sâmbătă, 25 mai 2013

Meşteşugul vieţii



Prezențe românești peste hotare


Teatrul Lucia Sturdza Bulandra


Toronto, Montreal, Canada


25 - 26 mai 2013





   În perioada 25-26 mai 2013, spectacolul Meşteşugul vieţii de Hanoch Levin, în regia lui Felix Alexa, este prezentat în Canada, în cadrul unui turneu care va avea loc la Toronto (25 mai – Japanese Canadian Cultural Centre) şi Montreal (26 mai – Pavillon de l'Entrepot). 
   Spectacolul este o producție a Teatrului Bulandra din București și îi are în distribuție pe Răzvan Vasilescu, Dana Dogaru şi Dan Aştilean. Scenografia este semnată de Nina Brumușilă, iar muzica îi aparține Adei Milea.   Turneul este organizat de Asociaţia ROCADE din Montreal, în parteneriat cu Institutul Cultural Român, prin Direcţia Generală Românii de Pretutindeni și face parte din proiectul Turneele Teatrului Românesc în Canada, lansat în primăvara anului 2010, în cadrul căruia profesionişti români din domeniul teatral participă la întâlniri cu diaspora românească din Canada.
   "În cea mai mare parte a lui, spectacolul e un duo al unor actori cu enormă experienţă şi la fel de mult talent (...) pe un text pe cât de puternic, pe atât de subtil. E atât de reconfortant artistic să întâlneşti pe scenă actori cu atât de multă forţă, atât de dincolo de vârste şi estetici cum sunt cei doi plus unu protagonişti ai Meşteşugului vieţii.” – Iulia Popovici, Observator cultural 

Alsacia


De prin lume adunate...


Franța (V)


Colecții și Colecționari


Cartofilie





Colmar. 2006. Necirculată.


Colmar. Colaj. Anii 2000. Necirculată.


Haut Koenigsbourg. 2006. Necirculată.


Haut Koenigsbourg. Colaj. 2006. Necirculată.


Haut Koenigsbourg. Colaj. 2006. Necirculată.


Haut Koenigsbourg. Colaj. 2006. Necirculata.


Haut Koenigsbourg. 2006. Necirculată.


Kaysersberg. 2006. Necirculată.


Kaysersberg. Colaj. 2006. Necirculată.


Kaysersberg. Colaj. 2006. Necirculată.


Riquewihr. 2006. Necirculată.


Riquewihr. Colaj. 2006. Necirculată.


Riquewihr. Colaj. 2006. Necirculată.


Riquewihr. Colaj. 2006. Necirculată.


Strasbourg. Anii 2000. Necirculată.


Strasbourg. Anii 2000. Necirculată.


Strasbourg. Colaj. 2006. Necirculată.


Strasbourg. Colaj. 2006. Necirculată.


Colaj. Comorile Alsaciei. 2006. Necirculată.


Colaj. Viile și vinurile Alsaciei. 2006. Necirculată.

***Mulțumiri deosebite pentru Marlen 
care mi-a permis să îi preiau colecția de ilustrate din Franța.



Pacatoasa Teodora


Libraria Predania, Bucuresti


6 iunie 2013





  Grupul Filos și Librăria Predania vă invită la o seară specială de film.
  Documentarul artistic Păcătoasa Teodora, regizat de Anca Hirţe şi co-produs de Elefant Film împreună cu Les Films d'Ici (Franţa), va putea fi vizionat la Librăria Predania (București, Str. Vulturilor Nr. 8) pe
 data de 6 iunie 2013, ora 19:00.
   Filmat în anul 2010 la Mănăstirea Văratec, filmul a avut premiera în anul 2011 la Festivalul de Film Astra (Sibiu). Documentarul a fost invitat în selecţia oficială a unoara dintre cele mai importante festivaluri de film - Cottbus (Germania), Aubagne (Franţa), Transilvania Film Festival (Cluj) - unde a fost distins cu premii, dintre care amintim: Premiul pentru cea mai bună Imagine la Festivalul de Film Documentar Astra (SIBIU 2011). La ediţia Premiile Gopo 2012, Păcătoasa Teodora a fost nominalizat la categoria Cel mai Bun Film Documentar al anului 2011.

