joi, 23 mai 2013

Simbolul mainii in artele plastice



Lansare de carte


Catalin Alexandru Chifan


City Gallery, Shopping City, Suceava


7 iunie 2013




lansare de carte


Festivalul Arcasilor Traditionali


Castelul Corvinilor, Hunedoara


prima editie, 25 - 26 mai 2013








foto: mesagerulhunedorean.ro


  Ordinul Arcaşilor Hunedoarei în parteneriat cu Primăria municipiului Hunedoara organizează, în perioada, 25-26 mai 2013, la Castelul Corvinilor, prima ediţie a Festivalului Arcasilor Traditionali. 

Program:

Sâmbătă, 25 mai: Concurs de tir medieval
Duminică, 26 mai: Spectacole demonstrative şi activităţi interactive cu publicul.

   Vizionarea concursului şi a spectacolelor demonstrative sunt incluse în preţul de vizitare a Castelului.


Noaptea Literaturii Europene


Bucuresti


29 mai 2013






Noaptea Literaturii Europene la București

   Noaptea Literaturii Europene revine la București miercuri, 29 mai – prima zi a Salonului Internațional de Carte Bookfest 2013 – cu un traseu inedit. 13 parteneri – institute culturale şi ambasade – îi invită pe iubitorii de literatură în 13 spații atipice, unde vor avea șansa de a se întâlni cu textele unor autori europeni clasici și contemporani. Fragmentele vor fi citite de actori, autori, jurnalişti şi alte personalităţi publice.
   Lecturile, cu o durată de până la 20 de minute, vor avea loc în paralel, la fiecare jumătate de oră, în intervalul 19.30 – 22.30, în locurile special selectate (zona Bd. Carol I –  Bd. I.C. Brătianu – Bd. Corneliu Coposu – Str. Traian): Dianei 4, The Living Room Café, ZOOM Out Lounge, AristoCats Bistro, Alchemia Art Gallery & Lounge, Asociaţia Generală a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România, Bursa de Valori Bucureşti, Lente & cafea, Saga Film, benzinăria MOL Corneliu Coposu, La Scena, GreenTea, Blind Restaurant.
   Actorii Ioana Abur, Florin Busuioc, Ilinca Goia, Gabriela Ioniţă, Nicoleta Lefter, Axel Moustache, Marian Râlea, Mihai Smarandache, Mihaela Teleoacă, Adrian Titieni, rapperul Norzeatic, jurnalistul Cătălin Ştefănescu și scriitorul Mircea Dinescu vor da glas unor pagini din autori contemporani de anvergură precum Jonathan Coe, Péter Esterházy, Paweł Huelle, Daniel Glattauer, Thierry Debroux, Jérôme Ferrari, Florina Ilis, Gonçalo M. Tavares, Elif Shafak, dar și unor clasici – Hrabal, Hašek, Kafka, Joyce, Buzzati, Muñoz Molina.
   Pentru ca publicul să poată beneficia la maximum de oferta literară a nopții acoperind, în același timp, cât mai mult din traseul propus, în fiecare dintre punctele de întâlnire se va citi, la fiecare jumătate de oră, același fragment.
   Întrucât teleportarea ține încă de science fiction, pasionații de beletristică vor avea la dispoziţie, pentru deplasarea de la o lectură la alta, 100 de biciclete din proiectul de bike-sharing I’Velo, oferite de Asociaţia Green Revolution (A.G.R.). Bicicletele vor putea fi împrumutate gratuit de la sediul A.G.R. (Str. Olteni nr. 3, sector 3) în intervalul orar 19.00-23.00. Doritorii sunt rugaţi să trimită solicitarea în avans, la adresa claudiu.marin @ icr.ro.
   Pe lângă lecturi din cele mai bune traduceri de literatură în limba română, organizatorii au pregătit şi concursuri cu premii în cărţi şi alte surprize.
   Noaptea Literaturii Europene este un proiect cultural susţinut de Reţeaua Europeană a Institutelor Naţionale de Cultură (EUNIC). Ediţia din 2012 s-a desfăşurat în 24 de oraşe din 20 de ţări. Anul acesta, evenimentul de la Bucureşti, alături de cele de la Praga, Brno, Dublin, Lisabona, Vilnius şi Wrocław, beneficiază de sprijinul Comisiei Europene prin Programul Cultura (2007-2013). 
  La București, proiectul este organizat, sub coordonarea Institutului Cultural Român, de membrii clusterului EUNIC în România (Forumul Cultural Austriac, Delegaţia Wallonie-Bruxelles, Centrul Ceh, Institutul Francez, Institutul Italian de Cultură Vito Grasso, British Council, Institutul Polonez, Camões, Instituto da Cooperação e da Língua / Ambasada Portugaliei în România, Institutul Cervantes, Centrul Cultural Turc Yunus Emre, Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti şi ICR), cărora li s-a alăturat Ambasada Irlandei în România. Pentru perioada octombrie 2012 – octombrie 2013, Institutul Polonez deţine preşedinţia clusterului EUNIC Bucureşti.

