sâmbătă, 13 aprilie 2013

Expozitia: Memorii de camee



Arta plastica contemporana romaneasca


Anca Seel Constantin


Muzeul de Mineralogie, Baia Mare


14 martie - 14 iunie 2013



Clipboard01

   Muzeul de Mineralogie Baia Mare – Maramureș a vernisat pe 14 martie 2013 (la sediul din B-dul Traian, nr. 8) expoziția eveniment MEMORII DE CAMEE, semnată de renumita artistă plastică de origine română Anca Seel Constantin, stabilită în Elveția – o inedită expoziție de pictură concepută special pentru prezentarea pe simezele muzeului nostru.
   De origine română, Anca Seel  a studiat la Institul de Arte Frumoase Nicolae Grigorescu din București, unde a debutat cu o expoziție în 1988. În 1992 a călătorit pentru prima oară în Occident, în Franța și Olanda, stabilindu-se mai apoi în Elveția, la Neuchatel, unde a prezentat în 1994 expoziția sa de debut în Europa.
   Martine Lavanchy, directoarea Galeriei Prietenilor Artei din Neuchatel afirma atunci că "lucrările semnate de Anca Seel impresionează prin exuberanță și barocul vivace, cu fascinația unei lumi dispărute din cotidian, păstrată  însă vie în sufletul artistei”.
   O artă a reprezentării abisale, o fereastră spre vis, spre gândurile cele mai intime ale ființei, un rezervor de emoții captate și imprimate în imagine și culoare, antropologie vizuală și artistică prin conceptualizarea unor fragmente de realitate socială sau capturi imagistice profunde ale imaginarului …
   Autoare a unor expoziții de succes în Germania, Franța, Elveția, Italia, Japonia, Statele Unite ale Americii și România, dezvoltând concepte artistice complexe, ce asociază pictura, gravura, colajul, fotografia și cărțile obiect în reverberații culturale cu o dinamică vie și abordând dintr-un unghi cu totul inedit conectarea intimă dintre vizitator și artă, Anca Seel Constantin prezintă la Muzeul de Mineralogie Baia Mare, în perioada 14 martie – 14 iunie 2013 expoziția Memorii de camee, o expoziție eveniment consacrată armoniei și conexiunii dintre arta naturală și inspirația artistică umană.
Ciprian Crișan
Muzeul de Mineralogie Baia Mare

Expozitia: Arta populara din Valcea



Muzeul de Mineralogie


Baia Mare


11 aprilie 2013



afisvalceamic

   În perioada 11 aprilie – 24 mai 2013,  Muzeul de Mineralogie Baia Mare din Bulevardul Traian nr. 8 va găzdui expoziția etnografică Artă Populară din Vâlcea, expoziție oferită băimărenilor de Muzeul Județean Aurel Sacerdoțeanu din Vâlcea.
   Expunerea cuprinde 96 de obiecte de patrimoniu din cadrul Muzeului Satului Vâlcean ce ilustrează tematic aspecte importante ale meșteșugului prelucrării lemnului, ale binecunoscutei ceramici de Horezu și a celei de Vlădești, specificul portului popular vâlcean precum și caracteristici importante ale textilelor din interiorul locuințelor. 
   Sursă a unui dialog cultural dintre Maramureș și Vâlcea, această expoziție binemeritată de publicul băimărean este o incitantă replică la expoziția Flori de Mină – Eșantioane minerale din Regiunea Baia Mare, care poate fi vizitată în prezent la Muzeul Județean Aurel Sacerdoțeanu din Vâlcea.
Crișan Ciprian – PR

Muzeul de Mineralogie Baia Mare

Festivalul Oualor Incondeiate


Moldovita


Editia a VII-a, 28 aprilie 2013







Punct, linie, forme...



Arta plastica contemporana romaneasca


Dragos Minculescu


Muzeul de Istorie, Targoviste


12 - 26 aprilie 2013



grafica

   Complexul Naţional Muzeal Curtea Domnească Târgovişte ne invită de vineri, 12 aprilie 2013, la expoziţia de lucrări de grafică – tehnică mixtă Punct, linie, forme…  semnată Dragoş Minculescu,  ce va avea loc la Muzeul de Istorie, str. Calea Domnească, nr. 189.
   Expoziţia este organizată în parteneriat cu Uniunea Artiştilor Plastici din România – Filiala Ploieşti şi ALZIAR.
   Expoziţia este deschisă publicului in perioada 12 – 26 aprilie 2013. Timp de două săptămâni, iubitorii artei plastice vor avea prilejul de a poposi în lumea caldă şi liniştitoare a culorilor, pe simezele Muzeului de Istorie, unde se poate vizita o expozitie cu un stil foarte clar conturat, care reprezintă o sinteză plastică de un înalt rafinament estetic.
   Dragoş Minculescu este un artist  plastic ploieştean  care are în palmares zeci de expoziţii personale (Casa de Cultură a Sindicatelor Ploieşti, Sala Arcade a Palatului Culturii Ploieşti)  şi de grup (Bucureşti, Ploieşti, Constanţa, Târgovişte, Argeş, Făgăraş, Sinaia) dar şi participări la tabere de creaţie (Reşiţa, Câmpulung Muscel, Curtea de Argş, Făgăraş), precum şi lucrări de grafică în colecţii particulare din ţară şi străinătate.
   Artistul este conducatorul Cenaclului de artă plastică Pastel al Casei de Cultură a Sindicatelor Ploieşti.
***etargoviste.ro

Nichita Stanescu - Poveste sentimentala



Diaspora romana


Prezente romanesti peste hotare


Venetia, Italia


14 aprilie 2013









***Romeni InVento