vineri, 27 septembrie 2013

Pictura, sculptura, fotografie




Galeria de Arta Elite Prof Art


Expozitia: Symphony in Red


Bucuresti


4 - 25 octombrie 2013




Maica Rusie




De prin lume adunate...


Rusia: Parcul Pavlowsk, Sankt Petersburg


Colectii si Colectionari


Cartofilie







Palatul vazut de pe alee.


Vederea asupra palatului din curtea interioara. Corpul central (1782-1799), 
arhitect C. Cameron; aripile (sfarsitul sec. XVIII), arhitect: V. Brenna, 
felinar (inceputul sec. XIX), design: C. Rossi.


Palatul vazut dinspre Slavyanka; Podul Centaurului (1799), arhitect: V. Brenna.


Templul Prieteniei (1780-1782), arhitect: C. Cameron


Podul de Fier (1823), arhitect: C. Rossi.


Baile Reci (1799), arhitect: C. Cameron. Podul Centaurului.


Statuie de pe Podul Centaurului (sfarsitul sec. XVIII, copie dupa un original antic).


Crescatoria de pasari (1782), arhitect: C. Cameron. 
Venus (o copie din sec. XIX dupa o lucrare a italianului A. Canova).


Memorialul Parintilor (1786-1796), arhitect: C. Cameron, sculptor: I. Martos.


Pavilionul Rossi (1914) construit dupa desenele lui C. Rossi. 
Include un monument inchinat Tarinei Maria Feodorovna (sf. sec. XIX), 
instalat in 1914; sculptor: V. Beklemishev.


Sectorul vechi Sylvia. In imagine o sculptura careia nu i se cunoaste autorul 
(sfarsitul secolului XIX).


Sectorul vechi Sylvia. Sculpturi din Scuarul Apollo (sf. sec. XVIII), 
copii dupa lucrari antice originale.


Sectorul vechi Sylvia. Apollo Belvedere (sf. sec. XVIII, copie dupa o lucrare antica originala), sculptor: F. Gordeyev.


Sectorul nou Sylvia. Apollo Musagetes (sf. sec. XVIII, copie dupa o lucrare antica originala), sculptor: F. Gordeyev.


Podul Visconti (1807), construit de D. Visconti dupa un desen de A. Voronikhin.


Vas de piatra langa Podul Visconti.


Debarcaderul de pe iazul Mariental.


Iazul Mariental, Marele Pod de Piatra; lei au fost instalati la sfarsitul sec. XVIII.


Valea Slavianka.


Colonada Apollp (1782-1783), arhitect: C. Cameron; Podul Tuff (1800), arhitect: G. Quarenghi.


Pavilionul celor Trei Gratii (1801), arhitect: C. Cameron, sculptor: P. Triscorni.


Parcul Pavlowsk.


Mapa: Parcul Pavlowsk (coperta I).


Idem, coperta III.


Idem, coperta IV.

Editura Planeta, Moscova, 1984.
Ilustrate format foarte mare (cat patru carti postale obisnuite).







