joi, 21 martie 2013

Cand poetii nu tac



Ziua Mondiala a Poeziei


Salonul de literatura zero +


Anca Mizumschi, Andrei Kiper, Iulian Sirbu


Muzeul Sf. Ierarh Dosoftei Mitropolitul, Iasi


21 martie 2013






Concert: Om bun, deschide-ne poarta...



Prezențe românești peste hotare


Victor Socaciu, Vasile Seicaru


Montreal, Toronto, Kitchener, Canada


10 - 13 mai 2013



În cele din urmă, concertele au fost amânate. Din cauză de viză...

   Un cadou de suflet, ce incununeaza perioada Sarbatorilor Pascale - concertele folk Om bun, deschide-ne poarta: MONTREAL - 10 mai, TORONTO - 12 mai, KITCHENER - 13 mai.
   Alaturi de Vasile Seicaru si Victor Socaciu, intr-o plimbare pe sub copacii infloriti, pe aleile amintirilor...
   Aveti intilnire In orasul cu floare de tei, La un ceai cu aroma vacantelor de Aruncare in valuri... si cu multe alte cadouri de suflet !

BILETE ONLINE pentru MONTREAL (VISA, MASTERCARD, AMERICAN EXPRESS, etc. - prin sistemul securizat PayPal)
BILETE ONLINE pentru TORONTO (VISA, MASTERCARD, AMERICAN EXPRESS, etc. - prin sistemul securizat PayPal)
Pentru KITCHENER, info bilete la (519) 896-9545.

Sa aveti o primavara frumoasa !

ZIGZAG ROMAN-CANADIAN

Agentia de Stiri Bune


Aprobarea finantarii reabilitarii Cazinoului


Constanta







  Recent, a fost facut public anuntul cu privire la aprobarea finantarii, din surse europene, a proiectului de reabilitare a unui important imobil din patromoniul municipiului Constanta, respectiv cladirea Cazinoului. 
  Implementarea acestuia necesita fonduri in valoare de circa 10 milioane de euro, acesta fiind cuprins in programul comunitar de investitii aferent perioadei 2007-2013. 
  Autoritatile locale estimeaza ca lucrarile propriu-zise ar putea fi demarate in termen de un an (in luna martie 2014), dupa parcurgerea tuturor etapelor aferente, in conditiile in care conducerea anterioara a ministerului de resort nu a efectuat studiul de fezabilitate al acestuia. 
  Astfel, dupa incheierea oficiala a contractului de finantare dintre reprezentantii Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratie Publice (MDRAP) si cei ai Primariei din Constanta, urmatoarele etape in vederea implementarii proiectului prevad organizarea licitatiei pentru atribuirea contractului de executie si lansarea ordinului de incepere a lucrarilor, in cazul in care acestea nu vor fi intarziate din cauza eventualelor contestatii. 







Luna Padurii



Muzeul Olteniei, Sectia Stiintele Naturii



Programul BIOS - ART



Craiova



22 martie 2013





   Vineri, 22 martie, 2013, ora 12.15, la Secţia de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei Craiova, str. Popa Şapcă nr. 8, va avea loc un nou modul din cadrul programului interactiv de educaţie plastică animalieră BIOS - ART.
   De data aceasta sărbătorim Luna Pădurii, împreună cu elevii clasei a II-a A de la Şcoala Mircea Eliade, coordonaţi de d-na profesor în învăţământul primar, Popa Carmen. Acesta este unul din cele mai importante evenimente silvice şi ecologice, ce reprezintă un mod original de sensibilizare a publicului şi a factorilor decizionali cu privire la importanţa pădurilor, a rolului lor esenţial în menţinerea echilibrului ecologic. 
   Autentice laboratoare ale naturii, pădurile, împreună cu celelalte spaţii verzi, reprezintă o bogăţie de nepreţuit pentru fiecare aşezare urbană, fiind, datorită acţiunilor antipoluante, veritabile uzine de sănătate şi de echilibru ecologic.
   Această sărbătoare îşi are începuturile în România în anul 1902, la iniţiativa lui Spiru Haret, sub denumirea de Sărbătoarea sădirii arborelui. 
  Cei mici vor afla mai multe detalii despre păduri din cadrul expunerii realizate de catre specialistul Secţiei de Ştiinţe ale Naturii, muzeograf drd. Lila Gima, expunere intitulată Nestematele ascunse ale pădurii.
   Dacă tot aflăm informaţii noi despre plante, în cea de-a doua parte a modulului cei mici vor afla detalii şi despre quilling, arta rulării hârtiei. Tot în acest context aceştia se vor bucura de darurile Naturii şi vor face aplicaţii utilizând această tehnică şi realizând diverse tablouri, felicitări şi alte obiecte de ornament.
  Materialele realizate de cei mici vor fi expuse in sala de la parterul Secţiei de Ştiinţe ale Naturii în cadrul expoziţiei Mulţumim Natură – Mamă !
  Activitatea este posibilă datorită sprijinului financiar al Consiliului Judetean Dolj.