vineri, 10 mai 2013

Un obiect, o poveste



Muzeul National de Istorie a Romaniei


Noaptea Muzeelor


 1900 de ani de la ridicarea Columnei lui Traian 


Bucuresti


18/19 mai 2013




Noaptea Muzeelor

Program Noaptea Muzeelor: 16.00 – 00.00
Adresă: Calea Victoriei nr. 12, sector 3, Bucureşti
(accesul se face din Str. Poştei, prin curtea interioară, 
vis-a-vis de Aşezământul Stavropoleos)
Telefon: 021.315.82.07
E-mail: direct@mnir.ro, pr.mnir@gmail.com
 www.mnir.ro

Acces gratuit

Cu ocazia Nopții Muzeelor se pot vizita expoziţiile permanente 
Tezaur Istoric şi Lapidarium, Copia Columnei lui Traian, 
însoțite de ghidaje tematice.
Programul dedicat Nopţii Muzeelor mai conţine:
- moment de re-enactment;
- concert muzică clasică;
- ateliere de creaţie;
- piese de teatru.

Din considerente de menţinere a unui microclimat favorabil pieselor de patrimoniu şi 
din motive de securitate, nu se poate vizita expoziţia temporară 
Comorile Chinei.

Evenimente pentru copii si tineret


Festivalul National de Muzica Pop pentru Copii si Tineret:

Magia Muzicii


Festivalul Gradinitelor: Do - Re - Mi


Focsani


11; 19 mai 2013









***Evenimente Focsani

Imortalind clipa...



Expoziție de fotografie


Moszkva Kavezo, Oradea


18 mai - 15 iunie 2013





Expozitie colectiva de fotografie @ Moszkva Kávézó Oradea.
18 mai - 5 iunie 2013

Vernisaj: 18 mai ora 17.00
Adresa: str. Moscovei, nr. 8, Oradea
Cuvant inainte Lect. Dr. Stefan Gaie
After party: Sebi Dubase

Expun:

Hajdu Tamás - http://hajdutamas.blogspot.ro/

Olah Laszlo-Tibor - http://www.laszlo-tibor.net/

Cosmin Munteanu - http://cosminovidiumunteanu.wordpress.com/

Adrian Capusan - http://tindrummpics.blogspot.ro/

Fundatia Europeana Titulescu


Franta

Un an de guvernare socialista - Tentative si limite


Casa Titulescu, Bucuresti


15 mai 2013








FUNDAŢIA EUROPEANĂ TITULESCU
CENTRUL DE STUDII STRATEGICE

Vă invită la expunerea sustinuta de George Apostoiu
FRANŢA - Un an de guvernare socialistă
Tentative şi limite


Evenimentul va avea loc miercuri, 15 mai 2013, ora 17:00, la Casa Titulescu, 
Şoseaua Kiseleff 47, Bucureşti

Exponatul lunii mai



Muzeul Național al Unirii 


Alba Iulia


9 mai 2013





   In luna mai, Muzeul Unirii din Alba Iulia aduce în faţa albaiulienilor, în cadrul manifestării expoziţionale Exponatul lunii, o mini-expoziţie cu bunurile lui Avram Iancu. Este vorba despre trei piese aflate în colecţia muzeului albaiulian, care au aparţinut Crăişorului Munţilor Apuseni: mantaua, fluierul şi şerparul. 



   Mini-expoziţia a fost vernisată joi, 9 mai, de către Gabriel Rustoiu – directorul Muezului Unirii din Alba Iulia, Tudor Roşu, dr. în istorie,  şi doamna Doina-Hendre Biro, responsabil cu aspectele ştiinţifice şi culturale la Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia. Cei care au fost prezenţi la vernisaj au avut ocazia de a vedea “o clonă” a lui Avram Iancu.  
  "Ne-am oprit la nişte piese de vestimentaţie ale celui mai mare geniu militar al românilor transilvăneni de la Iancu de Hunedoara încoace. Înainte de a fi europeni suntem români, înainte de a fi români suntem cetăţeni ai judeţului Alba şi albaiulieni. De aceea, pentru noi cel mai important eveniment este debutul revoluţiei de la 1848 în Ardeal, Marea Adunare de la Blaj. În drum spre Blaj, avem norocul să treacă prin Alba Iulia cel pe care îl cunoaştem cu toţii ca şi Crăişorul Munţilor, Avram Iancu”, a explicat Gabriel Rustoiu, directorul muzeului albaiulian, după care în spaţiul expoziţional şi-a făcut prezenţa clona lui Avram Iancu, care a interpretat marşul lui Iancu Iancule mare.


