luni, 20 mai 2013

Initiative de toata lauda


Save & Shop, Care & Give - Shopping si fapte bune


Ringstar Pet - Hotel, Bucuresti


1 iunie 2013







   Pe 1 iunie 2013, va invitam alaturi de noi la o editie speciala Save & Shop, Care & Give, editia cu numarul XX, motiv de bucurie si sarbatoare pentru toti voluntarii Adoptie Distanta, asociatiile participante si animalutele care beneficiaza de ajutor!
   Editia XX este si o minunata ocazie sa va multumim voua, donatorilor, participantilor si suporterilor SSCG, pentru toate faptele bune si ajutor !
   Si pentru ca nu am gasit alta metoda mai buna de a multumi, iata o 
                          OFERTA SPECIALA: 1 fusta + 1 pantalon = 2 lei! 
                Cumparati o fusta si un pantalon la editia XX si veti plati doar 2 lei! ♥
    Toate lucrusoarele va asteapta cuminti in rafturi si pe umerase pe 1 iunie 2013, de la ora 13.00 pana la ora 17.00, la gazda noastra buna, Pet Hotel, din str. Garlei, nr. 1D, sector 1, Bucuresti (http://sscg.ro/contact/), alaturi de beneficiarii proiectului nostru, asociatiile ROBI, A Doua Sansa, GIA - Group Initiative for Animals, Anda Murgu - Suflete Dragi si APAM ! 

Arta plastica contemporana romaneasca


Eva Dolha


Expozitia: Arlechinul


Galeria Diverta, Cluj-Napoca


24 mai - 16 iunie 2013





expo eva dolha

  Galeria Diverta (Universităţii) şi Asociaţia Artiştilor Plastici (AAP) Cluj organizează joi, 24 mai 2013, expoziţia de pictură în ulei şi tehnică mixtă, cu tema Arlechinul a cunoscutei artiste clujene Eva Dolha. 
   Evenimentul va avea loc la sediul Galeriei Diverta situată pe str. Universităţii nr. 1 din Cluj-Napoca fiind moderat de către curatorul Mariana Enache, pictoriţa Vera Dan, de scriitorul şi impresarul Sabin Mircea Rus.
  Iubitorii şi cumpărătorii de artă şi frumos pot vizita expoziţia până vineri, 16 iunie ac. Intrarea este liberă.
***ziarul21.ro

Colectii si Colectionari


Cartofilie


Lucian Szekely - Rafan












Iata, pentru iubitorii de ilustrate si in egala masura de arta contemporana romaneasca, o oferta cel putin interesanta. Cei care doresc sa afle mai multe amanunte despre lucrari sau autorul acestora pot accesa contul de facebook Lucian Szekely - Rafan.

Agentia de Stiri Bune


Centrul Cultural Roman


Scoala de limba romana


Dublin, Irlanda


septembrie 2013






SCOALA IN LIMBA ROMANA in Dublin

Centrul Cultural Roman din Dublin, in parteneriat cu Trustul de Presa Actualitatea Irl, doreste sa aduca la cunostinta dumneavoastra, infiintarea "Scolii de limba romana". Scoala isi va incepe activitatea in luna septembrie a acestui an. Cursurile se vor tine la sediul Centrului Cultural Roman, respectiv redactia Actualitatea Irl, din 1 Bow Lane West, Bow Bridge Business Centre, Kilmainham, Dublin 8, in fiecare zi de sambata, intre orele 14-16. Inscrierile se vor face in perioada 1iunie-15 august 2013.  
  Proiectul "Scoala de limba romana", are ca scop pastrarea si conservarea limbii romane, ca limba materna, in cadrul familiilor de imigranti romani. Activitatile didactice au ca scop implementarea cunostintelor de scris si citit in limba romana, dezvoltarea vocabularului si insuflarea valorilor de baza ale culturii romanesti. Cursul se adreseaza cu precadere, copiilor cu varste cuprinse intre 4 si 9 ani. De la minunatele basme romanesti si pana la insusirea capacitatii de a citi si a scrie gramatical in limba romana, copiii vor avea parte de activitati precum jocuri educative, activitati plastice si muzicale, respectiv evaluarea periodica a cunostintelor acumulate de cei mici, pe durata orelor de curs. "Scoala de limba romana",  este un proiect de voluntariat iar cursurile puse la dispozitie sunt gratuite. Membrii scolii, sunt implicit colaboratori ai Centrului Cultural Roman din Dublin, care au experienta si pregatire pedagogica, fiind totodata avizati de autoritatile irlandeze, cu privire la integritatea lor morala.

