miercuri, 14 august 2013

De vrei sa te-nveselesti




Diaspora romana


Seara romaneasca


La Dolce Vita, Dublin, Irlanda


8 septembrie 2013







  Incep din nou serile romanesti la Dublin. Aceasta toamna debuteaza cu un eveniment restrans organizat de restaurantul La Dolce Vita din Kilmainham. Pentru mai multe detalii, ii puteti contacta direct pe organizatori la numarul de pe afis.
***Romanian Community of Ireland

De Sfanta Marie Mare




Ziua Marinei


Bicaz


15 august 2013












De la ora 10:00 suntem invitati intr-un loc a carui frumusete este redata in imaginile de mai sus de catre Lucian Ciobanu. Eu zic ca merita !

Marginimea Sibiului.com




Muzeul National al Taranului Roman


Bucuresti


20 august - 1 septembrie 2013








  La sud de Sibiu, la poalele Carpaţilor, se află o micro-regiune care seduce prin caracterul său deosebit: Mărginimea Sibiului. 

  Patria lui Octavian Goga şi a lui Emil Cioran, ţinut al oierilor, care îşi duceau turmele până în Moldova şi Crimeea, teritoriul Mărginenilor a păstrat şi a conservat tradiţii unice, ansambluri naturale şi monumentale de excepţie. 
  În parteneriat cu Complexul Național Muzeal ASTRA, ASTRA Film, Muzeul Național Brukenthal, Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Muzeul Etnografic al Transilvaniei (Cluj-Napoca), Muzeul Etnografic din Geneva (Elveția), Asociația Reuniunea Mărginenilor, Biserica Evanghelică din Cisnădioara, Centrul de dialog şi cultură Friedrich Teutsch al Bisericii Evanghelice C.A., Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Asociația Județeană de Turism Sibiu, Direcția Județeană pentru Cultură Sibiu, Primăria Orașului Săliște și mai mulți colaboratori culturali locali sau naționali, Asociația Swiss WebAcademy a lansat un proiect de valorificare pe termen lung a acestei zonei, pe cât de inovator, pe atât de ambiţios, ce oferă informaţii accesibile publicului larg şi foarte utile cercetătorilor: website-ul www.marginimeasibiului.com. 
  Website-ul este proiectat să devină, în exclusivitate, o adevărată arhivă online de fotografii şi documente istorice provenind din instituţii partenere.
  Pentru a inaugura acest portal web, Muzeul Național al Ţăranului Român și Asociația Swiss WebAcademy au organizat o expoziție temporară ilustrând trecutul și prezentul zonei Mărginimii Sibiului, punând în valoare tradiții și aspecte mai puțin cunoscute din această regiune, prin expunerea a 200 de fotografii inedite. 
   Expoziția Mărginimea Sibiului va fi vernisată la Muzeul Național al Țăranului Român, Sala Acvariu, marți, 20 august 2013, ora 17.30, și va putea fi vizitată până pe 1 septembrie 2013, urmând să fie itinerată la Muzeul Etnografic al Transilvaniei (Cluj-Napoca) și în Elveția.

Muzeul de Arta Tulcea




Arta plastica contemporana romaneasca


Bogdan Ene: Find Yourself Here


Casa Avramide, Tulcea


18 august 2013







Cand e pasiune




Asociatia pentru Renasterea Galatiului


Expozitia: Galatii - O istorie in imagini


Galati


16 - 18 august 2013







De Sfanta Maria Mare



Ziua Orasului Dumbraveni


judetul Sibiu


15 august 2013







foto: turismland.ro

   Ca in fiecare an, au loc manifestari religioase si culturale. Seria acestora se va incheia cu un concert la care participa: Diana Pacurar, Silviu Pasca, Vizi Imre, Feli Donose, Dragos Udila.


Cu capu-n nori !




SkyTower Open Doors


București


9 august - 27 septembrie 2013






  Pe Calea Floreasca din Capitala se afla cea mai inalta cladire din Romania. Un turn de 137 de metri si 37 de etaje de unde poti vedea tot orasul. SkyTower isi deschide portile pentru publicul larg timp de 2 luni in cadrul evenimentului SkyTower Open Doors.
  Ti-am pregatit un etaj intreg dedicat artei, cu zone de relaxare si telescoape pentru observarea principalelor atractii ale orasului. Ajuns in SkyTower, iti poti face fotografii din cel mai inalt loc din Bucuresti. La final, poti lasa un mesaj in urna special amenajata si un balon il va purta in zbor deasupra orasului. Seria de evenimente SkyTower Open Doors se deschide cu expozitia de fotografie Film vs. Digital realizata de artistul Cristian Ardeleanu. 
  Incepand cu 9 august 2013 si pana pe 27 Septembrie, te asteptam in fiecare zi de vineri, intre orele 11.00-18.00 si poti avea sansa sa urci la etajul 34 al celei mai inalte cladiri din Romania.

