miercuri, 27 martie 2013

Pe simezele iesene




Arta plastica contemporana romaneasca


Alina Avram


Galeria de Arta Grand Hotel Traian, Iasi


1 - 30 aprilie 2013




   Aflata la a 6-a expozitie personala, Alina Avram a absolvit Universitatea de Arte Plastice Decorative si Design- Iasi,promotia 200 si este din 2003 membra a Uniunii Artistilor Plastici din Romania.

   Portofoliul personal al artistei include numeroase lucrari realizate in spatii publice din Iasi: Palatul Copiilor, Hotel Concordia, Restaurant Recital, Farmacia Semis,Teatrul National, Restaurant Expo, Studio Bobo, Salon Cristina Mistreanu, Clinica de chirurgie plastica Prof. dr.Theodor Stamate, Cabinet dr. oftalmolog Narcisa Ianopol.
  Expozitia actuala reuneste lucrari mai vechi si mai noi ale artistei, realizate in perioada 2008-2013 si se concentreaza pe tehnicile clasicizante ale picturii de factura informala cu o surprinzatoare alternanta de rafinamente cromatice, colaj si campuri relativ ample de culoare.

Rapsodia florilor



Arta plastica contemporana romaneasca


Elena Constantinescu


Biblioteca Ion Creanga, Bucuresti


1 - 30 aprilie 2013




eveniment-1364539773-1280-0.jpg

   O pleiadă de culori calde care vibrează într-o rapsodie florala, unica prin stilul si tehnica inconfundabila folosita in pictura ei de Elena Constantinescu.

   Aşa se înfăţişează expozitia artistei la Biblioteca Ion Creanga din Bucuresti, unde sunteti invitati la o "portie de energie pozitiva” emanata cu generozitate de lucrarile ei.


Intrare libera
Program de vizitare: luni-vineri: 9:00-17:00
Adresa: Str. Christian Tell nr 10, sector 1 (langa Ambasada Frantei)

Arta plastica contemporana romaneasca


Spring Art Salon


Bucuresti


29 - 31 martie 2013







   Spring Art Salon este o expoziţie de artă care va dura 3 zile, între 29 şi 31 martie, unde se pot admira în jur de 30 de artişti ai comunităţii de artă, în diferite locaţii din zona centrală a Bucureştiului. 
   Printre spatiile de expunere se numără: Van Gogh Grand Cafe, Hotel Tempo, Hotel Trianon, BRUNO - wine bar, Galeria Horaţiu Mălăele.
   Spring Salon se adresează atât artiştilor care vor avea posibilitatea să interacţioneze cu un public diferit de cel al galeriilor de artă, cât şi publicului, care va întâlni arta în locuri comune acestuia.
   Pe parcursul celor 3 zile, va fi expus un număr mare de lucrări, diferite ca tehnici şi stiluri artistice. Diversitatea lucrărilor alese în cadrul expoziţiilor va contribui astfel la revoluţionarea spaţiilor convenţionale din Bucureşti şi transformarea lor în spaţii - gazdă de întâmpinare a spectacolului artistic.

Lista artiştilor care vor fi expuşi conţine nume precum:

Van Gogh Grand Cafe: Celine Ali, Maria Dermengiu, Ana Maria Gheorghe, 
        Ioana Mandru

Hotel Trianon: Bissinger Elena, Lily Popa, Andrei Vasilescu

Hotel Tempo: Adina Moldova Titrea, Elena Buftea, Daniel Munteanu

Bruno: Bogdan Calciu

Galeria Horaţiu Mălăele: Evelin Corocea

Organizator: comunitateadearta.com

Pe simezele Capitalei - Multiply



Arta plastică contemporană românească


ArtXpert Fine Art Concept Store, București


4 aprilie 2013




   Multiply dezvaluie publicului bucurestean o colectie vasta de litografii, gravuri, linogravuri din perioada 1945-1989. Artisti romani au folosit diverse forme de multiplicare manuala a imaginilor pentru a-si putea raspandi creatiile intr-un mod eficient si ieftin.
   In multe cazuri, masina de propaganda comunicta a intervenit si a comisionat imagini sau lucrari pentru a fi multiplicate manual si raspandite maselor.
   Colectia pe care o prezentam reuneste litografii originale, gravuri si monotipii ale artistilor romani care au gasit in aceasta forma artistica un mediu propice de a-si dezvolta creativitatea.
   Sunt prezente lucrari de: 
Alma Redlinger, Jules Perahim, Vasile Grigore, Marcel Chirnoaga, Geta Bratescu,Simion Iuca,Traian Alexandru Filip, Vasile Dobrian.

Vernisaj: 4 aprilie 2013, ora: 19:00.
Adresa: str. Putul lui Zamfir, nr. 45.

Arta plastica contemporana romaneasca


Asociatia Artistilor Plastici Alma Mater Castrum Sex Sighisoara


Expozitia: 6 paradigme ale vizualului


Galeria de Arta, Mures Mall, 


1 - 14 aprilie 2013





Galeria de pe Chei


Expozitia: Ora Povestilor - Intamplari de Primavara


Home Cafe, Bucuresti


28, 30 martie 2013





Photo: VA ASTEPTAM LA EXPOZITIA - ORA POVESTILOR INTAMPLARI  DE  PRIMAVARA - gazduita de HOME CAFE,  la intalnirile cu micii artisti si invitatii lor JOI, 28 MARTIE 2013, ORA 18:30 si SAMBATA 30 MARTIE 2013, ORA 17:00.
Expozitia se poate vizita zilnic intre orele 10-23!

   Va asteptam la expozitia: Ora Povestilor -  Intamplari de Primavara, gazduita de Home Cafe, la intalnirile cu micii artisti si invitatii lor joi, 28 martie 2013, ora 18:30 si sambata 30 martie 2013, ora 17:00.
Expozitia se poate vizita zilnic intre orele 10:00-23:00 !

Cum stăm cu feminismul/studiile de gen



Cafeneaua  critică


Club A, București


ediția a 93-a, 28 martie 2013





Noutăţi în materie:
● secţiunea despre Feminism din volumul Ideologii politice actuale. Semnificaţii, evoluţii şi impact, coordonat de Mihaela Miroiu (Editura Polirom, 2012);
Evoluţii politice ale maternităţii: perspective feministe de Ramona Păunescu și Gen şi cetăţenie în România de Diana Elena Neaga, apărute în Colecţia Studii de gen (la aceeaşi editură, 2012, 2013, după patru ani în care colecția n-a mai fost alimentată);
● finalizarea proiectului Femeile spun nu publicităţii ofensatoare !, derulat de Centrul de Dezvoltare Curriculară şi Studii de Gen FILIA, concretizat în volumele Catalogul reclamelor ofensatoare şi Femeile spun nu publicităţii ofensatoare, semnat de Oana Baluţă, Alice Iancu, Andreea Molocea (2013);
Momentum, expoziţie de artă feministă, cu participarea artistelor/artiştilor Carmen Acsinte, Matei Bejenaru, Simona Dobrescu, Mario Ionescu, Dan Pierşinaru, Renee Renard, Marilena Preda Sânc, Valeriu Şchiau, Patricia Teodorescu (Galeria Aiurart, 14-30 martie 2013; curatoare: Olivia Niţiş; coordonatoare Oana Băluţă şi Olivia Niţiş).

