duminică, 8 decembrie 2013

Restituiri...




Muzeul National de Istorie a Romaniei


Bucuresti


10 decembrie 2013






   Muzeul Național de Istorie a României găzduiește marți, 10 decembrie, ora 13.00, o conferință de presă cu prilejul restituirii, de către statul român, a unui lot de bunuri culturale către autoritățile italiene, obiecte ce au fost exportate ilegal din Italia și au fost recuperate de autoritățile judiciare române.

   Evenimentul de presă va avea loc la sediul muzeului, din Calea Victoriei nr. 12, București, în Sala Lapidarium și va fi urmat de ceremonia de restituire a bunurilor, către autoritățile judiciare italiene, reprezentate de ofițeri ai unităţii Carabinieri della Tutela per i Beni Culturali.

   În cadrul conferinței vor lua cuvântul domnul Radu Stroe, ministrul Afacerilor Interne, domnul Daniel Constantin Barbu, ministrul Culturii, domnul Tiberiu-Mihail Nițu, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia și domnul dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu, director general al Muzeului Național de Istorie a României.

   Urmare acțiunilor desfășurate de autoritățile judiciare române, alături de cele italiene, în anii 2012-2013 au fost recuperate, în România, 22 de lucrări de artă, reprezentând picturi în tehnica ulei pe pânză, pictură pe folie de metal și tempera pe lemn, respectiv 18 tipărituri vechi, din secolele XVII-XX.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu