sâmbătă, 20 iulie 2013

Spectacol inedit




Classic meets Contemporary


RIN Grand Hotel, Bucuresti


23 iulie 2013





  Arta nu muşcă și Ziarul Ring vă invită marți, 23 iulie 2013, ora 20:00, la unul dintre cele mai inedite spectacole ale verii, intitulat Classic meets Contemporary. Evenimentul va fi găzduit de Hotel RIN Grand Hotel, în sala București cu o capacitate de 955 de locuri, situat pe Șoseaua Vitan-Bârzești, nr 7D.

  Concertul de 2 ore aduce in prim plan muzica REINVENTATA altaturi de teatrul NEINVENTAT inca, devenind astfel un concert unic in Romania. 
  Classic Beat Orchestra este singura trupa din Romania care readuce muzica clasica in actualitate, realizand o serie de concerte live, sub amprenta improvizatiilor si al reimprospatarii acestui gen muzical.
   Uninvented Theatre reprezinta teatrul de animatie contemporan in peisajul cultural romanesc si inovatia din domeniu.

Bilete :
http://www.coolbuydeals.ro/offers/view/uninvented_theatre_classic_beat_orchestra_romanii_au_talent_spectacole_show-uri
https://www.myticket.ro/en/events/classic-meets-contemporary-rin-grand-hotel-bucuresti-23-iulie-2013.html

**Parcarea este gratuită în baza biletului.

Pentru detalii și alte informații : 
contact@artanumusca.ro
maia@ziarulring.ro

Pamant greu incercat de istorie




De prin lume adunate...


Polonia


Colectii si Colectionari


Cartofilie






Wilno. Interbelica. Necirculata.


Wilno. Statia centrala de telefonie. Interbelica. Necirculata.


Wilno. Interbelica. Necirculata.


Wilno. Interbelica. Necirculata.


Tarnopol. Interbelica. Necirculata.


Zabie. 1927. Necirculata.


Kornik. Interbelica. Necirculata.


Kornik. Interbelica. Necirculata.


Kornik. Interbelica. Necirculata.


Kornik. Interbelica. Necirculata.


Kornik. Interbelica. Necirculata.


Gravura de G. Borlach (1723). Interbelica. Necirculata.


Krzemieniec. 1930. Necirculata.


Lucrare de Alexander Gierymski (1849-1901). 1929. Necirculata.


Lucrare de Josef Chelmonski (1850-1914). 1929. Necirculata.


Varsovia. Interbelica. Necirculata.


Varsovia. Interbelica. Necirculata.


Generalul Josef Haller. 1932. Necirculata.


Maresalul Pilsudski, aghiotantul Malinovski si Presedintele (nu se distinge bine scrisul). Necirculata.


Lucrare de Kazimierz Dzelinski. Interbelica. Necirculata.


Alegorie. Interbelica. Necirculata.


Hatmanul Jan Tarnovski. Interbelica. Necirculata.


Jana III (1674). Interbelica. Necirculata.


Lucrare de Jozef Brandt (1844-1915). 1929. Necirculata.


Maresalul Josef Pilsudski. 1928. Necirculata.


***Multumiri din suflet lui Aurelian pentru deosebita sa generozitate.

Mirifica Dobroge



Biodiversitatea - In contextul Natura 2000





foto: www.divert.ro

    Avem o tara frumoasa si bogata. Ar trebui sa fim mandrii de asta, mai ales ca suntem in Europa pe primul loc in ceea ce priveste Biodiversitatea. Mandrii nu este de ajuns, ar mai trebui sa fim atenti si grijulii cu ceea ce, iata, ne-a dat Dumnezeu. Exista o retea europeana, Natura 2000, creata special pentru protejarea naturii si biodiversitatii.
    Fundația Centrul Național pentru Dezvoltare Durabila (CNDD) a realizat proiectul InfoNatura 2000, finantat de  Uniunea Europeană. Proiectul face parte din Programul Operational Sectorial de Mediu (POS-Mediu), prin care și-a propus să facă "conștientizare privind importanța biodiversității prin reteaua Natura 2000 (aici mai multe informatii).