Primele 30 de secunde




Arta plastica contemporana romaneasca


Codruta Podina, Iuliana Vilsan, Cristi Gaspar


Muzeul National al Taranului Roman, Bucuresti


3 - 13 octombrie 2013





   În perioada 3-13 octombrie 2013, Muzeul Național al Țăranului Român găzduieste, la Sala Acvariu, expoziția de pictură Primele 30’’.
  Artiștii implicați în acest proiect sunt: Codruța Podina, Iuliana Vilsan și Cristi Gaspar.
  Selecția de lucrări realizată pentru această expoziție se bazează pe similitudini intuitive și pe o întâlnire spontană între trei artiști cu background diferit, dar asemănători în ceea ce privește preocuparea pentru temele interiorizate, meditative, bazate pe o simbolistică primară a formelor și pe o sinteză subtilă a realității în oniric.
  Expoziția se poate descifra în mai multe registre: unul tematic - formal, în care predomină cercul cu sens de unitate/pântec matern/somn - corp fragil/protecție; unul vizual - în care regăsim un real atașament pentru practica picturii și a subtilităților materiei și unul simbolic - în care utilizarea semnelor are un sens prestabilit, atent cântărit și direcționat înspre puncte nevralgice ale actualității și ale întâmplărilor personale ale autorilor. (Simona Vilău)
  Primele treizeci de secunde, conceptul și titlul expoziției este un apel la citirea mesajelor prin intermediul inimii.
  Inima are un câmp electric care îl depășește pe cel al creierului, iar mesajul ajunge în primul rând acolo, în primele 30 de secunde, apoi este preluat și procesat de creier. Expoziția ridica o problematică a ascultării inimii, este un punct de start pentru o introspecție și plonjare în receptarea realității. Convențional, în teoria comunicării, sunt echivalente cu prima impresie. Prima impresie reprezintă doar începutul contemplării și al dialogului cu imaginea. În semiotica cercului, a sferei, a celulei, este cuprins tot universul. Expoziția este un apel la ascultarea inimii ca semn ordonator al sensului vieții, un apel mic și puțin sonor într-o lume contemporană sufocată de strategii și speculații financiare, o pauză de respirație, un răgaz, o introspecție la ceva fragil, sensibil și aparent neimportant, dar care conține asemenea celulei toată informația și misterul vieții. (Iuliana Vilsan)


Baroque Books & Arts




Libraria Humanitas


Seara Baroque


Cismigiu, Bucuresti


3 octombrie 2013





Bucurestiul Creativ




Muzeul National George Enescu


Turul Bucurestiului, oras al Artelor


28 septembrie 2013





  Sâmbătă, 28 septembrie 2013, ultima zi a Festivalului Internaţional George Enescu, Camira Events & Travel vă oferă o vizită gratuită a muzeului ce .prin activitatea sa cinstește memoria și numele Maestrului.

Ghidaj gratuit la orele 10,00 şi 14,00.

  Evenimentul face parte din proiectul Turul Bucureştiului, oraş al Artelor, desfăşurat de Camira Events & Travel şi Muzeul Naţional George Enescu în cadrul programului Bucureştiul creativ.
  Bucureștiul creativ poartă amprenta și spiritul lui Enescu, reinterpretate prin identitate vizuală, prin creație în forme plastice, prin promovarea valorilor în care Maestrul a crezut.
  "Nu devii bătrân fiindcă ai trăit un număr de ani, devii bătrân fiindcă ai dezertat de la idealul tău. Anii ridează pielea, dar renunţarea la ideal ridează sufletul”(George Enescu).

Colectie noua de strai romanesc




Targul de ie romaneasca


Centrul de Arta Contemporana Alchemia, Bucuresti


editia a II-a, 3 - 6 octombrie 2013








   Alchemia și IIANA vă așteaptă, în perioada 3-6 octombrie 2013, la Târgul de Ie Românească, cu peste 700 de piese noi și vintage din colecția toamnă-iarnă 2013-2014.

