vineri, 22 februarie 2013

Arta plastica contemporana romaneasca


Galeria de Arta Elite Prof Art


Expozitia: Darurile Primaverii


World Trade Center, Hotel Pullman, Bucuresti


1 - 3 martie 2013





Manifestari de Dragobete si Martisor



Diaspora romana


Liga Studentilor Romani din Strainatate, 

Asociatia Bucovina, Asociatia Aripi de Lumina


Torino, Italia


2 - 3 martie 2013




   Liga Studenților Români din Străinătate (Torino) şi Asociația Bucovina vor să aducă Mărțișorul mai aproape, chiar în inima orașului Torino, anul acesta românii din zonă fiind aşteptaţi să sărbătorească în stil tradiţional românesc Dragobetele şi Mărţişorul. Astfel, pe 2 şi 3 martie, în Parcul del Valentino se va organiza o expoziţie cu mărtişoare confecţionate chiar de ei și care vor fi de vânzare.
    De asemenea, asociaţia de promovare socială Aripi de Lumină organizează la Parohia Sfântul Grigorie Dascălu din oraş, un eveniment intitulat Dragobete şi Mărţişor - sărbătoarea îndrăgostiţilor şi a primăverii. În cadrul programului se anunță o expoziţie de costume populare româneşti purtate la ceremonia căsătoriei, un laborator de confecţionare a mărţişoarelor şi un recital de muzică şi poezie. Evenimentul va avea loc în data de 3 martie, începând cu ora 14:00.
    În aceeași zi, de la ora 15:00, Asociaţia Basarabia organizează la Teatrul San Giuseppe din Via Andrea Doria nr. 18 cea de-a 5-a ediţie a spectacolului Mărţişor 2013, la care sunt invitați duetul Catharsis, Doina Sulac (interpretă de muzică populară din Republica Moldova), grupul de dans popular Hora Basarabiei, precum şi alţi interpreţi de muzică populară din Torino.
   Alte informaţii şi detalii despre evenimentele pe care comunitatea românească din zona le-a pregătit cu ocazia acestor sărbători, le puteţi găsi pe site-ul primăriei din Torino.
***actualitate.it

Picanterii de Bucuresti


Targ de altadata


The Vintage Pub, Bucuresti


23 - 24 februarie 2013





Web


  Picanterii de Bucureşti, ediţia de Dragobete, are loc pe 23 şi 24 februarie a.c., între orele 11:00-19:00, la The Vintage Pub (Str. Smârdan, nr. 43, Centrul Istoric). Picanterii de Bucureşti se doreşte a fi un loc care să reînvie atmosfera Capitalei interbelice. Spaţiul evenimentului va cuprinde produse manufacturate, dar şi expoziţii de fotografie, pictură, design şi decoraţiuni interiore, pe teme legate de Micul Paris şi locuitorii săi. Cadouri şi bune maniere, la atelierele Picanteriilor.
   Nici de la această ediţie nu vor lipsi atelierele organizate special pentru bucureştenii care doresc să îşi cultive creativitatea şi să îşi dezvolte abilităţile de relaţionare. În cadrul atelierelor de accesorii şi bune maniere vom recrea atmosfera boemă a Bucureştiului de altă dată. Sâmbătă, 23 februarie, între orele 15:00-17:00, cuplurile de îndrăgostiţi vor afla Cum să faci un cadou şi cum să-l primeşti în cadrul atelierului cu acelaşi nume susţinut de Asociaţia Manieres.
   De la ora 17:00 “madamele” vor învăţa, timp de două ore, cum să realizeze cercei Charleston care vor surprinde atmosfera retro-şic a anilor Micului Paris. Dacă sâmbătă bucureştenii vor învăţa despre cum se oferă un cadou, duminică, de la ora 15:00 vor afla despre Puterea lui Mulţumesc, tot de la Asociaţia Manieres.
   Ce poate fi mai elegant decât o pălărie care să completeze perfect ţinutele unei doamne elegante? Dacă vă doriţi să învăţaţi să transformaţi o pălărie simplă într-un accesoriu plin de farmec, vă aşteptăm duminică 24 februarie, începând cu ora 17:00, la atelierul Accesorizare de pălării.   
   Fundaţia Metropolis vă aşteaptă cu Mărţişoare realizate din hârtie prin tehnica quilling. Banii obţinuţi din vânzarea mărţişoarelor vor fi donaţi copiilor defavorizaţi.
 Picanterii de Bucureşti îşi propune să ofere bucureştenilor de azi un altfel de modalitate de petrecere a timpului liber în centrul capitalei, într-o atmosfera de bon gout a epocii de aur a Micului Paris. Totodata, Picanterii de Bucureşti îşi propune să promoveze creaţia artistica şi lucrul manual, autenticul şi frumosul.
   Intrarea la târgul de altădată este liberă. Mai multe informaţii despre târgul Picanterii de Bucureşti se găsesc pe www.picanteriidebucresti.wordpress.com

