luni, 22 aprilie 2013

Oferta tentanta !


Concurs de Paste la DanceNews


Bucuresti


22 aprilie - 5 mai 2013







Easter-Bunny-Wallpaper

Cu ocazia sărbătorilor de Paşte, am organizat un concurs cu premii pe unul dintre site-urile de care mă ocup. Nu există nici o cerință din partea concurenților decât aceea de a se înscrie :)

Vă invit și pe voi să participați, în caz că sunteți interesați de unele dintre premiile puse în joc. În formularul de înscriere veți avea posibilitatea să optați pentru premiile pe care le doriți (astfel vă asigurați că, dacă veți fi câștigători, veți primi cu siguranță ceva ce v-ați dorit). Formularul este accesibil prin click pe linkul aflat la sfârșitul paginii, sub condițiile de participare.

http://dancenews.ro/concurs/

Atenție ! Abonamentele la cursurile de dans sunt valabile 
numai pentru participanții din București.

Numai bine
Elena Măruță

Initiative de toata lauda


Easter Charity Ball


Palatul Ghika, Bucuresti


24 aprilie 2013







   Lume, lume, strângem ajutoare !!! Adună-ți din dulap jucăriile vechi și noi, hăinuțe, mașinuțe, bombonele, rechizite, tot ce poți ! Și donează-le urgent copiilor de la Orfelinatul din incinta Mănăstirii Petru-Vodă ! Ăștia mici, cu vârste între 4-11 ani, chiar au nevoie de ajutorul nostru !     
   Pentru drăgălașii de ei, ne reunim cu toții, miercuri, ora 20.00, la Palatul Ghika. 
   Vedete, actori, jurnaliști, vin să doneze la rândul lor ! Cei ce nu pot participa, dar vor să se implice, pot dărui ceva din inimă, direct la redacția revistei Bussines Woman sau la tel.  0722.184.578, persoană de contact Oana Dincă. Doamne Ajuta !

Arta plastica contemporana romaneasca


Expozitie de pictura si alte arte: Clipe netrecute


Cetatea Rasnov


2 - 31 mai 2013








Ne pregatim pentru un urmator frumos eveniment !
De dimineata incondeiem cu motive pascale impreuna cu elevii si locuitorii Rasnovului, apoi va asteptam la vernisaj si un moment special de poezie.
Daruim arta de Pasti, primiti?

Arta plastica contemporana romaneasca


Luminita Gliga


Expozitia: Flori de departe


Holy Trinity Romanian Orthodox Church, Miramar, S.U.A.


13 aprilie 2013






orhidee pictura contemporana luminita gliga

    Pe 13 aprilie 2013, la Holy Trinity Romanian Orthodox Church din Miramar (Florida) a avut loc vernisajul expoziției de pictură a artistei Luminița Gliga.
    "Visul de a expune în Florida a început mai demult datorită unor invitații pe care le-am primit de a participa la târgurile de artă care se desfășoară la Miami în luna decembrie. Cele 30 de picturi care au alcătuit expoziția intitulată Flori de departe au putut ajunge pe simezele din Florida sprijinită fiind de Catena (președinte: Anca Vlad). Am fost primită aici de oameni minunați, de aleasă simțire românească pentru «oaspeții» de acasă. John Banu, președintele Ligii Româno-Americane, Ovidius Lebădă, președintele Camerei de Comerț Româno-Americane și părintele Adrian Bălescu m-au impresionat în mod deosebit prin interesul și dăruirea de a se implica în acest eveniment.

compozitie flori luminita gliga

   Am avut onoarea și bucuria de a o întâlni și pe d-na Victoria London, Consulul Onorific al României la Miami, cu care am purtat discuții despre artă și despre pictura mea.
   Flori de departe le consider florile mele de suflet pentru românii stabiliți în această parte a Americii și desigur, pentru întreg publicul care a participat la vernisaj. Ideea pentru tema expoziției Flori de departe mi-a fost sugerată de artistul american, bun prieten, F. Ric Blum”, a declarat, în exclusivitate pentru Liber să spun, Luminița Gliga.

