vineri, 28 iunie 2013


Sarbatoarea celor doua Iulii


Castelul Julia Hasdeu, Campina


2 iulie 2013






Programul actiunii “Sarbatoarea celor 2 Iulii”, la Castelul “JULIA HASDEU”


In program (incepand cu ora 11:00)

Dr. Jenica Tabacu, cuvant de deschidere

Prelegeri:
Prof. dr. I. Oprisan: Adevarul despre Arhiva istorica a Romaniei
Prof. dr. Stancu Ilin: Hasdeu – despre poezie
Prof. Gherasim Rusu Togan: Hasdeu si Iorga – o privire comparatista
Prof. Univ. Dr. Crina Decusara Bocsan: Basarabenii Hasdeu
Mircea Colosenco – Despre Julia Hasdeu în presa vremii
Preot Constantin Manescu – Etimologia toponimelor si rolul ei în cercetarea istorica
Jurist Mihai Stefan: Julia Hasdeu pentru generatia tanara

Lansari de carte:

Crina Decusara – Bocsan _ Iubirile Iuliei, editia a II-a, Bucuresti,
Editura Asociatiei Culturale Iulia Hasdeu- Club UNESCO, 2013
Jenica Tabacu - Amurgul Demiurgului. Ultimii ani de viata ai lui B. P. Hasdeu,
editia a II-a, Editura Saeculum Vizual, Bucuresti, 2013
Florin Dochia - Stare de lectura,
Ploiesti, Editura Premier,2013
Carmen Negreu - Cica niste campineni..., Ploiesti, Editura Premier, 2013
George Valeanu - Jurnal de duca, Ploiesti, Editura Premier, 2013
Maratonul poeziei. Antologie, Ploiesti, Editura Premier, 2013
Revista Noua. Colocvii 2004 – 2008. Antologie, Ploiesti, Editura Premier, 2013

Recital de poezie:
Sustinut de Anastasia Maria Tache, eleva a Colegiului National Nicolae Grigorescu. 
Recita din creatiile proprii.

Expozitii:

Julia Hasdeu si poezia picturii, editia a III-a. 
Artisti plastici, membrii ai Centrului Cultural HDU din Bucuresti
Expozitie de arta plastica organizata de artistii locali: 
Camelia Tache, Liana David, Mihai Boroiu, George Stoian, Anastase Marian, 
Negoescu Danilov, Viorel Popa

Recital de pian:

Paul Filip Magdalena
- Bach: Menuet nr. 5
Streabbog: Valsul nr. 1
Cristina Pridie 
– Ludwig van Beethoven: Sonatina si Für Elise
Richard Clyderman: Balada pentru Adeline
Scott Joplin: Entertainer JURNAL DE CASATORIE

Un spectacol de Cristina Lascu, inspirat de jurnalul sotilor Clara si Robert Schumann
În distributie:
Cristina Lascu – Clara Schumann
Oana Berbec – Marie Schumann
Stefan Opreanu – Robert Schumann
Oana Radulescu-Velcovici – Lorelei

Organizatori:
Primaria si Consiliul Local Campina, Fundatia HASDEU, 
Muzeul Memorial B. P. HASDEU

