duminică, 5 mai 2013

Serile Miscarii Aradene


Istoria Automobilului in Arad


Grand Bulevard, Arad


10 mai 2013





   Un eveniment dedicat Istoriei Automobilului în Arad vă așteaptă vineri, 10 mai 2013, de la ora 19:00, la Grand Bulevard (Palatul Neuman, Bulevardul Revoluției nr. 78), avându-i ca invitați speciali pe: prof. Petru Pavel Puskel, de 45 de ani în slujba gazetăriei locale, și pe antreprenorul Jurgen Schunn, primul investitor german și continuatorul tradiției brandului Daimler-Mercedes în Arad.
   Amănunte despre istoria industriei constructoare de mașini în Arad vom afla de la prof. Petru Pavel Puskel, unul dintre membri fondatori ai asociației Pro-Urbe, care a scris în urmă cu doi ani cartea Succese arădene.
   Domnul Jürgen Schunn ne va dezvălui povestea unei mărci de vis: Mercedes-Benz - 127 de ani de pasiune pentru excelență, plecând de la viziunea pentru mobilitate absolută a celor doi pionieri și fondatori ai automobilismului în lume, Karl Benz și Gottlieb Daimler - până la obținerea statutului de cea mai inovatoare marcă de autovehicule din lume. Ne vom bucura să îl avem ca invitat pe domnul Schunn, cu atât mai mult cu cât compania sa, Auto-Schunn Arad, înființată în 1993 sărbătorește anul acesta 20 de ani de la înființare.
   Le mulțumim amândorura pentru disponibilitatea de a ne onora prin contribuția lor și documentarea necesară pregătirii acestui eveniment.

Sunteți așteptați cu mare drag.

***Any Roncov

Initiative de toata lauda


Filarmonica de Stat


Eveniment caritabil


Oradea


8 mai 2013






Concert caritabil si expozitie foto la Filarmonica de Stat @ Oradea, Bihor

    Miercuri, 8 mai 2013, de la ora 19:00, pianista Teodora Tonea-Owen și trompetistul Titus Tonea susțin la Filarmonica de Stat un concert caritabil menit să strângă bani pentru a ajuta famiile nevoiașe din Bihor. Evenimentul va fi urmat de expoziția fotografică a fotojurnalistului Daniel Owen.
   Prețul unui bilet este de 20 de lei, putând fi cumpărat în avans apelând 0749. 481. 974 sau înainte de începerea concertului.
***evenimenteoradea.ro

Pe simezele argentiniene



Diaspora romana


Mariana Felcman


Capisci Classic Bistrot, Buenos Aires, Argentina


10 mai - 9 iulie 2013




Arta plastica contemporana romaneasca


Horia Popa


Expozitia: With Without


Galeria de Arte Vizuale, Oradea


10 - 24 mai 2013





   Vă invităm vineri, 10 mai 2013, ora 18:00, la Galeria de Arte Vizuale Oradea, la vernisajul expoziţiei de pictură With Without sub semnătura designerului Horia Popa, membru UAP Romania / Kunstverein Germania.
   Despre prezenţe şi absenţe, o selecţie de lucrări din ultimii cinci ani, realizate în diferite colţuri de planetă, majoritatea în ulei şi acrylice pe pânză.
   În deschidere va vorbi prof. univ. dr. Dorel Găină Gerendi - Universitatea de Artă şi Design Cluj şi va conţine un happening. 
   Expoziţia va putea fi vizitată până pe data de 24 mai.

Cu stimă,
Radu Tîrnovean,
administrator UAP Oradea