   Istoricul Tudor Roşu le-a vorbit celor prezenţi despre cele trei piese şi cum au ajuns ele în colecţia muzeului albaiulian, dar şi despre cum era văzut Avram Iancu în Munţii Apuseni: “Ceea ce propunem noi astăzi este acest ansamblu de trei piese, mantaua, chimirul şi fluierul de paltin al lui Avram Iancu. Aceste obiecte au intrat în colecţiile muzeului nostru în anul 1929 cu ocazia înfiinţării Muzeului Unirii, acel demers excepţional al Asociaţiunii, al Astrei, pentru înfiinţarea unui asemenea aşezământ la Alba Iulia. Chimirul şi fluierul se aflau deja în patrimoniul Muzeului din Avram Iancu şi de acolo au fost preluate de muzeul nostru iar mantaua a fost donată cu acea ocazie de un preot din Apuseni.  Din relatările din ultimii ani din viaţa lui Iancu aflăm despre faptul că el stătea pe prispă, cânta la fluier, moţii din satele din Munţii Apuseni se adunau să-l asculte…El era iubit, respectat şi protejat de moţi, care îl adăposteau, îi dădeau cazare, dormea mai ales sub cerul liber şi era nedespărţit de fluierul său. Chiar în septembrie 1872, când a fost găsit mort pe prispa unei case din Baia de Criş era alături de fluierul său”.
   "Vreau să aduc un cuvânt de omagiu restauratoarei Zoe Haşegan de la Muzeul Brukenthal din Sibiu, care a executat foarte complexele operaţiuni de restaurare ale acestei piese, mantaua, cu atât mai mult cu cât piesa suportase un atac biologic foarte foarte grav şi tratamentul de dezinfecţie, dezinsecţie, a durat foarte mult. Bineînţeles şi procesul de consolidare, lipsa unor probe concrete, mânecile fuseseră tăiate, partea din piele fiind mai supusă factorilor externi a fost extrem de afectată. Deci trebuie să înţelegeţi că în zona gulerului şi a buzunarelor au existat garnituri de piele. Este într-adevăr  o haină orăşenească, nu au existat reperele necesare ca să se stabilească lărgimea. Singurul element a fost la nivelul umerilor. Atât. Acela era singurul reper al restauratorului, iar restauratorul nu este o persoană care inventează o piesă, trebuie să păstreze coordonatele în limitele ştiinţifice. În funcţie de umeri s-a putut calcula şi lungimea. Bineînţeles, imaginile de epocă care au putut fi furnizate în acel moment au servit de asemenea ca o documentaţie suplimentară” a adăugat Doina Hendre-Biro, responsabil cu aspectele ştiinţifice şi culturale – la Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia.


   De asemenea, doamna Doina a ţinut să menţioneze, că în colecţia bibliotecii se află catalogul Gimnaziului Crăiesc din Zlatna, în care regăsim şi notele Crăişorului Munţilor, Avram Iancu, care avea la toate materiile “eminent”.
   În discursul său, istoricul Tudor Roşu a ţinut să menţioneze faptul că Avram Iancu este o personalitate importantă în istoria României şi că datoria noastră este să ne amintim şi să promovăm predecesorii noştri. 
   "Noi am fost oarecum amendaţi în presa locală pentru faptul că în ziua de 9 mai am ales să îl sărbătorim pe Avram Iancu şi nu înfiinţarea Uniunii Europene. Sigur, nu am înţeles nici spiritul şi nici logica acestei amendări mai ales că vorbim de o personalitate precum Avram Iancu, care are toate premisele să fie o personalitate de talie europeană. Spunea un contemporan de-a lui Avram Iancu, şi citez “dacă ne uită lumea e numai culpa noastră. Adică datoria noastră este să ne amintim de aceşti predecesori ai noştri şi de faptele lor mai mult sau mai puţin eroice. Iar faptul că o personalitate de talia lui Avram Iancu nu are notorietatea să zicem revoluţionarilor mexicani precum Pancho Villa, Emiliano Zapata, etc., este şi din cauză că noi nu facem poate suficient din ceea ce ar trebui să facem să promovăm aceste valori”, a explicat Tudor Roşu.
***ziarulunirea.ro

Ezoteric Fest


Casa Tineretului, Timisoara


editia a X-a, 16 - 19 mai 2013







   Expoziţie cu vânzare, Conferinţe, Workshop, Demonstraţii, Muzică, Dans, Videoproiecţii şi Arte, Targ de produse naturale, Alternative spirituale, Medicina preventiva si Terapii complementare...
***Eti Timisoara

Descoperirea unor morminte din epoca bronzului



Muzeul de Istorie și Arheologie Prahova


Ariceștii-Rahtivani


mai 2013





   La începutul lunii mai 2013 arheologii din cadrul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova au cercetat pe raza localității Ariceștii-Rahtivani (Prahova), în regim preventiv, un tumul (movilă) din pământ ce avea înălțimea de 1,6 m și diametrul de aproximativ 50 m. Au fost descoperite 5 morminte de inhumație, dintre care trei conțineau resturi de la două sau chiar trei schelete, numărul total de indivizi înmormântați în această movilă fiind de 10. Defuncții erau așezați în poziție chircită lateral dreapta sau stânga, iar unul era depus dorsal cu picioarele strânse, ridicate și căzute pe o parte. 


  Mormântul primar era unul triplu, conținea scheletele a doi maturi împreună cu cel al unui copil, era înconjurat de un ring din pietre. Avea inventar format dintr-un vas, un colan de cupru și o piesă de podoabă ce pare a fi din lut. Un alt mormânt, secundar, avea în inventar un vas, iar în altul dublu (tot secundar), în apropierea craniului unui individ, probabil de sex feminin, au fost descoperite două inele de buclă din argint și câteva perle tubulare din cupru; în același complex funerar fiind identificate și depuneri de ocru roșu. 


   Două morminte nu aveau inventar, în unul dintre acestea a fost găsit totuși ocru roșu presărat în apropierea craniului. Ritul, ritualul și inventarul funerar marchează prezența în această movilă a unor mormintele aparțin perioadei timpurii a epocii bronzului, primele înmormântării având o vechime de aproximativ 5300-5000 de ani, iar ultimele probabil de 4800-4600 de ani. 
   Astfel de morminte au mai fost cercetate în ultimii ani pe raza localităților Blejoi, Păulești, Strejnicu sau Ariceștii-Rahtivani, iar în timpul celui de-al doilea război mondial în zona triajului gării orașului Ploiești. Ele aparțin unor comunităţi cu o mobilitate accentuată generată atât de paradigma socială, cât și o economie preponderent pastorală ce implica raportarea populațiilor respective cel mai probabil la ciclul anotimpurilor.



Festivalul folcloric: Nestemate Muresene


Caminul Cultural, Solovastru


editia a XI-a, 12 mai 2013








***Centrul Creatiei Populare Mures

Expozitie de fotografie


Camelia Popescu


Dominatrix


Ciorchin, Cluj-Napoca


18 mai 2013








   DOMINATRIX este o expozitie despre dorinta si umilinta, patima si chin, curaj si slabiciune, dragoste si suferinta, speranta si lasitate, placere si frica, pasiune si durere, zbucium si putere.    
   Este o poveste in imagini a sentimentelor puternice, intense si de cele mai multe ori conflictuale, care ne domina viata.
   Vulnerabilitatea nu apartine exclusiv sexului “slab”, nu este in excusivitate apanajul feminin, si barbatii sint fragili, si ei pot ceda sub actiunea unor solicitari exterioare sau datorita unor tensiuni interne. Si barbatii plang cateodata. Nu este o rusine, nu este un semn de slabiciune, este doar… omeneste. 
   Imaginile seriei DOMINATRIX, surprind personaje masculine in ipostaze vulnerabile, de asteptare, de cautare, de umilinta, de speranta, de disperare, de frica sau de lupta, iar prin contrast, prezentele feminine inspira forta, putere, energie si determinare. 
   Imaginile au fost realizate in zone industriale dezafectate, foste fabrici, spitale demolate, printre daramaturi, case si conace aflate in paragina, parcari si blocuri, parcuri de dezmembrari auto. 
Mai in gluma, mai in serios, autoarea a tinut sa specifice ca in timpul sesiunilor foto niciun model nu a avut de suferit.

Despre Camelia Popescu:

   Iubesc sa calatoresc si sa fotografiez. In incercarea de a-mi urma visul initial de a deveni jurnalista, spun povesti in imagini. 
   Pentru mine, cea mai mare si cea mai importanta sursa de inspiratie este viata. Sunt inspirata de oamenii pe care ii fotografiez, de locurile pe care le vizitez, de muzica pe care o ascult si filmele pe care le vad, de cartile pe care le citesc si de artistii mei preferati.
   Sunt indragostita de imagini. Imi place sa fac fotografii. Imi place sa fur momente, sa creez momente, imi place sa captez clipe din vietile oamenilor, animalelor, cladirilor... sa surprind “clipa” si sa arat celor din jur lumea asa cum o vad si cum o simt eu.
   Imi place sa spun povesti in imaginile mele si mi-ar face placere ca imaginile mele sa va spuna mai multe decat va pot spune eu in cuvinte, sa va provoace sentimente si trairi, sa va produca vise si sperante, sa va inspire si sa va starneasca reactii. Pro sau contra, oricare e mai buna decat indiferenta.

Festival Italian


Bucuresti


11 mai - 30 iunie 2013







Sunt numeroase manifestari, diverse si interesante. Puteti descoperi programul complet al festivalului accesand adresa www.festivalitalian.ro. Sunt sigur ca veti gasi multe activitati pe gustul dvs.

Czeh versus Slovak Battle



Muzeul Național al Țăranului Român


București


14 mai 2013





   Bătălie muzicală între cehi și slovaci cu ocazia aniversării a 20 de ani de la despărțirea Cehoslovaciei.

   Cu ocazia a 20 de ani de la despărțirea prietenoasă a Cehoslovaciei, Ambasada Republicii Cehe și Ambasada Republicii Slovace la București organizează CZECH – SLOVAK BATTLE – bătălia muzicală dintre cehi și slovaci, eveniment care va avea loc în curtea Muzeului Național al Țăranului Român, marți, 14 mai 2013, începând cu ora 18.00.

   Bătălia muzicală se va purta cu mănuși de catifea, prin mijloacele pașnice ale muzicii, băuturii și mâncării. Doi țambaliști din Slovacia, Martin Budínský, respectiv Cehia, Zbyněk Kopeček, se vor duela în favoarea publicului.
   Țuica slovacă, berea cehească și mâncarea din ambele țări vor acompania duelul dintre cei doi artiști.
   Bătălia va fi urmată de un concert susținut de o trupă ceho-slovacă la Clubul Țăranului, începând cu ora 20.00.

Intrarea este liberă.

Școala de la Poiana Mărului



Arta plastică contemporană românască


Muzeul de Artă Brașov


31 mai - 21 iulie 2013








Participa artistii: 

Horia Bernea, Letitia Bucur, Ion Dumitriu, Serban Epure, 
Mircea Milcovici, Teodor Moraru, Teodor Rusu, Vasile Ulian

Agentia de Stiri Bune


Reamenajarea Parcului Drumul Taberei, Bucuresti


10 mai 2013






Lacul

   Potrivit informatiilor afisate pe site-ul Primariei sector 6, din suma de 15 milioane de euro vor fi reamenajate spatiile verzi din parc, vor fi plantati arbori, se vor reface aleile, sistemele de irigatii, sistemul de iluminat si se vor amenaja noi spatii de agrement. Mai exact, parcul va mai fi dotat cu fantani arteziene, foisoare pentru practicarea jocurilor de societate, sere pentru plante exotice, labirint, pista de karting, debarcader, piste pentru biciclete si role, spatii de joaca pentru copii, zona de fitness si spatii de joaca pentru caini.

Spatii de joaca pentru caini

   In mijlocul lacului se va amplasa o fantana arteziana, iar in zona estica a parcului se va construi o pasarela care va servi drept belvedere. In ceea ce priveste mobilierul urban se vor monta 245 de cosuri de gunoi si 320 de banci cu un picior.

Pasarela

   Din punct de vedere peisagistic parcul va fi amenajat dupa principiile gradinilor englezesti.
   Potrivit reprezentantilor Primariei sector 6, lucrarile ar urma sa fie gata in 18 luni. Costurile aferente proiectului se ridica la 63,5 milioane de lei (circa 15 milioane de euro).  

Foisor

   Contractul de finantare prin Programul Operational Regional a fost semnat in septembrie 2011, finatarea nerambursabila fiind de 59,5 milioane lei. Licitatia pentru executarea lucrarilor a fost castigata de asocierea Pergola Gradini Decorative, constructii Erbasu, Promsconcept Grup, Hidrocanal, UTI Trafic, Metabet CF, E - Factor Solutions, anuntul fiind publicat in iunie anul trecut. Firma care realizeaza proiectul peisagistic este Concret Construct CD. 

