luni, 10 iunie 2013


Arta plastica contemporana romaneasca


Matei Enric


Expozitia: Solve et Coagula


Galeria Alchemia, Bucuresti


13 - 19 iunie 2013








   Joi, 13 iunie 2013, ora 19:00, va avea loc, la Galeria Alchemia, Bucuresti, vernisajul expozitie Solve et Coagula a artistului Matei Enric 
   Opera lui Matei Enric este precum un roman al lui Boris Vian: reda realitatea proiectata “prin atmosfera piezisa si fierbinte, pe un plan referential neuniform, ondulat si prezentand distorsiuni”, dupa cum spunea, despre sine insusi, autorul romanului Spuma zilelor.


Catalogul expozitiei ilgasiti la adresa:

Sarbatoarea Pastelui in ochii copiilor




Muzeul de Etnografie


Tulcea


2013




  Această ediție a concursului Sărbătoarea Paștelui în ochii copiilor s-a remarcat printr-o diversitate de forme de expresie a talentului și a frumuseții sufletului participanților. Am apreciat fragilele ouă încondeiate/decorate cu migală și multă grijă, căci altfel creația s-ar fi “prăbușit” la final. Am admirat capacitatea și sârguința de a transforma bucățelele de hârtie în adevărate minunății prin tehnicile Origami și Quilling. Am contemplat icoanele pe sticlă, pânză, lemn sau pe suport papetar, toate cu tematică pascală (Duminica Floriilor, Cina cea de Taină, Răstignirea, Plângerea Domnului, Învierea, Înălțarea). În trecut meșterul iconar se retrăgea mental și fizic din mediul său social pentru ca inspirația divină să-i dirijeze mintea, ochiul și mâna întru realizarea unei “ferestre către cer”.
  Începând cu această ediție, am hotărât să acordăm Trofeul Sărbătoarea Paștelui în ochii copiilor lucrării (și implicit participantului) care rezonează cel mai bine menirii concursului nostru: transmiterea ideii de tradiție în mintea și sufletul tinerei generații, prin intermediul artei și a creativității.
  În 2013 acest trofeu este meritat de eleva Elena Adriana Popa din clasa a IX-a de la Colegiul Naţional Sfântul Sava – Bucureşti, coordonată de doamna Mariana Badea. Aceasta a deprins tainele iconografiei la Brașov și își continuă lucrarea, cu pasiune și mult talent, în capitală. Felicitări !

Arta plastica contemporana romaneasca


Salonul sticlei


Sediul Ordinului Arhitectilor din Romania, Bucuresti


editia a 25-a, 14 - 29 iunie 2013








Photo: Salonul Sticlei 2013

Marcând existența neîntreruptă a douăzeci și cinci de ediții, Salonul Sticlei se deschide anul acesta în 14 iunie pe durata a două săptămâni în spațiul prețios și neconvențional pentru o galerie de artă așa cum eram obișnuiți, în clădirea ce aparține Ordinului Arhitecților din România, aflată în strada Pictor Arthur Verona, nr. 19, sector 1 București. Organizat fiind de Uninunea Artiștilor Plastici din România, Filiala de Arte Decorative București, cu sprijinul Ordinului Arhitecților și al sponsorilor / Karl Heinz Dietrich, Tuca&Zbarcea, Lamdro si Galeria Ancora /, expoziția reunește lucrările a peste 40 de artiști sticlari, unii foarte tineri, încă studenți în ultimul an de studiu, masteranzi ai Universității Naționale de Arte București, Secția Sticlă, absolvenți ai acesteia, invitați, precum și membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din București și din țară. 
Ca de fiecare dată artiștii sticlari surprind cu lucrările lor prin diversitatea soluțiilor și metodele de prelucrare, dar și a ideilor exprimate prin intermediul sticlei, acest spectaculos și nobil material ce ii unește și diversifică în creație.
Expoziția se dorește a fi un dialog între generații și continuarea unei tradiții dobândite în timp, iar dorința de a menține vie această tradiție în contextul zbuciumat al existenței cotidiene se regăsește în puterea de adaptare la condițiile din ce în ce mai dure de practicare a acestei meserii. Lucrările expuse sunt dovada că există resurse artistice și ingeniozitate în soluții, astfel ca fenomenul sticlăriei artistice să fie o certitudine și în viitor să fie parte integrantă a manifestărilor cultural artistice bucureștene.
Vernisajul va avea loc vineri 14 iunie - ora 18.00, iar deschiderea va fi facuta de criticul de arta Aurelia Mocanu.