Detalii: www.literaturenights.eu şi www.facebook.com/NoapteaLiteraturiiEuropene, 
unde sunt disponibile și mostre din textele citite.

Accesul este liber.


Galeria Victoria Art Center


Noaptea Alba a Galeriilor


Seara de poezie a generatiei '80


Bucuresti


24 mai 2013









   Galeria Victoria Art Center vă invită vineri, 24 mai 2013, ora 19.00, în cadrul celei de-a şaptea ediţii a Nopţii Albe a Galeriilor, la Seara de poezie a generaţiei ’80.


   Invitaţi: 

Magda Cârneci, Bogdan Ghiu, Florin Iaru, Ion Bogdan Lefter, Călin Vlasie

   Se vor citi şi poeme ale regretaţilor Mariana Marin şi Ion Stratan.
  Vor fi evocate, de către poeţi, artişti, critici, Cenaclul de luni şi Atelierul 35, medii formative şi de lansare ale generaţiei '80, literare şi artistice.

   Evenimentul marchează finisajul expoziţiei Oraşul văzut de generaţia ’80, curator Adrian Guţă.

Artişti participanţi: 

Alexandru Antik, Olimpiu Bandalac, Rudolf Bone, Călin Dan, Mircea Florian, 
Teodor Graur, Radu Igazság, Iosif Király, Petru Lucaci, Valeriu Mladin, 
Alexandru Patatics, Dan Perjovschi, Romelo Pervolovici, Marilena Preda Sânc, 
Gheorghe Rasovszky, Mircea Stănescu, Roxana Trestioreanu, 
Ütő Gusztáv, Sorin Vreme.

   Oraşul văzut de generaţia ’80 este cea mai amplă expoziţie din ultimii douăzeci de ani alcătuită numai cu exponenţi ai acesteia, după ce şi-au încheiat evoluţia în Atelier 35. Protagoniştii expoziţiei trăiesc şi lucrează în Bucureşti, Oradea, Cluj, Timişoara, Sibiu, Sfântu Gheorghe, centre majore pe harta artei tinere de acum trei decenii, unii (şi) peste hotare, la Amsterdam sau Düsseldorf. Este o expoziţie a unor individualităţi marcante, care poartă cu sine repere ale apartenenţei la aceeaşi generaţie culturală. (Adrian Guţă)
Partener: Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti

Dezvoltând spiritul filantropic



Inițiative de toată lauda


Fundația Comunitară Țara Făgărașului


Vlad Miriță


Concert caritabil de canțonete: Alternativ


Gară, Făgăras


24 mai 2013






   INVITAT SPECIAL: tenorul Operei Române Bucureşti, Vlad Miriţă (unul dintre reprezentanţii României la Eurovision).
   Dress code: smart casual. Welcome drink inclus. Vineri, 24 mai, ora: 20.00.
   ALTERNATIV este un concert de canţonete celebre, susţinut de tenorul Vlad Miriţă, alături de pianistul Alexandru Burcă, special pentru Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului. La eveniment sunt invitaţi făgărăşenii pregătiţi să facă o demonstraţie de atitudine şi un exerciţiu de implicare civică. Oamenii dis
puşi să contribuie la crearea unor fonduri speciale pentru comunitatea din care fac parte !
   Concertul ALTERNATIV face parte dintr-o serie de trei evenimente ce poartă marca FCTF şi care intenţionează să dezvolte spiritul filantropic, ieşirea din letargie şi implicarea activă în comunitate.
   Cumpărând o invitaţie simplă la acest eveniment, donezi 75 de lei Fundaţiei Comunitare Ţara Făgăraşului şi poţi sprijini, de exemplu, înfiinţarea unui fond pentru Burse de Excelenţă şi Studiu dedicat copiilor de excepţie pe care îi are Ţara Făgăraşului, realizarea unui centru cultural în aer liber şi a unui festival de artă urbană & contemporană în părculeţul din centrul Vechi al Făgăraşului, demararea campaniei de mediu Infiem copacii din Ţara Făgăraşului (PRO educaţie, ecologizare, împădurire şi ÎMPOTRIVA defrăşărilor), susţinerea spitalului municipal sau înfiinţarea Fundaţiei Comunitare Ţara Făgăraşului.
  De asemenea, la eveniment există posibilitatea de a dona mai mulţi bani şi de a te transforma în susţinător activ al uneia sau alteia dintre cauzele propuse de Fundaţia CTF (www.fundatiactf.ro)
  Accesul la eveniment se face exclusiv în baza biletelor care se găsesc la Casa Terra.