***expresuldeprahova.ro

Portretul unei doamne




Muzeul Brăilei - Secția de Artă


Irina Lazaroneanu 


Brăila


2013




  Recent, a intrat în colecţia Secţiei Artă a Muzeului Brăilei un tablou cu mare valoare documentară, portretul Irinei Lazaroneanu, cea care a înfiinţat şi a fost directoarea Institutului de fete Romaşcan, din Brăila.
  Această şcoală particulară a funcţionat, în primele decenii ale secolului trecut, într-o clădire de pe strada Ana Aslan (atunci numită Constantin Berlescu), aflată pe locul unde este acum sediul poliţiei municipale. Printre elevele care au frecventat cursurile Institutului Romaşcan cea mai cunoscută este Ana Aslan, a cărei locuinţă se afla în apropierea şcolii.
  Portretul Irinei Lazaroneanu, pictat de Petru Livescu în anul 1896, a fost donat muzeului de domnul inginer Nicolae Nicoară, din Braşov, în numele mamei sale, Teodora (Chirovici) Nicoară, fostă elevă a Institutului, care s-a bucurat de aprecierea şi încurajarea directoarei.
  Teodora Nicoară a moştenit tabloul de la fiul Irinei Lazaroneanu, avocatul şi scriitorul Ionel P. Lazaroneanu (1898 – 1972), unul dintre intelectualii brăileni care a susţinut în perioada interbelică ideea înfiinţării la Brăila a muzeului regional cu pinacotecă. Ionel Lazaroneanu este cunoscut în lumea literară ca autor de versuri umoristice şi comedii satirice. Piesa Roba albă, scrisă în colaborare cu Mircea Ştefănescu, a fost pusă în scenă în anul 1924, la Teatrul Comunal din Brăila.   
  Alte comedii satirice, ''cu subiect scos din realităţile româneşti'' (Valentin Silvestru) au fost jucate pe scenele mai multor teatre din ţară, între anii 1948 şi 1950 (Craiova, Timişoara, Cluj, Turda, Piteşti, Bacău, Iaşi).
  Mulţumim domnului inginer Nicolae Nicoară pentru darul său, pentru că acesta îmbogăţeşte zestrea documentelor care menţin vie, în memoria brăilenilor, amintirea celor care au contribuit la faima oraşului.

La ceas aniversar



Biblioteca Judeteana C. Sturdza


120 ani de la inaugurare


Bacau


27 iunie 2013





biblioteca sturdza

  Biblioteca Judeteana C. Studza, Bacau, a serbat joi (27 iunie) 120 de ani de la inaugurarea bibliotecii publice din Bacău , prin următoarele expoziţii de carte şi panouri foto-documentare:

- Biblioteca Judeţeană C. Sturdza Bacău – 120 ani de lectură publică (27 iunie 1893)
- Biblioteca Judeţeană Bacău în presă
- Biblioteca Judeţeană la aniversare !
- 120 ani de lectură publică la Bacău
Expoziţii realizate de colectivele secţiilor şi filialelor.

 De asemenea, in Sala Multimedia a avut loc si Gala absolvenţilor Biblionet.
 Proiectul Biblionet consta in formarea profesionala dar si publica prin invatarea metodelor de informare modernizate. Cu ajutorul acestui proiect au fost echipate 72 de biblioteci cu 342 de calculatoare si echipamente. Proiectul s-a derulat timp de 5 ani incepand cu anul 2009 si s-afinalizat in 2013. 
  La eveniment au participat bibliotecarii publici din judeţul Bacău intraţi în Programul Naţional Biblionet şi seniorii care au absolvit cursurile gratuite de iniţiere în calculator organizate de Biblioteca Judeţeană C. Sturdza, fiecare din ei primind cate o diploma de participare.
***adolescentamedia.ro



Comemorare Stefan cel Mare si Sfant


Muzeul de Istorie


Onesti


2 iulie 2013




  Ultimii ani de domnie ai voievodului Ştefan cel Mare au fost ani de pace. Cel care spunea în actele scrise că este din mila lui Dumnezeu domn al Ţara Moldovei a zidit 44 mănăstiri şi biserici, conform tradiţiei, după fiecare luptă o biserică. 
  Bătrîn şi bolnav de gută - i s-a amputat piciorul. După o domnie îndelungată de 47 de ani - neobişnuită pentru acele vremuri - marele domnitor închise ochii la 2 iulie 1504.
  Orasul Onesti ii datoreaza voievodului moldav numele dar si o serie de monumente deosebite (Biserica din Borzesti, Podul de la Garbovana, etc.) 
  Clubul EXPRESIA IDEII si Muzeul de Istorie Onesti, organizeaza (intre orele 14:00-16:00) astfel o intalnire comemorativa insotita de prezentarea brosurii omagiale Onesti-555 ani de la atestarea sa documentara. Intrarea este libera.
***Mariana Bendou