foto: jurnalromanesc.blogspot.com

   Prin nastere sunt dobrogean si sunt sensibil la tot ceea ce inseamna acest spatiu, incarcat cu o rezonanta aparte pentru sufletul meu. Unul dintre siturile acestei bioregiuni Stepice il reprezinta cel cuprins intre Aliman si Adamclisi. Aici sunt gazduite efective generoase ale unor specii de pasari protejate si este foarte important in perioada de migratie pentru rapitoare. Sunt si multe vulnerabilitati: activitatea traditionala de pasunat, turismul practicat mai ales in zona monumentului Trophaeum Traiani si a ruinelor cetatii de la Adamclisi, exploatarea miniera de suprafata (cariere de piatra).


   Aceasta biodiversitate trebuie protejata si pentru asta sunt necesare resurse. Astfel informarea despre reteaua Natura 2000 devine cu atat mai necesara caci doar asa apar si oportunitatile oferite. 
Informati-va (infonatura2000.cndd.ro) !

Fiti inteligenti - asigurati-va !




Colectie de Avantaje






   Nu stiu altii cum sunt dar eu am fost norocos in ceea ce priveste pataniile casnice legate de inundatii (din propriul apartament sau ale vreunui vecin), prabusiri de plafoane/pereti (din BCA ori alte materiale mai mult sau mai putin contondente), incendii, chestii de-astea. Noroc care a tinut pana cand... m-a pocnit neprevazutul.
   Pai sa fie aproape doi in urma, intr-o frumoasa dimineata de toamna, cand ma pregateam eu cu tot dischisul sa ma intalnesc cu cea care imi facea sa-mi cante sufletelul si inimioara. Dush, ras, frezat, lucruri obisnuite. Si pentru ca tot aveam timp pana la ora revederii noastre mi-am zis sa mai spal niste rufe - la simpatica mea masina cu bule de aer Daewoo (luata cu vreo sase ani in urma).
   Toate bune si la locul lor dar dupa un timp aud eu asa un fel de fasait-galgait, cu totul nenatural la ceea ce eram obisnuit sa aud pana atunci (wooom-wooom). Ma ridic de la computer, unde jucam, spre relaxare, un Mahjong si ce credeti ca-mi vazura ochisorii (holbati, bineinteles !). Suvoaie de apa zglobii, cu spumant la greu, care o luau la "vale" din nisa de langa baie, inspre sufragerie. Injuraturi in barba, impiedicat in papuci, scos din tensiune agregatul, intors cu rotile in sus, nenorocire mare, ce mai. Imi sarise un "cep" de la o scurgere prevazuta cu o sita care... nu va mai obosesc cu amanunte ca nu-i frumos din partea mea sa va fac sa vi se increteasca fruntea...Da-i cu mopul, strange apa cu prosoape... O fericire. In mijlocul balamucului, zbarnaie si soneria de la intrare...Si inca insistent caci nu ma inghesuiam sa deschid avand in vedere preocuparile mele sus pomenite. Pana la urma n-am avut ce face si am raspuns apelului... asa cum eram, in picioarele goale si intr-un halat de baie pe care tot ma chinuiam sa-l tin tin strans infasurat in jurul corpului, cu cordonul atarnand. Operatiune care, mai apoi, mi-am dat seama ca nu fusese tocmai incununata de succes; sau ma rog, incununata de un succes partial. Pe scurt, vecina de sub apartamentul meu era disperata caci incepuse sa i se prelinga apa pe pereti... Explicatii si jde scuze; banuiesc ca aratam atat de disperat si mai era si chestia cu halatul incat vecina m-a lasat in cele din urma in pace. 
   Daca credeti ca s-a terminat totul aici, atunci va inselati. Am remontat dopul buclucas, l-am rotit in sensul invers acelor de ceasornic si am pus din nou masina in functiune. Si dupa cinci minute iarasi si din nou aceeasi poveste. Suvoaie, mop, halat, sonerie, vecina... stiti deja scenariul. Pana la urma m-am lasat pagubas, asta dupa ce am strans din nou apa revarsata pana in sufragerie; am plecat la intalnire, evident, plin de draci.
   V-am spus la inceput ca am fost norocos. Ei bine, in primul rand vecina inundata este totusi un om cooperant iar in al doilea rand tocmai isi programase zugravirea casei in saptamana care urma. Asa ca nu a trebuit sa indeplinesc vreo pretentie financiara. Acum stau si ma gandesc ce s-ar fi intamplat daca experienta asta avea loc dupa o saptamana de la finalizarea zugravelii; am vaga banuiala ca vecinica mea nu ar mai fi fost tot asa de indulgenta cu portmoneul meu propriu si personal.
   Noroc, noroc dar trebuie sa te mai ajuti si singur, asta e concluzia. Mai bine zis sa apelezi la cineva care te poate ajuta sa iesi din impasuri de genul celui descris mai sus, intr-un mod cat mai profesionist cu putinta. Un astfel de ajutor il poate oferi Groupama Asigurari care a dezvoltat produsul Asigurarea Locuintei cu Extra Acoperiri. Puteti afla, ca si mine, detalii despre acest produs de aici. Tot aici puteti urmari si doua simpatice spoturi de prezentare:
http://youtu.be/El5S5EE4CEY