curator,
Lucian Butucariu

   Marcând existența neîntreruptă a douăzeci și cinci de ediții, Salonul Sticlei se deschide anul acesta în 14 iunie pe durata a două săptămâni în spațiul prețios și neconvențional pentru o galerie de artă așa cum eram obișnuiți, în clădirea ce aparține Ordinului Arhitecților din România, aflată în strada Pictor Arthur Verona, nr. 19, sector 1, București. 
  Organizat fiind de Uninunea Artiștilor Plastici din România, Filiala de Arte Decorative București, cu sprijinul Ordinului Arhitecților și al sponsorilor: Karl Heinz Dietrich, Tuca & Zbarcea, Lamdro si Galeria Ancora , expoziția reunește lucrările a peste 40 de artiști sticlari, unii foarte tineri, încă studenți în ultimul an de studiu, masteranzi ai Universității Naționale de Arte București, Secția Sticlă, absolvenți ai acesteia, invitați, precum și membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din București și din țară. 
   Ca de fiecare dată, artiștii sticlari surprind cu lucrările lor prin diversitatea soluțiilor și metodele de prelucrare, dar și a ideilor exprimate prin intermediul sticlei, acest spectaculos și nobil material ce ii unește și diversifică în creație.
   Expoziția se dorește a fi un dialog între generații și continuarea unei tradiții dobândite în timp, iar dorința de a menține vie această tradiție în contextul zbuciumat al existenței cotidiene se regăsește în puterea de adaptare la condițiile din ce în ce mai dure de practicare a acestei meserii.  
  Lucrările expuse sunt dovada că există resurse artistice și ingeniozitate în soluții, astfel ca fenomenul sticlăriei artistice să fie o certitudine și în viitor să fie parte integrantă a manifestărilor cultural artistice bucureștene.
  Vernisajul va avea loc vineri 14 iunie - ora 18.00, iar deschiderea va fi facuta de criticul de arta Aurelia Mocanu.

curator
Lucian Butucariu

Arta plastica contemporana romaneasca


Floarea Tutuianu


Expozitia: Corp de litera


Galeria Sinteza, Bucuresti


10 iunie 2013




Photo: La Galeria Simeza, luni 10 iunie , la ora 18.00, va avea loc vernisajul expoziţiei Floarei Ţuţuianu
cu titlul CORP DE LITERĂ. Vor prezenta Doina Mândru şi Ion Bogdan Lefter.
,, În cazul Floareai Ţuţuianu grafica, pictura şi poezia nu pot fi privite decat împreuna, 
 ca elemente constitutive ale unei structuri artistice unitare şi cu o solidă coeziune interioară. 
Pictorul şi scriitorul sau, mai larg, contemplatorul lumii vizibile şi naratorul, se distribuie în doze egale 
şi într-un limbaj şi în celălalt, plastica sau poezia indivizualizându-se strict prin natura expresiei nemijlocite”
Pavel Şuşară

  La Galeria Simeza, luni 10 iunie, a avut loc vernisajul expoziţiei Floarei Ţuţuianu
cu titlul CORP DE LITERĂ. Au prezentat Doina Mândru şi Ion Bogdan Lefter.
  "În cazul Floareai Ţuţuianu grafica, pictura şi poezia nu pot fi privite decat împreuna, 
ca elemente constitutive ale unei structuri artistice unitare şi cu o solidă coeziune interioară.    
Pictorul şi scriitorul sau, mai larg, contemplatorul lumii vizibile şi naratorul, se distribuie în doze egale 
şi într-un limbaj şi în celălalt, plastica sau poezia indivizualizându-se strict prin natura expresiei nemijlocite” (
Pavel Şuşară)