http://libersaspun.3netmedia.ro/wp-content/uploads/orhidee-luminita-gliga.jpg

luminita gliga expozitie flori

ovidius lebada luminita gliga john banu flori de departe florida

Ovidius Lebada, Luminita Gliga si John Banu

***libersaspun.3netmedia.ro

Biblioteci, Gradini si Imparatia Noptii



Noaptea Bibliotecilor Romanesti, Ziua Bibliotecarului


Biblioteca Nationala a Romaniei, Bucuresti


23 aprilie 2013





   Marți, 23 aprilie 2013, între orele 12.00–22.00, Biblioteca Națională a României va organiza, sub titlul Biblioteci, Grădini şi Împărăţia Nopţii, o serie de expoziții, seminare, ateliere artistice, spectacole de film și teatru, recitaluri muzicale, ce marchează Ziua Națională a Bibliotecarului, Noaptea Bibliotecilor Românești (proiect propus și coordonat de Asociația Bibliotecarilor din România – ABR), precum și un an de la mutarea Bibliotecii Naționale a României în noul său sediu, din B-dul Unirii nr. 22.
   Cei care vor trece pragul Bibliotecii Naționale a României cu această ocazie se vor putea bucura atât de programul artistic, cât și de programul sălilor de lectură, prelungit până la ora 21.30.
   La mezaninul Bibliotecii, zona Mântuleasa, Mihai Grăjdeanu va fi prezent cu expoziția Legendele Dacilor – Personaje, planșele în original din cartea cu ilustrații și bandă desenată pentru copii. De la ora 18.00 autorul va susține și un atelier de benzi desenate pentru copii, unde personajul sau Legendel se va întâlni cu Vlady, personajul lui Alin Ivan.
   Noaptea benzilor desenate este un eveniment inițiat de Mihai Grăjdeanu. 
***Costin Tuchila via libersaspun.3netmedia.ro

Concert ecumenic de Pasti



Ansamblul Coral Voci Transilvane


Sala Reduta, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Cluj-Napoca


23 aprilie 2013





   Asociaţia Culturală VOCI TRANSILVANE împreună cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei vă invită marţi, 23 aprilie 2013, la CONCERTUL ECUMENIC DE PAŞTI, susţinut de Ansamblul Coral VOCI TRANSILVANE.
   Concertul va avea loc în Sala REDUTA a Muzeului Etnografic al Transilvaniei (str. Memorandumului nr. 21), începând cu ora 18.30.

SOLIŞTI-INVITAŢI:

 DANIELA MUREŞAN CHIŞBORA - soprană
DANA CIUCA-MATTEI - mezzosoprană
CRISTIAN HODREA - bas-bariton
la pian: NATALIA CONSTANTIN

Dirijor: ADRIAN COROJAN

PROGRAM:

 Franz SCHUBERT (Hosanna Filio David, In monte oliveti), Augustin BENA (Pre Tine Te lăudăm), arm Şerban MARCU (Ridica-voi ochii mei), Ionel BRĂTIANU (Eu sunt Învierea), Wolfgang A. MOZART (Alleluia), Marius CUTEANU (Lăudaţi), Tudor JARDA (Heruvic), Dmitri BORTNIANSKY (Tebe paiom), Felix MENDELSSOHN-BARTHOLDY (Es ist genug - aria lui Ilie din oratoriul Elias (Ilie)), Franz SCHUBERT (Heilig ist der Herr), Wolfgang A. MOZART (Ave, Verum Corpus), Giovanni Maria NANINI (Maica Domnului), Igor STRAVINSKY (Pater noster (Tatăl nostru)), Marius CUTEANU (Sfânt), arm. Valentin TIMARU (Cuvine-se cu adevărat – Imnul acatist – Axion estin), Johann Sebastian. BACH/ Charles GOUNOD (Ave Maria), Giuseppe VERDI (Nabucco (Corul sclavilor) din opera Nabucco), Richard WAGNER (Corul pelerinilor), G. F. HAENDEL (Halleluia).