 

Melancolii Emergente


Arta plastica contemporana romaneasca


Iuliana Florea Lucan, Maria Dermengiu, 

Emanoil Mazilu, Florian Lucan, Ovidiu Nicolae Popa


U Art Gallery, Bucuresti


30 mai - 24 iunie 2013







   Joi, 30 mai 2013, ora 18.00, va avea loc vernisajul expozitiei de pictura si sculptura Melancolii emergente semnata: Iuliana Florea Lucan, Maria Dermengiu, Emanoil Mazilu, Florian Lucan si Ovidiu Nicolae Popa. Prezinta criticul de arta Corneliu Ostahie.
   Expozitia poate fi vizitata la U Art Gallery, Bd. Iancu de Hunedoara, Nr. 8, Sala ON TOP OF BUCHAREST, in perioada 30 mai-24 iunie, de luni pana vineri, 10.00-17.00, sambata si duminica de la 12.00 la 16.00.


Fundatia Europeana Titulescu


Relatia Romaniei cu Vaticanul - Concordatul


Casa Titulescu, Bucuresti


29 mai 2013







FUNDAŢIA EUROPEANĂ TITULESCU

Are onoarea să vă invite la

Conferința

RELAȚIA ROMÂNIEI CU VATICANUL
CONCORDATUL


Vor participa
Nunțiul Apostolic în România și Republica Moldova
E.S. Arhiepiscopul
FRANCISCO JAVIER LOSANO SEBASTIAN

Președintele Conferinței Episcopilor Români
I.P.S. Arhiepiscop și Mitropolit Romano-Catolic de București
IOAN ROBU

Membrul titular al Academiei Române, istoricul
Prof. univ.dr.
RĂZVAN THEODORESCU

Decanul Facultății Teologice Romano-Catolice – Universitatea București
Părintele Prof. Dr.
WILHELM DANCĂ

Lectorul Universitar Doctor Universitatea București și Universitatea Iași
Părintele Prof. Dr.
ȘERBAN TARCIZIU


Evenimentul va avea loc miercuri, 29 mai 2013, ora 17:00,
 la Casa Titulescu, Şoseaua Kiseleff 47, Bucureşti


Arta plastica contemporana romaneasca


Proiect: Mural Art - licenta 2013


Galeria Centrul Artelor Vizuale, Bucuresti


28 mai 2013







În cadrul parteneriatului dintre Universitatea Națională de Arte din București și Uniunea Artiștilor Plastici din România vă invităm la un nou eveniment:

Expoziția absolvenților departamentului de Artă Murală coordonați de lect.univ.dr. Lisandru Neamțu care se va deschide marți 28 mai 2013 în spațiul Galeriei Centrul Artelor Vizuale la ora 18.( str. Biserica Enei nr. 16, tel. 02131267660)

 Vă invităm la o demonstrație a calităților dobândite de-a lungul celor 6 semestre de studiu precum și la o subtilă și armonioasă desfășurare de imagini pe care cei 12 studenți / asolvenți le propun publicului.
Varietatea abordărilor plastice precum și nota originală a fiecărei lucrări aduc pe simeză o generație nouă, plină de inițiative și elan. 

Participanți: Anghel Victor, Bican Arina, Dolghier Oleg, Drinceanu Adrian, Gherasim Alexandra, Ionescu Andreea, Mihălescu Silviu, Mircea Despina, Sîrbu Iustina, Todea Gabriela, Trușcă Emilian, Vasilică Bradina

Cuvântul de deschidere va aparține profesorului coordonator care, cu acest prilej va participa cu o lucrare alături de studenții săi.
Vor fi de asemenea prezenți în expoziție câțiva dintre absolvenții masteranzi ai aceluiași departament.

Curator al expoziției: lect. univ. dr. LISANDRU NEAMȚU

   În cadrul parteneriatului dintre Universitatea Națională de Arte din București și Uniunea Artiștilor Plastici din România vă invităm la expoziția absolvenților departamentului de Artă Murală, coordonați de lect. univ. dr. Lisandru Neamțu, care se va deschide marți 28 mai 2013 în spațiul Galeriei Centrul Artelor Vizuale la ora 18: 00 (str. Biserica Enei nr. 16, tel. 02131267660).
   Vă invităm la o demonstrație a calităților dobândite de-a lungul celor 6 semestre de studiu precum și la o subtilă și armonioasă desfășurare de imagini pe care cei 12 studenți / asolvenți le propun publicului.
   Varietatea abordărilor plastice precum și nota originală a fiecărei lucrări aduc pe simeză o generație nouă, plină de inițiative și elan.


Participanți: 

Anghel Victor, Bican Arina, Dolghier Oleg, Drinceanu Adrian, Gherasim Alexandra,
 Ionescu Andreea, Mihălescu Silviu, Mircea Despina, Sîrbu Iustina, Todea Gabriela, 
Trușcă Emilian, Vasilică Bradina.

  Cuvântul de deschidere va aparține profesorului coordonator care, cu acest prilej, va participa cu o lucrare alături de studenții săi.
  Vor fi de asemenea prezenți în expoziție câțiva dintre absolvenții masteranzi ai aceluiași departament.