Pentru informatii suplimentare:
centrulcultural@actualitateairl.com
info@actualitateairl.com

Pentru inscrieri:
Gina Goia: 087 1617 495
Ioana Rednic: 087 1409 233
Alina Stan: 087 1127 637
Andreea Roman: 089 4037 188 / 087 3300 50

Fondatori proiect:
Ioan Bodnar: director CCR
Gina Goia: coordonator sef CCR
Andreea Roman: coordonator proiect

   Centrul Cultural Roman din Dublin, in parteneriat cu Trustul de Presa Actualitatea Irl, doreste sa aduca la cunostinta dumneavoastra, infiintarea Scolii de limba romana. Scoala isi va incepe activitatea in luna septembrie a acestui an. Cursurile se vor tine la sediul Centrului Cultural Roman, respectiv redactia Actualitatea Irl, din 1 Bow Lane West, Bow Bridge Business Centre, Kilmainham, Dublin 8, in fiecare zi de sambata, intre orele 14:00-16:00. 
   Inscrierile se vor face in perioada 1 iunie-15 august 2013.
   Proiectul Scoala de limba romana, are ca scop pastrarea si conservarea limbii romane, ca limba materna, in cadrul familiilor de imigranti romani. Activitatile didactice au ca scop implementarea cunostintelor de scris si citit in limba romana, dezvoltarea vocabularului si insuflarea valorilor de baza ale culturii romanesti. Cursul se adreseaza cu precadere, copiilor cu varste cuprinse intre 4 si 9 ani. De la minunatele basme romanesti si pana la insusirea capacitatii de a citi si a scrie gramatical in limba romana, copiii vor avea parte de activitati precum jocuri educative, activitati plastice si muzicale, respectiv evaluarea periodica a cunostintelor acumulate de cei mici, pe durata orelor de curs. 

   Scoala de limba romana, este un proiect de voluntariat iar cursurile puse la dispozitie sunt gratuite. Membrii scolii, sunt implicit colaboratori ai Centrului Cultural Roman din Dublin, care au experienta si pregatire pedagogica, fiind totodata avizati de autoritatile irlandeze, cu privire la integritatea lor morala.



Pentru informatii suplimentare:


centrulcultural@actualitateairl.com
info@actualitateairl.com



Pentru inscrieri:


Gina Goia: 087 1617 495
Ioana Rednic: 087 1409 233
Alina Stan: 087 1127 637
Andreea Roman: 089 4037 188 / 087 3300 50



Fondatori proiect:


Ioan Bodnar: director CCR
Gina Goia: coordonator sef CCR
Andreea Roman: coordonator proiect

Arta plastica contemporana romaneasca


Salonul artistilor plastici din zona Campina: Artfoyer


Casa de Cultura Geo Bogza, Campina


24 mai 2013







Ziua Nationala a Armanilor


Bucuresti


22 - 23 mai 2013






Photo

  Lume multă, oameni frumoși, discuții interesante ! Vă invităm pe 22 și 23 mai la Ziua Națională a Armânilor în centrul vechi al Bucureștiului. 
  Vâ câlisimu pi 22-li shi 23-li di Maiu la Dzuua Natsională a Armânjloru tu partea veaclji a câsâbălui Bucureshti !  Yinits s-him deadun !