Invitate/invitaţi: toate cele şi toţi cei numiţi mai sus !
Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

Calpe Gallery


Seara cu prieteni


Muzica si poezie armeana


Timisoara


28 martie 2013





Agentia de Stiri Bune


Parteneriat 

Asociatia Ivan Patzaichin - Mila 23 si Apele Romane


26 martie 2013






   Asociaţia Ivan Patzaichin - Mila 23 şi Administraţia Naţională Apele Române (ANAR) au semnat, marţi 26 martie, un parteneriat strategic de promovare în comun a patrimoniului hidrografic al României, cu scopul de a creşte interesul pentru ecoturism şi petrecerea timpului liber în natură.
   Primele două activităţi vor fi o serie de mini-festivaluri în mari oraşe din ţară, sub titulatura Descoperă ROWmania - concurs de vâslit cu canotca de 10+1, şi înfiinţarea la Bucureşti, pe Dâmboviţa, a unui centru de informare pentru destinaţii de ecoturism, care va oferi inclusiv tururi de agrement cu barca pe râu.
  Concursurile Descoperă ROWmania vor începe pe 11 mai şi vor culmina cu cea de a treia ediţie a RowmaniaFest, Festivalul Internaţional al Bărcilor cu Vâsle de la Tulcea, care se va desfăşura în perioada 30 august - 1 septembrie.
   Celelalte evenimente vor fi organizate în perioada mai - august în câteva dintre oraşele străbătute de râuri sau cu deschidere la lacuri: Bucureşti, Oradea, Timişoara, Cluj-Napoca, Tîrgu-Mureş, Râmnicu Vâlcea, Piteşti, Buzău, Bacău, Iaşi, Constanţa, Brăila, Galaţi, Alba-Iulia, Arad, Călăraşi, Giurgiu, Miercurea Ciuc şi Sfântu Gheorghe. Vedetele acestor mini-festivaluri pe apă vor fi cele trei canotci de 10+1 care poartă numele celor trei braţe ale Dunării - Sulina, Sfântu Gheorghe şi Chilia, participanţii urmând să se întreacă într-o competiţie de vâslit-viteză.
   Competiţiile vor urmări descoperirea României naturale din barcă, prin promovarea mişcării în aer liber. Câştigătorii din fiecare localitate vor intra în finala Descoperă Rowmania, care se va desfăşura la Tulcea, în cadrul Festivalului Internaţional al Bărcilor cu Vâsle.
   Centrul pentru ecoturism va funcţiona toată vara şi până în octombrie, la sediul Bibliotecii Naţionale a României, pentru a promova turismul responsabil şi ecologic, precum şi destinaţiile de ecoturism din România, prin intervenţii artistice, care vor transforma spaţiul într-un loc de agrement unic în Bucureşti.
   Totodată, în apropierea bibliotecii, pe Dâmboviţa, publicul va putea descoperi zone naturale româneşti, vâslind în canotcă printre mici insuliţe plutitoare reprezentând Delta Dunării şi parcurile naţionale unde există luciu de apă, locuri cu trasee ecvestre sau pentru ciclism.   
   Organizatorii propun astfel transformarea unei părţi din Dâmboviţa în zonă navigabilă, cu ajutorul unei echipe de artişti, designeri şi arhitecţi din tânăra generaţie. În acest sens, un concurs de proiecte de design urmează să fie lansat pentru amenajarea ochiului de apă de lângă Biblioteca Naţională.
  În octombrie anul trecut, Ivan Patzaichin şi alţi membri ai asociaţiei sale au venit cu două din celebrele canotci de invenţie proprie, Sulina şi Sf. Gheorghe, să plimbe bucureştenii pe Dâmboviţa, într-o sâmbătă, făcând din "râul uitat" al oraşului un punct de interes pentru zeci de persoane şi anunţând totodată planuri mari de a schimba faţa acestei părţi din centrul Capitalei.
   "Omul se va opri la o insulă şi va descoperi Delta, Maramureşul, Cazanele de la Dunăre, Cheile Bicazului şi altele. Lumea va putea veni şi să citească o carte, să stea pe o bancă deasupra apei. Să vedem cum văd şi artiştii...", spunea atunci Ivan Patzaichin, exprimându-şi speranaţa ca zona să capete o nouă faţă de la 1 mai 2013.
   În urmă cu doi ani, Ivan Patzaichin lansa mişcarea Rowmania, prima mişcare de descoperire şi promovare a traseelor pe apele din România, un proiect de antreprenoriat social şi un brand dedicat, sub care se realizează proiecte pentru încurajarea turismului ecologic şi a agrementului cu ambarcaţiuni cu vâsle.
***monitorulsv.ro



Nokte



Arta plastica contemporana romaneasca


Costin Patru


Muzeul National al Taranului Roman, Bucuresti


21 martie - 16 aprilie 2013





   Nokte provine de la cuvântul grecesc Nyx (în latină Nox), însemnând noapte. Nokte este zeiţa nopţii, fiică a Haosului, mamă a lui Thanatos şi a lui Charon, a fost prezentă la facerea lumii.    
   Nefiind venerată în mod făţiş, din cauza obscurităţii ei, nu are un rol bine reliefat în mitologie, dar apare în cosmologie. Deşi, din timpuri imemoriale, noaptea a fost considerată o perioadă periculoasă, plină de tenebre, mulţi artişti şi artizani din toate domeniile au profitat de ea, pentru a-şi definitiva operele. De aceea, expoziţia prezentă o are ca patroană pe această zeitate primordială şi evitată.
   Expoziţia investighează subconştientul, rezultatul final fiind un experiment cu tentă suprarealistă. În pofida zicalei "Somnul naţiunii naşte monştri” în acest caz "Somnul raţiunii naşte idei”.

