joi, 28 noiembrie 2013

Targ de cadouri




Libraria Predania


Bucuresti


29 - 30 noiembrie 2013







Printre expozanti:




Animalute kucause de la Baz Baz bijoux



Cadouri de la Didiutza's Hamdmade (Diana Raluca Alexandru)

Si ei s-au jertfit pe campul de lupta




Muzeul National al Unirii


Romanii transilvaneni in primul razboi mondial


Alba Iulia


29 noiembrie 2013




   Vineri, 29 noiembrie 2013, ora 12.00, la Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia se va vernisa expoziţia Românii transilvăneni în Primul Război Mondial.  Este vorba despre o expoziţie-omagiu pentru românii transilvăneni care  s-au  jertfit pe câmpul de luptă  în Primul Război Mondial.

  “Istoria românilor în Primul Război Mondial  cuprinde o parte uitată prea des de istorici, o parte care a necesitat un efort uriaş uman şi material din partea lor. Chiar dacă românii transilvăneni au luptat de partea Puterilor Centrale, aruncaţi fără voie într-un război care nu era a lor, au avut partea lor semnificativă de jertfe. Efortul uman al Transilvaniei este comparativ cu al Regatului României având sub  arme aproximativ 700.000 de oameni din care o bună parte au pierit pe câmpurile de bătălie din Galiţia sau nordul Italiei. Expoziţia se vrea a fi un omagiu adus celor care au purtat un război extrem de greu şi pe care istoria i-a trecut într-un nemeritat plan secundar”, au transmis reprezentanţii muzeului albaiulian.

  Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Alba, Muzeul Naţional al Unirii.

***ziarulunirea.ro

Carti pentru cei mici




Targul de carte pentru copii


Casa Tineretului, Braila


2 - 4 decembrie 2013








   Cărţile sunt excelente cadouri pentru copii, mai ales că se apropie sărbătorile. Vă invităm la Târgul de carte pentru copii de la Casa Tineretului în perioada 2-4 decembrie 2013.
***Biblioteca Judeteana Panait Istrati Braila

Mandria de a fi roman




Ziua Nationala a Romaniei


Arcul de Triumf, Bucuresti


1 decembrie 2013







   Anul acesta, sărbătorirea Zilei Naţionale a României este mai specială deoarece se împlinesc 95 de ani de la Unirea tuturor românilor într-un singur stat.
  Peste 2.000 de militari din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Protecţie şi Pază vor participa duminică, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti. 
  Acestora li se vor adăuga aproximativ 140 de militari din Franţa, Polonia, Turcia şi Statele Unite ale Americii. Pe sub Arcul de Triumf vor mai trece peste 200 de mijloace tehnice, iar 35 de aeronave vor survola piaţa.
  Repetiţia generală a paradei va avea loc mâine, 29 noiembrie, în Piaţa Arcului de Triumf, începând cu ora 10.00.

***Ministerul Apararii Nationale, Romania

Noi umblam a colinda




Institutul de Cercetari Eco-Muzeale 


Magia sarbatorilor de iarna


Tulcea


5 decembrie 2013







***Acvariu Muzeu Tulcea

Capitala Daciei




Congresul spiritualitatii romanesti


Dacia si aurul dacilor


Zlatna


30 noiembrie - 1 decembrie 2013





   Timp de două zile orașul Zlatna va fi capitala Daciei prin două evenimente cu anvergură națională la care vor participa academicieni, istorici, specialiști în dacologie, personalități ale disporei române care participă la Congresul Spiritualității Românești: 

30 NOIEMBRIE 

– ora 10.00, ZLATNA

  Simpozionul Național DACIA ȘI AURUL DACILOR 
- REGATUL UNIT AL DACIEI CONSEMNAT PE COLUMNA DE LA ROMA INAUGURATĂ ÎN ANUL 113 (1900 de ani!) SI IDENTITATEA ROMÂNITĂŢII. 
  Comunicări privind Dacia Mare a lui Decebal; Războaiele Romano-Dace; Daco-Romania; Aurul dacic – comoară sau blestem; Viitorul Munţilor Apuseni.
- ora 13.30 Lansarea volumului Zlatna de odinioară, de Cristian Florin Bota, Horia Ciugudean şi Gabriela Mircea.
- ora 18.00 - COLUMNA LUI TRAIAN ȘI DECEBAL LA 1900 DE ANI
      – Expoziţia artistului fotograf conf. dr. Virgil Jireghie.
   Prezentarea filmului documentar artistic TRACII, Istorie ascunsă 
– scenariul şi regia: Daniel Roxin.

1 DECEMBRIE

– ora 14.00 – ZLATNA
Dezvelirea si sfinţirea MONUMENTULUI DECEBAL, sculptor Simion Asandi.

***Iubesc Muntii Apuseni

Sarbatoarea Sf. Andrei




Biblioteca Judeteana Gh. Asachi


Valori ale culturii si artei romanesti dezvaluite copiilor


Iasi


25, 28 noiembrie 2013








  Cu scopul promovării tradițiilor românești, Biblioteca Județeană Gh. Asachi, în parteneriat cu Complexul Muzeal Național Moldova Iași, prin Muzeul Etnografic al Moldovei a organizat o serie de manifestări care să puncteze sarbatorile de iarnă.