Opera Nationala 


Philarmonia


Bucuresti


30 iunie 2013







  Opera Naţională Bucureşti vă invită duminică, 30 iunie, de la ora 19.00, la Opera Philharmonia, concert extraordinar de încheiere a stagiunii 2012-2013. 
  În program veţi regăsi două dintre cele mai îndrăgite lucrări din toate timpurile: Concertul pentru vioară şi orchestră în Re Major, opus 35 de Piotr Ilici Ceaikovski şi Carmina Burana de Carl Orff, ambele interpretate sub bagheta dirijorului Horia Andreescu, care se află la prima sa colaborare cu Opera Naţională Bucureşti.
  Printre invitatii speciali ai serii se numără tânărul violonist Mircea Dumitrescu, în vârstă de numai 15 ani, supranumit "micuţul Paganini”, soprana Irina Ionescu, baritonul Andreas Jäpel şi contratenorul Vladimir Catană.
  Biletele sunt disponibile la Casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti şi online, pe http://tickets.operanb.ro/
Vă aşteptăm !

Festivalul Vin' la Teatru


Focsani


18 - 21 iulie 2013







  Festivalul de Teatru Vin’ la Teatru vine ca un răspuns firesc la nevoia de cultură a comunităţii locale. Organizat în totalitate în regim de voluntariat, acesta îsi propune să aducă în faţa publicului vrâncean opt dintre cele mai bune spectacole de teatru produse de facultătile de profil din ţară, evenimente cu intrare liberă.
  Proiectul îsi propune stimularea apetitului pentru cultură a locuitorilor municipiului Focsani si, pe termen lung, dezvoltarea obiceiului acestora de a participa la spectacole de teatru si alte manifestatii culturale. Festivalul Vin’ la Teatru este de asemenea şi un mod de educaţie neconvenţional.
   Pentru a te alătura echipei de voluntari a proiectului trimite un email/sms cu datele tale la vinlateatru@gmail.com sau telefonic la 0752/590.404. Mentionează 'voluntar pentru organizare' în subiectul e-mail-ului.


http://festival.muvibox.ro 
via Atheneul Popular Focsani

Expozitie de afise




Biblioteca Judeteana Gheorghe Sincai


Pocs Peter


Oradea


28 iunie 2013






Social Media Summer Camp


Paraul Rece


editia a IV-a, 4 - 7 iulie 2013









   Care sunt cele mai potrivite strategii de social media marketing si cum te ajuta in activitatea de zi cu zi, vino si afla in trei zile de workshopuri, conferinte, traininguri si networking in aerul tare al online-ului romanesc. 
   Pentru o experienta completa in social media / Sa afli cum construiesti o campanie unica/ Cum creezi o comunitate / Sa vorbim, sa invatam si sa cunoastem cei mai influenti oameni din domeniu/ Sa inveti despre retele sociale / Sa primesti raspunsuri si feedback de la cei mai puternici oameni din online.

   Invitati, tot unul si unul, printre care:

Cristian Manafu, manafu.ro

Fost jurnalist format in presa de business, Cristian Manafu este unul dintre bloggerii activi din Romania si cunoscut organizator de evenimente business-to-business. Din 2008, activeaza ca trainer si consultant in social media. Incepand cu 2008, a lansat o serie de training-uri open sau in-house despre social media si a derulat campanii si proiecte specifice acestui domeniu pentru o serie de companii si agentii de comunicare.

Victor Kapra, consultant in online si social media
Din 2006 este blogger si jurnalist freelancer specializat in noi tehnologii. Scrie pe www.victorkapra .ro. Colaboreaza cu Revista BIZ, Esquire Romania, B24Fun.

Cristian China – Birta, blogger
Scrie pe chinezu.eu din octombrie 2007. Din 2012 este asociat cu Vlad Dulea in Blogal Initiative SRL. A lansat sportlocal.ro in 2008, politicalocala.ro in 2009, maramureseni.ro in 2010, blogdebere.ro in 2011.

Monica Jitariuc, Managing Director, The Practice

Are peste 12 ani de experienta in marketing, publicitate si PR. A fost recrutata in 2010 pentru a coordona departamentul de Social Media al The Practice. A devenit partener in The Practice in primavara lui 2011. De la inceputul acestui an, conduce The Practice impreuna cu Oana Bulexa

Mihai Gongu, director de creatie, GMP

Creatorul campaniei "Why don't you come over?" ca replica la informatiile false aparute in presa britanica despre "invazia" de imigranti romani asteptata in 2014.