Nu-i de gluma, oricand puteti fi loviti de neprevazut, diiiirect in moalele capului si la buzunar. De ce sa nu fiti prevazatori si asigurati. Aveti solutia la indemana: alexa.groupama.ro 




Licitatie la malul marii





Artmark


Licitatie de Eleganta, Licitatie de Marine


Hotel Vega, Mamaia


28 iulie 2013






Ipolit Strambu, Boudoir - Licitatia de Eleganta

   Ultimul eveniment al pieței de artă din acest sezon, Licitația de Eleganță & Licitația de Marine, organizat de Artmark duminică, 28 iulie, ora 20:00, aduce la malul mării accesorii feminine și masculine de colecție, aparținând celor mai celebri designeri, precum și o serie de tablouri cu tematică de vacanță, din sfera frumosului accesibil. Evenimentul aduce pe aceeași scenă un mix original de cultură, de la Girard-Perregeaux, Hermes, Christian Dior și Coco Chanel la Petrașcu, Pallady, Tonitza, Șirato, precum și multe alte nume de patrimoniu din repertoriul bunului gust.
   Licitația de Eleganță, o premieră pe piața de profil din România, mizează pe o atmosferă relaxată, mondenă, în care obiecte de colecție rare, semnate de mari designeri, sunt personalizate prin poveștile culturale pe care le ascund.
   Din sfera accesoriilor de colecție dedicate eleganței feminine, licitația Artmark aduce un lornion de spectacol în manieră Napoleon al III-lea (valoare estimativă: € 450 – 750), o poșetă Coco Chanel (valoare estimativă: € 400 – 600) ce se inspiră din viața marii doamne a modei moderne și relația ei afectivă cu Rusia, spațiul în care l-a cunoscut pe contele rus Dimitri, un evantai de secol XIX, de autor, pictat cu scene galante (valoare estimativă: € 500 – 750) etc.


  Eleganței masculine îi sunt dedicate o serie de ceasuri de lux, în ediții limitate, dintre care se remarcă o piesă rară, de colecție, un ceas de mână Hublot, dedicat lui Ilie Năstase (valoare estimativă: € 14.000 – 18.000; ceasul face parte din seria specială de 10 exemplare realizate de firma elvețiană pentru Ilie Năstase și prietenii lui), dar și prototipul unui ceas al vestitului ceasornicar Martin Braun (exemplar 00, valoare estimativă: € 12.000 – 18.000).


  Alături de bijuterii, ceasuri sau obiecte vestimentare de colecție, Licitația Artmark dedicată Eleganței propune și o serie de tablouri semnate de nume valoroase ale picturii românești: Francisc Șirato, Turcoaice la Moși (valoare estimativă: € 25.000 – 35.000), Ipolit Stâmbu, Boudoir (valoare estimativă: € 8.000 – 12.000), tablou ce are în prim-plan scene intimiste din viața femeilor burgheze din Bucureștiul interbelic, Petre Iorgulescu Yor, Portretul Margaretei (valoare estimativă: € 8.000 – 14.000), pictură ce a făcut parte din multe colecții importante etc.