Un martisor pentru tine, Mama



Diaspora romana


Comunitatea Romana Sfantul Stefan cel Mare


Ambasada Romaniei, Atena, Grecia


3 martie 2013




   Comunitatea Româna Sfântul Ștefan cel Mare în colaborare cu Ambasada României la Atena vă invită duminică 3 martie 2013, ora: 11.30, la spectacolul Un mărțișor pentru tine Mamă, spectacol care va avea loc la sediul Ambasadei Române din Emmanoil Benaki 7, Paleo Psychico. 
   La realizarea spectacolului își vor da concursul elevii cursului de limbă, cultură și civilizație română, membrii Ansamblului Folcloric Tradiții, membrii cercului de teatru din cadrul Comunității Române Sfântul Ștefan cel Mare precum și formația  Actual din Brașov condusă de domnul Constantin Tuhuț.

Festivitate de inaugurare



Diaspora romana


Asociatia Femeilor Romance din Grecia


Atena, Grecia


3 martie 2013



Omagiu Mamei



Arta plastica contemporana romaneasca


Elena Constantinescu


Biblioteca Metropolitană, București


1 - 31 martie 2013





Expozitia: Simboluri



Arta plastica contemporana romaneasca


Muzeul de Istorie si Arta al Municipiului Bucuresti 


1 - 15 martie 2013





   Expoziția Simboluri găzduită de Muzeul de Istorie și Artă al Municipiului București, oferă publicului o privire de ansamblu asupra simbolurilor precreștine și creștin-ortodoxe.

   Crucea rămâne unul dintre cele mai importante simboluri ale creștinismului.
   Odată cu primele manifestări ale artei ecleziale, crucea pătrunde și în spațiul laic trecând treptat, în Imperiul Bizantin de la simbol, la sistem compozițional.
   Această expoziție își propune să pună, din nou, în lumină viziunea laică asupra acestor elemente.
Tratarea fiecărui simbol în parte, atât din punct de vedere al desenului, cât și din puncte de vedere al cromaticii aparține personalității fiecărui artist vizual în parte, prin aceasta expoziția creând o diversitate de opinii în ceea ce privesc aceste elemente.
   De la trame cruciforme, la forme concrete, de la compoziții dispuse în formă de cruce greacă, până la numere simbolice, toate se concretizează într-o expoziție ce oferă un dialog profund.

Cunoașterea și stăpânirea acestui repertoriu de elemente este dovada vie a unor studii ample atât în domeniul artelor vizuale, cât și în domenii adiacente – cum ar fi cel al teologiei ortodoxe.
   Dialogul este susținut atât prin personalități diferite, cât și printr-o serie de nume consacrate ale plasticii românești contemporane: Iulian-Dalin Toma, George Moscal și Tudor Șerban – toți fiind membrii ai Uniunii Artiștilor Plastici – care susțin grupul absolvenților de la UNArte: Alina Manole – membră UAP, Cristian Crestincov, Petre-Emanuel Ghergu și Răzvan Stanciu – membrii ai grupului 4ART – și Cosmin Matei.