Ionut Radu Munteanu, PPC Specialist, Trainer & Partner, Web Digital

Ionut Munteanu este unul dintre cei mai cunoscuti specialisti in marketing online bazat pe performanta din Romania. Este co-initiator al evenimentului Lumea SEO PPC si vicepresedinte al asociatiei SEMRo. Are experienta in strategie online, management al reputatiei online, seargh engine optimization, search engine marketing, planificare online, dezvoltare de CRM-uri, web development, client service, management si arhitectura de site. De formatie psiholog si sociolog, are o experienta de peste 9 ani in marketing online din care 3 ani in agentii interactive. Trainer si AdWords Qualified Individual, Ionut a gestionat campanii pentru mai bine de 100 de clienti din peste 30 de industrii diferite.

Laurentiu Dumitrescu, Managing Partner, Digital Star

Digital Star este o agentie digitala, parte din grupul de comunicare Leo Burnett. Compania a fost fondata in ianuarie 2010 si lucreaza pentru clienti ca: UniCredit Tiriac Bank, Samsung, Avon, Piraeus Bank, Real Hypermarket, Kraft, GlaxoSmithKline.




Teme de dezbatere actuale dar si lectii practice:

Gamification – Cand marketingul devine joc - Training interactiv 
Lectia de creativitate
Campanie de lansare in social media – ce vor companiile?
Momentul adevarului. Cum gandesti o campanie de social media?
Time management – performanta si spirit de echipa
Social media inseamna colaborare

Asadar, un meeting deosebit de util pentru toti cei care aspira sa stapaneasca mediul online.
Aflati tot ce va intereseaza aici

Si nu mai stati pe ganduri ! Participati !



 





Ziua Dunarii


Giurgiu


29 iunie 2013







Portul Giurgiu 2

  Sâmbătă, 29 iunie, giurgiuvenii sunt invitaţi să ia parte la manifestările organizate cu ocazia Zilei Dunării de către Primăria Municipiului Giurgiu, pe terenul aparţinând domeniului public, situat între intrarea portului şi Restaurantul Perla.
  Prima acţiune, inedită pentru oraşul nostru, este programată în intervalul 10.00 - 12.00 şi constă în realizarea unei analize fizico-chimice a unei picături de apă din Dunăre. 
  Tot în acest loc, va fi organizat un atelier de creaţie pe tema Dunărea, se vor desfasura mai multe momente artistice, începând cu ora 10.30, susţinute de Ansamblul folcloric Doina Dunării, de Orchestra de suflători Valahia şi de elevii cercurilor de la Centrul Cultural Ion Vinea şi de la Palatul Copiilor. 
   Pentru publicul prezent, sportivii Clubului Aquila vor face mai multe demonstraţii de arte marţiale, iar echipa Let’s do it Romania ! va organiza un flashmob prin care să atragă atenţia asupra protejării mediului înconjurător.
  Ca în fiecare an, pe Dunăre vor defila ambarcaţiunile rapide ale Poliţiei de Frontieră, în jurul orei 12.00, iar copiii se vor putea plimba cu ambarcaţiunea Slatina, în intervalul orar 12.30-13.30.
  Ziua Dunării se sărbătoreşte anual pe data de 29 iunie, prima ediţie fiind organizată şi la Giurgiu, din anul 2004.

***http://giurgiuveanul.ro


Noaptea la Zoo 


Bucov, Ploiesti


28 iunie 2013







Evenimentul va debuta la miezul noptii incepand cu orele 24:00.
Vizitatorii sunt asteptati, cu mic, cu mare, pentru a observa comportamentul animalelor pe timp de noapte.
Surpriza noastra la deschiderea evenimentului va fi oferita de catre 2 fachiri, care vor sustine un spectacol pentru publicul vizitator.

  Evenimentul va debuta la miezul noptii incepand cu ora 24:00.
  Vizitatorii sunt asteptati, cu mic, cu mare, pentru a observa comportamentul animalelor 
pe timp de noapte.
Surpriza noastra la deschiderea evenimentului va fi oferita de catre 
2 fachiri, care vor sustine un spectacol pentru publicul vizitator.

Disidenta si docilitatea romanilor sub Ceausescu




Muzeul National al Taranului Roman


Bucuresti


28 iunie 2013