Pentru minti curioase




Noaptea Cercetatorilor


Bucuresti


27 septembrie








  Cunoscute institute de cercetare și instituții, precum: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară Horia Hulubei, Institutul Național de Cercetare în Sport, Institutul Național de Fizica Laserilor, Plasmei și Radiațiilor, Institutul de Fizică Atomică, Institutul de Științe Spațiale, Centrul pentru Studii Complexe, Inspectoratul General al Poliției, Institutul de Geologie și multe alte institute și instituții își vor prezenta rezultatele muncii de laborator și cercetare, deschizându-și porțile către publicul larg.
  Vizitatorii Nopții Cercetătorilor vor avea parte de demonstrații practice, dezbateri pe teme științifice de actualitate, experimente, prezentări, concursuri interactive și vizite ghidate prin laboratoare.
  În Parcul Tineretului, intrarea dinspre liceul Șincai, începând cu ora 17.00, vizitatorii vor putea explora un adevărat târg al științei, prin cele patru zone mari: SciFUN, Knowledge, Agora (care găzduiește Salonul Cercetătorilor și Exploratorilor Neconvenționali) și zona Uniunii Europene.
  În zona SciFUN, experimentele și jocurile se țin lanț: Discovery Channel aniversează 10 ani de Myth Busters în România, provocând vizitatorii să participe la confirmarea sau infirmarea locală a mitului superiorității Multitasking a femeilor; se desenează laboratoare cu cerneală fluorescentă la Standul UV; atelierul de grafică digitală, susținut de Intuitext, vă invită la creativitate; amatorii de muzică devin DJ cu Europa FM.
  Zona Knowledge este dedicată institutelor de cercetare. Aflăm ce este și ce poate face laserul cel mai puternic din lume de la specialistii Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară Horia Hulubei. Cercetătorii de la Institutele Nationale de Fizica de pe Platforma Magurele si Facultatea de Fizica a Universitatii Bucuresti vă așteaptă cu experimente fascinante cu lumină, electricitate, laser și plasmă. Învățați să cântați la harpa fără coarde, priviți cum un cilindru sfidează gravitația, descoperiti cum cerneala invizibila capata culori neasteptate. Observați alături de Institutul de Stiinte Spatiale galaxiile, roiurile de stele și constelațiile. Intrati in zona temperaturilor sub-polare prin intermediul demonstratiilor cu heliu lichid (ICSI – Ramnicu Valcea) si gheata carbonica. Cum pot fi crescute performanțele corpului uman ne vor arăta cei de la Institutul Național de Cercetare în Sport. Despre biofeedback, drone, roboți, magneți, interacțiune de forțe vom înțelege mai multe în atelierele interactive ale Centrului pentru Studii Complexe. În standul Institutului de Geologie analizăm fosile vechi de mii de ani găsite pe teritoriul României. Cum e să ai ca meserie Știința – zi cu zi ne vor demonstra cercetatorii de la Institutul de Fizică Atomică, alaturi de cei mai tineri, elevi de gimnaziu si liceu, care vor sustine o serie de prelegeri libere pe teme de stiinta explicate pe intelesul tutror.
   Salonul Cercetătorilor și Exploratorilor Neconvenționali din zona Agora, inițiativa Editurii Anticipația și a Asociației Invenio, ne reamintește că progresul și evoluția societății și a umanității sunt posibile atât timp cât rămânem creativi, îndrăzneți și iubitori ai firii omenești. Printre vizionarii care vor fi prezenți aici se numără: Ionuț Budișteanu, românul care la doar 18 ani a câștigat marele premiu de inovație la Intel International Science and Engineering Fair, cu mașina proiectată de el să se conducă singură, Alexandru Mironov, omul care a fascinat imaginarul științific al unei întregi generații, specialiștii de la Centrul pentru Studii Complexe și antreprenorii sociali de la The Hub.
  Spre finalul evenimentului, vizitatorii vor părasi laboratoarele pentru a asculta concertul LIVE ROA (Rise Of the Artificial), începând cu ora 21:00, în Parcul Tineretului.
  În cadrul aceluiași eveniment european, Noaptea Cercetătorilor 2013, Muzeul Antipa îi invită pe iubitorii și entuziaștii de știință, începând cu ora 19:30, în Sala Multimedia a Muzeului, să participe la experimente inedite: participanţii vor identifica insectele după sunetele pe care acestea le produc, vor fi preparate insecte necrofage după standardele științifice și muzeale, se vor prezenta etapele naturalizării și ale restaurării unor specii de vertebrate. Nu în ultimul rând, participanții vor vizita colecțiile de lepidoptere ale Muzeului.
  Pe Platforma Măgurele, institutele de cercetare își așteaptă vizitatorii în laboratoare. Între ora 09:00 și ora 18:00 se organizează vizite ghidate prin laboratoarele Facultății de Fizică – Universitatea București, prin cele ale Institutului Național de Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației, ale Institutului Național de Fizică și Inginerie Nucleară Horia Hulubei, ale Institutului Național pentru Fizica Pământului, si ale Institutului Național de Fizica Materialelor. Tot aici veți putea vedea expoziția de desene tematice Vreau să fiu cercetător.
  Noaptea Cercetătorilor este un eveniment organizat simultan în toate țările Uniunii Europene. În a patra vineri a lunii septembrie, anul acesta în data de 27 a lunii, participanții din peste 300 de orașe europene vor construi împreună harta științifică a Europei. Evenimentul este organizat sub egida Uniunii Europene de către Target Active Training și Asociația Invenio în parteneriat cu Anticipația, parte a grupului Nemira, Poliția Română, Centrul de Studii Complexe, Institutul Național de Cercetare în Sport, Europa FM și Dwyn Shop. Parteneri locali in organizare pentru  București: Institutul de Fizică Atomică, Universitatea București – Facultatea de Fizică, Institutul Național de Fizica Laserilor, Plasmei și Radiațiilor.
Intrarea la eveniment este liberă !