  Cele aproape 200 de loturi ale Licitației de Eleganță & Licitației de Marine urmează a fi licitate duminică, 28 iulie, ora 20:00, la Hotelul Vega din Mamaia. Iubitorii de artă care doresc să urmărească și să participe din București la spectacolul de la Mamaia sunt invitaţi la Summer Auction Party, o sală de cocktail la Palatul Cesianu-Racoviță, eveniment organizat în aceeaşi seară. Expoziția loturilor poate fi vizitată la Palatul Cesianu-Racoviță din București, respectiv la Hotelul Vega din Mamaia, conform programului:


Oameni care au fost, oameni care sunt




Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie


Trei generatii de femei din familia Grigorescu


Constanta


20 iulie 2013





   Trei descendente ale familiei de edili ai Constanţei, Grigorescu, din generaţii diferite, sunt protagonistele unui eveniment special care se va desfăşura în această sâmbătă, de la ora 17.00, la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa (MINAC). Evenimentul cu titulatura Trei generaţii de femei din familia Grigorescu include o expoziţie retrospectivă a pictoriţei Florica Grigorescu-Budiş (1898-1975) şi o triplă lansare de carte.
  Primul volum, de memorii, intitulat Fata tatei şi mama fetei. Istoria unei vieţi între România şi Elveţia, poartă semnătura Sandei Budiş, fiica Floricăi Grigorescu-Budiş. Apărută anul trecut, la Editura Polirom, lucrarea este un bestseller, la a doua ediţie.
  Celelalte două cărţi le au ca autoare pe fiica Sandei Budiş, Sandra Pralong: De ce m-am întors în România (Polirom 2010) şi recentul Mai români decât românii ? De ce se îndrăgostesc străinii de România (Polirom 2013), bestseller la Târgul de Carte Bookfest, organizat în luna iunie, la Bucureşti.
   Vernisajul va fi susţinut de directorul Muzeului de Artă, Doina Păuleanu, iar cărţile vor fi prezentate de prozatorul şi publicistul Ovidiu Dunăreanu.
   "Familia Grigorescu este o veche familie de edili ai Constanţei, începând cu 1870, când Panu Contogeorges, arheolog, a venit din Grecia să se instaleze în Dobrogea, unde a contribuit, împreună cu profesorul Tocilescu (n.r. arheologul Grigore Tocilescu), la descoperirea monumentului de la Adamclisi”, spune gazda evenimentului, directorul MINAC, dr. Gabriel Custurea.
   De numele lui Panu Contogeorges se leagă, printre altele, şi prima monografie a Constanţei, lucrare care se află la Biblioteca Academiei Române din Bucureşti.

  PETRE GRIGORESCU

  Ginerele lui Panu Contogeorges, Petre Grigorescu, inginer silvic venit din Ardeal, avea să primească paşaportul cu nr. 3 între "coloniştii” români ai Dobrogei. După ce s-a stabilit la Constanţa, inginerul Grigorescu a devenit primar adjunct şi consilier municipal timp de aproape 20 de ani (la începutul secolului al XX-lea) şi a fondat ziarul Constanţa, de largă circulaţie la epoca sa.

HORIA GRIGORESCU 

Unul dintre fiii săi, Horia Grigorescu, a fost prefectul Constanţei (1933-1934) şi de două ori primar în perioada interbelică (martie 1934 - decembrie 1937 şi iunie 1940 - septembrie 1940). În calitate de primar, Horia Grigorescu este recunoscut pentru operele sale edilitare, printre care: Cazinoul din Mamaia şi hotelul Rex, bulevardul Regina Maria (astăzi Mamaia), Biserica cu hramul Constantin şi Elena, Abatorul, planul cadastral, consolidarea malurilor şi canalizarea oraşului, pavarea şi plantarea cu pomi de-a lungul a 30 km de străzi ale oraşului, construcţia de şcoli şi locuinţe sociale.