Oameni, locuri, frontiere



Muzeul Bucovinei


Basarabia 1812 - 1947


Suceava


27 martie - 14 aprilie 2013




   Muzeul Naţional de Istorie a României în parteneriat cu Muzeul Bucovinei, Suceava, au vernisat astăzi, 27 martie 2013, ora 13.00, cu ocazia împlinirii a 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România (27 martie 1918), expoziţia temporară itinerantă Basarabia 1812 – 1947. Oameni, locuri, frontiere.
    Expoziţia, care s-a bucurat de succes în rândul publicului şi în mass media, după inaugurarea la Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti, a fost itinerată în mai multe oraşe din Republica Moldova – Chişinău, Cimişlia, Căuşeni şi Cahul şi, începând de astăzi, 27 martie până pe data de 14 aprilie a.c. va fi deschisă la Muzeul Bucovinei, Suceava.
   Expoziţia comemorează două sute de ani de la încheierea Tratatului de la Bucureşti, care a consfinţit anexarea părţii de răsărit a Principatului Moldovei.
   Pe 16/28 mai 1812 s-a semnat la Bucureşti, la Hanul lui Manuc, tratatul care încheia războiul ruso-turc din anii 1806-1812, prin care Basarabia a fost anexată de Imperiul Ţarist. La 200 de ani de la acel moment, expoziţia aduce în prim plan, prin intermediul hărţilor, documentelor, imaginilor, publicaţiilor şi obiectelor, principalele trasee diplomatice, evoluţia frontierelor şi societăţii acestei provincii. 
   Principalele subiecte abordate sunt: cartografia istorică a Basarabiei înainte şi după 1812; anexarea Basarabiei prin Tratatul de la Bucureşti din 1812, realipirea sudului Basarabiei în urma Războiului Crimeei prin Congresul de la Paris (1856); pierderea sudului Basarabiei prin deciziile Congresului de la Berlin (1878), ce a urmat războiului ruso-româno-turc; unirea Basarabiei cu România (1918), tratatul de recunoaştere de către principalele Puteri Aliate a unirii Basarabiei cu Regatul României (1920), Basarabia în perioada interbelică; ocupaţia sovietică din 1940, în urma Pactului Molotov - Ribbentrop şi campania de eliberare a Basarabiei (1940-1941); Conferinţa de pace de la Paris 1946-1947 şi Tratatul de pace între România şi Puterile Aliate şi Asociate.
   La realizarea acestei expoziţii au colaborat: Ministerul Afacerilor Externe, Arhivele Naţionale ale României, Biblioteca Naţională a României precum şi colecţionarii particulari Valentin Mandache, Mădălin Ghigeanu, Diana Mandache, Lucreţiu Tudoroiu, Cristian Scăiceanu.
   Toate sursele istorice folosite în realizarea expoziţiei Basarabia 1812-1947. Oameni, locuri, frontiere au avut ca scop readucerea în contemporaneitate, cât mai viu şi veridic cu putinţă, a portretului românului din Basarabia, a universului său cotidian, de-a lungul ultimelor două secole.    
   Cunoaşterea vieţii românilor basarabeni, precum şi a peisajului natural şi uman al ţinutului estic al Moldovei sunt azi mai necesare decât oricând, deoarece una dintre consecinţele cele mai dramatice ale stăpânirii străine, impuse prin tratatul din 1812, a fost aceea a unui început de înstrăinare artificială a acelora care trăiesc pe cele două maluri ale Prutului, de ignorare a rădăcinilor comune de limbă, civilizaţie şi destin.
   Unirea Basarabiei cu România avea loc la 27 martie 1918. După o lungă perioadă de ocupație țaristă (1812-1918), venea rândul Basarabiei de a se uni cu România. Această unire va căpăta un cadru legal la data de 27 martie 1918, când în ședința Sfatului Țării de la Chișinău se proclama unirea Republicii Democratice Moldoveneşti cu România.
_____________________________________________________________

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să contactaţi:
MUZEUL NAŢIONAL DE ISTORIE A ROMÂNIEI Secţia Relaţii Publice, Marketing Cultural, Educaţie Muzeală şi Organizare Expoziţii Tel./fax. 021 – 311.33.56; Tel. 021 – 315.82.07 / int. 1008, 1015; E-mail: pr.mnir@gmail.com http://www.mnir.ro, http://www.facebook.com/pages/MNIR, http://twitter.com/MNIR_




Pe simezele Capitalei



Arta plastică contemporană românească


Constantin Daradici, Iulia Candea Daradici


Galeria de Artă Elite Prof Art, București


1 - 15 aprilie 2013







Odinioară pe Calea Ferată



Colecții și Colecționari


Adrian Berinde, Cristian Daniel Bojor


Serviciul Județean Alba al Arhivelor Naționale, Alba Iulia


1 aprilie 2013




   Serviciul Judetean al Arhivelor Nationale Alba, cu sprijinul Consiliului Judetean Alba, va invita sa participati la venisajul expozitiei Odinioara pe Calea Ferata.
   Evenimentul va avea loc in Municipiul Alba Iulia, luni 1 aprilie, ora 10:00, la sediul Serviciului Judetean Alba al Arhivelor Nationale.
   In cadrul expozitiei vor fi prezentate piese dintr-o inedita colectie de machete feroviare, puse la dispozitie de Dl. Cristian Daniel Bojor si o bogata selectie de reproduceri dupa carti postale ce infatiseaza gari din anii inceputului secolului XX si din perioada interbelica, imagini ce fac parte din fondul documentar al Serviciului Judetean Alba al Arhivelor Nationale si din colectia personala a D-lui. Andrei Berinde.
                                                                    ***
   Dupa cum lesne se observa din acest comunicat apare o discrepanta la prenumele dlui Berinde. La inceput e Adrian ca la sfarsit sa devina Andrei. Nu e un capat de tara...

Anul cultural Octavian Goga



Lansare de carte


Dan Brudascu


Casa de Cultura, Cluj-Napoca


28 martie 2013





Expoziția: Paști la Cluj: Occident - Orient



Cenaclul de Arte Plastice Atelierul 11


Forumul Democrat al Germanilor din România, Cluj-Napoca


26 martie - 12 mai 2013









Bucurestiul meu frumos


Strada Sborului (un pic)


martie 2013





































Așa cum a fost



România de-altădată


Stațiuni balneoclimaterice


Zona Oradei


Colecții și Colecționari


Cartofilie



Băile Episcopiei


***Vechea denumire a Băilor 1 Mai



Parcul. Cod 21. Librăria Noastră. 1951.


Băile 1 Mai




Baile 1 Mai. 1955.
Volum: Stațiunile balneo-climatice din Republica Populară Romînă.


Vedere din parc. 1957.


Vedere din parc.
Cod: 928. I. P. 1. Libraria Noastra. 1958.
Imagine identica cu cea precedenta.


Baile 1 Mai. Cod: 309. Librăria Noastră. 1955.
Un alt exemplar poartă și ștampila publicitară cu textul:
"sprijinind/recensămîntul/populatiei/ne îndeplinim/o datorie patriotică" . 1956.


Baile 1 Mai. Librăria Noastră. 1956.
Imagine identică cu cea precedentă; nuanță schimbată. 


Baile 1 Mai. 
Cod: 309 I. P. 1. Libraria Noastra. Anii '50.
Imagine identica cu cele precedente. Nuanță schimbată.
Dispare traducerea titulaturii în limba rusă.
Idem, mini-imagine inclusă într-un semn de carte. Librăria Noastră. Anii '50.


Baile 1 Mai. 1957. Mai exista o varianta, identica. La titulatura, trecuta 
pe fata ilustratei, s-a adaugat si precizarea: Vedere din parc. 1959.


Sanatoriul. 1958.
Idem, mini-imagine inclusa intr-un semn de carte. Libraria Noastra. Anii '50.


Sanatoriul. Imagine identică cu cea de sus 
dar cu titulatura trecută pe fața ilustratei. 1960


Vedere din parc. 1960.


Vedere spre sanatoriul reumatologic.
Volum: Oradea, Băile Felix și 1 Mai - Mic îndreptar turistic. 1966.


Vedere din parc. 1962.


Vedere din parc. 1964.


Vedere. Cod: 401. Foto: Sorin Dan. 1972. 


In parcul statiunii... Volum: Statiunile balneoclimaterice - Izvoare de sanatate. 
Inceputul anilor '70.


Vedere din parc. Cod: 921. Foto: V. Stamate. 1979. Necirculată.


Cazinoul din parcul stațiunii. 1987.
Carnet imagini, tip armonică: Oradea și împrejurimi. 
Alt tiraj, apare mențiunea foto: C.P.C.S. 1989.


E liniste și frumos în parcul bailor.
Volum: Stațiunile de odihnă și tratament balnear. 1979.


Casa de odihna.
Cod: 536. Libraria Noastra. 1955.


Unitatea de tratament balnear. 1987.
Carnet imagini, tip armonică: Oradea și împrejurimi.
Alt tiraj, apare mențiunea foto: C.P.C.S. 1989.


Bazinul cu valuri. Cod: 402. Librăria Noastră. 1952.


