marți, 10 decembrie 2013

Personalitati si monumente sibiene (sec. XV-XX)




Muzeul National Brukenthal


Muzeul de Istorie Casa Altemberger, Sibiu


12 decembrie 2013 - 21 ianuarie 2014






   Istoria până la jumătatea secolului secolul XX, a fost aproape exclusiv o istorie a evenimentelor şi personalităţilor excepţionale. În secolul XXI, istoria tinde să devină tot mai mult una a omului de rând, a vieţii cotidiene. Având la bază aceste două principii, în cadrul Muzeului de Istorie Casa Altemberger se deschide la data de 12 decembrie 2013, o expoziţie documentară realizată în colaborare cu Colegiul Naţional Pedagogic Andrei Şaguna. 
  Expoziţia este dedicată unor personalităţi sibiene din domeniul cultural, politic, economic, care au influenţat decisiv istoria şi civilizaţia naţională şi chiar universală.
  Cei 25 de elevi implicaţi în proiect au fost încurajaţi să reconstituie paşii personalităţilor selectate (Conrad Haas, Samuel von Brukenthal, Andrei Şaguna, Hermann Oberth, Ioan Slavici şi Alexandru Vaida Voevod) prin oraşul nostru, în cadrul unor activităţi complexe care au vizat învăţarea prin descoperire, atât în mod teoretic, cât şi practic. 
  Fotografiile, documentele sau fotocopiile documentelor descoperite prin studierea arhivelor şi a bibliotecilor sibiene au rolul de a fi mai mult decât o descriere seacă, acela de a înfăţişa cele şase personalităţi aşa cum se reflectă ele prin ochii sibianului obişnuit.
(Text oferit de curatorii expoziţiei: dr. Raluca Maria Teodorescu şi dr. Claudia Urduzia)

Vernisaj: 12 decembrie 2013, ora 13.00
Partener: Colegiul Naţional Pedagogic Andrei Şaguna (prof. Cristina ROBU)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu