semnate de participanti din zone variate (iconografie, istoria artei, sociologie, arhitectura, muzic psaltica) - cartea aceasta si noi toti va invitam la o intalnire vineri seara, 20 decembrie, la Centrul Cultural Ion Manu din Otopeni.

   Si, pentru ca suntem foarte aproape de o mare si frumoasa sarbatoare, incepem colindul chiar din seara lansarii! Astfel, 150 exemplare din tirajul cartii vor fi distribuite gratuit in cadrul acestui eveniment.

Va asteptam cu drag si cu carti!

  Eveniment dedicat iconografiei romanesti contemporane, Iconari in Otopeni s-a bucurat de participari din diverse zone ale tarii si tehnici specifice de lucru: diacon Nicolae Balan, Alba-Iulia (fresca); Alexandru Nicolau, Bucuresti (fresca); Andrei Nicolae Raileanu, Cluj-Napoca (sculptura religioasa); Daniel Codrescu, Bucuresti (mozaic); Daniela Musat Toma, Cluj-Napoca (fresca); Gabriel Toma Chituc, Bucuresti (icoana); Ioan Popa, Otopeni (fresca); Marius Ghinescu, Iasi (icoana); Mihai Coman, Bucuresti (icoana); Razvan Badescu, Galati (icoana); Razvan Gasca, Piatra Neamt (icoana); Sorin Efros, Bucuresti (fresca)
Dorin Stefan Adam, Bucuresti, atelier Manadelucru (arhitectura religioasa).

  Participanti conferinta: Simion Pop (sociolog), Ucenicia – Cadru antropologic; Dorin Stefan Adam (arhitect), Arhitectura Contemporana ecleziala. Forma si loc; Sabin Preda (protopsalt), Muzica si icoana. O perspectiva teologica; Vlad Bedros (istoric de arta), Particularitati stilistice in arta de traditie bizantina din Romania.

Pentru orice alte informatii puteti accesa / contacta:
iconariotopeni.blogspot.ro
iconariotopeni@gmail.com

   Acesta carte a aparut cu ocazia simpozionului national de iconografie Iconari in Otopeni, editia I – 2013, ce a avut loc la Centrul Cultural Ion Manu, cu sprijinul Primariei Orasului Otopeni.

  Editorul si echipa de proiect multumesc pe aceasta cale domnului Silviu Constantin Gheorghe, primarul Orasului Otopeni si domnului Marian Ghenea, directorul Centrului Cultural Ion Manu din Otopeni. 

  Multumim intregii echipe a Centrului Cultural Ion Manu pentru primirea calda, profesionalismul in abordarea fiecarei etape de derulare a proiectului ca si pentru intelegerea aratata.

  Multumim Grupului Nectarie Protopsaltul pentru frumoasa asezare a gandurilor noastre, prin muzica psaltica, catre Sfintii pomeniti in icoane.

  Multumirile noastre se indreapta de asemenea catre partenerii logistici ai acestui proiect, Libraria Bizantina si Profi Art, precum si catre partenerii media, Igloo, Radio Romania Cultural, Modernism, Lumea Credintei, Total Comunicare, Pemptousia, Universul Credintei, TVR 1.

Coordonator proiect si editor: Ioan Popa
Curator expozitie si autor texte: Madalina Mirea
Autori texte: Simion Pop, Dorin Stefan Adam, Sabin Preda, Cosmina Chituc

Fotografii: Andrei Jindiceanu
Grafica: Ioana Bita Giulea, Daniel Mihail Constantinescu
Litera: Adobe Caslon Pro
Prepress si productie: Square Media
Hartie: Claro Bulk 200 g
Tiraj: 1000 exemplare

Sursa Vietile Sfintilor: crestinortodox.ro

Deschide usa crestine




Concert de colinde


Sala Traube, Medias


23 decembrie 2013





  An de an, colinda evocă miracolul naşterii Mântuitorului aducând în sufletele publicului mângâierea speranţei şi credinţa în datini şi obiceiuri.
  Concertul de colinde Deschide uşa creştine, organizat de către Direcţia municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret, va avea loc la Sala Traube din Mediaş, pe data de 23 decembrie 2013, ora 18.00. 
  Vă vor introduce în atmosfera caldă a sfintelor sărbători de Crăciun, Ansamblul Datini din Bazna, Ansamblul Rapsodia Târnavelor din Mediaş dar şi interpreţi de renume precum Mirela Mănescu sau Florentina şi Petre Giurgi .
  Biletele se găsesc la Sala Traube, înainte de intrarea la concert.
  Preţul unui bilet este de 5 lei.

