joi, 15 august 2013

Asa cum a fost




Romania de-altadata


In reclame (III)


Colectii si Colectionari







Reclama realizata de Intreprinderea de Echipamente Periferice (IEPER, in alte documente aparea FEPER) Bucuresti prin intermediul unui calendar de buzunar. 1988.
Sincer sa fiu, desi am apucat acei ani, si inca spre maturitate, astazi raman uimit de performantele tehnice atinse. Daca intreaga economie ar fi avut acces liber la unele componente din import sunt sigur ca rezultatele ar fi fost cu mult mai bune. Din pacate "Carmaciul" atoatestiutor hotarase altceva...


Prilej de mici observatii si readuceri aminte...Anul 1989 a inceput multumitor, adica cu ziua libera de pe 2 ianuarie...luni. Se putea si mai bine dar si mai rau...Posesorul (posesoarea) calendarului si-a mai notat cand cade 8 martie (intr-o miercuri) si, probabil, cand a avut concediul de odihna (intre 15 si 31 iulie). De 23 august chiar ca a fost sarbatoare; in sensul ca liberele au fost taman la mijloc de saptamana (miercuri si joi). Si ca sa incheiem anul 1989, mitingul din Bucuresti de pe 21 a avut loc intr-o zi de joi, vineri dictatorul a fugit spre a fi prins in aceeasi zi pe langa Targoviste iar pe 25 decembrie, intr-o zi de luni....


Un alt parfum de epoca - VII




De prin lume adunate...


Calatorie prin intermediul bancnotelor si 

ale altor inscrisuri cu si de valoare


Colectii si Colectionari








































Povestea inceputului lumii




Iubirea persana


Galeria Galateca, Bucuresti


21 august 2013








   Miercuri, 21 august ora 20:00, va invitam la o seara de teatru Iubire persana. Evenimentul care inchide expoziția Maiastra – povestea nespusa a iei poate surprinde la prima vedere. 
  Cu un scenariu scris de actrita Rodica Mandache, dupa o idee de Vincent Paronnaud si Marjane Satrapi, spectacolul aduce laolalta trei actori romani si un muzician iranian. Sunt patru tineri care, intr-o regie absolut seducatoare marca Rodica Mandache, ne vor revela cat de aproape suntem unii de altii. Si acest lucru se intampla pentru ca avem un cod simbolic comun prezent in cultura straveche a tarilor noastre, o cultura solara, tributara Mithraismului.   
   Semnele cusute pe ia romaneasca se regasesc pe covorul persan si impreuna spun povestea inceputului lumii. Asadar, nu ratati intalnirea cu Rodica Mandache, Monica Margareta Muşat, Nicholas Caţianis, Andreea Mihaela Tănase, Amir Heidarkhodaee si Mihaela Cretescu.
Adresa: C.A. Rosetti nr. 2

Festivalul de cARTE Danubius




Arta plastică contemporană românească


Alina Roșca, Mircia Dumitrescu


Expoziție de grafică: Mitologii dunărene


Art Cafe La Scena, Casa Avramide, Tulcea


15 august 2013






De Sfanta Maria Mare




Ziua Marinei


Constanta


15 august 2013






















Dupa cum ne informeaza Ministerul Apararii Nationale, la manifestare au participat peste 20 de nave, trei elicoptere, 3 avioane MIG 21 Lancer si aproximativ 3.000 de marinari.
Fotografii, trebuie sa recunoastem spectaculoase: Eugen Mihai.


   În urmă cu 111 ani, pe 15 august 1902, în oraşul-port Constanţa, Ziua de Sf. Maria Mare a fost aleasă ca Ziua Marinei, Maica Domnului fiind protectoarea şi a celor care navighează pe ape.
  Astăzi, la ceas de sărbătoare, urăm tuturor marinarilor români "La mulţi ani”, sănătate, cât mai multe realizări şi BUN CART ÎNAINTE ! (Ministerul Apararii Nationale, Romania).