duminică, 7 aprilie 2013

Muzica Poeziei - Poezia Muzicii


Festivalul National Tatiana Stepa


Casa de Cultura a Sindicatelor, Ploiesti


editia a IV-a, 21 aprilie 2013






Expo Flowers & Garden


Romexpo, Bucuresti


18 - 21 aprilie 2013








Ai o gradina si nu stii cum sa procedezi ?

   Sfaturi, plante, idei, le gasesti la Expo Flowers & Garden, intre 18 si 21 aprilie la ROMEXPO.
   Mai mici sau mai mari, pline de plante clasice sau exotice, amenajate dupa ultimele tendinte sau nu, gradinile sunt un spatiu aparte care, odata incredintat unui arhitect peisagist, poate deveni o opera de arta.

   An de an, tendintele in materie de arhitectura peisagista se schimba, iar pentru cei care vor sa-si pastreze spatiile verzi "in pas cu moda" vizitarea unor expozitii specifice este un punct de neratat din agenda anuala.

   Gradina anului 2013 ar trebui sa aiba un design geometric cu linii drepte, bine delimitate. Daca spatiul nu va permite, va puteti orienta oricand spre cele amenajate la inaltime. Un colt verde atractiv poate fi construit chiar si pe terasa, acoperis sau pe balcon cu ajutorul rasadnitelor sau ghivecelor. 

   Pentru un design complet, in care nimic nu este lasat la voia intamplarii, EXPO FLOWERS & GARDEN isi deschide portile intre 18 si 21 aprilie la ROMEXPO. 

   Organizata in Pavilionul C2 al ROMEXPO, Expozitia Internationala de Flori, Amenajari Peisagistice, Horticultura si Gradinarit va prilejui intalnirea cu reprezentantii comerciali din domeniul firmelor de consultanta in peisagistica si cu producatorii si distribuitorii din domeniul horticulturii. Tot aici puteti gasi produsele necesare intretinerii spatiilor verzi.

   Astfel, veti avea ocazia sa va intalniti cu profesionisti din domeniul amenajarilor exterioare de la care puteti afla cele mai noi trend-uri in domeniu dar si sfaturi utile atat pentru gradinarii incepatori, cat si pentru cei avansati.

   Nenumarate tipuri de plante, idei pentru intrebuintarea si ingrijirea lor, demonstratii si tipuri de amenajari, toate sunt la EXPO FLOWERS & GARDEN intre 18 si 21 aprilie la ROMEXPO. 

   In acelasi timp cu EXPO FLOWERS & GARDEN vor mai avea loc targurile CONSTRUCT EXPO, AMBIENT EXPO, ROMTHERM, ANTIQUE MARKET si TARGUL DE PRODUSE TRADITIONALE.

Mai multe detalii despre eveniment pe www.expoflowers.ro

Colectii si Colectionari


Targ de obiecte de arta si antichitati: Antique Market


Romexpo, Bucuresti


18 - 21 aprilie 2013








  O antichitate este precum vinul: cu cat timpul isi pune mai mult amprenta, cu atat ii creste valoarea.
  Iar povestile din spatele antichitatilor sunt cu atat mai valoroase. La cate baluri a fost martor un tablou din secolul trecut, cate minute ale deciziilor importante a masurat pendula ceasului de pe perete, cum au fost vremurile in timpul acelui pictor sau ce fel de viata a dus curtezana care a fost inspiratie pentru acea sculptura, toate sunt momente de viata pastrate peste timp.
   Fie ca esti un colectionar pasionat sau doar un admirator al obiectelor de arta, intre 18 si 21 aprilie, vei gasi la ROMEXPO un eveniment special creat pentru tine. Targul de obiecte de arta si antichitati ANTIQUE MARKET este locul unde iti poti imbogati colectiile, poti gasi cadourile potrivite pentru persoanele dragi sau chiar iti poti oferi un mic rasfat.
   Editia a IX-a a Targului ANTIQUE MARKET, ce va fi organizata intre 18 si 21 aprilie la ROMEXPO, va fi locul de intalnire atat al artistilor cat si al iubitorilor de arta si al colectionarilor. 
   In acest an, vei regasi la ANTIQUE MARKET mobilier si decoratiuni interioare, arta plastica, tiparituri, obiecte personale si de colectie, obiecte muzicale, vehicule de epoca, servicii si organizatii din domeniu. 
   Bijuterii, tablouri, ceasuri, carti vechi, telefoane, accesorii, masini de altadata, toate vor readuce farmecul timpurilor trecute, intre 18 si 21 aprilie la ROMEXPO. 
   Mai multe detalii despre eveniment pe www.antiquemarket.ro

Poissons d'Avril



Diaspora romana


Arta plastica contemporana romaneasca


Anca Ciupitu


Galeria Fokus, Montreal, Canada


1 - 28 aprilie 2013





    POISSONS D’AVRIL, prima expozitie personala Anca Ciupitu.