  Curator al expoziției: lect. univ. dr. Lisandru Neamtu


Targul de Ceramica Populara: 


Cocosul de Hurez


editia a XLIII-a, 31 mai - 2 iunie 2013







PROGRAM

Vineri, 31 mai 2013
Satul de vacanţă “Stejari”
10.00- 16.00 - Primirea invitaților;
16.00- 21.00 - Evaluarea producţiei de ceramică şi selecţia lucrărilor pentru
Concursul de creație “COCOȘUL DE HUREZ” 2013.
Centrul de Informare Turistică
20.00 - Vernisaj expoziție “Istoria fotografiei din România” - Louis Guermont.

Sâmbătă, 1 iunie 2013
Satul de vacanţă “Stejari”
11.00 - 11.30 - Deschiderea oficială a Târgului Ceramicii Populare Româneşti
“Cocoşul de Hurez”. Prezentarea invitaților;
11.30 - 12.30 - Turul oficial al standurilor;
13.00 - 15.00 - Degustarea produselor tradiţionale de Horezu;
15.00 - 21.00 Program folcloric - Rapsodia Vâlceană, Mariana Anghel, Dumitru
Miuță și invitații;
09 00 - 2100 - Program de prezentare şi desfacere a produselor de ceramică.
Casa de Cultură “Constantin Brâncoveanu”
15.30 - 18.00 - Reuniunea juriului concursului de creaţie. Evaluarea pieselor
înscrise în concurs.
Centrul de Informare Turistică - Sala de Conferințe
18.00 - 19.30 Simpozion cu tema: „Ceramica de Horezu - Patrimoniu Universal“.
Palatul Domnesc - Mănăstirea Hurezi
20.00 - Festivitatea de premiere a Concursului de creaţie.
Satul de vacanţă “Stejari”
21.00 - Recepţie oferită de Primăria Oraşului Horezu pentru meşterii ceramişti.

Duminică, 2 iunie 2013
Satul de vacanţă “Stejari”.
09.00 - 21.00 - Program de prezentare şi desfacere a produselor de ceramică;
10.00 - 13.00 Concurs de olărit pentru amatori - “Strâmbă roată”.

PROGRAM

Vineri, 31 mai 2013

Satul de vacanţă Stejari


10.00- 16.00 - Primirea invitaților;
16.00- 21.00 - Evaluarea producţiei de ceramică şi selecţia lucrărilor pentru
Concursul de creație Cocosul de Hurez 2013.


Centrul de Informare Turistică


20.00 - Vernisaj expoziție Istoria fotografiei din România - Louis Guermont.



Sâmbătă, 1 iunie 2013

Satul de vacanţă Stejari


11.00 - 11.30 - Deschiderea oficială a Târgului Ceramicii Populare Româneşti
Cocoşul de Hurez.
Prezentarea invitaților;
11.30 - 12.30 - Turul oficial al standurilor;
13.00 - 15.00 - Degustarea produselor tradiţionale de Horezu;
15.00 - 21.00 Program folcloric - Rapsodia Vâlceană, Mariana Anghel, 

Dumitru Miuță și invitații;
09 00 - 2100 - Program de prezentare şi desfacere a produselor de ceramică.


Casa de Cultură Constantin Brâncoveanu


15.30 - 18.00 - Reuniunea juriului concursului de creaţie. 

Evaluarea pieselor înscrise în concurs.

Centrul de Informare Turistică - Sala de Conferințe


18.00 - 19.30 Simpozion cu tema: Ceramica de Horezu - Patrimoniu Universal.


Palatul Domnesc - Mănăstirea Hurezi


20.00 - Festivitatea de premiere a Concursului de creaţie.


Satul de vacanţă Stejari


21.00 - Recepţie oferită de Primăria Oraşului Horezu pentru meşterii ceramişti.



Duminică, 2 iunie 2013

Satul de vacanţă Stejari.


09.00 - 21.00 - Program de prezentare şi desfacere a produselor de ceramică;
10.00 - 13.00 Concurs de olărit pentru amatori - Strâmbă roată
.

