vineri, 3 mai 2013

Arta plastica contemporana romaneasca


Expozitia: Adevar si Sacru


Hotel Ibis, Constanta


28 aprilie - 31 mai 2013







http://uniuneaartistilorplastici.ro/wp-content/uploads/2013/04/const.jpg

Des Mots du Monde



Diaspora romana 


Prezente romanesti peste hotare


Festival International al Scriitorilor si Artistilor


Val-David, Canada


editia a VII-a, 25 - 26 mai 2013





   Pe 25 și 26 mai 2013, Rezidența internațională a scriitorilor și artiștilor de la Val-David este gazda celei de-a VII-a ediții a Festivalului de poezie Des Mots du Monde/Palabra en el Mundo.    
   Organizat, ca de fiecare dată, de scriitoarea de origine română Flavia Cosma, în colaborare cu Asociația autorilor din Laurentides, evenimentul se bucură de sprijinul Consiliul de arte al Canadei, Ligii poeților canadieni și municipalității Val-David.

   De-a lungul celor două zile, vor avea loc LECTURI ȘI ÎNTÂLNIRI CU POEȚI ȘI ARTIȘTI din țări precum România, Brazilia, SUA, Argentina, Italia, Franța, Sudan, Israel, Suedia și desigur Canada, printre aceștia numărându-se scriitoarea Felicia Mihali, poeta Carmen Doreal și poetul și umoristul Traian Gărduș. 
   O expozitie colectiva va pune în valoare lucrările artiștilor Ilania Abileah, Carmen Doreal, Sorina Susnea, Edmon Khalil, Charles P. Hayes, Linda Naylor, Deborah Chapman, Ljubica Milicevic. 
    Două conferinte vor completa programul acestei ediții a festivalului: Modern trends in Poetry, susținută de poetul și profesorul Alan Britt (SUA) și Ekphrasis - reprezentarea verbală a unei reprezentări vizuale în poezie în general și în cea braziliană în special, prezentată de poeta, romanciera și nuvelista Patricia Tenorio (Brazilia).

Festivalul Des Mots du Monde
25-26 mai 2013, orele 14.30-19.30
Rezidența internațională a scriitorilor și artiștilor de la Val-David, 
1045 rue du Renard et du Corbeau
Intrarea este liberă
Mai multe detalii in numarul 109 Accent Montreal din 26 aprilie 2013, www.accentmontreal.com

Arta plastica contemporana


Tets Ohnari - Japonia


Expozitia: Wood


H'art Gallery, Bucuresti


7 mai 2013







   Tets Ohnari este un sculptor japonez de viţă veche care lucrează momentan în Cehia. În tot ceea ce face transpare o idee orientală: oricît am dori să modificăm lumea nu vom putea acţiona decît în sensul morfologiei ei. Suntem în situaţia în care totul curge iar noi avem mîna imersată în curent. Nu putem face decît valuri sau semne efemere într-o curgere eternă. Forma este o intruziune a egoului uman, o decizie arbitrară prin care se hotărăşte ce este de păstrat şi ce este de aruncat. Tets nu risipeşte nimic. Deşeurile desprinse de daltă el le recompune în încercarea de a nu pica în hybrisul sculptorului care scobește în materie și aruncă ce “prisosește. (Dan Popescu)
Vernisaj: 7 mai, ora: 19:00.
Adresa: str. Rosetti, nr. 25

Violete in luna lui Florar



Gradina Botanica Dimitrie Brandza


Expozitie nationala de violete africane


Bucuresti


10 - 12 mai 2013



Don't Stop !




Arta plastică contemporană românească


Raluca Hreniuc


Galeriile de Artă Ion Neagoe, Iași



30 aprilie - 17 mai 2013






   Galeriile de Artă Ion Neagoe Iaşi găzduiesc, începând cu data de 30 aprilie 2013, expoziția intitulată DON’T STOP !, semnată de artista Raluca Hreniuc.

   Evenimentul expozițional este organizat de Casa Corpului Didactic Spiru Haret Iaşi în colaborare cu Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași și cuprinde o selecție de lucrări de grafică și sculptură ce vor putea fi vizionate până pe data de 17 mai 2013.
   Lucrările expuse preiau și transmit atitudini și interpretări emoţionale, transformând morfologia corpului omenesc în compoziții unice care reflectă viziunile și profunzimile interioare ale artistei.
   Din punct de vedere conceptual, creațiile plastice sunt grupate în teme elaborate care percep și comunică forma lirică a corpul uman, în stări de atemporalitate.

   Înscris în registrul artelor vizuale, evenimentul este susținut de ansamblul rafinat al creațiilor plastice care confirmă talentul artistei și dimensionează compozițiile în evoluții unice, exprimând mesajul de a gândi pozitiv, de a nu te opri si de a merge mai departe. 

   

Vernisajul va avea loc vineri 10 mai 2013, ora 15.00. 

   Expoziția va fi prezentată de profesor univ. dr. Constantin Tofan și lector univ. dr. Horia Costin Chiriac. 

   Curator: asistent univ. dr. Elena Simona Vrânceanu, director Casa Corpului Didactic Iaşi.


   PR & coordinator eveniment, profesor Carmen Sirbu — with Raluca Hreniuc at Casa Corpului Didactic.