joi, 28 februarie 2013

Expozitia: Femina



Arta plastica contemporana romaneasca


Otilia Bocaniciu, Sanda Erchedi, Alina Nealcos,


Galeria de Arta Municipala, Hunedoara


1 martie 2013





    Începutul primăverii va fi sărbătorit de Galeriile de Artă din Hunedoara printr-o expoziţie de grup dedicată sexului frumos. Vernisajul expoziţiei Femina va avea loc în ziua mărţişorului la Galeriile de artă din Hunedoara cu începere de la ora 17:00. Iubitorii artelor plastice vor putea admira pe simezele galeriei lucrări realizate de trei tinere şi talentate artiste din judeţul Hunedoara. Vor expune Alina Nealcos, Sanda Erchedi şi Otilia Bocăniciu, toate trei absolvente ale Liceului de Muzică şi Arte Plastice Sigismund Toduţă din Deva.
***

                  Galeriile de artă din Hunedoara vernisează "Femina"





Expozitia: Un Martie de Poveste


Galeria Pro Arte


Lugoj


28 februarie - 9 martie 2013














Expozitie foto



Gradina Botanica Dimitrie Brandza


Bucuresti


2013





Parcul National Bucegi, Poiana Stanii Regale

Suntem asteptati pentru a admira plante rare si habitate din Parcul National Bucegi in cadrul unei expozitii de fotografie deschisa pana pe 14 aprilie 2013.


Gymnadenia conopsea


Gentiana lutea


Hepatica transsilvanica


Bruckenthalia spiculifolia


Viola biflora


Campanula carpatica


Delphinium elatum


Coeloglossum viride


Anthemis carpatica


Dryas octopetala


Dianthus glacialis subspecia gelidus


Hedysarum hedysaroides 


Arnica montana


Papaver alpinum subspecia corona-sancti-stepani


Saxifraga oppositifolia


Epipactis helleborine

Capricii Caleidoscopice - Vitralii spre interior



Arta plastica contemporana romaneasca


Lucia  Contan


Muzeul National al Unirii, Alba Iulia


1 - 15 martie 2013





  Vineri, 1 martie 2013, ora 17.00, la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia, va fi vernisată expoziţia de grafică Lucia Conţan: Capricii caleidoscopice. Vitralii spre interior. Totodată, va fi lansat și volumul de proză scurtă Traista în pătrățele, de Veronica Oșorheian.
  Autoarea lucrărilor, Lucia Conţan, este absolventă a Facultății de Textile, Secţia Confecţii textile de la Iaşi, și actualmente profesoară la Colegiul Apulum din Alba Iulia, precum şi director de producţie la S. C. Staff Collection Alba Iulia.
   Artista a mai expus în ţară (Craiova, Iaşi) și în străinătate (Franţa), în cadrul grupării textiliste de patchwork Peticelul românesc, devenit ulterior Peticelul internaţional. Ca atare, ea se numără printre valoroasele practicante în România a unor forme de manifestare artistică şi artizanală, prea puţin popularizate la noi, a patchwork-ului, quiltului, broderiei, artei dantelei, tapiseriei etc., respectiv a tuturor îndeletnicirilor artistice şi meşteşugăreşti textile, care presupun utilizarea firele.
   Tot cu această ocazie va fi lansat atât un interesant catalog al expoziției, dar și un volum de proză scurtă, Traista în pătrăţele, semnat de Veronica Oșorheian și ilustrat de către Lucia Conţan.
***alba24ro.


Prezente romanesti peste hotare


Atelierul Wagner Arte


Targul International de bijuterii si ceasuri Inhorgenta, 

Munchen, Germania


22 - 25 februarie 2013






Photo: Atelierul Wagner Arte va fi prezent la targul international de bijuterii si ceasuri Inhorgenta, in Munchen, in perioada 22-25 Februarie.

Ne puteti gasi la Hall B, B2.541, Gang E pe toata perioada targului. :)

Participarea romaneasca a inclus si colectia: Gradina cu Giuvaiere III. 





































Cei care doresc sa vada aceste minunatii, si nu numai, pot veni la sediul firmei de pe strada Dr. Staicovici, nr. 19, Bucuresti. Mai mult, pot participa la cursurile de pictura pe portelan. Au la dispozitie nr. te telefon 0723 191 656. Eu zic ca merita !

Expoziție de Primăvară II




Arta plastică contemporană românească


Muzeul Național al Țăranului Român


București


1 - 10 martie 2013





Vernisaj: vineri, 1 martie 2013, ora 18.00, sala Foaier

Expun: 

Neculai Băndărău, Ioan Bolborea, Arthur Bota, Diana Brăescu, Ernest Budeş, 
Aurel Bulacu, Caratănase, Ilie Chioibaş, Vlad Ciobanu, Carmen Creţu, Ovidiu Croitoru, 
Elena Dumitrescu, Elena Gheorghe, Cristina Iliescu, Rodica Ion, Iuri Isar, Mihai Istudor, 
Maria Marian Liviu, Petru Lucaci, Jorge Mafu, Mihai Mănescu, Florin Mocanu, 
 Mircea Mureşan, Adrian Pârvu, Ştefan Pelmuş, Silvia Radu.