Concert traditional de Craciun




Biserica Neagra, Brasov


20 decembrie 2013






  Peste 150 de colindători îşi vor uni glasurile şi instrumentele pentru a anunţa bucuria naşterii pruncului Iisus prin cântec. Biserica Neagră va fi gazda lor vineri, 20 decembrie, de la ora 18:00, cu ocazia concertului tradiţional de Crăciun.
   Pentru al doilea an consecutiv, Biserica Evanghelică C.A. din România – Parohia Braşov şi Fundaţia Forum ARTE, au derulat un proiect educaţional-muzical prin care copiii au avut ocazia să cunoască tradiţia colindului din diferite zone geografice. 
   Rezultatul va fi concertul de la Biserica Neagră, în care elevi din clasele III – XII de la Liceul Teoretic Johannes Honterus, Colegiul Emil Racoviţă, Colegiul Grigore Antipa, Liceul de Muzică Tudor Ciortea şi Liceul de Arte Plugor Sándor (Sfântu Gheorghe), vor cânta alături de ansamblurile Bisericii Negre: Corul Bach, Canzonetta şi Corul de Tineret Bach.
  Dirijorul Steffen Schlandt, alături de profesorii coordonatori Ingeborg Acker, Gizella Benedek, Gabriela Schlandt şi Lőfi Gellért, au pregătit un program ce cuprinde colinde în şase limbi: română, germană, maghiară, latină, engleză şi norvegiană.
  Biletul de intrare costă 10 lei şi poate fi procurat de la casa de bilete a Bisericii Negre.
***newsbv.ro via Brasov oras magic

Targ de Craciun




Reinvierea Traditiilor Populare de Craciun


Plaza Romania, Bucuresti


18 - 24 decembrie 2013





  Traditiile populare de Craciun reinvie in parcarea Plaza Romania intre 18-24 decembrie. 
  Va asteptam cu ritualul de pregatire a produselor pentru masa de Craciun, carnati, caltabos toba si alte bunatati - se va incinge un ceaun cu pomana porcului, taur si berbecuti la protap, se va inchina o cana de vin fiert sau de palinca. 
  Va mirosi a turta dulce, ceai cu scortisoara a paine de casa si cozonac. Ograda lu’ Badea Marinica si a Regelui ciolanelor o sa-si astepte cu portile deschise, colindatorii veniti la ceas de seara. 
   Un eveniment marca Bonima in parteneriat cu Primaria Sectorului 6, Centrul Cultural European si Plaza Romania.

O, ce veste minunata !




Biblioteca Oraseneasca Borsa


19 decembrie 2013




Initiativa de toata lauda





Concert caritabil: Imparte cu mine


Casa de Cultura, Gura Humorului


20 decembrie 2013







Dragii nostri,

   "Organizăm un concert caritabil de Crăciun pentru trei micuţi din Gainesti (jud Suceava) ai căror părinţi nu au niciun venit, iar condiţiile în care trăiesc sunt cu mult sub cele mediocre. Nu îi uităm nici pe copiii de la Casa de Copii din Gura Humorului pentru care Moş Crăciun nu ajunge întodeauna la ei.
   Vă invităm cu drag, pe 20 decembrie la ora 17:00, la Casa de Cultură Gura Humorului, la un concert live în scop caritabil, cu Diana Căldăraru, Mihai Boicu, ICARUS, Marian Walter, Ioan Mateiciuc, Dance & Zumba Studio, Grupul Ziurel trupele Mesaj GH şi Dance of Music."

Intrarea – 5 LEI sub formă de donaţie.

Vă aşteptăm cu mare drag!
Detalii pe:

***Bucovina Te Iubesc