***Marius Nicolae Toader

Pe simezele ieșene -



Arta plastică contemporană românească


Palas Mall, Iași


ediția a IV-a, 18 mai - 16 iunie 2013







   Expoziția colectivă de artă vizuală Ritmuri atemporale este găzduită, incepând cu data de 18 mai 2013, de Palas Mall Iași.
   Întâlnirea cu emoţia valoroaselor interpretări plastice are loc în zona Atrium, spațiu în care artele îşi deschid drumurile până la data de 16 iunie 2013.
   Moment de sărbătoare, evenimentul expozițional aflat la a IV-a ediție reuneşte o colecție de lucrări semnată de 62 de artiști profesioniști care prezintă publicului creații dintre care majoritatea sunt expuse în premieră.
   Accentuând valoarea întâlnirii cu discursul emoționant al creativității, expoziția reflectă și comunică diversitatea formelor de exprimare liberă a interpretările plastice.
   Evenimentul expozițional beneficiază de participarea unor artisti de o mare valoare care aduc în prim - plan adevărate capodopere ale artei contemporane româneşti și universale.
   Vernisajul expoziției va avea loc duminică, 9 iunie 2013, ora 13. 00.
  Prezintă: profesor univ. dr. Constantin Tofan și criticul de artă Valentin Ciucă.

Expun artiștii: 

Felix Aftene, Mihai Apostol, Demetriad Bălănescu, Gabriela Benescu, Iulian Bordeianu, 
Ilie Bostan, Smaranda Bostan, Mariea Boz, Ram – Lăcrămioara Boz, 
Constantin - Adrian Boz, Liliana Nastaș- Brătescu, Zamfira Bîrzu, Mihaela Carp, 
Marcela - Isabela Călin, Elena Floareș - Cojonel, Tudor Constantin, Angela Crenganiș, 
Nicolaie Ciochină, Ovidiu Ciumașu, Cristian Diaconescu, Merișor Dominte, 
Maria Florea, Bogdan Gavrilean, Dora Grădinaru, Adrian Grigore, Miruna Hașegan, 
Raluca Hreniuc, 
Ofelia Huțul, Mihai -Cosmin Iațeșen, Dan Ionescu, Daniela Isache, 
Diana Ivanov, 
Ilie Krasovschi, Marcela Larionescu, Crenguța - Corina Macarie, 
Aurel Manole, 
Bogdan Marcu, Maria Mănucă, Adriana Micu, Oana Moraru, 
Paula Neagu, 
Gabriel Obreja, Stelian Onică, Ioana Palamar, Georgiana Petrovici, 
Elena - Cristina Potop, Camelia Profirescu, Andreea Rus, Valentin Sava, 
Atena Simionescu, Cristea Simion,
Tudor Șerban, Mihaela Știrbu, Constantin Tofan, 
Viorica Toporaș, 
Luminița Avădanei - Trofin, Doina Tudor, Ioan Tudor, Ioan Vânâu, 
 Mădălina Vieriu, 
Ștefan - Cătălin Munteanu – Vodă și Elena Gheorghiță – Vornicu.
  Evenimentul expozițional este organizat în cadrul Festivalul internațional Arta și tradiția în Europa, ediția a IV- a, proiect avizat de Ministerul Educației Naționale în CAEN 2013, Direcția Generală Educație și Învațare pe tot parcursul vieții, axa: Culturi și civilizații.