Pentru programul complet vizitați 
www.noapteacercetatorilor.eu şi 
www.facebook.com/ResearchersNightRomania.
***totb.ro

Pentru bătrânei




Biblioteca Județeană Nicolae Milescu Spătarul


Ziua Internațională a Muzicii, 

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice

Vaslui


1 octombrie 2013



Hai in targ !




Targ cu mestesuguri, mestesugari si bucate traditionale


Muzeul National al Taranului Roman, Bucuresti


27 - 29 septembrie 2013







  FUNDAŢIA KOGAION 115 vă invită la Târg cu meşteșuguri, meșteșugari și bucate tradiționale, organizat în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român, în perioada 27 – 29 septembrie 2013. Program: zilnic între orele 10:00-18:00.
Intrarea este liberă !

  Târgul acestei ediții reunește numeroși creatori populari din două zone pline de tradiții: Clujul și Maramureșul. Participanții vor expune țesături, costume din Cluj, podoabe tradiționale din zona Călatei, podoabe din cupru, obiecte ingenios lucrate cu lavandă.

  Copiii pot găsi aici fructe delicioase din Șomcuta, turtă dulce și siropuri, miere și prăjituri făcute după rețetele bunicuțelor din zonă. Cei mari pot încerca afumăturile și cârnații, brânzeturile diverse, zacuscă sau palincă.

   Anticarii din curtea interioară sau de pe Aleea Samurcaş sunt pregătiți cu nenumărate obiecte cărora trecerea anilor nu le-a luat din frumusețe.

  Vizitatorii sunt așteptați cu sărmăluțe maramureșene, pâine la țest, must și pastramă.

Organizator eveniment
Fundaţia Kogaion 115
Ligia Marica – Director marketing
Mobil: 0722 274 803
Fax: 021 211 62 70
e-mail: ligia_marica@yahoo.com

Încăperi ferecate




Lansare de carte


Care Santos


Librăria Humanitas Kretzulescu, București


1 octombrie 2013




  Ne vedem marti, 1 octombrie, la ora 19:00, pe terasa alaturi de Marin Malaicu-Hondrari, Tania Radu, Elisabeta Lasconi, Virginia Costeschi si Denisa Comanescu la lansarea volumului Incaperi ferecate de Care Santos.

Shopping si fapte bune




Save & Shop, Care & Give


Ringstar Pet Hotel, Bucuresti


editia a XXII-a, 5 octombrie 2013








Editia cu nr. 22 a Save & Shop, Care & Give bate la usa !
  Sambata, 5 octombrie, intre orele 13:00 si 17:00, aveti ocazia sa va cumparati cele mai frumoase si mai ieftine hainute, pantofi, bijuterii, articole sportive, de decor, accesorii sau carti si sa faceti o fapta buna in acelasi timp !
  Pentru ca toti banutii stransi ajung la cateii si pisoii aflati in grija asociatiilor ROBI, A Doua Sansa, Anda Murgu - Suflete Dragi si APAM Arad.
Pentru mai multe informatii: www.sscg.ro
Si urmariti postarile de saptamana viitoare, ca sa vedem o selectie de produse noi !

Pe simezele targmuresene




Arta plastica contemporana romaneasca


Caprita Petre


Expozitia: Catre sine


Galeriile de Arta U.A.P.R., Palatul Culturii, Targu-Mures


2 octombrie 2013






As fi onorat daca ati putea participa la vernisajul expozitiei personale de pictura.
Cuvantul de deschidere va apartine d-lui Marica Valentin.
Va astept cu drag !
Toate cele bune,

Așa cum a fost




România de-altădată


Buzău (1)


Colecții și Colecționari


Cartofilie





Piața Republicii. Cod: 640. Librăria Noastră. 1953.