***Valcea Republika del sol

Expoziție comemorativă de sculptură


Arta plastică contemporană românească


Alexandru Ciutureanu


Wild Olive African Artisan, București


22 mai - 3 iunie 2013






   Cele 25 de sculpturi cu predilecție in lemn, prezentate in premiera, atat din colectia familiei cat si din colectii private, alături de o parte din uneltele tradiționale folosite de artist, sunt expuse publicului în cadrul unui eveniment comemorativ.
  "Originar dintr-o zonă cu îndelungată tradiţie a prelucrării lemnului, Alexandru Ciutreanu s-a lăsat pătruns de taina acestei materii, s-a străduit să o cunoască, să-i înţeleagă tainele şi să o cioplească în spiritul ei, exclusiv cu unelte tradiţionale.
   Opera sa face posibilă, în ansamblu, fericita conjuncţie dintre metodele de lucru ale unui cioplitor tradiţional şi viziunea unui artist modern, stăpân peste o lume de forme ce emoţionează prin bogăţia şi rafinamentul ei.
   Universul vizual al lui Alexandru Ciutureanu absoarbe cu aviditate sugestii din multe culturi ale lumii, contopindu-le într-o viziune în care rigoarea geometrului consonează cu sensibilitatea poetului. În mâinile lui, pe care nimeni din cine le-a văzut cioplind nu le poate uita, lemnul şi piatra şi-au primit o nouă viaţă, trecând prin metamorfoza creaţiei.
   Lucrările sale, cele ce ne vor aminti mereu de acest artist unic în felul său, îmbină într-o adevărată magie a formelor, simbolurile străvechi, provenite din principalele spiritualităţi ale lumii, cu viziunea sa proprie. Lucrările lui Ciutureanu sunt, în egală măsură, clasice şi moderne, expresii ale unei trăiri artistice autentice, purtătoare ale unui mesaj artistic şi spiritual pe care suntem datori să-l păstrăm nealterat.” (Luiza Barcan, critic de artă)

Adresa: Gradina Icoanei, Wild Olive African Artisans, str. Eremia Grigorescu nr. 4
Program: de luni pana duminica, intre orele 10:00 – 20:00
Telefon: 0724189018
Email:mihai@alexandruciutureanu.com

***VreauArta.ro


Prezentare carte


Ioan Holender: Scrise, traite, dorite. Amintiri


Sinagoga, Bistrita


25 mai 2013







Festivalul Sporturilor Traditionale



Jocurile Daciei


Complexul Muzeal, Orheiul Vechi, Republica Moldova


25 mai 2013






Program:


12.00 – Deschiderea oficială a Festivalului.

13.00 – 15.00 Desfăşurarea competiţiei de Strongman cu participarea echipei 
Urşii din stîncă în număr de 6-8 sportivi din R. Moldova şi România
Probe :
1. Mersul padurarului, cu 2 buşteni legaţi cu funie, 30-40 m;
2. Buşteanul, ridicarea unui buştean deasupra capului;
3. Aruncarea bustenilor la inaltime, 
4. Răsturnatul unui buştean, 4 m (Fingal finger);
5. Pietre, 4 pietre de încărcat;
6. Buzduganul, aruncat la distanţă
15.00 – 17.00 Desfăşurarea activităţilor istorico-sportive a echipei
Clubului Istoric Ensifer.
În program: lupte, trageri cu arcul
17.00 – 17.30 Pauză cu interpretarea cîntecelor live;
17.30 – 18.30 Trînta, goana călăreţilor, ţurca, funia.
19.00 – 21.00 Desfăşurarea Cenaclului literal-muzical al UNSM;
21.45 - 23.30 Vizionare în aer liber pe ecran mare a finalei UEFA Champions League;
22.30 – 22.45 Fire Show.

Moderatorul programului- NIKO PRESKURA 
( Artist Emerit R. Moldova)

- Urşii din stîncă – echipa de Strongman cu invitaţi din România, coordonată de Clubul Sportiv Forţă Extremă (Asociaţia Moldovenească de Strongman).
- Ostaşii Domnitorului – coordonată de Clubul Istoric Ensifer cu invitaţi din Ucraina;
- Trîntaşii – coordonată de Clubul Sportiv Forţă Extremă;
- Călăreţii – coordonată de Organizatorul general Liviu Bezu;
- Cenaclul literal-muzical al Uniunii Scriitorilor din R. Moldova – coordonat de Ruslan Rabii;

Pe parcursul zilei va avia loc iarmarocul meșterilor populari Handmade MASTER.
Pentru doritori va lucra tir de arc tradiţional.

La ceas aniversar



Biblioteca Judeteana Panait Istrati


Eugen Simion -  80 de ani de la nastere


Expozitie de carte


Braila


25 mai - 10 iunie 2013




Aiurart - 1 an de la inaugurare


Noaptea Alba a Galeriilor, Bucuresti


24 mai 2013









Expozitii:

Noapte bună, vise frumoase - intervenție artistică despre vise |
 Salez Poivrez (Geraldine Aresteanu, Irina Teodorescu) | exclusiv @NAG
Imaginarium fotograficus
Fotografii de Cristina Şoiman; Povestiri de Dan Pleşa
| vernisaj @NAG
Design de amorul artei | expoziţie de design romanesc de produs
Manhood | AMR - Sculptură en plein air-ul Aiurart | Vlad Berte 
Dragos Buralacu - Tranzit

   Cu ocazia Nopții Albe a Galeriilor Aiurart sărbătorește 1 an de la inaugurare ! Pe parcursul unui an am cunoscut zeci de artiști, am primit sute de vizitatori și am scris sute de emailuri, am ascultat, am învățat și am crescut cum nu se putea mai frumos.
   Vă așteptăm vineri, pe 24 mai, să sărbătorim împreună, cum altfel decât printr-o noapte albă de dragul artei.