Bazinul. Cod: 5433. 1961.


Bazinul. Cod: 6132. Prima parte a anilor 60. Necirculată.
Ilustrată cu dimensiunile, pe orizontală, mărite.
Mai există o variantă, identică. Același cod. Aceeași perioadă.
Titulatură: Aspect de la Băile 1 Mai.


Bazinul cu valuri.
Volum: Oradea, Băile Felix și 1 Mai - Mic îndreptar turistic. 1966.


Băile 1 Mai. Cod: 83. 1968.
Mai există o variantă, identică. Intitulată: Ștrandul cu valuri. 
Cod: 33. 1970. 
Idem, cod: 156. O S E D T. 1971.


Ștrandul. Foto: Al. Mendrea. 1971.


Piscina cu valuri artificiale. Mic îndreptar turistic. Băile Felix. 1975.


Ștrandul. Cod: EST 10218. Foto: CPCS. Anii '70 - '80. Necirculată.


La poalele dealului Crai, în fața soarelui, începe o nouă zi termală.
Volum: Stațiunile de odihnă și tratament balnear. 1979.


Ștrandul Venus. 
Cod: 14514. Foto: Mariana și Al. Mendrea. Anii '70-'80. Necirculată.
Cadru luat succesiv celui din imaginea precedentă.


Ștrandul Venus.


Cod: 0096. 1981.


Ștrandul. Foto Z. Haragod. 1984.
Editare la limita rebutului. În mod normal, nu trebuia pusă la vânzare, 


Complexul comercial de alimentație publică. 
Cod: 3843. Foto: V. Stamate. 1987.


Carnet imagini, tip armonică: Oradea și împrejurimi. Camping. 1987.
Alt tiraj, apare mențiunea foto: C.P.C.S. 1989.


Rezervația naturală de lotuși - Băile 1 Mai.
Almanahul Femeii 1963. Decembrie 1962. 


Lacul cu nuferi. 1962.



Lacul cu nuferi. 1964.
Mai există o variantă, identică. 1966.
Dispare inscripționarea: "Republica Populară Romînă".


Lacul cu nuferi. 1964.
Imagine identică cu cea precedentă. Dar...colorată.


Rezervația naturală.
Volum: Oradea, Băile Felix și 1 Mai - Mic îndreptar turistic. 1966.


Băile 1 Mai. Foto: Fl. Petheu. 1969.


Lacul cu nuferi. Foto: Al. Mendrea. 1969.
Aceeasi imagine ca cea precedenta dar...necolorata.


Lacul cu nuferi. Foto: I. Petheu. 1969.


Nymphaea lotus thermalis în rezervația de la Băile 1 Mai (Oradea).
Ilustrată cu dimensiunile ușor mărite. Foto: T. Jurcsak. 1970.


...au înflorit nuferii...Casthalea Termalis...
Volum: Stațiunile balneoclimaterice - Izvoare de sănătate. Începutul anilor '70.



Rezervația naturală de lotus. Cod: 950. Foto: Stamate Victor. OSETCM. 1974. Necirculată.



Rezervația de nuferi (Nymphaea lotus thermalis) de la Băile 1 Mai.
Monografia: Județele patriei - Bihor. 1979.


Nufărul (Nymphaea lotus var. thermalis) monument al naturii. 
Volum: Bihor - ghid turistic al județului. 1979.


Colaj. Cod: 3197. Anii '50 - '60. Necirculată.


Colaj. Cod: 1980. Imaginile din dreapta, mijloc și jos. 1961.


Colaj. Cod: 1445. 1974.
Pavilionul 1; Vedere; Vedere din camping; Ștrandul cu valuri. 


Băile 1 Mai. Colaj. 1983. 
Alt tiraj, cod: EST 13017. Este trecut și autorul fotografiei: G. Gaciu
Anii '80. Necirculată. 


Oradea - Băile 1 Mai. Colaj. Cod: 16959. Anii '80. Necirculată.


Băile Victoria (9 Mai)




Parcul din stațiunea Victoria 9 Mai. 1955.
Volum: Stațiunile balneo-climatice din Republica Populară Romînă.


Vedere din parc. 1958.


Vedere din parc. 1958.


Vedere din parc. Cod: 4260. 1961.


Vedere din parc. Cod: 5003. 1961.


Vedere din parc. 1963.
Imagine identică cu cea precedentă. Titulatura trecută pe spatele ilustratei


Vedere din parc. 1965.


Izvorul de apă termală. 1961.
"Am primit azi c.p. și scrisoarea ta în care îmi scrii de piersici. Acum 3 săpt. erau 
la Aprozar cu 2,50 Kg. Cred că în piață sînt mai ieftine (acuma), de aceea,
marți, înainte de plecare am să merg să caut. Bani am - cei 25 de lei.
Singurul inconvenient de rezolvat este transportul, deoarece n-am în ce să 
le pun ca să nu se storcească". (până la București; n.a.).


Băile Victoria. Izvorul de apă termală. 1962.
Ilustrata poartă și flama publicitară cu textul: 
"Vizitați al IV-lea/Pavilion de mostre/București 1962/Piața Scînteii". 
Idem: izvorul de la Băile Felix.
Volum: Oradea, Băile Felix și 1 Mai - Mic îndreptar turistic. 1966.


Casă de odihnă. Cod: 5438. 1964.


Ștrandul. "Dragii mei. Am ajuns odihnit la Oradea, toată noaptea am dormit. Pe aici plouă, dar nu îmi este frig. Am făcut cumpărături de 65 lei (termometru de cameră, un aparat pentru glazură, 2 umerașe metalice, 1,40 mtr. Rodica reducere 40 % pt. între geamuri, un pieptene pt. Dănuț și 
2 kg. fasole uscată a 2,70 lei kgr) în contul economiilor ce le voi face. Dorm la hotel și mănînc la popotă, bine. Lucian." 1959.


Aspect de la ștrand. 1962.
Ilustrată expediată Secției Educație și Cultură C.G.S. (Consiliul General al Sindicatelor).
Alt tiraj, titulatură: Ștrandul. Cod: 6749. 1963. Necirculată.
Un alt exemplar, circulat, poarta rândurile:
"Vă trimitem salutări depe aceste meleaguri. Adria face băi și parafină în mod 
regulat, eu însă sunt stingher. Stau sub supraveghere medicală ptru tensiune."
Mai există o variantă, identică. 1966.
Dispare incripționarea: "Republica Populară Romînă".
Titulatura tradusa in mai multe limbi.


Bazinul. 1964.
"V-am expediat pachețelul cu fîș-fîș - consider că vau plăcut, atât culoarea 
cât și calitatea, dacă veți veni la Buc. veți fi îmbrăcați cu ele..." 


Ștrandul. 1964.


Ștrandul. Cod: 6123. 1964.
Alt tiraj, titulatură: Vedere de la Băile Victoria. 1965 (încă R.P.R.)


Ștrandul. Cod: 48. Prima parte a anilor '60. Necirculată.


Ștrandul. 1966.


Ștrandul. Cod: 257. 1966.


70.000 exemplare.


Băile Victoria. Cod: 522. Librăria Noastră. 1954.


Vedere din stațiunea Victoria 9 Mai. 1955.
Volum: Stațiunile balneo-climatice din Republica Populară Romînă.


Băile Victoria. Cod: 310. Librăria Noastră. 1956.