FLORICA GRIGORESCU 

  Sora lui Horia şi fiica cea mare a ing. Petre Grigorescu, Florica Grigorescu, după căsătorie Budiş, a fost pictor bisericesc şi de şevalet. Expoziţia retrospectivă care va fi vernisată sâmbătă, în aula Adrian Rădulescu a MINAC, reuneşte 45 de tablouri în ulei şi desene ale artistei, de pe vremea când soţul său, generalul Alexandru Budiş, era ataşat militar la Sofia, în anii 1940, şi până la plecarea din ţară a fetei şi nepoatei ei, Sanda Budiş, respectiv Sandra Pralong.
***telegrafonline.ro

"Femeia eterna poveste"




Naturalețe, gingășie, voluptate


Colecții și Colecționari


Cartofilie





Italia. Anii '60 - '70. Necirculată.


Idem.


Idem.


Idem.


Cehoslovacia.  Anii '60 - '70. Necirculată.


Idem.


Idem.


Idem.


Idem.


NP (nr. 1045). 1936. 


Corona (nr. 110). Interbelica. 


Corona (nr. 143). Interbelica.


Corona (nr. 157). Interbelica.


P.C. Paris. Interbelica.


Corona (nr. 139). Interbelica.


Corona (nr. 122). Interbelică.


Tunelul văzut dinspre...Luminița. 
Carto-Club Nr. 014/1999 (Mulțumiri lui Eugen Mihai de la care am primit ilustrata). 
Realizată cu ocazia Forumului Internațional de Cartofilie Carto-București '99. 
Tiraj limitat: 2.000 exemplare.


Utamaro: Girl of the River Bank, o prostituată din clasa inferioară. 
Seria: Curtezanele din Districtul de Nord. Ukiyoe. Printed in Japan. 1993.


Paris Salon - Jan Styka - Surpriza.
Cod: 1619. Interbelică. Necirculată.


Cod: A 39. Foto: Schieberth. Interbelică. Necirculată.


Circulată în 1922.


Inter(ante)belică.
Ilustrată utilă, dum cum se vede, unui pictor amator, anonim, pentru un nud...


Interbelică. Necirculată.

Următoarele cărți poștale le-am găsit într-un magazin cu tot felul
de ciudățenii hippie si psychedelice; 
Waxco pe nume său. Din...Orașul Îngerilor de peste Ocean. 
Sunnt reeditări (anii 2000) ale unor produse din anii '50 - '60, aflate in sell,
adică cu reducere semnificativă. 
Poate și pentru că, între timp, noul editor a dat faliment. 
Seria se intitulează Classic Pin-ups!
În ceea ce privește termenul Pin-Up cel mai bine vă las să citiți aici:
www.rockabilly.ro/2009/12/ce-este-un-pin-up/


Cod: 7.


Cod: 225.


Cod: 226.


Cod: 227.


Cod: 230.


Cod: 233.


Cod: 238.


Cod: 231.


Cod: 239.


Cod: 248. 


Cod: 278.


Cod: 279.


Cod: 280.


Cod: 284.


Cod: 289.


Cod: A:9. Kilophet, Viena. Interbelica.

Am găsit în târgul de vechituri un teanc de pagini volante provenind 
de la o publicație interbelică (in jurul anului 1940). 
Provenind (lucru aflat în timp) din almanahul Magazin.
Unele imagini au titulatură, altele nu.
În majoritate, reproduc fotografii (cărți poștale?) Manasse (Viena).
Să-ncep cu sumarul...




Sub umbrela...



Aristocrata.


Cristal de Sevres.



Câinele păzitor, deși e de catifea.


Curiozitatea...pubertății.


Lascivitate.



Clipe de visare dupa bal.


Când sexul slab vrea să-și dezmintă atributul.


Flori.


Inocenta.


Ingenua.


Femeea sigură de ea.


Felina.



O floare între flori.


Tinerețe apăsătoare...


Linie, punct.


Dimineața, în dimineața vieții.


Simțământul de pudoare, a învins în ultima clipă.


Urmează câteva imagini din însorita Elada. Tematice, desigur.
Sosite prin intermediul lui Mihnea căruia îi si mulțumesc.


Cod: GR 56. Rikos L.t.d. Anii 2000. Necirculată.


Cod: GR 59. Rikos L.t.d. Anii 2000. Necirculată.