Noapte bună, vise frumoase - intervenție artistică despre vise | 
Salez Poivrez (Geraldine Aresteanu, Irina Teodorescu)

  Irina și Géraldine au trecut una pe lânga alta fără să se vadă când erau la liceu, când mergeau în club A, când consumau covrigi la Foișor. Într-o zi s-au întâlnit pe un bulevard în Paris și-au mâncat împreună pui cu orez. Atunci, în fața puiului și sub ochii orezului s-au gândit să şi facă ceva împreună. Au trecut 12 ani. Între timp, Irina și Géraldine s-au numit Salez Poivrez și au făcut împreună expoziții cu poze și desene, instalații cu magneți și spirale, cărți cu copii muți și personaje neînțelegătoare și, bineînțeles, intervenții artistice cu oameni. Toate astea s-au petrecut pâna acum în Franța, unde sunt stabilite, dar a venit în fine momentul să prezinte ceva în București, la Aiurart !
   Acest ceva va fi cu voi, trecătorilor din noapte, plimbăreților prin galerii. Veniți să participați, să vă pozați și să vă scrieți visele de mai. Să vă desprindă Irina o bucățică de reverie și să v-o scrie pe-o hârtie ! Să vă imortalizeze Géraldine pe când vă prefaceți că dormiți! Să vă jucați cu lumina! Să vă vedeți pe-ntuneric !
   O intervenție artistică cu Salez Poivrez e un moment delicios, la care oricine poate participa, o experiență inedită de introspecție și creație comună. Compania Salez Poivrez va fi catalizatorul, iar participanții vor deveni artiști.
   Noapte bună, vise frumoase este o invitație la imersiune printre valurile minților adormite, de la care fiecare va pleca cu propria-i bucațică de vis gravată pe hârtie.

Imaginarium fotograficus | 
Fotografii de Cristina Şoiman; Povestiri de Dan Pleşa

  Stranii sunt strategiile prin care încerci să cimentezi o prietenie: destăiniri, nopţi petrecute împreună, beri, vacanţe, filme văzute şi comentate. Şi neapărat fotografii. Care se adaugă încetul cu încetul în album personal. Din ce în ce mai multe.
  Adesea fotografiile rezistă prieteniei. Atunci ele nu-ţi mai aparaţin, povestea acelei prietenii este doar o poveste care are timpul ei, fantezia ei, ficţiunea ei.
  Cristina Şoiman s-a jucat fotografiindu-se cu prietenii ei. Fotografii ale unui album trăznit, care să demonstreze că dincolo de monitorul facebook-ului (locul de unde şi-a ales în general subiecţii prieteni) sunt oameni pe care-i poţi atinge. Postate pe internet ele şi-au pierdut caracterul personal. Oricine se poate uita la ele şi, necunoscând, sau cunoscând prea puţin personajele fotografiilor, poate să-şi imagineze poveşti. Dan Pleşa le-a şi pus pe hârtie.
   Expoziţia de fotografie Imaginarium fotograficus este locul în care, la vernisajul din Nopatea Albă a Galeriilor, fotografiile se vor întâlni cu poveştile, într-o joacă şi o provocare la joacă. Pentru că vizitatorii galeriei pot, la rândul lor inspiraţi de expoziţie, să reinventeze poveşti şi fotografii într-un binom perfect, după bunul plac şi preferinţele personale.
***Alex Radu

Sarbatoarea Caloienilor



Muzeul Agriculturii


Slobozia


23 mai 2013





   Muzeul Agriculturii a organizat, în ziua de 23 mai 2013, manifestarea tradiţională 
Sarbatoarea  Caloienilor. 


  Programul manifestării a cuprins ceremonialul agrar de secetă, alaiul caloienilor şi paparudelor, urmate de pomana Caloianului, la sediul muzeului. Secvenţe din străvechiul ceremonial agrar care este Caloianul au fost readuse la viaţă şi prezentate comunităţii urbane din Slobozia de grupuri de copii din Cegani, Griviţa şi Miloşeşti, organizatorii urmărind să-i întoarcă pe "cei mari” în copilărie şi să-i înveţe pe „cei mici” respectul pentru tradiţie.









foto: Stefan Olteanu

Organizatia: E.M.M.A. 


Eternul Miracol Materna Alinare


Ziua Parintilor de Ingeri


Piata Bobalna, Dej


26 mai 2013







  Organizaţia E.M.M.A. - Eternul Miracol Materna Alinare, vă invită duminică, 26 mai, de la 17:30, la cea de a sasea ediţie evenimentului Ziua Părinţilor de Îngeri - singurul eveniment din România si cel mai mare din lume, de acest gen, de comemorare a copiilor plecaţi prea curând din această lume.