   "Aş spune că artiştii sunt, prin natura lor, schimbători. Căutând, mereu, alte căi de expresie, căutând să se reinventeze, să se descopere mai bine şi să descopere lumea în care trăiesc, cele mai sensibile seismografe ale societăţii, artiştii, sunt cei care pot fi suspectaţi de nestatornicie. Este o aparenţă, pentru că această nestatornicie este, în fapt, neliniştea creatorului, a celui care, permanent, încearcă să se găsească pe sine şi să înţeleagă, mai bine, lumea în care trăieşte. Acest tablou în continuă mişcare este, din când în când, stopat din pulsiunea sa vitală, pentru a fi privit şi apropriat de public. Cei care fac acest lucru, care îi ajută pe artişti să se arate lumii sunt sau ar trebui să fie curatorii – o specie încă, din păcate, destul de rară în România, pentru că este slab remunerată şi, adeseori, nu oferă suficiente satisfacţii faţă de munca investită. Poate tocmai de aceea, uneori, artiştii înşişi îşi iau distanţă faţă de operele lor şi încearcă să le ofere lumii, organizându-şi spaţiul aşa cum numai ei ştiu să o facă. Acesta este şi cazul actualei expoziţii, pe care Bogdan Breza, sub auspiciile Asociaţiei HDU şi UAPR, o propune publicului avizat al Muzeului Naţional al Ţăranului Român, printr-un demers ce vădeşte – surpriză! – nu doar consecvenţă (suntem la a doua ediţie), ci şi o anume încăpăţânare în a dovedi că „se poate”. Se poate face artă, chiar dacă nu se poate trăi din ea, se pot face expoziţii, chiar dacă întotdeauna vor exista nemuţumiţi, se poate lucra, visând la o lume mai bună." (
Virgil Ştefan Nitulescu)

   Organizatori: Uniunea Artiștilor Plastici din România, Centrul Cultural H.D.U.

Initiative de toata lauda


Centrul Cultural Palatele Brancovenesti


Martisorul Bucuriei


Mogosoaia


1 - 2 martie 2013





   Primaria Municipiului Bucuresti, prin Centrul Cultural Palatele Brancovenesti din Mogosoaia, organizeaza in perioda 1-2 martie 2013 Martisorul Bucuriei.
   Evenimentul este dedicat femeilor care provin din familii nevoiase, dar si copiilor din centrele de plasament din Capitala.
  Pe 1 martie doamnele si domnisoarele inregistrate in sistemul de ajutor social al Directiei de Protectie Sociala a Municipiului Bucuresti sunt invitate la un spectacol de muzica si teatru care va avea loc intr-un cort amplasat in curtea Palatelor Brancovenesti, de la Mogosoaia. Atmosfera va fi una de sarbatoare, iar pe scena vor urca, printre alti artisti, Pepe si Gabriel Cotabita.
  Pe 2 martie, copii din centre de plasament, fundatii si asociatii non guvernamentale impreuna cu personalul didactic vor fi invitatii speciali ai Palatului Brancovenesc.
  Cei mici se vor bucura de un spectacol realizat de copii talentati, care vor sustine minirecitaluri, dar si reprezentatii de dans modern si folcloric.
  De asemenea, copiii vor avea posibilitatea sa confectioneze martisoare si felicitari, in cadrul atelierelor de creatie organizate la Palat.

Porti deschise la Palatul Mogosoaia, de Martisor

   In perioada 1-8 martie, Primaria Municipiului Bucuresti le invita pe toate doamnele si domnisoarele sa viziteze domeniul brancovenesc. Intrarea va fi libera, iar la finalul vizitei acestea vor primi, in dar, un martisor confectionat de copiii de la Centrul Pilot de Protectie a Copilului Victima a Traficului de fiinte umane Gavroche.
   Vizitatoarele vor intra in curtea de onoare in care se afla Palatul Brancovenesc, construit in 1702 de Constantin Brancoveanu pentru al doilea fiu al sau, Stefan.
   De asemenea, vor putea admira cele 300 de piese ce fac parte dintr-o colectie de arta comparata a Muzeului de Traditii Aulice din cadrul Palatului. Cuhnia, fosta bucatarie domneasca, va fi o alta atractie, la fel si Turnul portii, Ghetaria (fostul depozit de gheata al palatului) sau Parcul englezesc cu gradini in stil italian (amenajarea sa peisagistica realizandu-se intre anii 1921 – 1922 sub indrumarea Marthei Bibescu).

Programul artistic

01 martie

15.00 – 15.45 -Tango Monsieur, piesa de teatru pusa in scena de trupa Scena Art
16.00 – 16.40 - Concert Pepe
16.50 – 17.10 - Stand –up comedy – Dan Badea
17.15 – 17.45 - Gabriel Cotabita – recital

02 martie

11.00 –11.30 - Ateliere de creatie-copiii vor putea sa invete sa confectioneze martisoare si sa picteze felicitari
11.30 – 12.00 - Moment artistic pus in scena de trupa de copii Sunetul Muzicii
12.15 – 12.45 - Trupa As va prezenta un spectacol de dans modern si folclor
13.00 – 14.00 - Printesa Mofturoasa – piesa de treatru – Trupa Scena Art
14.10 – 14.30 - Alexandru Tudor, un adolescent premiat la mai multe concursuri nationale, va sustine un mini recital.

Arta plastica contemporana romaneasca


Expozitie de grup cu si pentru femei


Galeria de Arta Art Yourself, Bucuresti


28 februarie - 9 martie 2013