Vedere. 1958.


Sfatul popular raional. Cod: 677. Anii '50 - '60. Necirculată.
Imagine identică cu cea precedentă, titulatura trecută pe banda albă
din partea de jos.


Sfatul popular raional. Cod: 680. Anii '50 - '60. Necirculată.


Vedere din Buzău. 1957.


Vedere din Buzău. De fapt: Sfatul Popular (n.a). 1962.


Vedere din Buzău. Cod: 678. 1964.


Sfatul popular al orașului. Cod: 7020. 1964.


Vedere din Buzau. Foto: G. Cocora. 1967.


Vedere din Buzau. Foto: Gabriela Cocora. 1968.


 Sfatul popular raional. Foto: Gabriela Cocora. 1967.
Mai există o variantă, identică. Intitulată: Vedere din Buzău.  1969.


Consiliul popular. Foto: Gabriela Cocora. Circulată în 1972.


Consiliul Popular Municipal. Cod: 396. 1968. Necirculată.
Alt tiraj, cod: 365. 1969. Necirculată.
Alt tiraj, cod: 100. O S E D T. 1972
Alt tiraj, cod: 140. 1973.


Vedere din centru. Cod: 162. 1971.


În urmă cu 30 de ani, buzoienii trimiteau rudelor vederi cu bodegi și prăvălii
sărăcăcioase. Astăzi, o imagine ca aceasta, reprezentînd bătrînul muzeu de istorie
înconjurat de construcții moderne, nu înseamnă decît o propunere de vedere.
Una dintre cîteva zeci. Revista Flacăra, nr. 8. 1 martie 1975.



Comitetul județean P.C.R. Cod: EST 0191. Foto: C.P.C.S. Anii '70. Necirculată. 


Palatul comunal și Piața Daciei.
Volum: Buzău - Ghid turistic al județului. 1978. 


Detaliu de coloană (Palatul comunal).
Volum: Buzău - Ghid turistic al județului. 1978.


Palatul municipal. Cod: EST 9768. Foto: C.P.C.S. Anii '70 - '80. Necirculată. 
Urme de culoare în partea dreaptă a ilustratei.


Monumentul răscoalei țărănești din 1907, de C. Medrea. 
Foto: Valentina Giurgianu. 1973.


Monumentul 1907, ridicat în semn de omagiu pentru țăranii care s-au ridicat
în luptă împotriva exploatării și asupririi. În spatele monumentului se observă
clădirea Consiliului popular județean. Volum: Turism cu manualul de istorie. 1973.


Monumentul 1907 (C. Medrea). Volum: Buzău - Ghid turistic al județului. 1978.


Monumentul 1907, de C. Medrea.
Cod: 9216. Foto: Constanța Nestor. Anii '70-'80. Necirculată.


Monument dedicat Răscoalei din 1907. Pliant: Județul Buzău. 1980.


Monumentul 1907.
Pliant: România - Muzee și monumente. 1988.


Colaj: Județul Buzau. Cod: 2645. 1979. Necirculată.
Imaginea din centru, sus: Piața Dacia.


Piața Dacia. Cod: 2984. Foto: V. Stamate. 1980.


Consiliul popular județean. Cod: 8818. Foto: C. Nestor (C.P.C.S.) 
Anii '70 -  '80. Necirculată.


Consiliul popular municipal. Foto: C. Nestor. 1981.


Vedere din Buzau. 1965.


B-dul N. Bălcescu. 1959.


Vedere din Buzău. 1963.


Tribunalul județean. Cod: 12750. Foto: C. Dina. Anii '80. Necirculată.


Catedrala Episcopiei Buzăului.
Volum: Biserica Ortodoxă Română. 1967.


Biserica episcopiei (sec. XVI - XVII).
Cod: 7120. Foto: Gabriela Cocora. Anii '70. Necirculată.


Complexul Episcopiei. Volum: Buzău - Ghid turistic al județului. 1978.


Icoana Duminica tuturor sfinților.
Muzeul bisericesc eparhial, Buzău. 2007.



Idem. Maica Domnului cu Pruncul.