PR & Coordonator general de proiect profesor Carmen Sîrbu

Serile Italiene



Libraria Humanitas Kretzulescu, Bucuresti


Poezia - Libertate, Singuratate


22 mai 2013






Pe simezele Montrealului



Arta plastica contemporana romaneasca


Diaspora romana


Ioan Oprut


Casa Romana, Montreal, Canada


26 mai 2013




   Ioan Opruț este pictor, profesor de pictură, campion de arte marțiale și profesor de arte marțiale.
   Ca artist plastic, pictura sa se poate defini ca hiperrealism sau hiperconceptualism, în sensul uni realism abstract, metafizic. Ce e de-a dreptul uimitor este că picturile sale sunt în totalitate executate în… mină de pix, rareori artistul intervenind cu tuș și peniță.
   Ca practicant al artelor marțiale, renshi Ioan Opruț (gradul 7 dan) este multiplul campion național, european și internațional (11 titluri internaționale la sistemul All Styles și Kick Boxing), antrenor, arbitru, proprietar de club și creatorul unui stil modern numit Jotaikido Jutsu, o sinteză care ilustrează multipla sa pregătire în domeniul artelor marțiale.
   Ioan Opruț a avut multiple expoziții personale și de grup în România, Canada, Germania, Franța și Ungaria, la lista cărora se va adăuga în curând o nouă expoziție ce va pune în lumină atât creațiile sale personale, cât și cele ale elevilor săi, reunind lucrări de grafică, gravură și pictură. Prezentarea acestora va avea loc duminică, 26 mai 2013, la Casa Română (sala parohială a bisericii Buna Vestire, 8060 Christophe Colomb, colţ cu Jarry).
   Evenimentul, organizat de Asociația internațională Jotaikido Kobujutsu (AIJK) în colaborare cu Academia educativă pentru copiii români, va încorpora și un spectacol de arte marțiale, pentru a sublinia pe tărâm canadian cei nouă ani de activitate și promovare a stilului Jotaikido Jutsu.
  Mai multe despre Ioan Opruț și artele sale în portretul creionat de Eva Halus în nr. 109 Accent Montreal din 26 aprilie 2013, www.accentmontreal.com

Arta plastica contemporana romaneasca


Lucian Szekely - Rafan


Expozitie Work in Progress


Oranjerie Handmade Gallery, Cluj-Napoca



24 - 31 mai 2013









   Pe data de 24 mai, incepand cu ora 18:00, va invitam in curtea Oranjerie sa faceti cunostinta cu o parte dintre personajele bizare ale lui Lucian pe care acesta, cu nonsalanta, le-a pus sa populeze si sa decoreze, cu prezenta lor, rame baroce, book-notes-uri, ilustratii, obiecte pe care le puteti duce acasa pentru a va inspira si pentru a va nuanta universul personal.
   Expozitia va putea fi admirata pana la sfarsitul lunii mai, la Oranjerie Handmade Gallery, str. Vasile Goldis nr.1, in curtea din spatele Casei Matei.

Va asteptam !







Planeta Verde - Planeta Copiilor



Gradina Botanica Dimitrie Brandza


Expozitie de desene


Bucuresti


22 mai 2013




Si pentru ca saptamana aceasta se sarbatoreste Ziua Internationala a Biodiversitatii suntem invitati si la o conferinta: 

Photo: Si pentru ca saptamana aceasta sarbatorim Ziua Internationala a Biodiversitatii va invitam si la o conferinta:

Festivalul National al Cartii: Axis Libri


Aleea Domneasca, Galati


editia a V-a, 22 - 26 mai 2013






Libraria Humanitas Galati's photo.

***Lucia Doina Cojan

Prezente romanesti peste hotare


Artisti resiteni pe scena vieneza 


Teatrul Pygmalion, Viena, Austria


16 mai 2013







http://www.argument-cs.ro/sites/default/files/1.%20Moartea%20Ofeliei.jpg

   La teatrul Pygmalion din Viena, joi, 16 mai, a fost prezentat spectacolul Moartea Ofeliei, de Matei Mircioane, în regia lui Nicolae Dumitru Vlădulescu, şi un concert extraordinar de folk, susţinut de cantautorii Maria Gheroghiu şi Cristian Buică. Artiştii români au evoluat pe scena teatrului vienez la invitaţia managerului instituţiei, regizorul Tino Geirun.


Maria Gheorghiu


   În spectacolul dramatic Moartea Ofeliei au evoluat Dodi-Anca Rădulea şi Nicolae Dumitru Vlădulescu, prezentând o poveste cu parfum shakespearean, în care două personaje "împrumutate” din celebra piesă Hamlet, Ofelia şi Duhul regelui danez, se întâlnesc la marginea dintre viaţă şi moarte, dând o interpretare nouă şi surprinzătoare morţii nefericitei Ofelia. În rolul Ofeliei, Dodi-Anca Rădulea a reuşit un tur de forţă, realizând un personaj complex, care exprimă o largă paletă de stări şi sentimente, de la spaimă şi disperare, la îndoială şi naivitate, de la luciditate, la cădere în copilărie, într-un spaţiu vecin cu nebunia.
   La spectacol au asistat în special români stabiliţi în Austria, dar şi alţi spectatori fideli reprezentaţiilor de la teatrul Pygmalion din Viena.


