duminică, 23 iunie 2013

Festivalul Origini Romanesti



Diaspora romana


Parcul Holy Ghost, Connecticut, S.U.A.


prima editie, 22 iunie 2013





   Parcul amenajat a găzduit pentru prima oară evenimentul Origini Românești, festivalul comunității românești din Statul Connecticut. Au fost programe distractive pentru copii, precum și divertisment de calitate și mâncăruri câmpenești specifice, pentru toți cei prezenți.
   Printre invitații de onoare care și-au anunțat prezența, s-au numărat artiștii Lia Lungu și Ion Pojar. D-na Lia Lungu este o interpretă profesionistă de muzică populară, iar d-ul Ion Pojar este un cântăreț tenor profesionist, ambii artiști având cariere de lungă durată. 
   Intrarea a fost liberă iar portul popular românesc a fost recomandat. 






Foto: Antonia Baroga.




Foto: Oana Zharku

Bio-Art. Metamorfoze




Arta plastica contemporana romaneasca


Muzeul Marinei Romane, Constanta


23 iunie 2013




„Bio-Art. Metamorfoze“

Daniela Turcanu - Carutiu

   Pasionaţii de artă care doresc să ia pulsul artei contemporane s-au reunit, la Muzeul Marinei Române, pentru a fi martori la vernisajul expoziţiei Bio-Art. Metamorfoze.
PUBLICITATE
   Ampla manifestare reuneşte lucrările primei promoţii de absolvenţi a masterului interdisciplinar Educaţia vizuală prin studiul peisajului şi figurii, inclus în programa Facultăţii de Arte a Universităţii Ovidius. 
   Cei 19 masteranzi, având-o ca îndrumător ştiinţific pe conf. univ. dr. Daniela Ţurcanu-Caruţiu, prezinta pe simeze peste 200 de lucrări, care se încadrează în curentul Bio-Art, afirmat în saloanele internaţionale de artă după 1990.
***telegrafonline.ro



Festivalul de Gastronomie Traditionala


Platoul Inima Reginei, Bran


21 - 24 iunie 203



















***Asociatia Autentic Romanesc

Ziua Universala a Iei


Clubul Victoriosilor


23 iunie 2013







  La iniţiativa comunităţii La Blouse Roumaine, luni, 24 iunie 2013, se sărbătoreşte pentru prima dată ziua Universală a Iei. 


  Evenimentul desfăşurat de Clubul Victorioşilor duminică, 23 iunie 2013, se înscrie în rândul celor 143, organizate în 109 localităţi din 48 de ţări, de pe 6 continente. 
  De la ora 10:00, micuţii şi mai marii componenţi ai Clubului Victorioşilor, însoţiţi de părinţi, fraţi şi bunici, au sosit la sediul televiziunii Columna, îmbrăcaţi în ie populară. Au fost prezenţi şi invitaţi de la Săteni, Răzvad şi Lucieni (judeţul Dâmboviţa), micuţi dansatori, recitatori şi cântăreţi care s-au simţit foarte bine.


  Toţi cei prezenţi la emisiune au cântat şi au recitat despre frumuseţea portului nostru popular şi s-au mândrit cu ia românească. Peste 120 de ii din colecţia Cristina Ilie au fost aşezate într-o expoziţie şi au fost purtate de participanţii la această ediţie plină de tradiţie, care au primit la sfârşit şi câte o diplomă specială dedicată acestei zile. Toţi copiii şi adolescenţii au realizat şi o paradă a iilor, iar platoul a arătat minunat, amenajat special pentru o zi de sărbătoare, mai ales că duminică, 23 iunie - se sărbătoreşte şi ziua de Rusalii.


  Ne dorim cu adevărat ca ia să devină un brand românesc ! De aceea, Clubul Victorioşilor a realizat cu drag acest eveniment.
Felicitări şi mulţumiri tuturor !

***http://clubulvictoriosilor.blogspot.ro via La Blouse Roumaine



Cu SevenDrive nu te (mai) doare capul...


daca ai masina...

 si telefon destept...




Cum procedezi ? Nimic mai simplu: conectezi dispozitivul Seven Go la computerul de bord al masinii. Nu-ti ia mai mult de cinci minute. Si ai scapat de o gramada de griji !

 - Stii mereu unde iti este masina (prin localizarea GPS).
- Ai parte de un sumar zilnic privind obicieiurile tale de condus (cat timp si cati km. ai condus, consum, viteza maxima, traseele parcurse)
 - Iti reaminteste traseele facute (ai posibilitatea sa vezi pe o harta interactiva timpul de stationare, consumul de combustibil sau traseele de deplasare)
 - Prin Geofencing iti poti stabili un perimetru in care vrei sa se deplaseze masina (magazin, birou, acasa, scoala, etc) si esti anuntat daca intri sau iesi din acea zona.
- Esti alertat daca motorul iti este pornit sau oprit, despre vreo remorcare neautorizata sau daca dispozitivul a fost deconectat
- Mentenanta autovehiculului este si ea avuta in vedere (stii cand iti expira polita RCA, CASCO, ITP, Rovinieta sau cand trebuie efectuata  urmatoarea revizie)
- Stii mereu unde ti-ai parcat masina (vezi pe telefon locul fata de pozitia ta).

Dupa cum vedeti, sunt sapte motive pentru care cred ca v-am trezit interesul in a testa macar SevenDrive.

Prefer sa va informez decat sa fabulez. Nu o sa insailez vreo istorioara cu ce am patit eu si masinuta mea si ce de folos mi-ar fi fost dispozitivul. Povesti de adormit copiii in speranta iluzorie ca astfel veti da navala in magazinele de specialitate. Sunt sapte motive temeinice care ar trebui sa va convinga. Nu-mi mai bat gura de pomana, va invit sa accesati 
și pagina de Facebook a soluției https://www.facebook.com/SevenDriveRO

Enjoy !