Băile Victoria. Cod: 310. I. P. 1. Librăria Noastră. 
Imagine identică cu cea precedentă, culoare schimbată. Anii '50 - '60.


Băile Victoria. Cod: 1592. 1959.
Imagine identică cu cea precedentă, editată în condiții superioare
(carton lucios, alb-negru).


Băile Victoria. Aceeași imagine ca mai sus 
dar cu titulatura trecută pe fața ilustratei. 1960.


Aceeași imagine dar cu titulatura: Aspect de la Băile - Victoria. 1961.



Consemnare publicată în Revista Flacăra, Nr. 25. 20 iunie 1959.


Lacul cu nuferi. 1963.


Colaj. 1959.


Colaj. Cod: 1980. Imaginile din stânga, jos. 1961.


Colaj. 1963.


Colaj. 1966.
Ilustrata cu dimensiunile mărite (pe orizontală).


Băile Felix



Băile Felix (jud. Bihor).
Revista Cele Trei Crișuri, nr. 7 - 8, iulie - august, 1935.


Băile Felix. Cod: 3265. Foto: Al. Comănescu. 1969. Necirculată.


Vedere de la Băile Felix. Foto: M. Volbură. 1969.
 Mai există o variantă, identică. Intitulată: Băile Felix. 1969.


Vedere din parc. Cod: 951. Foto: Stamate Victor. 1974. Necirculată.


Vedere din parc. Cod: 952. Foto: Stamate Victor. 1974.
Alt tiraj, același cod. Autorul fotografiei este trecut: V. Stamate. 1981.


Pavilion nr. 3. Mic îndreptar turistic. Baile Felix. 1975.


Pavilion nr. 1.
Mic indreptar turistic. Baile Felix. 1975.


Pavilion Nr. 5, pentru copii.
Mic indreptar turistic. Baile Felix. 1975.


Panoramic...Volum: Stațiunile balneoclimaterice - Izvoare de sănătate. 
Începutul anilor '70.


Hotel Lotus. Foto: Publiturism. 1984.


Hotel Belvedere. Cod: EST 0703. Foto: G. Gaciu. Anii '70. Necirculată.


Hotelul Belvedere. Volum: Bihor - Ghid turistic al județului. 1979.


Hotelul Belvedere. Cod: 3866. 1983. Necirculată.


Idem. Necirculată.


Hotelul de tratament Felix.
Volum: Mic îndreptar turistic. Băile Felix. 1975.


Hotelul de cura Felix. Volum: Bihor - Ghid turistic al judetului. 1979.


Idem. Cladirea pentru tratament.


Hotel Nufărul. Cod: 286. Foto: Sorin Dan. 1972.


Pliant: Stațiunile balneare din România. Izvoare de sănătate. 1972.
De fapt, Hotel Nufărul, înainte de montarea firmei (vezi mai sus).


Idem.


Hotel Nufărul. 1973. 


Hotel Nufărul. Cod: 163. O S E D T. 1973. 
Imagine aproape identică cu cea precedentă, încadrare ușor modificată.


Hotel Nufărul. Cod: 1459. Foto: V. Stamate. OSDETCM. 1974.
Alt tiraj. 1982.
"Cucule: Sînt numai numere mari cu guler de nutrie. Prețurile variează 
între 7850 și 8250 lei. S-au scumpit cu peste 1000 lei. HOTĂREȘTE!"
(corespondență din 1986).
Între timp am aflat că este vorba de un produs al Fabricii de blănuri 1 Mai 
(devenită Rovex) din Oradea.


Hotelul de tratament Nufărul (aripa nouă).
Volum: Mic îndreptar turistic. Băile Felix. 1975.


Hotel Nufărul I. Cod: 0020/75. Foto: Mircea Ieremia. Publiturism. Necirculată.


Hotelul de tratament Nufărul (aripa nouă).
Volum: Mic îndreptar turistic. Băile Felix. 1975.


Hotel Nufărul. Cod: 10679. 1975. Necirculată.
Foto: Clara Spitzer. Ilustrată cu marginile zimțate.
Idem, variantă cu marginile obișnuite. 1978.


Hotel de cură (Nufărul - n.a.). Foto: C.P.C.S. 1976.


Hotel Nufărul. Cod: 1689. Foto: C. Spitzer. OSETCM. 1976.


Hotel Nufărul. Cod: 10884. Foto: I. Petcu. Anii '70 - '80. Necirculată.


Hotel Nufarul. Foto: I. Petcu. 1981.


Complex Crisana si Poenita. Foto: Ion Nadrag. 1986.


Bihor - Baile Felix. 
Foto: Ana Maria Dulugeac. Editare: Romhelion. 1997.
Imagine aproape identica cu cea precedenta (cadru mai strans in partea 
dreapta si de jos). Cadru luat in acelasi timp cu cel precedent.


Complexul balnear Crișana.
Cod: 1882. ONT Carpați - Publiturism. 1987. Necirculată.


Hotelurile Crișana și Poienița. 1986.
Alt tiraj, cod: 20200. Este trecut și autorul fotografiei: N. Bogdan.
Anii '80 - '90. Necirculată.


Hotel Crișana, Hotel Poienița, Piscina hotelului Crișana.
Foto: Crișan Marius. Editor: AROL TRADE S.R.L., Oradea. 2009.


Hotel Nufărul. Cod: 10879. Foto: Clara Spitzer. 1975. Necirculată.
Ilustrată cu marginile zimțate.


Hotelul de cură Nufărul.
Volum: Factorii naturali de cură din principalele stațiuni balneoclimaterice
din România. 1976.


Hotel Nufărul. Cod: 1689. Foto: C. Spitzer. 1976.
Alt tiraj. Foto: Clara Spitzer. 1977.
Titulatură eronată. Corectată cu prilejul unui alt tiraj.
Hotelul Termal. Cod: 1689. Foto: C. Spitzer. 1981. Necirculată.
Idem, OSETCM, 1982.



Și alte puncte de vedere asupra Felixului !
Volum: Stațiunile de odihnă și tratament balnear. 1979.


Hotelul Termal. Volum: Bihor - Ghid turistic al judetului. 1979.


Hotel Termal. Foto: G. Gaciu. 1980.


Hotel Nufărul. Foto: Clara Spitzer. 1980. Inscripționare greșită, de fapt 
este Hotelul Termal. Corectura efectuată, cu pixul, de către expeditor.


Băile Felix. Foto: Mariana și Al. Mendrea. 1983.


Hotel Nufărul. Cod: 12714. Foto: M. Volbură. 1980. Necirculată.


Hotel Termal. Revista România pitorească, nr. 3 (147), martie 1984.


Hotel Termal. Foto C.P.C.S. 1987.


Volum: Mic îndreptar turistic. Băile Felix. Coperta I. 1975.


Piscina de înot Apollo. Volum: Mic îndreptar turistic. Băile Felix. 1975.


Ștrandul Apollo. Cod: 1009. Foto: V. Stamate. OSETCM. 1974. 
Alt tiraj, OSETCM: 1975.
Altă variantă: Piscina Apollo. Cod: 1009. 1980. 
Alt tiraj: 1981. OSETCM. Necirculată.


Ștrandul Apollo. Foto: C.P.C.S. 1975.


Piscina Apolo. Volum: Factorii naturali de cură din principalele stațiuni 
balneoclimaterice din România. 1976.


Opțiuni pentru timpul liber.
Volum: Stațiunile de odihnă și tratament balnear. 1979.