Invitat special: Dan Burlac (Elefant Films)
Preț intrare: 5 lei (în limita locurilor disponibile)

Pentru detalii și rezervări: evenimente@grupulfilos.ro.

Concert extraordinar și inedit


Violoncellissimo 100


Ateneul Român, București


26 mai 2013




   Duminică, 26 mai, de la ora 19:00, la Ateneul Român, va avea loc un concert  extraordinar si inedit. Pentru prima dată în România, 100 de violoncelişti din întreaga ţară se vor reuni pentru a-şi exprima recunoştinţa faţă de dascălii lor prin cea mai frumoasă formă de omagiere, cea colectivă. 
   Alături de Marin Cazacu, solistul Filarmonicii G. Enescu şi profesor doctor la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, iniţiatorul acestui eveniment unic, şi personalităţi deja consacrate ale violoncelisticii româneşti precum Alexandra Guţu - solista Filarmonicii Banatul din Timişoara, Dan Prelipcean - membru al Cvartetului Voces şi prof. dr. la Universitateade Arte  George Enescu din Iaşi , Răzvan Suma - solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio şi prof. asociat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Filip Papa - membru al Cvartetului Ad Libitum, Sebastian Vârtosu - membru al Cvartetului Gaudeamus, vor mai participa cei mai valoroşi violoncelişti din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov, Craiova, Sibiu, Piteşti, Satu Mare, Oradea şi Arad.
  Cei 100 de violoncelişti vor cânta în memoria marilor profesori Constantin Dimitrescu, Dimitrie Dinicu, George Georgescu, George Iarosevici, Gheorghe Rus, Serafim Antropov şi Radu Aldulescu. 
  Programul concertului va conţine lucrări originale şi transcripţii pentru diferite ansambluri de violoncele din creaţia compozitorilor Carl Orff, Samuel Barber, Tomaso Albinoni, W.A. Mozart, Constantin Dimitrescu, David Popper, Carl Davidov, Dimitri Sostakovici, Astor Piazzolla şi Sabin Păutza,
   Sub bagheta maestrului Cristian Mandeal, unul dintre cei mai mari dirijori români, care va dirija pentru a doua oară ansamblul Violoncellissimo, vor fi interpretate pagini celebre din Carmina Burana de Carl Orff, celebrul Adagio de Samuel Barber, Imnul de Carl Davidov şi cel mai iubit şi ascultat Vals al lui Dimitri Sostakovici.
   In aceeaşi seară, la ora 18:00, în holul Ateneului Român, va avea loc lansarea cărţii de memorii Variaţiuni rococo în patru ţări a legendarului violoncelist Vladimir Orloff, care împlineşte în acea zi 85 de ani de viaţă.
   După participarea la Festivalul Internaţional G. Enescu din 2001 cu un concert ce s-a bucurat de un imens succes şi după numeroase recitaluri în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Braşov, Sinaia şi Rm. Vâlcea, ansamblul Violoncellissimo a uimit publicul în 2008 cu un concert "de cartea recordurilor", când pe scena Ateneului Român au apărut ….60 de violoncelişti.
   Adjectivele "extraordinar", "senzaţional", "unic", "searăde neuitat", care au apărut în presă au facut înconjurul lumii muzicale româneşti.
  Anasamblul Violoncellissimo este reînvitat anul acesta să susţină un nou concert pe 27 septembrie  la Ateneul Român, în cadrul Festivalului Internaţional G. Enescu.


Pentru alte detalii legate de acest eveniment, vă propunem să consultaţi site-urile : www.orchestratineret.ro,

Producători:
Lanto Communication şi
          Fundaţia Prietenii muzicii-Serafim Antropov

***Maria Rrc