Arta plastica contemporana romaneasca


Expozitie de grup: Flori de mai


Timisoara


23 mai - 23 iunie 2013







Vernisaj: 23 mai, ora 13:00, Primaria Municipiului Timisoara
Prezinta: 
Ianos Szekernyes, presedintele U.A.P. Timisoara, prof. univ. dr. Ioan Iovan, critic de arta

Manifestari de suflet si de credinta


Comuna Iacobeni


26 mai 2013







***la recomandarea Orion Media Vatra Dornei


Tradiție și Folclor în Contemporaneitate



Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti


București


25 mai - 2 iunie 2013




   Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti şi Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza vă invită sâmbătă, 25 mai 2013, ora 13.00, la vernisajul expoziţiei de grafică, fotografie şi carte - obiect Tradiţie şi Folclor în Contemporaneitate.


   Expoziţia este realizată de elevii grupei de Arte Grafice coordonată de profesorul Iuri Isar şi profesorul coordonator foto Gavril Kovaks şi conţine lucrările de absolvire a ciclului liceal: Arsu R. Iris-Nicolae, Bădălău P. Steliana-Florentina, Bădescu G.G. Ioana-Andreea, Chiriţă G. Alexandra-Giorgiana, Costescu B.C. Irina-Liliana, Mihai D. Mădălina-Ioana, Oancea D.L. Maria-Ioana, Pavel G. Robert-Patric, Pentelescu C.I. Ioana-Maria, Popa I.R. Ioana-Dalia, Porcescu C. Andreea-Anca, Seciu I. Alexandra-Ionela.

   Curator - Cornel Dumitrescu, muzeograf 

   Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 25 mai – 2 iunie 2013, sala Gheorghe Focşa, de miercuri până duminică, între orele 11.00 – 19.00, intrarea din strada Kiseleff 28. 

Mai multe informaţii: 
Biroul Relaţii Publice: 021 317 91 03/ int. 143, 186, 195
www.muzeul-satului.ro

Saptamana Europeana a Tineretului



Biblioteca Judeteana Mihai Eminescu Botosani


SETam creativitatea !


Botosani


27 - 2 iunie 2013




   Asociatia Culturala Vis de artist impreuna cu Biblioteca Judeteana Mihai Eminescu Botosani, organizeaza luni, 27 mai 2013, ora 16.00, Atelierul de Creativitate - destinat tinerilor botosaneni care doresc sa-si exprime incercarile artistice in public.

  Va asteptam cu propriile creatii - poezii, eseuri, melodii, desene, hand-made, prezentari power-point (colaje de fotografii ce va apartin pe diverse teme: familia mea, iubesc animalele, prietenii mei, pasiunea mea...)
  Trimite-ti materialele pe e-mail: visdeartist@yahoo.com, pana sambata, 25 mai 2013 inclusiv !!!

In Memoriam: Ion Gavrilă Ogăranu



Muzeul Național al Unirii


Alba Iulia


24 mai 2013




  Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia organizează vineri, 24 mai, de la ora 12.00, în Sala Unirii, a III-a ediție a simpozionului In memoriam Ion Gavrilă Ogoranu (1923-2006).
  Manifestarea este dedicată memoriei unuia dintre cei mai cunoscuți luptători anticomuniști, Ion Gavrilă Ogoranu, care a trăit în apropiere de Alba Iulia, la Galtiu.
  În cadrul acestui simpozion vor susţine scurte prezentări legate de viața și activitatea luptătorului anticomunist: istoricii Liviu Pleșa, Iuliu Crăcană, Liviu Zgârciu, ziaristul Ioan Hănțulescu și Coriolan Baciu, președintele Fundației Ion Gavrilă Ogoranu.
  Dintre lucrările care vor fi prezentate amintim: Acțiuni informativ-operative ale Securității pentru capturarea lui Ion Gavrilă-Ogoranu sau Ion Gavrilă-Ogoranu – între mit şi istorie.
  Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Direcția Județeană pentru Cultură și Patrimoniu Alba, Asociația Foștilor Deținuți Politici – Filiala Alba, Fundația Ion Gavrilă Ogoranu și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.
***alba24.ro


Gala Premiilor eCommerce


Solutie de succes pentru magazinele on-line


noiembrie 2013









   Sa ai un magazin on-line nu este o joaca ! Asta daca vrei sa contezi intr-adevar pe o piata dinamica, in continuua adaptare la necesitatile cumparatorului si supusa unei 
concurente acerbe.
   Gala Premiilor eCoomerce vine cu solutii si cu numeroase avantaje pentru firma dvs. 