   Vernisajul expoziției va avea loc pe data de 1 martie 2013, la ora 18:00.

   Expoziția se va desfășura în perioada 1 – 15 martie.
  Adresa Muzeului Municipiului Bucuresti: b-dul I. C. Bratianu, nr 2, sector 3, Bucuresti
***vreauarta.ro


Pe simezele Capitalei - Ars Amandi



Arta plastică contemporană românească


Andreea Gheorghiu


Cercul Militar Național, București


4 - 17 martie 2013





Cercul Militar Național, Sala Foaier
Vernisaj: 5 martie 2013, ora 17:00.

Parada Martisoarelor



Muzeul Olteniei


Ateliere de lucru


Craiova



25 - 28 februarie 2013




   Muzeul Olteniei, Secţia de Etnografie, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, organizează Parada Mărţişoarelor - ateliere de lucru în perioada 25-28 februarie 2013.

   Activităţile specifice se vor desfăşura la Muzeul Olteniei - Craiova (clădirea nouă) str. Madona Dudu nr. 14 si Casa Băniei, str. Matei Basarab, nr 16, sub coordonarea specialiştilor din cadrul muzeului. Acestea se vor desfăşura pe două secţiuni: cele pentru preşcolari vor avea loc între orele 10.00 -11.30, iar cele pentru şcolari între orele 12.00-13.30.
   Pentru înscrieri, vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon 0351/444030.
  Vernisajul expoziţiei şi festivitatea de premiere vor avea loc pe data de 7 martie 2013 ora 11.00.

Bios Art



Muzeul Olteniei


Atelier de educatie plastica animaliera 


Craiova


22 februarie 2013





   Vineri, 23 februarie 2013, la Secţia de Ştiinţele Naturi a Muzeului Olteniei Craiova, str. Popa Şapcă nr. 8, are loc un nou modul la cerere din cadrul programului interactiv de educaţie plastică animalieră BIOS - ART. 

   După cum se ştie, în tradiţia poporului nostru sfârşitul calendaristic al iernii este marcat de sărbătoarea Dragobetelui (24 februarie). Denumită şi Cap de primăvară sau Logodnicul Păsărilor, această sărbătoare populară, îmbrăcată în legende, este asociată cu dragostea, renaşterea şi cu anotimpul primăverii. 
   Se crede că de ziua lui Dragobete, păsările nemigratoare se strâng stoluri-stoluri, vorbesc în limba lor, îşi caută perechea potrivită pentru împerechere şi apoi trec la construirea cuiburilor. Păsările ce nu-şi găsesc perechea în această zi, rămân fără cuib şi fără pui până în anul următor, când se apropie aceeaşi sărbătoare. 
   Iată de ce se întâlnesc tinerii în ziua de Dragobete: pentru că dragostea lor să fie ca cea a păsărilor ce îşi cântă iubirea. 
   Comportamentul şi manifestările păsărilor migratoare şi nemigratoare la început de primăvară, vor constitui şi tema modului care se va derula vineri şi la care vor fi prezenţi din nou copii de la Gradiniţa Traian Demetrescu, Structura – Iedera, din Craiova, îndrumaţi de doamnele Cojocaru Ileana Adriana - prof. preşcolar, Stanciu Savastiţa - educatoare, Cotora - Popa Cristina - prof. preşcolar şi d-na Alinei Cornelia - prof. preşcolar la iniţiativa căreia are loc modulul. 
   Ca şi specialist al Secţiei de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei Craiova, d-na dr. Ridiche Mirela va prezenta următoarele materiale: Păsările – vestitori ai primăverii (prezentare Power Point) şi Ritualuri nupţiale în lumea păsărilor (filmuleţ documentar).
   În cea de-a doua parte a modulului va avea loc atelierul în cadrul caruia cei mici, având la indemână deşeuri de hartie, se vor exprima artistic, modelând şi colorând pasta obţinută prin reciclarea hârtiei. Obiectele facute de cei mici, vor fi expuse în sala de la parterul secţie.
Activitatea se bucură de sprijinul financiar oferit de Consiliul Judeţean Dolj.