Seminarul Teologic (ortodox).
Volum: Biserica Ortodoxa Romana. 1967.


Obiecte din secția de artă a muzeului. Cod: 22. Foto: I. Șerban.
Editor: Muzeul Județean Buzău. Anii '80.


Colaj. Ochi de păun de zi (Inachis io L.);
Bujorul românesc (Paeonia peregrina Mill., var. romanica).
Editor: Muzeul Județean Buzău. 1989. Necirculată.
Aceleași ștampile sunt prezente și pe spatele ilustratei.
Carte poștala preștampilată.


Casa Vergu-Mănăilă. Volum: Buzău - Ghid turistic al județului. 1978.


Casa de cultură a sindicatelor cu statuia pictorului Ion Andreescu.
Volum: Buzău - Ghid turistic al județului. 1978.


Casa de cultură. Foto: C. Nestor. 1985.


Statuia pictorului Ion Andreescu. Pliant: Județul Buzău. 1980.


Hotelul turistic Pietroasa. Volum: Buzău - Ghid turistic al județului. 1978.


Hotel Pietroasa. Pliant: Județul Buzău. 1980.


Colaj. Județul Buzău. Cod: 3490. 1980.
Imaginea din stânga: Hotelul Pietroasa.


Hotel Pietroasa. Foto: C. Nestor (C.P.C.S.). Anii '80. Necirculată.


Casa de cultură a sindicatelor.
Cod: 934. Foto: C. Nestor. 1974. Necirculată.


Complexul comercial. Cod: 3027. 1970.


Magazinul universal Dacia. Arhitect: Mihai Bucurescu.
Revista Arhitectura. Nr. 5/1975.


Idem.


Idem.


Idem.


Idem.


Magazinul universal Dacia. Colaj. Editor: Recom. Anii '70. Necirculată.


Eleșteul din bărci (!). 1942.


Parcul Crîngul. 1961.


Lacul din Crîng. 1963.
Imagine identică cu cea precedentă, titulatura, modificată,
trecută pe spatele ilustratei.


Parcul Crîng. Foto: G. Cocora. 1967.


Vedere din parcul Crîng. 
Cod: 9505. Foto: Gabriela Cocora. 1969. Necirculată.
Mai exista o variantă, identică, intitulată: Parcul Crîng. 
Începutul anilor '70. Necirculată.


Crîngul Buzăului - Vedere. Cod: 313. 1969. Necirculată.
Mai exista o variantă, identică. Intitulată: Lacul din parcul Crîng.
Cod: 808. Este trecut și autorul fotografiei: V. Giurgeanu. 1973.


Și o altă variantă, 
cu schimbarea culorii cămășii personajului din barcă!
Parcul Crîng. Cod: 240. Fara numele fotografului. 1972. 
Alt tiraj: 1984.


Parcul Crîng. Foto: Gh. Vințilă. 1971.


Parcul Crîng - lacul de agrement. Cod: EST 2932. Foto: C.P.C.S. Anii '70. Necirculată.
Ilustrată care, în mod normal, nu trebuia pusă în vânzare. 


Vedere din parc. Cod: 165. 1971.
Alt tiraj, cod: 448. O S E D T. 1972.


Parcul Crîng - vedere. Volum: Buzău - Ghid turistic al județului. 1978.


Parcul Crîng. Pliant: Județul Buzău. 1980. 


Obeliscul memorial Buzău 1600.
Volum: Buzău - Ghid turistic al județului. 1978.


Vedere din parcul Crîng. Cod: 2995. Foto: V. Stamate. 1979.


Parcul Crîng. Statuia lui Vasile Cîrlova (Gh. Coman).
Volum: Buzău - Ghid turistic al județului. 1978.







Articol publicat în Revista Flacăra, Nr. 6. 6 februarie 1965.


Vedere din Buzau. 1965.


Buzău. Cod: 8782. Foto: C. Stasek. Anii '60-'70. Necirculată.


Revista Flacăra, nr. 8. 1 martie 1975.


Schele pe străzile Buzăului sau verbul a construi conjugat în prezentul fierbinte.
Revista Flacăra, nr. 8. 1 martie 1975.