Iata-le:



Avantaje suplimentare


  • magazinul tau va fi promovat timp de 6 luni pe site-ul GPeC.ro (cu logo, url, descriere scurta)
  • te marketezi pe canalele media proprii (blog, site, social media) ca fiind inscris la GPeC (cea mai importanta competitie din comertul electronic romanesc) si ca respecti legea si bunele practici in e-commerce
  • pe langa auditul afacerii tale, GPeC iti aduce mult know-how si networking in cadrul conferintelor si workshop-urilor pe care le organizam, la care te vei intalni cu cei mai buni specialisti autohtoni si internationali
  • desi nu este inclusa in taxa de participare, ai in vedere seria de cursuri intensive organizata timp de 5 zile la munte - Scoala de Vara, editia a III-a. Este un mare avantaj sa dezbati cu trainerii asupra afacerii tale, intr-un cadru informal si nepresati de timp, iar tu - ca magazin inscris la GPeC - ai reducere din costul participarii la Scoala de Vara !


Si un tabel cat se poate de relevant :


Beneficii inscriere GPeC 2013



Cred ca deja v-am convins. 
Argumentele sunt destule si pertinente. 
Tine-ti pasul cu vremurile si mai ales nu uitati de...
Concurenta !


Postare înscrisa în campania - Incurajeaza magazinele online sa se inscrie la GPeC 2013o campanie organizata de Gala Premiilor eCommerce si BlogalInitiative.ro, cu sprijnul: evoMAG (www.evomag.ro); F64 (www.f64.ro/aparate-foto.html); ZorileStore (www.zorilestore.ro/tricouri).



Poftiti la targ !




Targ cu mestesuguri, mestesugari si bucate traditionale


Muzeul National al Taranului Roman, Bucuresti


24 - 26 mai 2013




Târg cu meșteșuguri, meșteșugari și bucate tradiționale

   Vă invitam la târg cu meșteșuguri, meșteșugari și bucate tradiționale organizat în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român, între 24 și 26 mai 2013.
   La târg vor participa meșteri populari și meșteșugari, artiști plastici și artizani, ale căror creații păstrează tradițiile culturale, folclorice și religioase românești, dar și producători tradiționali cu produse agro-alimentare.

Program: zilnic între orele 10:00 – 18:00
Intrarea liberă !

  La târg, meșteri, meșteșugari și producători tradiționali vor expune obiecte din ceramică, icoane și sculpturi, ouă încondeiate, straie populare minuțios lucrate, obiecte din lemn sau din piele, din lână sau mărgele și ne vor încânta prin ingeniozitatea și autenticitatea produselor lor făcute cu multă migală.
  Meșteri populari vor susține ateliere de olărit și împletituri din nuiele, în cadrul a două ateliere pentru copii.
  În curtea din spate a muzeului, iubitorii de antichități pot găsi obiectul mult dorit de la colecționarii de artă.
  Pentru că ziua să fie pe deplin reușită, bucatari pricepuți vor pregăti mâncăruri pentru toate gusturile.


Organizator eveniment: Fundația Kogaion 115
Ligia Marica – Director marketing
Mobil: 0722 274 803; 0724 305 582
Fax: 021 211 62 70
e-mail: ligia_marica@yahoo.com

Traditia la indemana



Muzeul National al Taranului Roman


Mariana Mosescu, Andrei Dumitrescu


Bucuresti


21 mai - 2 iunie 2013




Tradiții la îndemână


Expoziție Mariana Moșescu și Andrei Dumitrescu

21 mai – 2 iunie 2013, Sala Acvariu

   Mariana Moșescu confecționează păpuși din materiale naturale și fragmente de țesături țărănești, lucrate ca pe vremuri.
   Andrei Dumitrescu face pictură pe sticlă în culorile și cu instrumentele tradiționale, dar creând izvoade noi inspirate din vechile icoane.
   Pe 1 iunie 2013, de la ora 10.00 și de la 15.00, copiii vor putea participa la ateliere de meșterit păpuși susținute de Mariana Moșescu sau vor putea să învețe meșteșugul picturii pe sticlă, în cadrul atelierelor organizate de Andrei Dumitrescu.


Salon de Vintage


Casara Design, Bucuresti


25 mai 2013








   25 mai 2013, sambata in care saloanele din showroom-ul Casara se vor umple de iubitoarele de vintage autentic. De la 10:00 la 20:00, toate cele care isi doresc piese de designer vintage intr-o stare perfecta, sunt asteptate pe Calea Dorobanti 159, lipit de liceul I.L.Caragiale. Aici am adunat cele mai importante nume de pe piata de vintage romaneasca pentru toate “vintagistele” in cautare de comori. 


   Vintage Wardrobe, True vintage, Evintage, Vintage lady, Vintage Deco, Vintage Paradise sunt cateva dintre numele pe care le veti intalni la Salonul de vintage, singurul eveniment din Romania dedicat exclusiv vintage-ului.


   Partenerii nostri, carora le multumim, sunt Casara Design, pentru gazduire si sprijin, Cupcakes by Desire pentru briose si prajituri.