Casa de Cultura Friedrich Schiller


Conferinta dezbatere:


O zi din viata ta in timpul regelui Carol I


Bucuresti



26 februarie 2013





Centrul Cultural Liviu Rebreanu


Expozitia: Daruri de Martisor


Aiud


1 martie 2013






Expozitia: Ganduri pentru Mame



Muzeul Judetean Teleorman


Alexandria


25 februarie - 15 martie 2013





   Sub genericul Gânduri pentru Mame, la Muzeul Judeţean Teleorman se va deschide luni, 25 februarie 2013, ora 11.00, o expoziţie dedicată venirii primăverii şi Zilei de 8 Martie- Ziua Mamei .         

   Expoziţia cuprinde desene, felicitări şi mărţişoare realizate de către şcolarii claselor pregătitoare, a I-a B şi a II-a C de la Şcoala Ştefan cel Mare Alexandria, coordonaţi de învăţătoarele Magdalena Ionescu, Geanina Găvănescu, Rănacu Jeni, Marina Burtan şi Natalia Dan, de elevii claselor pregătitoare C, a II-a A, a III-a A de la Şcoala Mihai Viteazul Alexandria , îndrumaţi de învăţătoarele Ionela Apostol, Valeria Cristici şi Doina Puchiu, de şcolarii clasei a II-a B de la Şcoala nr. 7 Alexandria, conduşi de învăţătorul Alexandru Florescu şi de către preşcolarii de la Grădiniţa Cuţulici din Alexandria, îndrumaţi de educatoarea Cristina Stăncoiu.
Expoziţia va rămâne deschisă până pe data de 15 martie a.c.

Asociatia Centrul de Promovare Turistica Iasi


Targ Handmade


De Martisor la Golia


Iasi


25 februarie - 3 martie 2013








Luiza Cala


Seri Cala-tiene


Atelier Luiza Cala, Saturn, Mangalia


22 februarie 2013







Arta plastica contemporana romaneasca


4Art


Alina Manole, Crestincov Cristian, Petre-Emanuel Ghergu, 

Razvan Stanciu


Expozitia de arta: Primavara


Le Lotus Bleu, Bucuresti


20 februarie - 31 martie 2013







   4 ART are plăcerea să vă invite la expoziția dedicată lunii florilor, expoziție ce poartă titlul Primăvară.
   Perioada expoziției este 20 februarie – 31 martie 2013.
  Artistii grupului 4Art: Alina Manole (pictură, desen), Cristian Crestincov (sculptură), Petre-Emanuel Ghergu (pictură, desen), Răzvan Stanciu (pictură).
  “Păstrând tradiția frumuseții și eleganței,  salonul  Le Lotus Bleu își deschide din nou porțile în fața ARTEI vizuale.
   În aceste momente, când iarna se află la ultimele sale acorduri, grupul  4Art organizează o nouă expoziție în cadrul atât de elegant al salonului de frumusețe Le Lotus Bleu.
   De această dată, tinerii artiști vizuali propun drept subiect pretext, nimic altceva decât renașterea naturii, adusă de primăvară.
   Din 20 februarie, simezele acestui spațiu neconvențional, vă  vor prezenta ipostaze ale florilor,  dar și ale faunei aflate în prag de renaștere.” (
Drd. Petre-Emanuel Ghergu)
  Adresa Le Lotus Bleu: Strada Colţei, 3, Etaj 1 Sector 3, București