Cartiere noi. Volum: Buzău - Ghid turistic al județului. 1978.


Un nou cartier de locuințe. Pliant: Județul Buzău. 1980.


Cartierul Crîng. Volum: Ferestrele patriei. Editura: Ion Creangă. 1983.


Consemnare publicată în Revista Flacăra, Nr. 26. 27 iunie 1964.


Cimitirul Dumbrava cu bustul lui C. Stănescu și Rugăciunea de C. Brâncuși.
Volum: Buzău - Ghid turistic al județului. 1978.


O imagine de la una dintre cele mai tinere unități buzoiene: Întreprinderea de industrializarea sfeclei de zahăr. Revista Flacăra nr. 52. 21 decembrie 1974.



Consemnare publicată în Revista Flacăra, Nr. 35. 28 august 1971.


Industria a devenit o realitate concretă în viața de astăzi a orașului. În ceea ce privește
perspectiva, comparațiile sînt semnificative: în 1980 producția industrială globală va fi
de 2,32 ori mai mare decît cea de anul acesta. Revista Flacăra, nr. 8. 1 martie 1975. 


Producător de parbrize pentru Dacii și de oglinzi venețiene, Întreprinderea de geamuri
lansează un termen nou: mobilă din cristal de Buzău. Revista Flacăra, nr. 8. 1 martie 1975.


Valențe ale prezentului: Întreprinderea de sîrmă și produse din sîrmă.
Volum: Buzău - Ghid turistic al județului. 1978.


Consemnare publicată în Revista Universul literar, Nr. 5. 26 ianuarie 1930.


Consemnare publicată în Revista Universul literar, Nr. 13. 23 martie 1930.









Articol publicat în Revista Flacăra, nr. 8. 1 martie 1975.


Colaj. Cod: 1441. OSETCM. 1975. 
Casa de cultura a sindicatelor; Episcopia; Statuia Eroilor din 1907;
Heleșteul; Vedere din centru.
Alt tiraj: 1976.


Colaj. Cod: 505. 1973.
Vedere din Crîng; Vedere parțială a orașului; Liceul pedagogig Spiru Haret. 
 Alt tiraj, OSETCM: 1976. Necirculată.


Colaj. Cod 3194. OSETCM. 1978.
Vedere din parcul Crîng Piața Dacia Liceul pedagogic Spiru Haret. 


Colaj. Cod: 2544. 1979.
Sediul politico-administrativ; Piața Dacia; Oficiul P.T.T.R.;
Casa de cultură a sindicatelor; Magazinul Dacia.


Colaj. 1980.


Colaj. Cod: 1998. 1980.
Vedere din parcul Cring; Sediul politico-administrativ judetean;
Oficiul P.T.T.R.; Hotelul Pietroasa. 


Colaj. 1986.
Vedere din parcul Crîng; Casa de cultură a științei și tehnicii pentru tineret; 
Terasa Parc Crîng. 


Colaj. Cod: 4169. 1989.
Strada Unirii; Strandul din parcul tineretului; Sala Sporturilor.


Revista Universul literar, Nr. 5. 26 ianuarie 1930.


Volum: Biserica Ortodoxă Română. 1967.
Editat de Institutul Biblic al Patriarhiei. Ediție în limba germană.


Consemnare publicată în Revista Flacăra, Nr. 35. 28 august 1971.


Revista Flacăra nr. 52. 21 decembrie 1974.


Revista Flacăra, nr. 8. 1 martie 1975.


Revista Arhitectura. Nr. 5/1975.



Volum: Buzău - Ghid turistic al județului. Editura Sport-Turism. 1978.


Pliant: Județul Buzău. Oficiul Județean de Turism Buzău. Publiturism. 1980.


Pliant: Romania - Muzee și monumente. 1988.
ONT Carpați - Publiturism. În limba franceză.

***Am respectat întocmai inscripționarile de pe ilustrate și celelalte surse folosite. 
Greșelile de titulatură, ortografice, etc., nu-mi aparțin (cele de tastare, da !)
Orice completări sau corectări sunt utile și le voi avea în vedere
cu promptitudine  spre postare. Nu mai vorbesc de donații !