Intrarea libera

Medalion George Enescu





Muzeul National George Enescu


Sinaia, Bucuresti


18 - 19 august 2013





   Muzeul Naţional George Enescu organizează, în zilele de 18 şi 19 august 2013, cu prilejul împlinirii a 132 de ani de la naşterea compozitorului, evenimente sub genericul MEDALION GEORGE ENESCU în toate cele 3 sedii ale sale.

Calendarul manifestărilor este următorul:

18 august, ora 11:00  la Vila Luminiş din Sinaia, Fundaţia Prietenii muzicii Serafim Antropov prezintă un recital în cadrul Festivalului Internaţional Enescu şi muzica lumii.
19 august, ora 18:00, în Palatul Cantacuzino de la Bucureşti vă invităm la un recital cameral şi la vernisajul expoziţiei temporare Constantin Silvestri – eminent susţinător al creaţiei enesciene
  În 2013 s-au împlinit 100 ani de la naşterea unuia dintre cei mai importanţi muzicieni români ai secolului XX: dirijorul şi compozitorul Constantin Silvestri, despre care, în 1932, George Enescu spunea: "Dorim ca Silvestri să realizeze tot ce ne aşteptăm de la dânsul - şi noi aşteptăm lucruri mari".

  Expoziţia prezentată astăzi publicului  fixează locul marelui muzician român pe culmile generaţiei muzicale enesciene şi pune în lumină  imaginea "...unui talent care frizează genialitatea”.

  Recitalul cameral cu lucrări de George Enescu va fi susţinut de către Georgeta Stoleriu (soprană), Verona Maier (pian) şi Duo Remember Enescu: Corina Răducanu, Eugen Dumitrescu (pian la patru mâini). Transcripții pentru pian la patru mâini de Marius Sireteanu.

  În program: Patru cântece de tinerețe pe versuri de Carmen Sylva şi versuri populare, Șapte cântece pe versuri de Clement Marot, Rapsodia Română op.11 nr.1 şi Rapsodia Română op.11 nr.2.

  Intrarea este liberă la toate evenimentele organizate, iar duminică, 18 august, accesul vizitatorilor este gratuit în toate cele 3 sedii.



E VORBA de traditii


Caminul Cultural, Pischinti


18 august 2013








  A saptea manifestare culturala a saptamanalului VORBA cuprinde:

Salon de caricatură,
Concert de muzică populară în interpretarea unor cunoscute tinere talente,
Momente umoristice ale scriitorilor umoriști orăștieni !

Prietenii și partenerii As. de PRESĂ VORBA din ARDEAL, 
Asociatia Culturală VALEA DACILOR din Orăștioara de Sus,

"Ancorele nevazute"




Arta plastica contemporana romaneasca


Florina Heredea


Galeria de Arte Vizuale, Oradea


19 august - 2 septembrie 2013









   Uniunea Artiştilor Plastici din România, Filiala Oradea are plăcerea să vă invite la vernisajul expoziţiei de pictură şi grafică Rădăcini semnată de artista Florina Heredea, care va avea loc luni, 19 august, ora 19:00, la Galeria de Arte Vizuale Oradea (str. Republicii, nr. 15). 
   Expoziţia va fi deschisă de către conf. univ. dr. Ramona Novicov, critic de artă. Tânăra artistă debutantă ne prezintă în această primă expoziţie personală în jur de 25 de lucrări în creion, pastel, tuş, acuarelă, acrilic pe carton şi pânză, tehnici mixte, toate acestea având rolul de a reda plastic generoasa temă Rădăcini.
   Florina Heredea este beneficară a unei burse de studiu oferită de Brown University din Rhode Island, SUA, în domeniul artelor liberale şi a matematicilor aplicate.
  “Rădăcinile sunt ancorele nevăzute ce susţin întreaga structură a copacului - afirmă artista Florina Heredea - ele ajung la lungimi şi adâncimi impresionante, aflându-se într-o permanentă căutare de resurse. Rădăcinile amintesc de Arborele Cosmic, de esenţa umană, de spiritualitate şi de procesul descoperirii de sine. Noi toţi suntem rădăcini... Viaţa noastră este în continuă evoluţie, ne aflăm în căutare de resurse care să ne ajute să creştem. În această căutare, ne confruntăm deseori cu tensiuni lăuntrice ce duc la contorsiuni sau chiar abateri de la calea iniţială, însă ca şi rădăcini ne vom afla într-o veşnică regenerare. Atât părţile robuste cât şi părţile firave vor alimenta dezvoltarea noastră pe tot parcursul vieţii.”
   Expoziţia va rămâne pe simeze până la data de 02 septembrie 2013 şi va putea fi vizitată de luni până vineri între orele 10:00-18:00. Accesul publicului este gratuit.