Monarhiile Secolului XXI




Lansare de carte


Sandra Gatejeanu Gheorghe, Ioan-Luca Vlad


Biblioteca Centrala Universitara Carol I, Bucuresti


13 iunie 2013




http://www.curteaveche.ro/blog/wp-content/uploads/2013/06/invitatie-Monarhii.jpg

   Joi, 13 iunie, la ora 17.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare Carol I (intrare dinspre Calea Victoriei, nr. 88) va avea loc evenimentul de lansare a volumului Monarhiile Secolului XXI, carte apărută la Curtea Veche Publishing şi semnată de Sandra Gătejeanu Gheorghe, Director de Protocol al Casei Regale, şi Ioan-Luca Vlad, Consilier Privat Onorific al Familiei Regale a României şi coautor al volumului Jubileul Regelui (Curtea Veche Publishing, 2012). 
  Evenimentul de lansare va avea loc în prezenţa Alteţelor Lor Regale Principele Radu și Principele Nicolae ai României. Alături de autori, va lua cuvântul și Iren Arsene, Manager Curtea Veche Publishing, dar și Mireille Rădoi, Director BCU București.
  Volumul este o privire de ansamblu asupra tuturor celor 44 de monarhii de astăzi şi o incursiune în istoria, structura socială, cultura şi civilizaţia fiecăreia dintre acestea. Cuprinde informaţii despre protocolul şi genealogiile caselor regale, precum şi precizări asupra raporturilor dintre acestea şi Familia Regală a României. Alături de informaţiile generale oferite de volumul de faţă, autorii au cuprins şi informaţii punctuale, de natură statistică, privind geografia şi infrastructura fiecărui stat discutat. 
   Prefața volumului este semnată de Majestatea Sa Regina Ana a României.
Cartea completează armonios colecţia Casa Regală editată Curtea Veche Publishing şi a fost pentru prima dată prezentată publicului la Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2013, în prezenţa Alteţei Sale Regale Principele Radu al României. 
   Cu acest prilej, Alteţa Sa Regală a împărtăşit câteva gânduri despre originalitatea volumului: “Nu cred că există multe ţări în lume, ori monarhii, ori republici, cu un astfel de volum în patrimoniul cultural. Fiecare capitol are referiri la legătura dintre ţările-monarhii, fie că este vorba despre Canada, Australia sau Marea Britanie, sau o ţară mică, precum Andorra sau Liechtenstein, şi Casa Regală a României şi Ţara Românească în general. Se pot afla de acolo lucruri incredibile, despre care nu ştiam, iar volumul are şi un aspect fizic care îl face nespus de atrăgător, un amănunt de mare importanţă pe piaţa de astăzi.”  
  Dincolo de a fi informativă, cartea Monarhiile Secolului XXI dovedeşte, după cum spune Ioan-Luca Vlad, coautorul volumului, că “răspunsul la întrebarea dacă monarhia mai este adaptată mileniului al III-lea se află în inimile fiecăruia. Oricare ar fi neajunsurile hazardului, în trunchiul acestei forme de guvernare se află acumulată experienţa si simbolismul a mii de ani şi, mai mult, un reper social necesar astăzi. Într-o societate globală aflată în transformare permanentă, reperele stabile sunt puţine. Familiile regale şi suveranii sunt astfel de repere. Ei servesc ca apexuri ale societăţii, faţă de care fiecare se poate raporta în mod corespunzător. Pentru cineva care apreciază ordinea şi existenţa unui scop în tot ceea ce facem, monarhul este o necesitate socială”.
Volumul este disponibil pe www.curteaveche.ro și în librării la prețul de 50 lei.

