sâmbătă, 28 septembrie 2013

Totul Gratuit !




Bazar cu Lucruri Gratis


Bucuresti


editia a XI-a, 29 septembrie 2013






Bazar cu Lucruri Gratis la Cluj, Brasov si Bucuresti

  Hai si tu la Bazarul cu Lucruri Gratis, locul unde oamenii doneaza obiectele pe care nu le mai folosesc si isi aleg complet gratuit orice lucru de care au nevoie.
  Organizat cu ajutorul voluntarilor, Bazarul este o intalnire periodica a comunitatii locale in care participantii aduc si ofera complet gratuit: produse in stare de functionare, discutii, prietenie, bunatati, servicii, buna dispozitie, jocuri, si orice alte lucruri care pot fi impartasite intr-o comunitate.
  Fara bani, fara schimburi, fara negocieri. Totul Gratuit !
  Produsele care vor ramane in urma Bazarului vor ajunge la persoane cu probleme materiale (prin intermediul institutiilor de profil, fundatiilor/ong-urilor) sau vor fi oferite celor care au nevoie de ele online, prin platforma http://LucruriGratis.ro/.

Adresa: Carol 53.
Program: 12:00-15:00.

Fauna Mării Negre




Muzeul Brăilei - Secția de Științe ale Naturii


Brăila


septembrie - octombrie 2013




  În perioada septembrie-octombrie 2013, la Muzeul Brăilei - Științele Naturii va fi deschisă foto-expoziția Fauna Mării Negre. 
  Scopul acestei expoziții este, în primul rând, de a pune la îndemâna publicului vizitator o descriere sumară a celor mai importante şi comune forme de animale întâlnite în Marea Neagră și în împrejurimi, precum şi distribuția acestora în lume.
  Cunoaşterea faunei Mării Negre, pe lângă latura practico-economică, a cărei importanţă este deosebit de însemnată, prezintă deasemenea, un imens interes şi din punct de vedere ştiinţific-biologic, date fiind condiţiile particu¬lare de viaţă pe care le oferă bazinul său. 
  Marea Neagră, prin specificul său de mare continentală aproape închisă și ale cărei ape sub izobata de 18 cm suferă influența hidrogenului sulfurat, constituie un mediu mai puțin prielnic pentru unele viețuitoare acvatice ce populează celelalte mări și oceane ale lumii. Drept consecință, și numărul de specii de pești și mamifere acvatice este mai redus în Marea Neagră, comparativ cu alte mări. 
  Cu toate acestea, în Marea Neagră s-au adaptat toate formele mediteraneene a căror viață nu era prea strâns legată de constanța salinității și a temperaturii cum sunt de exemplu, majoritatea peștilor, scoicilor (midiilor), viermilor, crabilor etc. 
  Condițiile speciale peste care au dat aici vietățile mediteraneene, au avut o mare repercusiune asupra structurii lor, determinând crearea de rase și varietăți specifice Mării Negre. În consecință, multe dintre aceste specii sunt endemice Bazinului Mării Negre. 
Astfel, specii rare precum rechinii, delfinii, focile sau căluții de mare pot fi întâlnite în apele Mării Negre, chiar dacă numărul acestora este în declin. Pe lângă acestea se mai găsesc: peștele spadă, țiparul de mare, morunul, nisetrul, păstruga, șprotul, scorpia de mare, pisica și vulpea de mare, meduze, căluți de mare sau acul de mare etc.
  Din păcate însă, un număr însemnat de plante și animale marine costiere sunt din ce în ce mai rare sau amenințate cu dispariția. În Cartea Roșie a Mării Negre, mamifere precum marsuinul, delfinul cu bot gros, delfinul comun sau foca-călugăriță ori pești precum rechinul de Marea Neagră sau sturionii sunt încă specii amenințate cu dispariția. Însă nu numai aceste specii fac parte din Cartea Roșie, ci și o serie de macrofite, nevertebrate, sau alte specii de pești. 
  Situaţia ecologică a Mării Negre s-a înrăutăţit în ultimii ani și continuă încă, din cauza reziduurilor aduse de cele 3 fluvii care se varsă în ea, între care şi Dunărea, dar şi a pescuitului excesiv ori a deversărilor necontrolate de produse petroliere. Apele menajere deversate din toate ţările riverane, cu mari cantităţi de substanţe organice, au determinat fenomenul de "înflorire a apelor", care a dus la moartea multor specii de peşti, delfini sau a altor organisme marine. De asemenea, numărul speciilor de peşti cu valoare comercială care trăiau aici odinioară este în declin, și aceasta se întâmplă din cauza exploatării necontrolate.
  Încercările de refacere a ecosistemelor grav afectate depind în primul rând de aplicarea măsurilor de conservare și protecție, stabilite atât la nivel național, regional, cât și la nivelul întregului bazin al Mării Negre. Numai punând acum în practică aceste măsuri putem spera că generațiile viitoare vor mai putea beneficia de stocuri sporite de pește, ape curate dar și de frumusețile naturale pe care Marea Neagră le poate oferi. Nu ne rămâne decât să conștientizăm și apoi să acționăm în consecință.
  Sperăm că această modestă expoziție va putea servi măcar câtorva dintre cei care iubesc marea, sau celor pasionați de natură, drept călăuză pentru recunoaşterea formelor mai comune de animale pe care le pot întâlni pe atât în apa mării cât și pe plajă, în zbor, sau în imediata apropiere a țărmului.
  Vă așteptăm cu drag să ne vizitați la sediul nostru din Parcul Monument !
  Prezentare: dr. Nicolae Onea, cercetător - Secţia Artă, Etnografie şi Ştiinţele Naturii, coordonator foto-expoziție.