Foisor pentru jocuri de societate_2

Foisor pentru jocuri de societate

***hotnews.ro



Sustinut de poporul roman



Arta plastica contemporana


Mondo - Edmondo Zanolini


Biblioteca Nationala a Romaniei, Bucuresti


16 - 24 mai 2013





   Uniunea Artiștilor Plastici din România și Biblioteca Națională a României au plăcerea să prezinte prima expoziție a artistului Mondo (alias Edmondo Zanolini) în România, cu cele mai recente lucrări ale acestuia.
   Mondo este un artist nomad multimedia (performance, video, instalații și pictură).
   Artistul explorează identitatea altora rămânând în poziția de producător, consumator și manipulator în interacțiune cu aceștia.
   Căutarea subiectului este în continuă dezvoltare, în special în locurile unde vulnerabilitatea acestora este intens exprimată (campusuri de concentrare, bordeluri, străzile cu cerșetori).
   Unicul medicament oferit subiectului este atenția dată de artist acestuia.
   Artistul este un cufăr plin de povești și experiențe acumulate de-a lungul anilor, gata să fie scoase la vedere și să fie remodelate.
   În lucrările cele mai recente, Mondo încercă să exorcizeze dezintegrarea memoriei , creând situații noi în care subiectele fotografiate sunt tăiate, reasamblate, îndoite, modificate și puse în scenă pe pânză.
   Precum el însuși descrie, jucându-se cu pictura:
     "Acestea sunt siluete al căror contur provine din fotografii ale unor modele din trecut 
care: 
îngenunchează pe scaun ridicând mâinile, 
se lasă pe scaun, cu mâinile și 


picioarele  


în aer,
se ridică și salută în marș militar, 
stau in picioare trăgând de cordonul 



unui ventilator, 
se deplasează purtând un balon luminos pentru celebrarea anului 

Chinezesc, 
stau în picioare ținând cu o mână o mască peste față, iar cu cealaltă un 


colac de salvare . 
Toate sunt nuduri,

în junglă, un cuib mental, abstract în devenire, 


figurine bidimensionale din plastic,  

tăiate și întinse pe pânză, peste care suflu culoare ….folosesc oase și corali în locuri 

alese strategic 

 între plastic și pânză, cu intenția de a 


l


ăsa zone deschise unde apa și culoarea pot pătrunde  

și se pot combina în timpul ploii, 



lăsând urme care devin pictură.“

   Legătura dintre artă si viață este evidența.
   Legătura umană cu subiectul se extinde în spațiul înconjurător.

     “Mă joc afară în jungla gradină, jungla mea, iar după o noapte ploioasă, de obicei în ziua următoare pânza se coace la soare pentru 5-6 ore…. În final, extrag figurinele din plastic și contemplu epifania…”

   Artistul este interesat într-un proces semi-controlat al formării picturii. Dacă prima fază constă într-un aranjament metodic al figurinelor, coralilor, plantelor etc pentru a crea o situație de "scenă”, în a doua fază lucrarea este lăsată liberă să interacționeze cu mediul și clima subtropicală unde artistul locuiește.
   În acest fel artistul, împreună cu mediul, dau naștere unor noi picturi post exotice .

   Pentru expoziția din România, artistul dorește participarea activă a publicului, creând situații în care lucrările vor fi deschise și susținute fizic de public, dând lucrărilor posibilitatea extinderii dincolo de granițele lor artificiale, în spațiul înconjurător, creând “tableaux vivants”.


   Mondo, alias Edmondo Zanolini este născut în Italia. În momentul de față locuiește și lucrează în Bali, Indonesia. Lucrările lui au fost subiecte pentru expoziții internaționale ca: Moderna Museet, Stockholm; Zuercher Theater Spektakel, Zurich; De Appel Gallery, Amsterdam; Kunst Accademie, Dusseldorf; Folkwang Museum, Essen; Ludwick Gallery Aachen; Kolnischer Kunstverein, Koln; The Drawing Center, New York. 
   De asemenea, artistul a fost produs de Film Form Foundation, Svenska Film Industri, Moderna Museet Stockholm RTB (Radio Televisiunea Belgia) Liege and Continental Video Productions.