Ștrandul Apollo. Foto: Clara Spitzer. 1979.


Imaginea din stânga, jos. Volum: Stațiuni de odihnă și cură balneară. 
Coperta I. 1981.


Ștrandul Apollo. Foto: M. Volbură. 1987.



Foto: S. Steiner.
 Consemnare publicată în Revista Flacăra, Nr. 8, 17 februarie 1968.


Principala piscină termală, în aer liber.
Volum: Mic indreptar turistic. Băile Felix. 1975.


Băile Felix. Foto: Sorin Dan. 1973.


Piscina termală, cu turnulețe, vedere din exterior.
Volum: Mic îndreptar turistic. Băile Felix. 1975.


Idem, vedere din interior.


Ștrandul termal. Cod: 1010. OSETCM. 1975.


Băile Felix. Foto: Z. Haragos. 1983.


Piscina Apollo. Pliant: O invitație permanentă - Băile Felix. 1989.


Băile Felix. 
Pliant: Stațiunile balneare din România surse de sănătate. Anii '60 - '70.


Ștrandul mare.
Volum: Oradea, Băile Felix și 1 Mai - Mic îndreptar turistic. 1966.


Ștrandul. 
Cod: 6128. Foto: Al. Mendrea. A doua parte a anilor '60. Necirculată.
Apărută anterior sub titulatura: Băile Victoria.


Ștrandul. 1968.


Băile Felix. Foto: Al. Mendrea. 1969.


Ștrandul. Foto: M. Volbură. 1969.
Mai există o variantă, identică.
Intitulată: Băile Felix. Cod: 10476. Aceeași perioada. Necirculată.


Ștrandul. Foto: Al. Comănescu. 1970.


Ștrandul. Cod: 237. Foto: Comănescu Alex. OSETCM. 1972. 
Mai există o varianta, identică. Numele autorului fotografiei este trecut 
neprescurtat: Comănescu Alexandru. 1972. 
Variantă, identica, cod: 187, O S E D T. 1973.
Fotograful nu mai este pomenit.
Altă variantă, autor fotografiei este trecut: Al. Comănescu. 1976. 
Alt: tiraj 1980.
Variantă, titulatură Ștrandul termal, cod: 187, foto: Al. Comănescu, OSETCM, 1979.


Ștrandul. Foto: Sorin Dan. 1973.


Ștrandul de iarnă.
Volum: Oradea, Băile Felix și 1 Mai - Mic îndreptar turistic. 1966.


Băile Felix (Ștrand termal). Cod: 100. 1969.
Mai există o variantă, identică. Intitulată: Ștrandul mic termal.
Cod: 226. O S E D T. 1970.
Alt tiraj, cod: 150. 1971.


Bazinul. Foto: Al. Comănescu. 1969.


Bazinul. Foto: Al. Mendrea. 1971.


Ștrandul Apollo. Cod: 12717. Foto: M. Volbură. 1976.


Ștrandul Apolo - Băile Felix. Monografia: Județele patriei - Bihor.1979.


Ștrandul Apollo. Foto: M. Volbură. 1987.


Idem, carnet imagini, tip armonică: Oradea și împrejurimi. 1987.
Imagine identică cu cea precedentă.
Alt tiraj, apare mențiunea foto: C.P.C.S. 1989.


Băile Felix. Broșură: Top 10 Oradea. 2016.


Pavilionul Apollo. Volum: Bihor - Ghid turistic al județului. 1979.


Băile Felix. 1987.


Policlinica. Cod: 400. 1972. 
Mai exista o varianta, identica, cod: 4404. 
Are trecut si numele autorului fotografiei: Sorin Dan. 1974.
Alt tiraj, cod: 164. Foto S. Dan. 1975.


Pavilionul de tratamente. Foto: S. Dan. 1975. 
Mai există o variantă, identică. Carton inferior, imagine neclară, 
culori spălăcite; fără menționarea autorului fotografiei. 1989.
Idem: Pavilionul de tratament. Carnet imagini, tip armonică: Oradea și împrejurimi. 1987. 
Alt tiraj, apare mențiunea foto: C.P.C.S. 1989.


Centrul de tratament și hotelul de cură Felix.
Volum: Factorii naturali de cură din principalele stațiuni balneoclimaterice
din România. 1976.


Pavilionul de tratamente. Cod: 7070. Anii '70 - '80. Necirculată.


Policlinica. Cod: 1022. Foto: V. Stamate. 1988.


În bazinul cu apă termală al Complexului sanatorial al U.G.S.R. Volum: Stațiunile balneoclimaterice - Izvoare de sănătate. Începutul anilor '70.


Bazin cu apă termală.
Volum: Factorii naturali de cură din principalele stațiuni balneoclimaterice
din România. 1976.


Piscina cu apa termală.
Mic îndreptar turistic. Băile Felix. 1975.


Complexul sanatorial Felix al UGSR - Asigura tratamente in cura externa, cu ape minerale termale oligometalice si proceduri de fizioterapie pentru bolile reumatice si cele ale sistemului nervos periferic. 1972.


Complexul Sanatorial Felix al UGSR (și editor). 
Asigură tratamente în cură externă, cu ape minerale termale oligometalice
și proceduri de fizioterapie pentru bolile reumatice și cele ale sistemului
nervos periferic. 1973.
Altă variantă. Titulatură:
Complexul Sanatorial al Uniunii Generale a Sindicatelor din România.
Asigură tratamente în cură externă, cu ape minerale termale oligometalice
și proceduri de fizioterapie pentru bolile reumatice și cele ale sistemului
nervos periferic.
Complexul U.G.S.R. Cod: 1011. Foto: V. Stamate. 1975.
Alte tiraje, cu modificări grafice minore: 1976, 1978.


Colaj. Complexul Sanatorial al Uniunii Generale a Sindicatelor din România - Asigură tratamente în cura externă, cu ape minerale termale oligometalice și proceduri de fizioterapie pentru bolile reumatice și cele ale sistemului nervos periferic. Ilustrată cu dimensiunile mărite. "...Am tratament: băi ora 7, nămol ora 8; dușuri scoțiene ora 9; unde electrice ora 10; alungați ora 11; așa că îți dai seama că numai om sînt după 4 ore de diferite tratamente. 
Să vedem ce va ieși..." 1974. 


Colaj. Complexul Sanatorial al Uniunii Generale a Sindicatelor din România - Asigură tratamente în cura externă, cu ape minerale termale oligometalice și proceduri de fizioterapie pentru bolile reumatice și cele ale sistemului nervos periferic.
Cod: C-077. Foto: Dumitru F. D-tru. 1974. Necirculată.


Complexul Sanatorial al Uniunii Generale a Sindicatelor din România - Asigură tratamente în cură externă, cu ape minerale termale oligometalice și proceduri de fizioterapie pentru bolile reumatice și cele ale sistemului nervos periferic. Cod: 074. Foto: Dumitru F. D-tru. 1974.
Alt tiraj. Cod: C-074. Foto: Dumitru F. Dumitru. 1983. Necirculată.
Felix - Casa de Odihnă și Tratament a Sindicatelor (restul textului ca mai sus).


Pavilionul de odihnă U.G.S.R. N.I. 20625. Editor: C.C.O.O. 1975.
Ilistrată metalizată.


Complexul U.G.S.R. Mic îndreptar turistic. Baile Felix. 1975.