Cristian Buică


   Printre spectatori am întâlnit-o şi pe Aura Twarowska, mezzosoprană la Opera de Stat din Viena. După spectacol, Aura Twarowska ne-a declarat: "Plec încântată, cu inima plină de bucurie, de la acest eveniment. Am asistat la un spectacol altfel decât ceea ce fac eu, diferit faţă de ceea ce am văzut până acum. A fost în limba română, asta m-a bucurat în al doilea rând, fiindcă m-am simţit ca acasă. Am văzut o piesă extraordinară, cu un colectiv restrâns la maximum, alcătuit din două persoane, care au exprimat enorm şi într-un timp foarte scurt. În partea a doua am ascultat muzică folk, după zeci de ani de când nu am mai ascultat asemenea muzică, iar cei doi interpreţi m-au încântat şi m-am simţit minunat”.
   Managerul teatrului Pygmalion din Viena, Tino Geirun, a afirmat după încheierea evenimentului: "A fost o reprezentaţie de succes, pentru că spectacolul a fost bine primit, răsplătit cu aplauze furtunoase, un spectacol bine ţinut în mână, care este o bună carte de vizită pentru mişcarea culturală din Reşiţa. Sperăm ca această relaţie să continue, să se dezvolte, pentru că simţim în spatele efortului care s-a făcut, calitatea. Spectacolul de muzică a împlinit aşteptările. Am avut ocazia să-i ascultăm pe doi dintre cei mai îndrăgiţi cantautori, Maria Gheorghiu şi Cristian Buică, am avut bucuria să-i auzim în şi după spectacol, am avut bucuria să trăim cu ei şi să-i vedem comunicând cu sala aşa cum rareori se întâmplă, cum ar fi bine să se întâmple mereu, aşa cum teatrul din Reşiţa a dovedit că se poate întâmpla”.

   Precizăm că interpreta de muzică folk Maria Gheorghiu, stabilită la Bucureşti, este originară din Reşiţa, iar Dodi-Anca Rădulea, studentă în ultimul an la Facultatea de Teatru din Timişoara, are la activ mai multe colaborări cu Teatrul de Vest din Reşiţa. Mai menţionăm că în timpul reprezentaţiei muzicale, cei doi cantautori, percum şi Nicolae Dumitru Vlădulescu, au recitat versuri de Ion Chichere şi Costel Stancu, doi poeţi reşiţeni care au fost descoperiţi de publicul vienez cu surpriză şi bucurie, ale căror poeme au fost primite cu apaluze la scenă deschisă.
   Spectacolul de la teatrul Pygmalion din Viena a fost realizat de Centrul Cultural al Asociaţiei Culturale Reşiţa Română, împreună cu Teatrul de Vest din Reşiţa.
***argument-cs.ro via Balanescu Dana Antoaneta

Dezvoltand spiritul filantropic



Initiative de toata lauda


Fundatia Comunitara Tara Fagarasului


Eveniment cultural-caritabil


Pivnita Mare de Vinuri, Cetatea Fagarasului, Fagaras



18 mai 2013






  Aproape 100 de făgărăşeni şi-au declarat public sprijinul pentru Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului, prin prezenţa la cel de-al doilea eveniment din seria celor trei pe care le propune pentru luna mai, la Făgăraş, FCTF (www.fundatiactf.ro)
   Gala Comunităţii Făgărăşene a fost un eveniment cultural-caritabil şi a însemnat un eveniment cu dress code black tie, atmosferă rafinată, invitaţi de excepţie si trataţie domnească.
  Povestea serii a început cu un tur al noului circuit turistic din cadrul Muzeului Ţării Făgăraşului Valer Literat, în cadrul proiectului naţional Noaptea Muzeelor. 
  A urmat prezentarea conceptului şi proiectelor Fundaţiei Comunitare Ţara Făgăraşului de către omul de televiziune Nelu Barbu, care, deşi nu este nici măcar ardelean, s-a declarat îndrăgostit de Ţara Făgăraşului şi oamenii ei.
  Invitatul special al serii a fost celebrul violoncelist Răzvan Suma, unul dintre cei mai activi tineri muzicieni români, cu un repertoriu cuprinzător, realizat în cele peste cinci sute de recitaluri şi concerte susţinute în întreaga lume. Acesta a interpretat, pe un instrument de mare valoare din 1849, pro bono, un concert extraordinar: 50 de minute de muzică clasică, poveşti şi proiecţii video.