Cod: 102. Editura Sotiris Toumbis, Atena. Anii 2000. Necirculată.


Cod: K 3789. Editura A. D. Anii 2000. Necirculată.


Cod: XS 119. Editor: Telmond. Anii 2000. Necirculată.


Cod: XS 150. Editor: Telmond. Anii 2000. Necirculată.


Carte poștală promoțională pentru Revista Leo. Cehia. 1993.


Idem.


Fotografie de format mare (tip tablou): 30 x 39,5 cm.


Aflăm autorul (Lazăr Dinu) și...modelul.


Nu știu dacă fotografia a fost premiată sau nu;
eu m-am bucurat că a ajuns în posesia mea... 


Reclamă la dresuri fabricate la o întreprindere din Srejanin, Serbia (Voivodina).
Anii '70.


În noaptea de Revelion. Foto Manasse.
Revista Magazinul, nr. 2, ianuarie 1931 (comercializată din decembrie 1930).


Idem. Pubertate (Nelly Schiffler). Foto Manasse.


Idem. Parfum amețitor. Foto Manasse.


Idem. Șarpele (Dansatoarea Herta Maria Gregory). Foto Manasse.


Idem. Reflexe de bronz. Foto Manasse.


Urmează o serie de decupaje provenind dintr-o revistă, sau mai curând almanah.
Din anii '30 - '40.
Unele dintre fotografii îmi par a fi replici la unele lucrări de artă plastică.
De pictură sau sculptură.


Idem.


Idem.


Idem.


Idem.


Idem.


Idem.


Idem.


Idem.


Idem.


Idem.


Idem.


Idem.


Idem.


Foto: Jiri Nechvil. Akty 7 Orbis, Praga. Cehia. Necirculată.
De dimensiune dublă a unei cărți poștale obișnuite.


Promoțională It will FIT. TWILFIT. Necirculată. 


Carnet-calendar, tip armonică.


Idem.


Idem.


Idem.


Idem.


Idem.


Idem.


Idem.


Idem.


Idem.


Idem.


Idem.


Idem.


Idem.


Galleria. Editat de C.P.G. Calendar de buzunar pe 1998.


Galleria. Editat de C.P.G. Calendar de buzunar pe 1998.


Ilustrată 3D. Fără vreo inscripționare. Anii '70. Necirculată.


Cod: 7033. Seria Africa în culori. Editura: IRIS. Franța. 1976. 


Imagine dintr-un pliant de prezentare al localului Sweet Milk 
din Budapesta anilor '90. 
Cam din aceeași perioadă a Sexy Club-ului bucureștean...


Idem.


Idem.


Idem.


Idem.


Fotografie de Hedy Loffler care a făcut parte din expoziția retrospectivă 
din vara anului 1964. Almanahul femeii 1965. Decembrie 1964.


Hedy Loffler - Studiu.
Nudurile autoarei române sînt de mulți ani podoabele expozițiilor fotografice
internaționale. Eleganța liniilor și valorile subtile de culoare înalță frumusețea
individuală în rîndul autenticului în genera.
Catalogul Concursului internațional Pentacon - ORWO 81 (R.D. Germană),
publicat în Revista Fotografia, Nr. 154. Iulie - august 1983

***Găsite în teancurile de fotografii recuperate de prin târgurile de vechituri...






Pliant: Muzeul Erotismului, Barcelona, Spania.


Idem. Scenă masochistă, mijlocul secolului XVIII.


Idem. Poziție tantrică din Kama Sutra. Pergament, India, secolul XVIII.


Idem. Scaunul plăcerii. Imaginație mecanică și erotică.


Idem. Jucărie pentru adulți.


Idem. Figurină erotică indiană.


Idem. Amuletă falică cu inscripționare tailandeză.


Idem. Figurină de lemn (Tribul Awla, Zair).


Idem. Sculptură japoneză erotică, din os, secolul XIX.


Idem. 


Gleizds Janis (URSS) - Nud.
Fotografie participantă la Salonul Internațional de Artă Fotografică al R.S.R.,
ediția a XIV-a, 23 mai - 23 iunie 1983.
Revista Fotografia, Nr. 153. Mai - iunie 1983.