***via Dna Marilena Rotaru.

Picnicuri 2013 Val-David


Diaspora romana


Asociatia Romana din Canada


Canada



Asociatia Romana din Canada organizeaza la Campul Romanesc de la Val-David (Parcul ARC) picnicurile 2013. In acest an picnicurile vor avea loc la urmatoarele date : 22 iunie, 6 iulie, 17 august, 21 septembrie. Cadrul natural deosebit, ambianta placuta, produsele culinare traditionale romanesti, vor fi ingredientele unor sambete frumoase alaturi de prieteni la Campul Romanesc de la Val-David.

 Informatii: http://www.arcanada.org/378-picnicuri-arc-2013-la-val-david.html

Anul trecut aceste intalniri intre romanii canadieni s-au bucurat de succes. 
Acelasi lucru sa se petreaca si-n acest an !


Yard Sale


Dianei 4, Bucuresti


editia a V-a, 23 iunie 2013








   Yard Sale editia 5 !  Am crescut atat de mari, incat ne mutam intr-un spatiu pe masura – 
Dianei 4.

  Duminică, 23 iunie 2013, intre orele 10:30-19:00, ne adunam la Dianei 4 (zona Piata Rosetti) pentru editia de iunie. Pe terasa mare, sub umbrele vino la o bere si la scotoceala. Sa cumperi la preturi mici comori de care altii s-au plictisit, nu le mai vin, plac sau, pur şi simplu, pentru care nu mai au loc.


  Pentru a cincea oara tot soiul de haine, pantofi, viniluri, obiecte decorative, carti, ilustrate isi cauta stapani noi care sa le poarte, redefineasca, recicleze, refoloseasca.


  Pentru ca Yard Sale este o forma de reciclare absolut necesara oricărei societati consumeriste, faci schimb, vinzi la preturi mici sau dai o alta utilitate lucrurilor de care te-ai plictisit, dar nu vrei sa le arunci. La finalul fiecarei editii participantii doneaza o parte dintre hainele ramase nevandute unei case de plasament.


  Astfel, Yard Sale Dianei 4 in duminica din 23 iunie 2013, in intervalul orar 10:30 la 19:00, va asteapta sa scotociti în mult mai multe dulapuri, cufere, valize pline de minuni.

Intrare libera !

  Yard Sale este un proiect care are ca scop statornicirea notiunii de 
Yard Sale – REUSE, RECYCLE ! 
si in Romania, printre tinerii consumatori, prin organizarea de mici evenimente lunare.


Partenerii nostri carora le multumim sunt: 
Metropotam, Postmodern, Mujer, Bigcitylife.ro, TvCity.ro, Bucharest Shopping Guide, 
Calendar evenimente, Kyra.ro si sanuuitam.blogspot.com.

Contact:

Gabi Urda

PR Consultant @ Accessories Designer
contact@gabiurda.ro 
0724.39.53.58 
 www.gabiurda.ro


Sunetul Muzicii




Agentia de Stiri Bune


Remus Henning - recital de orga


Sala de concerte, Castelul Peles, Sinaia


editia a III-a, 22 iunie 2013







  Sâmbătă, 22 iunie 2013, de la ora 17:00, orga din sala de muzică a castelului va răsuna din nou după decenii de tăcere şi după o minuţioasă restaurare finanţată de ExcesMusic.


  Recitalul eveniment se înscrie în cadrul celei de-a treia ediţii a Stagiunii Sunetul Muzicii, eveniment organizat de Muzeul Naţional Peleş, ExcesMusic şi Radio Romania Cultural.