Festivalul Zilele Studentilor Francofoni


Iasi


editia a IV-a, 23 - 28 aprilie 2013








    Lume, lume, începe Festivalul Zilele Studentului Francofo”, organizat de către Asociaţia Studenţilor Francofoni din Iaşi ! Cel mai tare festival francofon studențesc din Europa de Est este deja la a IV-a ediție ! Anul acesta, între 24-28 aprilie, Iașiul se îmbracă de sărbătoare francofonă.     
   Tinerii împătimiți sunt invitați cu mic, cu mare, să ia parte la cele peste 15 activităţi dintre cele mai diverse.
   Iubitorii de dramaturgie vor avea trei zile pentru a se bucura de Teatru în aer liber- teatru de improvizaţie şi teatru pe butoaie. 
   Tot în cadrul ZSF vor avea loc activităţi ca échange de livres - Cafenea literară, având ca temă de dezbatere Literatură şi film, Concursul de dezbateri, în format impromptu, Concertul, organizat în prima seară a festivalului, activitatea Chasse au trésor- pentru doritorii de aventură, atelierele Franco-Jobs, Jeux de la francophonie - activitate ce înnobilează publicul ieşean cu o serie de elemente din cultura francofonă şi alte dezbateri pe teme legate de francofonie şi centrate pe dezvoltarea personală a studenţilor. Nu i-am uitat nici pe biciclişti şi-i aşteptăm cu mare drag la o paradă doar a lor.
   Cinefilii se vor delecta cu trei proiecții de film. Vă vom încânta cu un regal de scurt-metraje, filme vechi şi filme noi premiate la cele mai prestigioase festivaluri din Europa și din lume. Poveștește cu noi regizorul Andrei Dăscălescu, realizatorul documentarului Constantin și Elena și al scurt-metrajului Fly.
   Notabile sunt şi Vernisajul expoziţiei foto şi Demonstraţia de Graffiti- activităţi dedicate pasionaţilor de artă vizuală  şi Soirée Francophone - seară dedicată culturii franceze, care va aduce în prim-plan arta gătitului, dansului şi muzicii, fiind totodata şi un liant între tinerii francofoni şi francofili.
  Cea de-a IV-a ediţie a proiectului se va încheia într-o notă optimistă cu Gala ZSF, la care vor  lua parte tinerii participanți la activităţile festivalului.  
***culturainiasi.ro

Muzeul de Istorie Paul Paltanea Galati


Proiectul cultural: Istoria de langa noi


Caminul Cultural Mihai Eminescu Cavadinesti


24 aprilie - mai 2013








    În cadrul programelor educaţionale, derulate în acest an de către Muzeul de Istorie Paul Păltănea Galaţi, proiectul cultural Istoria de lângă noi vizează promovarea siturilor arheologice şi a monumentelor istorice de pe teritoriul judeţului Galaţi în comunităţile locale, cunoaşterea legislaţiei în domeniul protejării patrimoniului cultural naţional, precum şi sensibilizarea autorităţilor locale, în vederea stabilirii unor măsuri de protecţie şi valorificare a respectivelor monumente.
   Proiectul a demarat la începutul lunii aprilie în oraşul Bereşti unde locuitorii au avut prilejul să viziteze expoziţia Situri arheologice şi monumente istorice din judeţul Galaţi şi să participe la o serie de expuneri şi prezentări media.
   A doua manifestare din cadrul acestui proiect va avea loc pe 24 aprilie 2013, ora 13.00, la Căminul Cultural Mihai Eminescu din comuna Cavadineşti. 
   În această localitate există un sit arheologic important Cavadineşti-Râpa Glodului ce a fost cercetat pentru prima dată, la mijlocul secolului trecut, de către fostul director al Muzeului de Istorie Galaţi, arheologul Ion T. Dragomir. Atunci au fost descoperite mărturii de locuire din epoca bronzului (cultura Noua) datate spre finalul mileniului II a. Chr, şi din primul mileniu p. Chr. Situl nu a fost cercetat exhaustiv fiind permanent agresat de factorii naturali, în special alunecări de teren, dar şi de cei antropici prin diferitele activităţi cotidiene.
   Odată cu deschiderea expoziţiei itinerante Situri arheologice şi monumente istorice din judeţul Galaţi vor fi susţinute expuneri privitoare la Mărturii arheologice în nord-estul judeţului Galaţi şi Monumentele istorice din judeţul Galaţi, de către muzeograful Costel Ilie. Expunerile vor fi completate cu prezentări media, referitoare la cele mai importante monumente istorice şi situri arheologice din judeţul nostru.

Saptamana Patimilor



Expozitie de icoane si sculpturi


Muzeul de Istorie Gherla


28 aprilie 2013