   După concert a urmat o degustare de vinuri propusă de Casa de vinuri Domeniul Coroanei Segarcea, care a adus la Făgăraş colecţia Minima Moralia, apreciată la unison de toţi cei prezenţi la gală.
  Pentru licitaţia silent de obiecte de artă au fost propuse : Operele Complete ale lui James Joyce (colecţie specială, în limba engleză, miniatură, 10 volume), o icoană pe sticlă din Ţara Făgăraşului ( Maica Domnului înlăcrimată. Autor: Nicolae Suciu, Şcoala de Pictură Nicolae Suciu din Cincu) şi o sticlă de vin de colecţie, Grasă de Cotnari (alb, dulce, din 1979). 



   Primarul Sorin Mănduc s-a arătat extrem de interesat de această licitaţie ! S-a “luptat” pentru icoană cu Nelu Barbu, dar au fost “învinşi” amândoi de Ioan Regneală, într-un moment de neatenţie, în care povesteau despre părţile frumoase ale Ţării Făgăraşului. Primarul Mănduc şi-a dorit şi operele lui James Joyce, pentru a le face cadou soţiei, dar a cedat cu cavalerism în favoarea doamnei Carmen Ciora şi şi-a adjudecat sticla de vin, pe care şi-a propus să o dăruiască unor prieteni, colecţionari.



   Restaurantul Casa Terra a pregătit pentru acest eveniment o “trataţie domnească” specială şi a anunţat public faptul că, începând din acel moment, va include în cadrul campaniei sale naţionale Bun Românesc, pe langă lucruri, oameni, locuri sau poveşti şi comunitatea făgărăşană, un adevărat bun românesc cu care ar trebui să ne mândrim cu toţii!
  Sponsorii evenimentului: Sthil si Royall Security. Parteneri: Florăria Frezia, Expert Cleaning, Radio Star, Televiziunea Făgăraş şi BZF.ro, săptămânalul Bună Ziua Făgăraş, Gazeta Satelor, Monitorul de Făgaraş, Nova Tv, tarafagarasului.eu, Casa Terra, Goia Nicolae (sonorizare)
   Următorul eveniment va fi un concert alternativ de canţonete celebre, susţinut de tenorul Vlad Miriţă, într-un spaţiu neconvenţional: gara Făgăraş.
   Povestea Fundaţiei Comunitare Ţara Făgăraşului a început în 2013, când trei făgărăşeni au hotărât să demareze acest proiect temerar. Li s-au alaturat alţi 20 de oameni inimoşi, care şi-au luat sarcina să lucreze, voluntar, în slujba comunităţii. Vorbim de o echipă de jurişti, economişti, oameni de cultură, medici, profesori, ingineri, psihologi, jurnalişti, teologi, antreprenori, arhitecţi, experţi în politici publice şi studenţi, toţi cu origini făgărăşene. Cu toţii s-au implicat activ pentru a strânge capitalul iniţial necesar de aproape 20 de mii de dolari şi pentru a crea o strategie de start, care să mobilizeze comunitatea: gale de caritate, concerte în spaţii neconvenţionale, marketing individual şi corporate, campanii online. 
   Banii vor fi integral folosiţi pentru sprijinirea primelor 5 cauze-proiect ale fundaţiei: Burse de excelenţă şi studiu pentru copiii de excepţie din Ţara Făgăraşului, demararea campaniei de mediu Infiem copacii din Ţara Făgăraşului (PRO educaţie, ecologizare, împădurire şi ÎMPOTRIVA taierilor ilegale de copaci ), realizarea unui refresh contemporan în Piaţa Republicii prin realizarea unui centru cultural în aer liber şi a unui festival anual de artă urbană, susţinerea Spitalului Municipal şi înfiinţarea Fundaţiei Comunitare Ţara Făgăraşului.