Complexul Sanatorial al Uniunii Generale a Sindicatelor din România.
Asigură tratamente în cură externă, cu ape minerale termale oligometalice
și proceduri de fizioterapie pentru bolile reumatice și cele ale sistemului
nervos periferic. Foto: Dumitru F. D-ru. 1975.
Alt tiraj. Cod: C-073. Foto: Dumitru F. Dumitru. 1983. Necirculată.
Felix - Casa de Odihnă și Tratament a Sindicatelor (restul textului ca mai sus).
Alt tiraj. Foto: Dumitru F. D-ru. 1985.


Complexul U.G.S.R. Cod: 1069. Foto: V. Stamate. OSETCM. 1976.
Alte tiraje: 1978, 1979, 1982 (ilustrata are aplicată ștampila publicitară cu textul: 
"Inscrierea/codului postal/pe trimitere/este obligatorie") și 1988.


Hotel de cură. Foto: C.P.C.S. 1976.


Complexul UGSR - Băile Felix. Monografia: Județele patriei - Bihor. 1979.


Miresmele sănătății - aer pur, soare pur, apa termală, pădurea de gorun
și zidiri care fac faima și frumusețea Felixului - ștrandul și Casa de odihnă și 
tratament a sindicatelor.
Volum: Stațiunile de odihnă și tratament balnear. 1979.


Casa de odihnă și tratament a sindicatelor. Asigură tratamente în cură externă, cu ape 
minerale termale oligometaliceși proceduri de fizioterapie pentru bolile reumatice și cele 
ale sistemului nervos periferic. Foto: Dumitru F. D-tru. 1981.
Alt tiraj, cod: C-079, autorul fotografiei este trecut: Dumitru F. Dumitru. 1986.


Gimnastică medicală.
Volum: Factorii naturali de cură din principalele stațiuni balneoclimaterice
din România. 1976.


Tratament cu nămol.
Volum: Factorii naturali de cură din principalele stațiuni balneoclimaterice
din România. 1976.


...și un interior "ca acasă".
Volum: Stațiunile de odihnă și tratament balnear. 1979.


Bratele sus, sus si bine intinse ca se poate, 
chiar si numai dupa cateva zile de tratament;
Volum: Statiunile de odihna si tratament balnear. 1979.


Secvente ale unei zile de tratament: Afuziuni si dus - 
Volum: Statiunile de odihna si tratament balnear. 1979.


Electroterapie,


Hidroterapie.


Cultura fizica si medicala.
Volum: Statiunile de odihna si tratament balnear. 1979.


Complexul sanatorial U.G.S.R. Volum: Bihor - Ghid turistic al județului. 1979.


Complexul U.G.S.R.


Cod: 075. 1986.


Felix. Colaj. Complexul sanatorial al Uniunii Generale a Sindicatelor din România (și editor)
 - Asigură tratamente în cură externă, cu ape minerale termale oligometalice și proceduri de fizioterapie pentru bolile reumatice și cele ale sistemului nervos periferic. 
Foto: Dumitru F. D-ru. 1976. 
Alt tiraj. Casa de Odihnă și Tratament a Sindicatelor - (restul textului identic). 1980.
Autorul fotografiei este trecut: Dumitru F. Dumitru. 


Hotel Someș. Pliant: O invitație permanentă - Băile Felix. 1989.


Hotel Lotus. Pliant: O invitație permanentă - Băile Felix. 1989.


Hotel Termal - Băile Felix. Monografia: Județele patriei - Bihor. 1979.


Hotelul Termal.


Cod: 287. 1982.


29 martie 1983.


Hotel Termal. Cod: EST 2345. Foto: M. Andreescu. Anii '80. Necirculată.


Pliant: O invitație permanentă - Băile Felix. 1989.


Hol Hotel Termal. Pliant: O invitație permanentă - Băile Felix. 1989.


Ștrandul U.G.S.R. Foto: N. Bogdan. 1982.


Ștrandul U.G.S.R. Cod: 3156. Foto: V. Stamate. 1980. Necirculată.
Alt tiraj: 1981. Necirculată.


Ștrandul U.G.S.R. Foto: Ion Nădrag. 1986.


Ștrandul U.G.S.R. Foto: M. Volbură. 1987.


Hotel Belvedere - Băile Felix.
Monografia: Județele patriei - Bihor. 1979.


Ștrandul U.G.S.R. și hotel Belvedere. 1987. 
Carnet imagini, tip armonică: Oradea și împrejurimi. 
Alt tiraj, hotelul este denumit Internațional. Apare mențiunea foto: C.P.C.S. 1989.
Idem, ilustrată. Foto: M. Volbură. 1987.


Ștrandul U.G.S.R. 1987. Carnet imagini, tip armonică: Oradea și împrejurimi.
Alt tiraj, apare mențiunea foto: C.P.C.S. 1989.


Pliant: O invitație permanentă - Băile Felix. 1989.


Vedere. Cod: 1156. Foto: V. Stamate. 1978.


Hotel Felix. Foto: Mircea Ieremia. 1982.


Pavilionul central. Revista România pitorească, nr. 3 (147), martie 1984.


Pliant: O invitație permanentă - Băile Felix. 1989.


Pliant: O invitație permanentă - Băile Felix. 1989.


Izvor de apă minerală. Pliant: O invitație permanentă - Băile Felix. 1989.


Opțiuni pentru timpul liber.
Volum: Stațiunile de odihnă și tratament balnear. 1979.


Bowling. Pliant: O invitație permanentă - Băile Felix. 1989.


Nuferii de la Băile Felix.
Volum: Oradea, Băile Felix și 1 Mai - Mic îndreptar turistic. 1966.


Vedere.
Cod: EST 2546. Foto: Mircea Ieremia. Anii '70. Necirculată.


Complexul sanatorial Felix al UGSR - Asigură tratamente în cură externă, cu ape minerale termale oligometalice și proceduri de fizioterapie pentru bolile reumatice și cele ale sistemului nervos periferic. 1972.


Nymphaea lotus (rezervație naturală).
Cod 6483. C.C.O.O. Aspect metalizat. 1973. Necirculată.


Nymphaea lotus (rezervație naturală).
Cod 6483. C.C.O.O. Aspect metalizat. 1973. Necirculată.


Nymphaea lotus (rezervație naturală).
Cod 6483. C.C.O.O. Aspect metalizat. 1973. 


Lacul cu nuferi. Foto: Gh. Vințilă. 1974.


Lacul cu lotuși. Cod: 1158. Editor: OSETCM. 1974. 
Alt tiraj: 1981. Necirculată.


Lacul termal și lotuși. Mic îndreptar turistic. Băile Felix. 1975.


Lacul cu nuferi. Cod 7062. Foto: Sorin Dan. Anii '70. Necirculată.


 Lotus thermalis. Cod: 583. Anii '70-'80. Necirculată.



Gingaș simbol al vitalității - Floarea de Lotus.
Volum: Stațiunile de odihnă și tratament balnear. 1979.



Specie de nufăr din India. Cod: 2063. 1982.



Rezervația de nuferi. 1987.
Carnet imagini, tip armonică: Oradea și împrejurimi. 
Alt tiraj, apare mențiunea foto: C.P.C.S. 1989.


Carnet imagini, tip armonică: Oradea și împrejurimi. Coperta aIV-a. Foto: C.P.C.S. 1989.


Pliant: O invitație permanentă - Băile Felix. 1989.