  Protagonist va fi Remus Henning. Acesta între anii 1989-1991 a urmat o specializare in muzica bisericeasca la Conservatorul Regal de Muzica din Regensburg (Germania). In perioada 1995-2000 a fost student la Facultatea de Muzica din Brasov (sectia orga, clasa maestrului Hans EckardSchlandt. In anul 2006 isi sustine masteratul in Interpretare Organistica la Conservatorul de Muzica din Paris - clasa maestrului Daniel Roth.
***Radio Romania Cultural

Prezente romanesti peste hotare


Bucurestiul in carti postale de odinioara


Libraria Europa Nova, Bruxelles, Belgia


10 - 25 iunie 2013





inchide

   Intre 10 si 25 iunie, la sediul librăriei EuropaNova din Bruxelles, va fi deschisa expoziţia de cărţi poştale româneşti vechi dedicată patrimoniul arhitectural al Bucureştiului. In cadrul expozitiei vor fi expuse şi câteva dintre peniţele semnate de Tia Peltz (1923-1999), cu ocazia aniversării a 90 de ani de la naşterea graficianei şi pictoriţei.
  Vernisajul are  loc luni, 10 iunie, prilej cu care vor fi făcute proiecţii de cărţi poştale digitalizate despre Bucureşti, cu ilustraţie muzicală semnată de compozitorul Adrian Enescu, precum şi o succintă prezentare a patrimoniului bruxelez.
  Potrivit ICR Bruxelles, expoziţia reuneşte cărţi poştale ilustrate despre Bucureştiul de odinioară, precum şi fotografii care pun în valoare patrimoniul arhitectural al capitalei României. Exponatele provin din colecţii private româneşti, în principal cea a lui Sorin Rădulescu.
  Expoziţia  este organizată cu ocazia unui salon de cartofilie la Bruxelles şi beneficiază de sprijinul Direcţiei pentru Monumente şi Situri a Regiunii Bruxelles Capitale.
***hotnews.ro

Goliciunea e circulară




Wood Be Nice


Street Delivery, Bucuresti


14 - 16 iunie 2013






Unde: str. pictor Arthur Verona

3 zile de forme, obiecte, trăiri, poezie, adică fotografie pe lemn și colaj de obiecte.

Wood Be Nice scoate arta în stradă cu proiectul Goliciunea e circulară  mixând cu sau fără reţetă: imagini şi obiecte, muzică şi forme, poezie şi trăiri – din care ies la iveală lucruri cu care artiștii vizuali Andrei Cornea și Daniel Loagar se identifică.

Arta lor este colajul, amestecul şi transformarea a ceea ce este în ceea ce ar putea fi – un fel de revoltă personală a celor doi artiști. Când cuvintele nu le m
ai ajung și gândurile sunt pe neterminate, arta lor se compune si se descompune prin fotografie și transfotografie, obiecte pierdute sau aruncate, poezie, muzică, street-art, iubire.

web page: www.woodbenice.com
Photo gallery:
http://pinterest.com/woodbenice/boards/

Contemporara 6





Arta plastică contemporană românească


Expoziția Tinerilor Artiști


Galeria Alchemia, București


21 - 27 iunie 2013






  Pe data de 21 iunie 2013, începând cu ora 19:00, Alchemia și Contempora 6 vă invită la vernisajul Expoziției Tinerilor Artiști. Expoziția va rămâne deschisă până pe data de 27 iunie și va putea fi vizitată zilnic, între 12:00 și 20:00.
  A 6-a ediție a Expoziției Tinerilor Artiști Contempora s-a transformat în anul 2013 într-un Festival al Artei. Contempora 6 se va desfășura în perioada 14-16 iunie 2013 în patru spații dedicate artelor și oamenilor frumoși: str. Arthur Verona/ Street Delivery, Acuarela, J’ai Bistrot și Galeria Alchemia.  În această ediție, se continuă ideea de promovare a tinerilor artiști și a lucrărilor lor în spații neconvenționale, idee care a caracterizat Contempora încă de la primii pași.
  Alchemia, locul care promovează relaxarea prin artă și bun gust este mai mult decât o galerie de artă, o cafenea sau o comunitate a oamenilor care iubesc frumosul în toate formele lui de manifestare. Este un spațiu deschis exprimării libere și experimentării, este un amestec alchimic de eleganță, rafinament, cultură, voie bună relaxare și, în consecință, o gazdă perfectă pentru Expoziția Tinerilor Artiști Contempora 6. Alchemia va trece prin creuzet tinerele talentele și va desemna artistul care va avea următoarea expoziție personală în galerie.
  De pe 21 iunie 2013, seara vernisajului Expoziției Tinerilor Artiști Contempora 6, toate evenimentele vor avea ca loc de desfășurare Galeria Alchemia. 
21 iunie, Ioana Stelea va face un performance original cu sticlă
22 iunie,  Antoaneta Tică  va face un performance de design vestimentar, 
23 iunie, Alexandra Văcăroiu vă propune să participați la 
un performance în care poezia se va îngemăna cu fotografia,
25 iunie, Arina Cojocaru  va performa în calitate de autor, regizor și actor 
în piesa de teatru Melancolia Actorului, 
27 iunie, la petrecerea de finisaj Contempora 6, va avea loc un concert de muzică. 