Reuniunea Iosif Beres



Muzeul Maramuresan - Sectia de Stiintele Naturii


Expozitie foto si de documente


Sighetu Marmatiei


22 mai 2013













Agentia de Stiri Bune


Nou adapost pentru cainii comunitari


sector 3, Bucuresti


20 mai 2013







   Primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiță, a participat astăzi la inaugurarea unui adăpost pentru câinii comunitari, situat pe str. Releului nr. 4. Proiectul este organizat şi coordonat de Asociația pentru Dezvoltarea și Calitatea Vieții. Terenul pentru construirea adăpostului, în suprafață de 700 mp, a fost pus la dispoziție de Administraţia Domeniului Public Bucureşti
 Sector 3. 
   "Am luat decizia de a contacta ONG-uri care ar putea să ne ajute, deoarece Primăria Sectorului 3 nu are atribuții în privința câinilor comunitari. Adăpostul are peste 70 de locuri și se poate extinde atât cât este nevoie. Pentru început,vor fi luați cu prioritate de pe stradă câinii agresivi.
Eu îmi donez salariul pe un an pentru acest ONG, care se ocupă de câinii comunitari”, a declarat primarul Sectorului 3 , Robert Sorin Negoiță.
   "Vom primi hrană, bani și de la alte organizații. Câinii sunt aduși și adoptați rapid. Cabinetul veterniar Turbo Pet se va ocupa de îngrijirea câinilor aduși în adăpost”, a declarat Vlad Conovaru, purtător de cuvânt al Asociației pentru Dezvoltarea și Calitatea Vieții.

Stralucirea Naturii



Complexul Muzeal Iulian Antonescu


Expo Mineralia


Bacau


23 - 26 mai 2013




Complexul Muzeal Iulian Antonescu's photo.

Vă invităm la un eveniment expoziţional strălucitor: MINERALIA BACĂU

  Timp de 4 zile, expoziţia dedicată “imperiului mineralelor şi castei pietrelor preţioase” propune publicului larg o incursiune în minunata lume a pietrelor, de la cristale şi eşantioane de colecţie în stare naturală la pietre de podoabă şlefuite şi montate în bijuterii .

  Cristalele de cuarţ transparent, cristale de ametist mov sau citrin galben, bucăţi de jasp, rodocrozit sau calcedonie, agate de dimensiuni impresionante, geode, tăvi din malachit verde sau din calcar, sculpturi de aragonit, sunt cîteva dintre “obiectele de interior”.

   Bijuteriile – de la simple inele, cercei sau brăţări pînă la coliere elaborate înglobând multă fantezie – sunt confectionate numai din pietre semipreţioase: acvamarin, agat, sardonix, lapis lazuli, granat, opal, turcoaz, turmalina, topaz sau din chihlimbar, coral si perle.
   Bijuterii de exceptie din labradorit, opal de foc, sugilit, smarald, rubin sau safir.

   Alături de acestea vor fi expuse eşantioane de colecţie, casete didactice cu minerale, colecţii de pietre semipreţioase, geme şlefuite, cărti despre pietrele preţioase.

Vă aşteptăm la expoziţie.
Preţ bilet intrare: 1 leu

Fundatia Europeana Titulescu


Ziua renasterii, unitatii si poeziei


Mahtumkuli Fraghi, Turkmenistan


Casa Titulescu, Bucuresti


23 mai 2013







AMBASADA TURKMENISTANULUI ÎN ROMÂNIA

FUNDAŢIA EUROPEANĂ TITULESCU

Au onoarea să vă invite la o masă rotundă literar-poetică închinată aniversării

Zilei renaşterii, unităţii şi poeziei 
Mahtumkuli Fraghi,
poet, filosof, părintele poeziei moderne turkmene
Cu aceasta ocazie va fi lansată placheta MAHTUMKULI – POEZII ALESE

Vor participa:

E. S. Şohrat Jumaev, ambasadorul Turkmenistanului la Bucureşti
Mioara şi Ion Porojan, traducătorii volumului
Ştefan Hanganu, directorul grupului de firme CONEX 

Evenimentul va avea loc joi, 23 mai 2013, ora 11:00, la Casa Titulescu, 
Şoseaua Kiseleff 47, Bucureşti