Colaj. Rezervația de nuferi. Cod: 16935. Anii '80. Necirculată.


Biserica Ortodoxă, sec. XVIII. Colaj.
Editor neprecizat. Anii 2000. Necirculată.


Pliant: O invitație permanentă - Băile Felix. 1989.


Pliant: O invitație permanentă - Băile Felix. 1989.








Articol publicat în Revista România pitorească, nr. 3 (147), martie 1984.




Articol publicat în Revista România pitorească, nr. 1 (205), ianuarie 1989.


Colaj. Cod: 152. 1971. 
Alt tiraj, cod: 162. Necirculată. 
Idem, cod: 608, OSEDT. 1972.
Alte tiraje, cod: 66 (OSEDT), 1976, 1977, 1980 (necirculată), 1981, 1987. 
Cu explicațiile imaginilor prezentate: 
Ștrandul; Ștrandul mic termal; Vedere din parc. 
La tirajul din 1976, explicațiile sunt:
Ștrandul; Vedere din parc; Ștrandul mic termal.
La tirajul din 1980, explicațiile sunt:
Ștrandul; Vedere din parc; Piscina Apollo.


Colaj. Cod: 765. 1973.
 Ștrandul vechi; Ștrandul mic termal; Ștrandul.
"Doamnă Edulescu, De cînd ați plecat vă simt grozav de mult lipsa și vă doresc. Îmi apăreți pretutindeni: la apă, în dormitor, pe bancă și-n special la film. De cînd ați plecat n-am mai fost la film. Nu mai e Dl. Edulescu să ie bilete Dna să păstreze rîndul. Abia aștept să plec. Rezultatul e bun la radioscopie..."
Alt tiraj. OSETCM. 1976.


Colaj. Cod: 1199. OSETCM. 1974. 
Ștrandul termal; Hotel Nufărul; Vedere; Vedere din parc. 
Alt tiraje: 1975 și 1976. 
Alt tiraj, cod: 1199. ...Hotelul..., OSETCM. 1977 și 1978 
Altă variantă. 1981. Necirculată.
Explicații în altă ordine: Vedere din parc; Ștrandul termal;
Hotelul Nufărul;  Vedere.


Colaj. N. I. I. 11 389/75. C.C.B. Aspect metalizat. Necirculată.
Hotel Belvedere; Ștrandul termal; Policlinica.


Colaj. CodȘ 13403. Foto: M. Volbură și Clara Spitzer. 1978.


Colaj. Cod: 1227. 1979.
Complexul U.G.S.R.; Lacul cu lotuși; Vedere din parc; Piscina Apollo. 
Alt tiraj, OSETCM, 1982.


Colaj. Cod: 3163. Foto: V. Stamate. OSETCM. 1981. Necirculată. 
Ștrandul; Ștrandul Apollo; Hotelul Nufărul; Vedere generală. 
Alt tiraje: 1982 ("Hotel" în loc de "Hotelul"), 1987.


Colaj. Cod: 3852. Foto: V. Stamate. 1982. Necirculată.


Băile Felix. Colaj. Cod: 3853. Foto: V. Stamate. 1982. Necirculată.


Colaj. Cod: 3854. Foto: V. Stamate. 1982. Necirculată.
Hotelul Belvedere; Hotelurile Crișana și Poienița; Hotelul Termal. 
În alt tiraj "Hotel Belvedere"....1986.


Colaj. Foto Mariana și Al. Mendrea. 1984.


Colaj. Imagini din stațiune. Foto: G. Gaciu. 1989.
Alt tiraj, intitulat: Băile Felix. 1991.


Băile Felix. Colaj. 1989.


Colaj. Cod: 3952. Holul recepției hotelului Termal; Hotelul Unirea;
Recepția hotelului Unirea; Piscina hotelului Crisana; Vedere generală. 1990.


Colaj. Tompres, Doru Sicoe. Anii 2000. Necirculata.


Colaj. Foto: Crișan Marius. Anii 2000. Necirculată.
Ștrandul Apollo; Hotel Someș; Hotel Nufărul; Ștrandul Felix.
Editare: AROL Trade S.R.L., Oradea.
Imaginea din stânga, sus, nu are explicație. 
Și nici nu avea cum fiind o reproducere dupa o carte poștală...grecească!
Colegului în ale cartofiliei Cătălin Podoleanu nu-i scapă nimic!


Colaj. 2007.
Hotel Mureș; Hotel Unirea; Piscina Mureș; Lac cu nuferi; Ștrandul Felix.
Editor: AROL TRADE S.R.L., Oradea.



Volum: Statiunile balneo-climatice din Republica Populara Romina.
Editura Consiliului Central al Sindicatelor. 1955.


Vederi din Regiunea Oradea.
Mini-imagini incluse într-un semn de carte. Librăria Noastră. Anii '50.


Almanahul Femeii 1963. Decembrie 1962. 


Volum: Oradea, Băile Felix și 1 Mai - Mic îndreptar turistic. 1966.
Editura Meridiane. Tiraj: 6150 exemplare. Fotografiile executate de studioul de artă fotografică al Combinatului poligrafic Casa Scîntei București și de secția foto Agerpres.



Pliant: Stațiunile balneare din România surse de sănătate. Anii '60 - '70.
Oficiul Național de Turism.


Pliant: Stațiunile balneare din România. Izvoare de sănătate. În limba franceză. 
O.N.T. Carpați. 1972.


Volum: Stațiunile balneoclimaterice. Izvoare de sănătate. 
Lucrare editată de revista Munca în sindicate. Începutul anilor '70.



Mic îndreptar turistic. Băile Felix. Editura Sport - Turism. 1975.
Fotografiile executate de către Secția Foto a Combinatului Poligrafic 
Casa Scînteii, Publiturism și L. Munteanu.
 Idem, în limba engleză.




Volum: Factorii naturali de cură din principalele stațiuni balneoclimaterice
din România. Editura: Sport-Turism. 1976.



Volum: Bihor - Ghid turistic al județului. Editura Sport Turism. 1979 
(Bun de tipar 13.05.79). Autori: Ignatie Berindei, Sever Dumitrașcu, 
Viorel Faur, Ioan Godea. 
Fotografii: I. Berindei, V. Faur, S. Dumitrașcu, I. Kohn, E. Popper.  


Volum: Stațiunile de odihnă și tratament balneare. 1979.
Lucrare editată de Comisia pentru activitatea balneo-climatică
(Uniunea Generală a Sindicatelor din România)


Monografia: Județele patriei - Bihor. Editura Sport - Turism. 1979.
Fotografii: E. Popper, Șt. Vilidar, col. C.P.C.S.


Volum: Stațiuni de odihnă și cură balneară. Publiturism. 1981.



Carnet imagini, tip armonică: Oradea și împrejurimi. Editura Meridiane. 1987.
Alt tiraj, apare mențiunea foto: C.P.C.S. 1989.


Revista România pitorească, nr. 1 (205), ianuarie 1989.



Pliant: O invitație permanentă - Băile Felix. ONT Carpați - Publiturism. 1989.


Broșură: Top 10 Oradea. Editura: Treira. 2016.


***Am respectat întocmai inscripționările de pe ilustrate și celelalte surse folosite. 
Greșelile de titulatură, ortografice, etc., nu-mi aparțin (cele de tastare, da !)
Orice completări sau corectări sunt utile și vor fi avute în vedere 
cu promptitudine pentru postare. Nu mai vorbesc de donații !