Toamna in arpegii si culoare




Arta plastica contemporana romaneasca


Biblioteca Metropolitana, Bucuresti


30 septembrie 2013









***Galeria de pe Chei

Mihai I al Romaniei in dosarele Securitatii




Casa Regala a Romaniei


Expozitia: Regele urmarit


Biblioteca Centrala Universitara, Cluj-Napoca


25 octombrie - 24 noiembrie 2013




De sarbatoarea batraneilor




Muzeul Brailei


Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice


Braila


1 octombrie 2013





   Marți, 1 octombrie 2013, ora 10.00, la sediul Muzeului Brăilei din Piața Traian nr. 3, va avea loc o manifestare dedicată Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice.
  Organizatori: Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Brăila, Muzeul Brăilei, Consiliul Județean al Persoanelor Vârstnice Brăila.

Program:

- semnificația 
Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice; 

prezintã: Ilie Dudulea, președinte Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Brăila
- lansarea revistei Casa Speranței.

Invitați:

- Wanessa Radu, actriţă;
- Laurenţiu Ovidiu Mocănescu, bariton;
- Costel Pătrăşcan, caricaturist;
- Ionel Negruţ şi Vasile Mandric, epigramişti.
Moderator: Cornelia Negoiță, profesor.

Sfarsit de septembrie




Strada de C'Arte


Bucuresti


Colectii si Colectionari


Filatelie


28 septembrie 2013





Intr-o dupa-amiaza, sub un cer de septembrie...


...in Capitala...


...pe langa sediul fostei Directii 5...


...sunt semne ca toamna a sosit, cu auriul si ruginiul ei cu tot...


Pe ici, colo, flori la ferestre.


Pe Boteanu, la a II-a editie.


Pe agenda "mea de lucru", la rubrica "de vazut neaparat"; mai ales dupa renovare.


Vis-a-vis, la Art Mark, doar stiti, c-am mai fost. O vitrina multicolora...


La 16:00 "trecute fix" am avut intalnire cu Dra Filatelia.


Pregatita, frumos impodobita...


...cu panouri de prezentare...


...a unor emisiuni si piese...


...menite sa atraga cat mai multi pretendenti.






Eu am interpretat gestul lui Marky ca pe o invitatie la vizitarea frumoasei cladiri...


...asa ca am pasit pe scari cu ganduri mari...


...dornic sa fac cat mai multe fotografii...


...pe care sa vi le prezint si voua, cititorii mei.


Nu am reusit caci am fost intors din drum de catre un Cerber speriat ca as fi intrat fara permis in Loja Regala.


Am fost nevoit sa fac cale intoarsa, nu inainte de a mai prinde un ultim cadru...


...dar si de a scotoci printr-un adevarat sipet plin de comori. 




Cateva piese "grele" (supratipuri pe care nu le gasesti pe toate drumurile) aflate in urma investigatiilor mele.


Am fost un norocos !

The Golden State




De prin lume adunate...


America, America (XI) - California


Colectii si Colectionari


Cartofilie







Newport Beach. Portul Newport este asezat pe coasta Pacificului constituind un punct de intalnire pentru iubitorii de yahting.


Din partea sudica a Californiei.


San Diego, noaptea.


San Diego. Vedere aeriana asupra Podului Coronado; Zgaraie Norii in fundal...


Vedere aeriana asupra Hotelului Coronado. 
Cinefilii pasionati de anii '30-'40 probabil ca ofteaza...


Carlsbad, Tinutul San Diego.


Idem.


Carlsbad. Priviti solul; in California ori este nisipos ori lutos. Cu toate acestea, prin spirit inovativ si fonduri masive s-au reusit adevarate minuni (agricole, horticole...).


Lone Cypress.


Marina del Rey. Vedere aeriana asupra celui mai mare port artificial din lume. 
Santa Monica si muntii fundal.


Santa Monica. In aceasta regiune se afla si una dintre cele mai frumoase piste pentru biciclisti; tine de la Plaja Venice, trece prin Santa Monica ajungand la Will Rodgers State Beach.


Santa Monica. Romanasii nostri de pe acele meleaguri ii mai spun si Santa Mamica. Aici putem vedea Digul Santa Monica, Pacific Palisades Park si Will Rodgers State Beach cu Muntii Santa Monica in fundal. 


Santa Monica. Promenada de pe Strada 3. Un loc in care poti face cumparaturi, lua masa, vedea un film sau doar sa te bucuri de ambianta.


Los Angeles. Un oras care pare mereu ca isi are propria sa lume.


Los Angeles; centrul si Muntii San Gabriel.


Centrul (Downtown cum se spune). Aici se fac afaceri...sau poti sa te distrezi.


 Hollywood. Faimosul Grauman Chinese Theater, acum Chinese Mann, care a fost construit in 1927. Atunci dar si acum este folosit pentru lansarea filmelor si este locul unde celebritatile merg pe jos ("covorul rosu") si se lasa fotografiate. Ca observatie: nu stiu la ce ora a fost facuta aceasta fotografie dar chiar sa nu vezi vreun om pe trotuare este greu de admis pentru 
L.A. - "Orasul care nu doarme niciodata"


Beverly Hills. Rodeo Drive. Una dintre cele mai scumpe artere...Cele mai "fine" magazine si localuri din California de sud.


Universal City. Orasul Studiourilor Universal. Mii de oameni care muncesc si traiesc in industria cinematografica, a entertainement-ului in general.

As fi putut intitula acest mic album (crampei dintr-o alta lume) "Si eu am fost acolo".
Sau "California prin ochii Mihaelei si Dnei Stefan."
 Ma rezum numai prin a le multumi inca o data pentru aceste frumoase imagini.