Info:
Biblioteca Națională a României - Sediul Nou: Sala Muzeul Cărții - Mezanin
Adresa: Bd. Unirii, 22
Vernisaj: 16 mai 2013 17.00 - 20.00
Perioada expoziției: 16 - 24 mai
Prezența zilnică a artistului: 17.00 - 19.00
e-mail artist: baliedmondo@yahoo.com

Sunetul Muzicii



Muzeul National Peles


Recital Verdi 200


Castelul Peles, Sinaia


editia a III-a, 18 mai 2013






Afisul evenimentului

Vise în culori



Arta plastică contemporană românească


Victoria Cozmolici


Muzeul Național al Unirii, Alba Iulia


12 mai 2013





Consiliul Judetean Alba
Biblioteca Judeteana Lucian Blaga Alba
Muzeul National al Unirii Alba Iulia
Fundatia Inter-Art Aiud

in parteneriat cu Centrul Cultural Liviu Rebreanu Aiud
organizeaza expozitia de arta plastica

Vise în culori

Victoria Cozmolici
(Republica Moldova)

prezinta
Gabriel Rustoiu, Director General
Muzeul Nationalal al Unirii Alba Iulia
Mioara Pop, Director
Bibilioteca Judeteana Lucian Blaga Alba Iulia
Ioan Hadarig, Director Artistic Fundatia Inter-Art Aiud

Expozitie internationala



Arta plastica contemporana 


Expozitia: Temporal Perceptions


Muzeul Voievodal Curtea Veche, Bucuresti


18 mai - 12 iunie 2013









   Expoziţie internaţională de artă contemporană (pictură, sculptură, obiect, ceramică, instalaţie, work in progress, performace de dans contemporan, workshop fier forjat/ceramică, concert – muzică contemporană).


Artiști: 

Adela Bonaţ, Adrian Adrian Moise, Agnieszka Kucharska (Polonia), 
Alberto Mariani (Italia), Anamaria Avram, Aniela Ovadiuc, Cătalin Oancea, 
Cosmin Petru Paulescu, Cristian Raduţă, Gabriel Brojboiu, Georgiana Cozma, 
Irinel Moldoveanu, Krasimir Russev (Bulgaria), Lucian Ţăran, Maria Pop Timaru, 
Lisandru Neamţu, Mihai Morarescu, Mirela Iordache, Simona Antoniu, Valentin Soare, 
Eduard Gabia, Alexandru Solonaru, Ansamblul Propuls.

Organizator: Asociaţia Many Colors
Coordonator/curatori: Simona Antoniu, Irinel Molodoveanu
Prezintă criticul de artă Mihai Plămădeală

  Iniţiativa urmăreşte dezvoltarea modalităţilor de exprimare artistică în contextul interculturalităţii, cu accentul pus pe experiment. O componentă majoră a proiectului ţine de comunicare, respectiv de strategiile de atragere a publicului spre arta vizuală contemporană. Subiectul de interes comun, inovaţia de expunere, utilizarea unor spaţii de multe ori neconveţionale, sunt doar câteva dintre direcţiile de dezvoltare propuse.
   Lucrările expoziţiei sunt inedite şi au fost realizate, conform derulării proiectului, special pentru evenimentul dat. Titlul ales trimite spre relaţiile dintre timpul subiectiv şi de cel aşa-zis obiectiv, dintre mitologiile personale şi convenţiile unanim acceptate privind realitatea. Orice naraţiune posibilă  a fost exclusă din discursul artistic al protagoniştilor, tema fiind doar un pretext pentru punerea în acord a muncii artistice cu idei care ţin de metalimbaj.
   Program realizat pentru Noaptea Muzeelor: Artiştii implicaţi în proiect vor fi prezenți la Muzeul Voievodal Curtea Veche, unde vor desfăşura pe durata a patru ore un experiment interactiv educaţional, în cadrul căruia vor interacționa cu publicul în vederea descifrării mesajelor vizuale și descoperirii mijloacelor artistice utilizate.

Dezvoltare: 
  Workshop de sculptură (25 mai 2013
  Concert de muzică contemporană Steve Reich – Different Trains și Kevin Volans – White Man Sleeps (9 iunie
   Performance de dans contemporan Ritual 2013 (9 iunie)
   Workshop de ceramică/ Lansarea catalogului bilingv Temporal Perceptions, conferinţa de presă şi vizionarea filmului making-of  (Muzeul Vasile Grigore  – 25 august 2013).

Proiect finantat de:  Programul Tineret in Actiune

Parteneri: 
Muzeul Municipiului Bucureşti, Asociaţia Propuls, Muzeul Grigore Vasile, 
Unuinea Artiştilor Plastici din România

***vreauarta.ro