La Galeria Alchemia, în cadrul Expoziției Tinerilor Artiști Contempora 6, vor expune: următorii Ada Muntean, Agata Tabacu, Alexandra Antonescu, Alexandra Burda, 
Alexandra Văcăroiu, Anca Hurubaru, Andra Jurgiu, Andreea Mihaiu, Andrei Nistor, 
Angela Butnariu, Antoaneta Tică, Bogdan Ciobanu, Bogdan Pop, Dia Iacob, 
Elisabeta Gherghel, Ioana Stelea, Iulia Ignat, Iulian Moldovan, Lucian Sandu Milea, 
Maria Fulop, Marius Burhan, Mihaela Ghiță, Mihai Popescu, Mirela Iordache, 
Monica Turcu, Oana Unciuleanu, Rareş Drăgoiu, Răzvan Anghelache, 
Sergiu Lazăr, Tina Dumbrăviceanu, Valeria Anghelache, Victor Ionică, Vlad Matei Stanciu, 
lucrări de: pictură, grafică, design, sticlă, ceramică, fotografie, arhitectură.

Papusi din portelan




Muzeul Municipal Medias


Medias


10 iunie - 1 septembrie 2013




  Muzeul Municipal Mediaş 
are plăcerea de a vă invita să vizitaţi expoziţia temporară:

Păpuşi din porţelan. 

  Colecţia aparţine d-nei prof. Iuliana Blăjan şi este compusă din 62 de piese, reprezentând copilăria, tinereţea şi maturitatea.


Foto: 
http://iongirnod.blogspot.ro/2013/06/o-profesoara-adus-la-muzeul-municipal.html
Expoziţia va fi deschisă în perioada: 10 iunie - 01 septembrie.

Vă aşteptăm !

Libraria Humanitas Kretzulescu


Albumul: Grieg - Sonatele pentru vioara si pian


Bucuresti


14 iunie 2013







Dragi melomani,

  Vineri, 14 iunie, avem pregatita o seara speciala. I-am invitat pe criticul muzical Anca Florea, redactoul sef radio Romania Muzical Liliana Staicu, interpretii extraordinari Dana Protopopescu si Liviu Prunaru si lansam impreuna albumul Grieg, Sonatele pentru vioara si pian. 
Credem ca v-am convins. Va asteptam cu drag.

Memorialistica


Lansare de carte


Lucian Petrescu: 

Memoriile unui diplomat roman pe toate continentele


Fundatia Europeana Titulescu, Bucuresti


11 iunie 2013







Fundatia Europeana Titulescu 


Va invita la evenimentul de lansare la volumului

MEMORIILE UNUI DIPLOMAT ROMAN PE TOATE CONTINENTELE 

Autor: Lucian Petrescu

Evenimentul va avea loc marti, 11 iunie 2013, ora 11.00, 
la Casa Titulescu, Şoseaua Kiseleff 47

Daca aveti placerea sa luati parte la evenimentul organizat la 
Fundatia Europeana Titulescu, 
va rugam sa confirmati Lilianei Filip, evenimente@titulescu.eu 

Serile Bucuresti Strict Secret




Muzeul National al Taranului Roman


Teroristul Carlos Sacalul si Securitatea lui Ceausescu


Bucuresti


12 iunie 2013





   Muzeul Naţional al Ţăranului Român, în colaborare cu Fundaţia Orient Expres, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc şi Institutul Român de Istorie Recentă, organizează miercuri, 12 iunie 2013, ora 18.00, la Clubul Ţăranului, o nouă întâlnire din cadrul Serile Bucureşti Strict Secret.