British Council


Noaptea literaturii europene la Bucuresti


Bursa de Valori, Bucuresti


29 mai 2013








   Anul acesta citim la Bursa de Valori Bucureşti, în cadrul Nopţii Literaturii Europene - 29 mai, începând cu ora 19:00. 
   Vă provocăm să nominalizaţi o carte de literatură britanică contemporană şi să vă motivaţi pe scurt alegerea! Vom selecta cele mai interesante două propuneri care vor fi recompensate cu abonamente la biblioteca noastră şi premii în cărţi, iar câştigătorii vor fi invitaţi să citească din lucrările propuse alături de noi. 
   Nominalizările se pot face printr-un comentariu mai jos, până pe 22 mai, ora 24:00. 

Expozitie de icoane pe sticla



Muzeul Casa Muresenilor


Brasov


21 mai 2013




   Muzeul Casa Muresenilor Brasov va invita marti, 21 mai 2013, ora 15.00, la vernisarea expozitiei de icoane pe sticla realizate de catre elevii Colegiului National Unirea Brasov. Icoanele prezentate publicului brasovean sunt rezultatul atelierului de iconografie coordonat de doamna Nicoleta Suciu, atelier ce s-a desfasurat in perioada februarie-aprilie 2013 in cadrul muzeului nostru.
   Expozitia este centrata pe tematica pascala si are ca teme: Maica Indurerata, Maica tanguindu-se, si scene din Saptamana Patimilor: Cina cea de Taina, Rastignirea lui Iisus, Punerea in mormant, Invierea Domnului. S-au folosit drept modele icoanele originale din renumitele centre de la Nicula, Scheii Brasovului si Fagaras.
   Doamna Nicoleta Suciu, coordonatorul atelierului, a absolvit Facultatea de Psihologie si Pedagogie din cadrul Universitatii Transilvania Brasov. Pana in anul 2006 a activat alaturi de domnul profesor Ioan Sorin Apan in cadrul Minisatului Sf. Andrei cu care a participat la diferite festivaluri de arta populara organizate de Muzeul Taranului Roman si Muzeul Satului din Bucuresti. Din 2007 coordoneaza atelierul de iconografie infiintat in cadrul parohiei Carpati Brasov, cu sprijinul parintelui paroh Tudor Sicoe, unde in prezent activeaza 45 de copii.

Va asteptam cu drag !

Clubul Creatorilor


Picnic pe pietonalul Stefan cel Mare


Iasi


editia a III-a, 24 - 26 mai 2013






   Un izopren sau o pătură, nişte tartine sau/şi fructe, o umbrelă pentru umbră de tei, cărţi, jocuri, deschidere şi bucurie sunt ingredientele necesare unui picnic în centrul oraşului.
   Ceaiul rece din flori de tei îl aducem noi ;).
   Spaţiul public este un indicator al situaţiei societăţii ca organism unitar, al relaţiilor dintre locuitorii acesteia şi a modului în care persoanele percep, experimentează şi trăiesc oraşul lor.

Comportament vs Spaţiu// ambele se influenţează reciproc.
   Redefinirea mentală a spaţiului public şi încadrarea lui într-un spectru generator de valori comportamentale.
   Identificarea individului cu spaţiul public şi într-un alt mod decât cel obişnuit. Rutină vs. Noutate
   Spaţiul public este o platformă comună şi accesibilă de exprimare şi experimentare a oraşului de către locuitorii acestuia.
   Spaţiul public este pulsul care reflectă starea de ansamblu a societăţii şi este un teren care poate genera comunicare socială.
   În fiecare seară din zilele 24/25/26 mai vă provocăm să experimentaţi spaţiul public într-un mod creativ.
Picnicul este organizat de Clubul Creatorilor şi este la a 3-a ediţie.

Colectii si Colectionari


Targ de Arta si Antichitati


Promenada Mall, Targu Mures


24 - 26 mai 2013






Scoala Altfel



Muzeul Olteniei - Sectia Stiintele Naturii


India vazuta prin ochii si sufletul unui naturalist


Craiova


22 mai 2013