 "În viața oricărui artist, prima expoziție personală este un eveniment special și îmi face o deosebită plăcere să prezint cu această ocazie seria mea preferată cu pești, alături de alte câteva tablouri. Această serie s-a constituit printr-un șir de coincidențe, accidente, întâmplări, astfel încât pornind de la intenția inițială, concretizată în simple reprezentări și jocuri de compoziție, am constatat cu surprindere că în procesul trecerii de la un tablou la altul, peștii au devenit adevărate caractere, exprimând stări și emoții, transformându-se în personaje de sine stătătoare. În acest context, actul creației este pentru mine un act de magie, care odată declanșat, începe să se dezvolte printr-un proces alchimic intrinsec ce-mi scapă de sub control, iar eu devin propriul meu spectator în fața tabloului care mi se revelează pe măsura ce o forță necunoscută mă conduce de-a lungul acestui rit secret.” - Anca Ciupitu, Accent Montreal nr. 107, 28 martie 2013, www.accentmontreal.com

Galeria Fokus
68 Duluth Est, Plateau Mont-Royal
1 - 28 aprilie 2013
Vernisaj: duminică, 7 aprilie, între orele 14.00-17.00.

Arta plastica contemporana romaneasca


Salonul National de Arta Plastica 

Atitudini Contemporane


Galeria UAP Artex, Ramnicu Valcea


editia a VI-a, etapa a III-a, 12 - 24 aprilie 2013







Uniunea Artiştilor Plastici din România
Filiala Valcea

şi Dan Tudor Truică – curator general

Au plăcerea să vă invite la vernisajul

SALONULUI NAŢIONAL DE ARTĂ PLASTICĂ
ATITUDINI CONTEMPORANE
Ediţia a VI-a, etapa a III-a 2013


Vineri 12 aprilie 2013, ora 18.00
la Galeria UAP ARTEX Ramnicu Valcea

Manifestarea reuneşte pe simeze 40 de artişti plastici profesionişti,
care prezintă iubitorilor de artă peste 70 de lucrări de pictură, grafică şi sculptură.

Expoziţia va fi deschisă în perioada 12 – 24 aprilie 2013.

Un proiect TRUICART EVENTS 2013

Prezente romanesti peste hotare


Arta plastica contemporana romaneasca


Maia Stefana Oprea


Expozitia: Waste


Ruse Art Gallery, Bulgaria


10 - 23 aprilie 2013






   Miercuri, 10 aprilie 2013, ora 17.30, am plăcerea de a vă invita la vernisajul expoziției personale de pictură ce va avea loc la Ruse Art Gallery în perioada 10-23 aprilie anul curent.  
   "Waste – first stage este rezultatul unui sistem personal prin care elemente din gospodărie sunt transformate în limbajul abstracţiunii. Bazându-mă pe tehnici convenţionale de pictură şi operând cu obiecte de larg consum, caut, la graniţa lumii imperceptibile, acea viaţă intermitentă din obiecte, acea pulsaţie sau încremenire, acea viaţă intermediară dintre animal şi obiect, acea umbră sau acel reflex, „acel element misterios care este animal câteva ore din zi şi numai sub acţiunea luminii" (Odilon Redon, Jurnal).
Adresa: 39 Boris Street, Ruse Art Gallery, Ruse, Bulgaria.




Intalnirile A.R.C.E.N.


Cinci carti din Biblie traduse si comentate de Petru Cretia


Libraria Humanitas, Cismigiu, Bucuresti


7 aprilie 2013






   Duminică, 7 aprilie, începând cu ora 17.00, în parteneriat cu Editura Humanitas, iniţiem o nouă serie de întâlniri şi dialoguri filozofice, în cadrul cărora ne propunem să analizăm trei dintre cele cinci cărţi din Biblie traduse şi comentate de Petru Creţia.
   Găzduite de Librăria Humanitas de la Cişmigiu, discuţiile se vor desfăşura în prezenţa şi cu directa implicare a unor invitaţi care ne vor ajuta să înţelegem textele vechi-testamentare și interpretările pe care Petru Creţia ni le propune. 

Întâlnirile vor decurge astfel:
7 aprilie: comentariu la Ecleziastul, alături de Francisca Băltăceanu (teolog şi filolog).
14 aprilie: comentariu la Iov, alături de Anca Manolescu (specialist în antropologia religioasă).
21 aprilie: comentariu la Iona, alături de Monica Broşteanu (conferenţiar la Catedra de Limbi şi Literaturi Orientale a Universităţii din Bucureşti).

Intrarea la eveniment este gratuită.