  Un prim pas îl reprezintă sărbătoarea Sfântului Andrei, considerat ca fiind ocrotitorul poporului român. Este bine să avem o zi în care să ne amintim sau să cunoaștem tradițiile bunicilor, gândindu-ne la vremea copilăriei, la locurile minunate în care am crescut, să petrecem timp  alaturi de famile, de cei dragi. 

  Astfel, în zilele de 25 și 28 noiembrie, la Secția Împrumut pentru copii ne-am întâlnit cu muzeografii Mihaela Onofrei și Ovidiu Focșa, care le-au dezvăluit elevilor de la Școala gimnazială nr. 1 Lunca Cetățuii, Liceul V. Alecsandri – structura Gh. Asachi și Școala Carmen Sylva tainele și simbolurile ce însoțesc sărbatoarea Sfântului Andrei.

  În perioda următoare ne vom întalni cu Moș Nicolae, Moș Ajun și Mos Crăciun, pentru alte activități, alături de partenerii  bibliotecii.

Un roman despre familia Borgia




Libraria Humanitas


Sarah Dunant: Sange si splendoare


Cismigiu, Bucuresti


3 decembrie 2013





  Vă aşteptăm marţi, 3 decembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cişmigiu pentru o întâlnire cu Sarah Dunant, autoarea bestsellerului internaţional Sânge şi splendoare. Un roman despre familia Borgia.
  Participă: Sarah Dunant, Marius Chivu, Denisa Comanescu, Marina Constantinescu, Dana Jenaru, Elisabeta Lasconi, Carmen Sandulescu.

Evenimentul va fi urmat de o sesiune de autografe.

SANGE SI SPLENDOARE

  O cronică flamboaiantă a uneia dintre cele mai spectaculoase familii din istoria lumii semnata de o maestră a ficţiunii istorice.
  Spre sfârşitul secolului al XV-lea, frumuseţea şi prosperitatea Italiei sunt marcate de violenţă şi corupţie, mai cu seamă la Roma şi în sânul Bisericii Catolice. Cardinalul Rodrigo Borgia îşi foloseşte influenţa, cumpărându-i pe înalţii prelaţi, pentru a ajunge Papa Alexandru VI. Un papă spaniol într-un oraş italian însă e prilej de controverse şi conflicte pe care doar calităţile de excelent strateg şi diplomat ale lui Rodrigo Borgia le pot surmonta. Dacă familia Borgia e destinată să triumfe, acest charismatic politician cu un imens apetit pentru femei şi distracţii nu se va da în lături să-şi folosească propriii copii, pe Cesare şi Lucrezia, pentru a reuşi.

Despre evolutia tramvaielor




Expozitie foto


Galati


1 decembrie 2013






   Duminica, 1 decembrie 2013, va astept in terminalul de la Cinema Dacia, la o expozitie foto privitoare la evolutia tramvaielor din orasul Galati, de la inceputuri si pana in prezent.     
   Expozitia va fi expusa in salonul unuia dintre tramvaiele ZGT apartinand regiei noastre de transport local.
***Amiral Aov

95 de ani de la Marea Unire




Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi


Infaptuirea Romaniei Mari - Glorie Armatei Romane


Bucuresti


29 noiembrie - 29 decembrie 2013






  Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi 
in colaborare cu Muzeul Militar National Regele Ferdinand I 

  Va invita vineri 29 noiembrie 2013, ora 12.00, la vernisajul expozitiei INFAPTUIREA ROMANIEI MARI – GLORIE ARMATEI ROMANE, expozitie dedicata sarbatorii Zilei Nationale a Romaniei.

  Anul acesta se celebreaza 95 de ani de la Marea Unire din 1 decembrie 1918 – pagina vie a istoriei noastre, reusind sa se implineasca visul de veacuri al tuturor romanilor – unirea tarilor romane intr-o singura, mare si mandra tara, totodata prilej de cinstire a eroilor care s-au jertfit pentru idealul unitatii nationale.

Expozitia va fi deschisa in perioada 29 noiembrie - 29 decembrie 2013.

Sunteti asteptati cu mult drag!

De ziua noastra




Ziua Nationala


Parcul Titan


1 decembrie 2013





***Evenimente Sector Trei

In trei culori la Casa Muresenilor




Muzeul Casa Muresenilor


Brasov


29 noiembrie 2013




Asa-i romanul cand este iubit




Biblioteca Judeteana Mihai Eminescu


Botosani


2 decembrie 2013




Pe simezele sucevene




Arta plastica contemporana romaneasca


Salonul de iarna


Universitatea Stefan cel Mare, Suceava


1 decembrie 2013 - 30 ianuarie 2014






Ești floare de dor, Basarabie !




Expoziție de fotografie


Alecu Reniță, Lucian Reniță


Muzeul Național al Țăranului Român, București


28 noiembrie - 10 decembrie 2013






   Muzeul Național al Țăranului Român și Revista Națională Natura din Chișinău vă așteaptă joi, 28 noiembrie a.c., la ora 18.30, la lansarea expoziției de artă fotografică Ești floare de dor, Basarabie! care va reuni lucrări semnate de Alecu Reniță și Lucian Reniță din Chișinău.

  Expoziția va putea fi vizitată la Sala Tancred Bănățeanu, până pe 10 decembrie 2013, de marți până duminică, între orele 10.00 și 18.00.