  Tema în dezbatere este Teroristul Carlos Şacalul şi Securitatea lui Ceauşescu. 


                     Participă: 

           Petre Mihai Băcanu, Cătălin Harnagea, Liviu Mihaiu, Andrei Muraru, 

          Ovidiu Ohanesian, Ovidiu Şimonca, Liviu Tofan, Dan Voinea.

Moderator: Stelian Tănase.

Tineretul si Muzeele


Muzeul Viticulturii si Pomiculturii Golesti


Conferinta Internationala UNESCO


Golesti


13 - 15 iunie 2013





   Consiliul Judeţean Argeş, Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti, Federaţia Română a Asociaţiilor, Centrelor şi Cluburilor UNESCO (FRACU) şi Alumnus Club organizează, în perioada 13 – 15 iunie 2013, la Goleşti, ediţia a V-a a Conferinţei Internaţionale UNESCO Tineretul şi Muzeele.
  Având în vedere complexitatea acestei manifestări, tematica din acest an este structurată pe următoarele subteme:

• Activităţi de educaţie interculturală pentru tineri, în muzee;
• Programe muzeale pentru tineret – informare, formare, loisir;
• Muzeele etnografice în aer liber – incursiune în lumea comunităţilor arhaice;
• Masă rotundă: Etica în muzee. Coordonate valorice în etica muzeală.
La acest eveniment, vor participa specialişti în etnografie, muzeologie, educaţie şi 
membri ai Federaţiei Europene a Cluburilor UNESCO din: Azerbaidjan, Bulgaria, 
Camerun, China, Franţa, Italia, Mexic, Olanda, Republica Moldova, Serbia, Spania, 
Ucraina, Turcia, România. 

În cadrul manifestării, vor fi vernisate trei expoziţii: 

Petre Grant, părintele afişului modern din România şi descendent al familiei Golescu; 
Obiecte restaurate din patrimoniul Muzeului Goleşti, în perioada 2012 – 2013; 
Tinerii şi muzeele, expoziţia itinerantă de desen artistic documentar realizată de 
Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, 

   Pe 14 iunie a.c., va fi lansat volumul XII al revistei MUSEUM, Studii şi Comunicări Ştiinţifice, care cuprinde lucrările prezentate de participanţii la ediţia anterioară a conferinţei UNESCO şi la Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice, Goleşti – 2012.
   Pe data de 15 iunie, invitaţii vor beneficia de o experienţă culturală autentică, vizitând Muzeul satului Galeş, cel mai vechi muzeu sătesc din ţară. Apoi, în curtea bisericii, cu binecuvântarea părintelui Eftimie, vor participa la masa împăcării, reeditând obiceiul străvechi şi singular al prânzului ritualic din prima zi de Paşti, specific Galeşului de Argeş.

De prin lume adunate...


Taiwan


Colectii si Colectionari


Cartofilie




Carti Postale



Necirculata.


Necirculata.


Plicuri semi-ilustrate








Ilustrate


Ceremonie Confucius si dansul Yi. 2006. Necirculata.


Teatrul de umbre taiwanez. 2006. Necirculata.


O insula care nu doarme vreodata. 2006. Necirculata.


Demonul Fulgerului. Ceramica din Yingge. 2006. Necirculata.


Obiect decorativ din jad. Platul Muzeului National. 2006. Necirculata.


Evolutia caracterelor alfabetului traditional chinezesc. 2006. Necirculata.


Oamenii prietenosi din Taiwan. 2006. Necirculata.


Centrul Regional al Operatiunilor din Asia-Pacific. 2006. Necirculata.